Політичні дискусії

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
  #<1 ... 52585259526052615262 ... 7852>
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 00:03

Священик має хрест в руках

Коли розпочалася війна на сході України, о. Михайло вирушив туди як капелан і як волонтер з допомогою. За цей час побував у зоні АТО 9 разів. Під час останньої поїздки потрапив у полон, у якому пробув 22 дні. Впродовж цього часу його кілька разів вели на розстріл, катували, він був учасником «параду ганьби» у Донецьку, але не зламався. Йому вдалося втекти, повернувся додому і збирається знову їхати на схід. Тому зустрітися з ним було вкрай важко, оскільки, як сам каже, вільними є лише 3-4 години на добу і то лише вночі.

— З якою місією Ви їхали на схід?

— Я був 9 разів на сході. Ми везли речі та продукти. Але в основному це була ідеологічна праця з бійцями, які перебувають на передовій. Їм потрібна сповідь і пояснення того, чому так стається, що вони вбивають людину. Перебуваючи на війні, вони змушені це робити попри особисті християнські переконання. І коли вони чинять це вперше, особливо у віці 18-19р., — психологічно дуже важко переступити той поріг, усвідомити, що ти все ж таки вбив людину. Бо це не телятко, це не ягня, розумієте?! Це дуже впливає на людину і б’є по свідомості.

— Як Ви їм пояснюєте і як заспокоюєте?

— Це найбільший злочин сказати, що мусять вбивати. Вони не мусять вбивати, але вони ведуть війну. Війну визвольну, а не вбивчу. Я вважаю, що одне — вести війну, а зовсім інше — вбивати. Важливо навчити бійця не мати маніакального бажання вбити. Війна — це постріли, які приносять смерть, поранення. Але смерть — не ціль.

Дивує наше телебачення, коли воно починає: «Ми знищили…». Коли так оголошують, стає трохи дивним, бо все-таки там є чиясь дитина, батько чи син.

— Ви їм кажете, що людина прийшла з мечем до вас і ви просто захищаєтесь?

— Захищаєте свою державу і змушені воювати, можливо, як найдорожче віддати своє життя. Але ви не маєте мати маніакальне бажання когось ліквідувати. Навіть на війні ворога також треба поважати. Так, він ворог, тому знаходиться по той бік окопів, але якщо ми спроможемося його переконати, то він так само може бути з нами.

На даний час триває україно- російська війна, а не якесь там АТО, видумане нашим урядом. Давно воно не АТО. І давно ми б завершили антитерористичну операцію, якщо би це була боротьба з терористами, донецькими чи луганськими. Спочатку повинна була бути листівка, а потім — гвинтівка. Ми цього не зробили. Ми втратили час від початку 90-х і ось сам результат.

— Тобто можна було б весь схід навернути до себе? А як?

— У 1991 році 1 грудня 86% Донецької області проголосували за Незалежність України, то чому тепер 60% взяли проти нас зброю? Значить ми десь не допрацювали, не працювали так, як на початку 90-х, коли їхали з рейдами, з книжковими подарунками для них. Якщо б наші ЗМІ там працювали на Україну, а не на російську пропаганду, то ми б сьогодні не мали війни, і не мали таких шалених втрат.

— А священик може брати до рук зброю?

— Можливо, воно і не є зайве розумітися на зброї, але це не є необхідністю. А навіщо? Священик має сильнішу зброю. Священик має хрест в руках і Христа перед собою.

— А чим можна ще нашим хлопцям допомогти?

— Молитвою. Нічим не зможемо більше допомогти як молитвою. Це та річ, яка служить і за бронежилет, і за гради, і за автомати, і, навіть, за танки. Якщо ми будемо щиро молитися за нашу перемогу, цілими церквами, цілими громадами, єпархіями, особливо кожен собі приватно, у своєму помешканні промовить в день бодай один раз «Отче наш» за перемогу, то жодна фінансова допомога так не спрацює як спрацює молитва.

СВЯЩЕНИК НА ВІЙНІ МАЄ ЗРОБИТИ ВСЕ, ЩОБИ ЗАХИСНИКИ ВІТЧИЗНИ НЕ СТАЛИ МАНІАКАЛЬНИМИ ВБИВЦЯМИ, — О. МИХАЙЛО АРСЕНИЧ
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 00:13

  ЛАД написав:
  Кармелюк написав:
  ЛАД написав:Это чёткое проявление ксенофобии, антисемитизма и клерикализма.
Если это не ксенофобия, антисемитизм и клерикализм, то как это назвать?

:D
Вже навіть Зеленський намагається деяким борцям з уявним великим антисемітизмом в Україні пояснити очевидні речі:
"Президент України Володимир Зеленський відзначає, що рівень антисемітизму в Україні є одним із найнижчих серед країн Європи."
https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/volo ... 65010.html

Але Ви не здавайтесь, продовжуйте боротьбу з вітровими млинами... :D

До чего надоели демагоги и болтуны!
Я писал конкретно о выступлении Барны, а Вы мне об интервью президента.
А что президент должен был сказать? Да и я нигде не писал, что мы по этим параметрам "впереди планеты всей". Да, возможно, в Польше, например, ситуация хуже. Да, у нас за правых радикалов голосует пара-тройка процентов (и я писал об этом). Тем не менее они есть, так же как и в других странах. И бороться с ними нужно именно пока их мало. История др. стран (в т.ч. Германии) показала, что когда они становятся силой, бороться уже поздно или, по крайней мере, очень сложно.
А Вы продолжайте: "Всё хорошо, прекрасная маркиза". :)

P.s. Что Вы скажете о забрасывании петардами митингующих против правого террора в Киеве?


Ви про це:


Тоді скажу. В роки моєї чудової юності серед моїх друзів вживався такий популярний вислів, який, в даному випадку, дуже ємко характеризує те, що показано для "страждальців" в Україні від фашизму, націоналізму, антисемітизму, ксенофобії і далі по списку: цирк на дроті!
Кармелюк
Аватар користувача
1

 
Повідомлень: 731
З нами з: 26.08.12
Подякував: 235 раз.
Подякували: 311 раз.
 
Профіль
1
1
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 00:36

  lapay написав:
  Волгарь написав:если у Вас ловится РосТВ - сотрите лучше канал Культура,

Та краще було б Кремль стерти, але російську культуру теж можна - гірше не буде. :)

Кто там в последнее время уничтожал памятники культуры?
ИГИЛ вроде?
Равнение на них?

P.s. Насколько знаю, даже во время ВОВ не было призывов уничтожить немецкую культуру.
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28607
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5283 раз.
Подякували: 4859 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 00:56

  Faceless написав:
  freeze написав:
Faceless написав:Страна.юа запустила новый вброс (вероятно, что вброс, ибо источник только они)

https://strana.ua/news/245239-izmenenie ... palko.html
Почему вброс ? Там вроде в эту конституционную комиссию назначены десятки людей, вполне возможно, что какой то член комиссии такое и сказал.

Потому что нет других источников. Стране.уа доверия нет

Там ссылка на Украина.ру. Пробовал пройти - требует авторизацию. Лень было тратить время. Там, может, есть более точные ссылки. Вы не пробовали?
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28607
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5283 раз.
Подякували: 4859 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 01:23

Re: Політичні дискусії

budivelnik написав:Чи багато тут присутніх сплачують більше 5000 грн/місяць податків?


Та навіть якщо не рахувати ПДВ, а тільки ПДФО з ВЗ, і то ціла купа - це всього лиш від 20 тис грн "чистого" доходу в місяць для офіційно влаштованого, причому сюди ж можна й доходи від депозитів додати, бо вони оподатковуються так само.
Faceless
Аватар користувача
Модератор
 
Повідомлень: 34702
З нами з: 24.01.12
Подякував: 1442 раз.
Подякували: 7964 раз.
 
Профіль
4
7
3
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 01:29

  lapay написав:
  Волгарь написав:Почему в 1,5 - я и привел долларовые доходы на душу населения (это и есть ВВП), и они 11,2 и 3,1 тыс. соответсвенно, т.е. в 3,6 раза больше, а по ППС

Тому що середні зарплати, в доларах, в РФ більше в 1,5 раза, пенсії в 2 рази. Які ще доходи, у персічних? Можна навіть бюджети порівняти 20трл руб:2,5:150млн=0,053, 1 трл грн:37млн=0,027. Виходить в два рази більше, на душу.
Оце, максимум, в два рази, і є відрив РФ від України, а по ППС буде ще менше.

Росстат назвал самую распространенную зарплату в нашей стране — 23,5 тысячи рублей. Об этом пишет газета «Известия» со ссылкой на предварительные статистические данные за апрель. Отмечается, что именно такую зарплату получают 15-20% занятого населения страны.
Реклама

23,5 тыс. рублей — модальное значение. То есть то, которое повторяется с наибольшей частотой. Эксперты, опрошенные изданием, указывают, что оно правдивее отражает уровень доходов россиян и состояние рынка труда. Между этой цифрой и среднемесячной зарплатой в целом по стране большой разрыв. Например, на текущий момент средняя зарплата равняется двум модальным окладам. В апреле 2019 года, согласно данным Росстата, среднемесячная номинальная начисленная заработная плата работников насчитывал 47,7 тыс. рублей.
..............
Напомним, ранее стало известно медианное значение доходов россиян. Так, 50% людей получают зарплату ниже 34,3 тыс. рублей, а остальные 50% — выше. Эта цифра Росстата тоже за апрель 2019 года. Между тем, и она значительно отличается от средней зарплаты — разрыв в более чем 10 тыс. рублей. Отклонение медианы от среднемесячного заработка — 27,9%.

https://www.gazeta.ru/business/2019/07/23/12516355.shtml
По сегодняшнему курсу 1 долл = 61,4654 руб. получаем модальную зарплату примерно 380 долл., медианную примерно 550 долл., среднюю - 770 долл.
У нас средняя за ноябрь 2019 - 10679 грн. - примерно 440 долл. (по курсу 24,33).
Медианную зарплату у нас не публикуют. Несколько месяцев назад считал по данным Госстата и писал здесь на форуме - у меня получалось что-то в районе 8000 (точно не помню), т.е. примерно 330 долл. По таблице здесь https://enovosty.com/news_economy/full/706-raspredelenie-oficialnyx-zarplat-v-ukraine-ekonomist медиана в апреле 2019 5935 грн, т.е. по сегодняшнему курсу примерно 240 долл.
На модальную тогда не обратил внимание, у нас её публично не оглашают.
Но вообще сравнение по номиналам зарплат ни о чём не говорит. Надо учитывать цены и др. расходы.
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28607
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5283 раз.
Подякували: 4859 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 02:01

ЛАД
Немає віри в 34300 руб. медіальної зарплати в Росії. Бачив відео опитувань в обласних центрах Росії - рідко хто називав зарплату вище 30К.
В той час як українська медіальна (десь 7500-8000 грн.) є досить правдива, по-моєму.
andrijk777
Аватар користувача
 
Повідомлень: 5197
З нами з: 11.11.14
Подякував: 190 раз.
Подякували: 285 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 02:06

В ответ на Ваши длинные писания могу только повторить:
  ЛАД написав:Типичный приём демагога!
Ни одного аргумента, только ярлыки и выкрутасы.

  ЛАД написав:Как обычно перекручивание и подтасовка.

Подробно разбирать Ваши ответы смысла не вижу. Так, для примера о мовном законе. В 2014 его принимал и отменял не Порошенко. Позже его принял Порошенко.
Надеюсь, так понятно?
Спасибо за совет по Барне. Вы, как понимаю, его выступление поддерживаете?

на какой Икс писать подобное

Можете отправляться на тот же самый Икс.
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28607
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5283 раз.
Подякували: 4859 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 02:26

  ЛАД написав:Там ссылка на Украина.ру. Пробовал пройти - требует авторизацию. Лень было тратить время. Там, может, есть более точные ссылки. Вы не пробовали?

При копировании ссылки получаем следующее:

https://strana.ua/sunsite/utils/contedit/%20https:/ukraina.ru/interview/20200117/1026357381.html?fbclid=IwAR1P74z2X94LPqPAGOL2mBoO-IHGB8zQClookwKoZW3-DrNJGJgZq5bGr1k

Обрезаем ненужное спереди и сзади (выделяю ненужное наклоном, нужное жирным) - получаем прямую ссылку, без авторизации:

https:/ukraina.ru/interview/20200117/1026357381.html

Но без VPN не открывается.
yanyura
 
Повідомлень: 7042
З нами з: 09.01.09
Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1564 раз.
 
Профіль
7
Повідомлення Додано: Вів 21 січ, 2020 02:27

  AlexxK написав:.....
Да еще и с кем? С будивельником!
С которым сто раз зарекался вообще разговаривать!
Даже в подпись себе занес!
Действительно, или крестик или трусы :D

По сравнению с Вами будивельник светоч.
Каждый раз надеюсь, что удастся разговаривать с ним нормально.
Каждый раз убеждаюсь, что ошибся. :(
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28607
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5283 раз.
Подякували: 4859 раз.
 
Профіль
2
2
6
  #<1 ... 52585259526052615262 ... 7852>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама