Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 288289290291292 ... 1129>
Повідомлення Додано: Вів 14 тра, 2019 14:00

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

Созвонился с турками по бизнесу. Говорят или едь сейчас или после 10 июня...А чего так? Рамадан будет, все, кто может закрыть бизнес, на 10 дней закрываются. Так что скоро проведаю берег турецкий. Лиры, оставшиеся с прошлой поездки таки подешевели...Интересно насколько подорожает отель. Два года в одно место езжу. 100 лир, 120, 150. Наверное выкатят уже 180.
alex77
 
Повідомлень: 208
З нами з: 05.03.07
Подякував: 42 раз.
Подякували: 45 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 14 тра, 2019 16:29

Ну, не знаю, подорожает ли. Я не заметил, чтобы подорожали отели...
Себе забронировал отель в Стамбуле на 30 мая - цена как была 27 долларов номер с завтраком так и осталась.

Рамазан (иногда говорят "Рамадан" - там всё дело в произношении арабских слов) сейчас идет в Турции, но как-то я бы сказал незаметно, то есть для таких православных, как я - ничего не заметно.
Я спрашивал у приятелей турецких - вот в семье 2 брата взрослых - один вообще не соблюдает то, что нужно - не пить воду, не кушать и не транхаться - курит, пьёт, ест и транхается, а второй реально с 8 утра до 20-00 не пьет, и не ест ничего.
И не тр....
Но в целом ничего не заметно.
Муэдзин как пел, так и поет.
Вроде с 1 по 10 июня не будут работать НИКАКИЕ Государственной учреждения и что особенно важно - банки (!!!).

Ну а вообще что вы хотите:
Як відомо, минулого року Туреччина встановила новий рекорд з відвідуваності туристами: країну відвідало майже 39,5 млн іноземних гостей, а доходи від туризму зросли на 12,3%до 29,513 млрд доларів США.

Лира на прошлой неделе упала до 6,24, а сейчас стабилизировалась на уровне 6,05 примерно.
Для меня и отдыхающих украинцев это просто сказка: все кажется бесплатным.
Только вернулись с рынка: практически на все овощи и фрукты цена +- 3 лиры или 0,5 доллара кг:
помидоры, баклажаны, огурцы...
- перец тут 5-ти сортов сладкий и не только от 3 до 6 лир кг.
- клубника сегодня по 8 лир отличная - я беру ее после шампанского.
- лук на рынке 3 - 4 лиры кг (примерно 13-16 гривен кг) - в супермаркете по 2,5 лиры.
- яблоки мы как-то не покупаем - вроде от 2,5 лиры и выше.
- дыню даже не спросил цену - выбрал большую - 8 лир затянула (33 гривны).
Бензин 7,20 лиры за литр или (7,20/6,05)х26,25=31,25 гривны литр.
Удобно расплачиваться картами украинских банков везде.

Вчера заехали в магазин спортивной одежды Decathlon - во-первых убедился в своей точной информации для форумчанина shapo - мужские купальные шорты от 28 до 45 лир (примерно 115-200 гривен).
Познакомился случайно с двумя парнями - спортсмены с Украины - ОЧЕНЬ НОРМАЛЬНЫЕ ПАРНИ - выбирали горные велосипеды - мне советовали на что обратить внимание у велосипеда.
Сказали, что минимум цена на 100 долларов дешевле, чем в Украине.
Я даже себе отложил 2 бюджетных велосипеда - себе и жене - чисто по набережной кататься - там проложены многокилометровые велодорожки вдоль Средиземного моря - по 999 лир (это примерно по 4000 гривен велосипед с алюминиевой рамой и тормозами "Шимано" первого уровня, с гидроамортизаторами впереди, тормоза - не дисковые - старая цена 1099 лир) - утром передумал - я 30 мая уезжаю в большой тур по Европе и США.
Это через 15 дней. Что будут зря велики стоять...
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9593
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3568 раз.
Подякували: 1258 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 10:19

Синиця в руці або журавель у небі?
(Або як заробити мільйон. Попередження: не всім запропоновані методи стануть у пригоді. Ну що ж, "Хто на що вчився...")

Спосіб перший. "Мільйон в доларах".

Всі знають, що черті водяться в тихому болоті.
Саме тихе болото на сьогодні не в Києві, не в Дніпрі, не у Львові, а у якому-небудь тихенькому занедбаному нещасному містечку, ось виберу зовсім навмання – тикну пальцем у глобус України – о, містечко, яке колись назвали гордо: "Нікополь".
В ці дні сама ретельна підготовка до нового красивого багатого ситого життя їде саме в таких містечках.
Вивчивши виборчі округи, група товаришів робить “ставку” на залишок мешканців (вже майже всі розбіглися) саме в таких містечках.
Туди – скоріше всього в ці дні прибуде десант із Києва на чолі із в минулому, наприклад, помічником одного із сумнозвісних Народних депутатів, знімуть офіс та розмістять там “Фонд” із красивою назвою, щось на кшалт “Дочки Палланта”, або “Сини Палланта”, або - краще російською мовою - зараз модньо - "Будущее Никопольщины".
Залишки місцевих мешканців із подивом будуть дивитися на київський десант: “Ми тут, вибачайте, срали та все псувалли десятиріччями, а вправні красиві хлопці на чолі із бородатим легінем вагою під 140 кг почали ходити по вулицях із мітлами, молотками та цвяхами, ремонтуючи нікому не потрібні - із-за відсутності мешканців - дитячі коробки для гри в піщані пасочки та гойдалки. Що би це означало?”
Залишки місцевих жителів із подивом дивляться на бритих та гарно одягнених київських легінів, для яких зняли орендоване житло – і не мріяли комусь здавати місцеві – бач, як повезло!
Вони не знають, що мешканців може і не бути, але від цього виборча дільниця не змінить свого розташування.
Це банальне вкладання грошей.
Років із 10 тому таке саме було зроблено в славетному робітничому Кривому Розі: вибрали хлопчину чистого та красивого, з двома університетами, оженили, заснували організацію щось типу "Молоді криві роги" та просували хлопця в Народні депутати.
Вклали в ту корисну родинну справу - я думаю - 2 000 000 чесно зароблених доларових грошей.
Під час голосування за включення в список від партії сталася якась технічна помилка і легінь не попав у список ні під номером 5, ні під номером 125...
А вже готувалися до тієї події: легінь навіть собі купив авто за 96 000 доларів, а жінці - зовсім прикольну іграшку - BMW чи Мерседес - фаетон кольору “молодий кенарь”.
Знай наших, "Молоді криві роги"!...
Пролетіли...

То, панове, лотерея. Як в казино. Хтось зробив ставку не на 2 000 000 чесно зароблених доларових грошей, а на 3 000 000 чесно зароблених доларових грошей. Ставка спрацювала.

Як, сидячі на березі Середземного моря, прийняти участь у схожій лотереї - АЛЕ БЕЗ ВТРАТ?
В жодному випадку без грошей не залишаєтеся!
Або будете мати на кишені валюту під назвою "долари", або будете мати на кармані валюту під назвою "турецькі ліри".
Круто?
Працюємо?

Спосіб другий.

1. Відкрити рахунки в доларах США та в турецьких лірах. Раджу Denizbank та Yapikredi bank - якщо у вас э ВНЖ, та Kuveytturk bank, якщо ви просто прилетіли на тиждень погрітися на сонечку (вчора було +29, в авто - тільки з кондиціонером). Налаштувати інтернет-банкінг.
2. З собою привезти без декларування з Україні 2х10000 ойро або 22 000 доларів на двох та з декларуванням на митниці Туреччини (то безкоштовно і без всяких "підводних каменів").
Внести ті кошти на власний рахунок в доларах США.
3. Потренуватися в он-лайн-режимі виконувати операцію купівлі-продажу валюти. Звернути увагу на легкість та без проблемність виконування операцій конвертації, на те, як висвітлюється курс долара до турецької ліри банком, який проміжок часу вам дає банк на прийняття рішення про конвертацію, вивчити миттєвість зарахування ліри/доларів на власний рахунок.
4. ГОЛОВНЕ 1: зрозуміти, що банк ЗАВЖДИ купує у вас долари на 0,02 ліри дешевше курсу світового ринку та продає на 0,02 ліри дорожче від курсу світового ринку.
Наприклад, саме в цю мить банк купив би у вас ваші 10 доларів по 6,0450 ліри за долар миттєво перерахувавши вам на власний рахунок 60,45 ліри, та продав би вам 10 доларів за 6,0650 ліри, списавши з вашого рахунку 60,65 ліри.
Зображення
5. ГОЛОВНЕ 2. Згадуючи слова "Знал бы прикуп - жил бы в Сочи" зрозуміти, що ви не в Сочі із холодним Чорним морем, а в Анталії із теплим Середземноморським і ПРИКУП ВИ ТОЧНО ЗНАЄТЕ.
Як?
Розказую тільки для читачів цієї гілки.
Справа в тому, що Туреччина - досить цікава з точки зору економіки країна.
Я вже разів п’ять рекомендував випускникам економічних факультетів придивитися, проаналізувати та спробувати написати Магістерську роботу.
Тут може рости долар, а ціна від НЕ РОСТУТЬ, а від того падають.
Тут може йти дощ, але цибуля не буде коштувати 36 гривень за кіло.
Тут взагалі багато цікавинок: наприклад, якщо долар "підріс", то підросте на наступний день і ціна на реальне на АЗС.
Але якщо він впав, то однозначно на наступний день ВПАДЕ ціна на пальне.
В Україні те неможливо: якщо долар впав до рівня 26,30, то пальне тільки виросло в ціні і пересічний українець купує пальне, витрачаючи БІЛЬШЕ нахом"ячених доларів.
Це призводить до повного абсурду: на сьогодні українець купує саму дорогу в світі курку, саме дороге в світі пальне, саме дороге в світі молоко... Карла Маркса дивується... Шепоче щось Фрідрісі Енгельсисі, та мовчить...

В Туреччині все не так: ціна на пальне ФІКСОВАНА В ДОЛАРАХ США.
Завжди. 1,185 долара за 1 літр.
З початком нового літнього сезону спеціально для тих, хто приїхав відпочивати із грошима започаткували невелику модифікацію (оскільки люди можуть приїхати тільки на тиждень): ціна на пальне змінюється за 1 добу не ПІСЛЯ зміни курсу долара, а ПЕРЕД зміною курсу долара до турецької ліри.
Оце – “ПЕРЕД” – то подарунок долі.

6. Користуйтеся. Йдете чи їдете ви з пляжу – о, скільки там коштує пальне? О! 7,18 ліри за літр. А скільки коштувало вчора? 7,08 ліри за 1 літр. Долар вчора - 5,98 ліри. Хутчій додому – запускаємо інтернет-банкінг!
Паралельно запускаємо сайт investing.com та дивимося за торгами.
Ага, пальне працює правильно: раптом долар став "рости" із цифри 5,98 до 6,08 і – очам не повірете – 6,20!
Так, по якій ціні ви його останній раз купували?
Передостанній – по 6,68, а останній – по 5,94.
Всі на верх! Зливаємо бакси! По 6,20!!!!
Пароль входу в інтернет-банкінг – СМС-підтвердження входу – меню Exchange – всі бакси злиті!

7. Не розслаблятися. Дєлай раз: йти на море, плавати та загоряти. Дєлай два: дивись на цінник на АЗС: змінюється ціна чи ні? Ага, не змінюється, чудово. Лягаємо спати та спимо спокійно.

8. Попередження: Аллах в суботу та неділю відпочиває. Щоби Аллаху не заважати, банки роблять так: на суботу – неділю в меню обмніну валюти ставлять якісь смішні курси – чисто якщо комусь треба баде терміново десь бігти на вивчення Корану. Тому в суботу-неділю нічого не міняти.

9. Так, дивимося. ГОЛОВНЕ 3: торги пари “долар-ліра” відкриваються не за часом Анкари, а за часом Нью Йорка (!!!). Тому, прокидаючись зранку та випивши кави, ви вже знаєте, який буде (!!!) курс обміну валюти в банках на час відкриття роботи тих банків о 9-00.
Зображення
Так, дивимося, о, приємна несподіванка, яка підтверджує цінники на АЗС: долар 5,98.
Увага: запускаємо інтернет-банкінг – смс-підтвердження – кнопка – натиснули – закупилися по 6,00.

10. Беремо калькулятор:
- Маржа купівлі – продажу склала 0,22 ліри на 1 доларі.
- Доларів злито 1000 – прибуток 1000х0,22=220 лір. Можна прохарчуватися тиждень.
- Доларів злито 22 000 – прибуток 22000х0,22=4810 лір. Можна красиво жити місяць.
- 4 810 лір – то заробітна платня за місяць дуже кваліфікованої людини, тобто такої, як ми з вами.
Ну що ж: жити можна!

P.S. На момент написания тексту - 10.19 ранку:
доллар - ліра: 6,064
пальне А95: 7,18 ліри за літр.
Ціна пального в доларах США:
7,18/1,184=6,064...
Day's Range: 6.0258 - 6.0867
Політ - нормальний! Сьогодні нічого не зміниться! Всі - на пляж!
Востаннє редагувалось akurt в Сер 15 тра, 2019 10:36, всього редагувалось 1 раз.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9593
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3568 раз.
Подякували: 1258 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 10:33

  akurt написав:
Вчера заехали в магазин спортивной одежды Decathlon - во-первых убедился в своей точной информации для форумчанина shapo - мужские купальные шорты от 28 до 45 лир (примерно 115-200 гривен).


У нас они тоже не дешевле
https://shopsy.com.ua/muzhskie-shorty/quiksilver
Когда вчера ехал в аэропорт посмотрел в нескольких городках около туротелей у всех турков цены выставлены в евро или баксах, но не в лирах
shapo
 
Повідомлень: 4792
З нами з: 29.05.18
Подякував: 110 раз.
Подякували: 819 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 10:42

Да, это такой "курортный" прикол.
На самом деле - цена 29-44-59 лир или 4,5-9,5 долларов США.
Фото позавчера, Decathlon.
Зображення
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9593
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3568 раз.
Подякували: 1258 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 11:48

  akurt написав:Фото позавчера, Decathlon.


А Quiksilver есть для сравнения?
shapo
 
Повідомлень: 4792
З нами з: 29.05.18
Подякував: 110 раз.
Подякували: 819 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 12:39

  Козак-характерник написав:
  akurt написав:АНОНС
«Как заработать миллион на красивую жизнь»
(Материал будет вечером, сейчас - пляж и море, в Анталии +30.

Ок! Чекаємо! :)

... ну що, Козаче? - прочитали/оцінили, "як заробити мУльйон"?
- гайда в Туреччину? :D
Долярчик
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 9719
З нами з: 19.10.15
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 12:59

Их есть у нас.
Зображення
286/6,80=42 евро
Есть и 124 лиры.
Зображення
124/6,80=18,24 евро.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 15 тра, 2019 13:01, всього редагувалось 1 раз.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9593
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3568 раз.
Подякували: 1258 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 12:59

  Долярчик написав:
  Козак-характерник написав:
  akurt написав:АНОНС
«Как заработать миллион на красивую жизнь»
(Материал будет вечером, сейчас - пляж и море, в Анталии +30.

Ок! Чекаємо! :)

... ну що, Козаче? - прочитали/оцінили, "як заробити мУльйон"?
- гайда в Туреччину? :D

Най єнші шукають на вербах грушок
В Мюнхені, Парижі, Торонті,
Мене ж Бог боронить від хибних думок,
Зі Львова я ані ні крок.

Бо де ще є людям так файно, як ту,
Тільку ві Львові.
Бо де ще зубачиш таку красоту,
Тільку ві Львові.

Ховаймо на спід тягар наших бід,
І в Штати нема чо тікати.
Таж пиво у нас холодне, як лід,
Дівчата солодкі, як мід.

Якби ще десь раз я вродитисі вмів, то
Тільку ві Львові.
Так люблю той Львів, що бракує ми слів,
Львів то є Львів.

На світі є Відень, Гонконг і Нью-Йорк,
Я ж нігди туди не поїду,
Бо зроду не схильний до хибних думок,
Зі Львова я ані на крок...

Бо де ще є людям так файно, як ту,
Тільку ві Львові.
Бо де ще зубачиш таку красоту,
Тільку ві Львові.

Ховаймо на спід тягар наших бід,
І в Штати нема чо тікати.
Таж пиво у нас холодне, як лід,
Дівчата солодкі, як мід.

Ну ж ще зобачиш таку красоту,
Тільку ві Львові.
Роздінуть, роззують, ще й писок наб’ють,
Тільку ві Львові.

Якби ще десь раз я вродитисі вмів, то
Тільку ві Львові.
Так люблю той Львів, що бракує ми слів,
Львів то є Львів. :P
Козак-характерник
Аватар користувача
2

 
Повідомлень: 30199
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2190 раз.
Подякували: 2291 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 15 тра, 2019 13:05

Це дуже правильно.
Чергові приятели продали фазенду у Дніпрі - переїжджають до Львова.
Сьогодні радилися, де краще.
Дивилися у Малечковичах "спарки" - 110 000 доларів без внутрішніх робіт.
Хочуть купити ділянку землі там (29 000 - 45 000 доларів) та щось побудувати - схоже на палац у Дніпрі.
Хочуть орендувати на час будівництва квартиру.
Порадив зробити так:
- купити файну квартиру десь в районі Іпподрому - двушку ГОТОВУ із меблями десь за 90 000 доларів та не витрачати гроші на оренду.
- побудувати палац за зразком проданого палацу у Дніпрі. Десь 1 рік то забере.
- переїхати.
- куплену за 90 000 файну квартирку почати здавати.
І вовки будуть цілі, і вівці - ситі.
"В добрім житті кучері в'ються, а в поганім — січуться..."

Я сьогодні майже остаточно вирішив узяти інший курс.
1. На сьогодні маю в Україні два об"єкти нерухомості.
2. Один об"єкт продати. Якось не лежить душа купувати свинину по 121- 129 гривень кг (я свинину зовсім не їм); курицю сірого коліру по 66-71 гривні, сосиски з додаванням м"яса по 120-142 гривні кг; молоко, в яке додають молоко для запаху по 22,90-25,48 гривень; хек морожений по 84,90-90,95 гривень за кг; масло вершкове по 201-203 гривні кг; сир твердий по 193,67-209,47 гривень кг; творог по 126,35 - 156,25 гривень кг, сметану по 70,34-87,49 гривень кг; олію по 22,19-25,99 за 1 літр, помідори по 29,99-39,36 гривень, огірки по 15,50-20,99 гривень кг, цибулю по 27,35-27,99 гривень кг, чай по 10,30-15 гривень за 100 грамів, каву по 400 гривень за 1 кг.
3. Купити квартиру "2+1" площею приблизно в 100 квадратів та ціною приблизно 100 000 доларів, де все новеньке, та все німецьке. Вид на помаранчовий сад та гори.
4. Квартиру цього дня "1+1" - продати. Виручити приблизно 60 000 доларів.
5. Купувати баранину по 40 лір кг (приблизно 170 гривень кг) та готувати плов на обід. До плову додати - хліб з печі, що випікається у горах під Іспартою та свіженький салат з свіженьких овочів.
Зображення
Зранку та ввечері ходити на море - поплавав - аудіоплеєр в уха - та слухаєш аудіокнигу, дивлячись, як дівчата бризкаються водою... І сам побризгаюся, купальні шорти в мене не Quicksilver, a HurleyX, але теж непогані...
Зображення

P.S. Так, цікаво, цікаво: пальне на АЗС здорожчало на 0,02 ліри за 1 літр..
Як там доллар-ліра?
Зображення
АЗС в Туреччині - то краще, ніж бути родичем Якова Смолія...
Востаннє редагувалось akurt в Сер 15 тра, 2019 14:12, всього редагувалось 1 раз.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9593
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3568 раз.
Подякували: 1258 раз.
 
Профіль
2
  #<1 ... 288289290291292 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
10012 6251069
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 19 кві, 2024 12:22
Bolt
24758 16541951
Переглянути останнє повідомлення
Вів 16 кві, 2024 14:36
Ірина_
Інвестуємо в нерухомість закордоном 1 ... 881, 882, 883
Anonymous » Вів 02 чер, 2009 10:24
8828 6922845
Переглянути останнє повідомлення
Пон 15 кві, 2024 09:45
BIGor
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама