Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 526527528529530 ... 1129>
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 15:32

  Frant написав:Який сенс вкладати гроші в курортну нерухомість, яка дає сезонний прибуток? Тобто в оренду - невигідно навіть в порівнянні з Львовом чи Дніпром.
Для себе купляти? Пан Акурт та його клони купляють винятково дешевий йогурт, дешеву мінводу і турецьке вино сумнівної якості. На мільйонера він не схожий, раз економить кожну ліру і гривну.


Пане Франте - мені приємно відмітити, що ви несподівано для мене прийшли до тями і почали писати ДЕКОЛИ щось корисне і цікаве.

1. Цитата: "яка дає сезонний прибуток?" - я вже тут з цифрами та фактами писав, шо НЕ варто купувати нерухомість в Туреччині для "сезонної" або подобвої здачі в оренду. По-перше, така здача в оренду заборонена Законом від 2016 року і Закон введено в дію з січня 2017 року, за здачу подобово - штраф спочатку був 10 000 лір, а зараз збільшений до 14 000 лір - то приблизно 2 500 доларів. По-друге, просто економічно не вигідно, якщо ви чули слово "економіка" - якщо ви купите нову трикімнатну квратиру під здачу - наприклад за 90 000 ойро - здасте на рік (то дозволено) - ви будете мати в місяць МАКСИМУМ 2000 лір або 333 долари на місяць. Який сенс в тому? Подумайте головою. Краще вам здати свою однушку в Києві (ТІЛЬКИ Я ПРОШУ НЕ ГОВОРИТИ, ЩО ВИ КУПИЛИ ДЛЯ СЕБЕ - цитата "Для себе купляти?") та будете мати більше БЕЗ КЛОПОТУ. Я вже тут викладав цифри: двушка в Ірпені приносить в місяць мінімум 6500 гривень або 265 доларів без всякого клопоту. Звичайний гараж під здачу - вигідніше - купили за 2000-5000 доларів та здаєте під боком за 1500 гривень. Купили у Львові на Науковій дві квартири по 26 000 доларів - панельки-однушки - та маєте 6000х2=12000 гривень на місяць.

2. Цитата: "Який сенс вкладати гроші в курортну нерухомість" - прочитайте хоч раз назву гілки.
Цікаво - який вам був сенс купити оту однушку, яку не можете продати і за 20 000 доларів, та послухати мєї минулорічні поради змінити щось в своєму житті - доплатити - та купити двушку у Києві за 35 000 доларів?

3. Ну і побавте мене трохи - яка марка вина із АТБ вважається вами не сумнівною та більш приємною на смак?
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9584
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3561 раз.
Подякували: 1255 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 15:47

  Долярчик написав:- на фоні всього цього(бо і нас таке чекає/навздоганяє) - на скільки % подорожчали квартири у Туреччині за той період "переходу" на дешеву іпотеку?
Дякую наперед за відповідь!
Гарного дня!


Пан Долярчик є цікаві тези - частково - якщо ви помітили - про те писав мій ніби-то клон change_pm (ви ж не забули, що і Ви - мій клон?), але зараз я вже втомився від деяких осіб - нехай щось складеться в голові у рядок - пізніше напишу.
Є цікаві моменти.
Крім того, я маю доступ до даних Міністерства статистики Туреччини - не дивився, чи вони вже виклали докладну інформацію з урахуванням грудня 2019 - раніше дивився - ще не було.
Хотілося б якісь конкретні цифри і за весь 2019 рік.
Зараз не готовий.
Я ж ріелтор жадібний - а жадібні вони такі - не відразу розкривають всі карти. Наживаються...
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9584
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3561 раз.
Подякували: 1255 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 15:58

Может Акурт и риелтор, судя по детализации турецкого рынка недвижимости, но читать ветку интересно.

ЗЫ: зря поддаетесь на провокации и опускаетесь до уровня собеседников
Vint
 
Повідомлень: 1379
З нами з: 14.07.08
Подякував: 27 раз.
Подякували: 222 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 16:01

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

  Frant написав:Пане Акурт, навіщо Ви повсякчас приплітаєте до дешевої турецької нерухомості дешевий йогурт дешеву рибу, дешеву мінводу і т.п.?

Хто купує нерухомість для себе також буде оцінювати вартість комунпослуг та вартість харчування.
І чим ця вартість менша тим привабливіша нерухомість з економ класу.
Квесторе_поверніться
 
Повідомлень: 38223
З нами з: 22.11.13
Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 16:04

Ви оцініть скільки інфо пан Акурт перелопатив...і виклав тут.
Слід тільки подякувати...і хто ще не вибачився...вибачитись. :)
Квесторе_поверніться
 
Повідомлень: 38223
З нами з: 22.11.13
Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 18:34

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

  flyman написав:Цього року коронавірус підкосить бажання мандрувати і туризм.
В Ірані та Італії вже виявлена ця зараза та обмежена свобода переміщення.


За даними Міністерства охорони здоров'я Італії, 129 осіб знаходяться під наглядом у лікарні, з них 26 пацієнтів знаходяться в реанімації, ще 22 людини перебувають під наглядом в домашніх умовах.

У Ломбардії закрили навчальні заклади не всій території регіону. В області Фріулі-Венеція-Джулія з завтрашнього дня до 1 березня включно припиняють роботу університети Трієста і Удіне, діяльність в університетах П'ємонту і Генуї також припинена.

У Венеції, яка знаходиться в регіоні Венето, достроково завершили знаменитий карнавал, який розпочався 16 лютого і повинен був закінчитися 25 лютого.

Уряд Італії оголосив надзвичайні заходи для боротьби з поширенням найбільшого спалаху нового коронавірусу в Європі.

Десять муніципалітетів у північних регіонах Ломбардія і Венето були ізольовані. Влада попросила близько 50 000 жителів залишатися вдома.
jump
 
Повідомлень: 4204
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1269 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 19:23

Ти писав, що я в 2015 втік до Польщі і сиджу досі там, пописуючи на фінанс.уа.

По польській нерухомості для себе зробив висновок, що купувати в Щецині, Ченстохові, Катовіцах або в іншій більш-менш розвинутій агломерації (але не таких локаціях як Краків, Вроцлав, В-ва, Труймясто - там вигідніше орендувати), за умови що збираєшся жити там досить довгий час, напр., на пенсії. Але в тих містах, де добре розвинутий ринок праці, дешевше буде в оренді.

Другий висновок, що Київ, після двох криз 2008 та 2014 цікавіше за Польщу щодо нерухомості.

Третій висновок, що коли пішов хайп з гастріками до Польщі, прийшла пора виходити з тренду ( притчу про фінінвестора та таксиста, думаю, знаєш).
flyman
Аватар користувача
 
Повідомлень: 34699
З нами з: 09.03.14
Подякував: 1580 раз.
Подякували: 2767 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Нед 23 лют, 2020 19:56

Ну ось бачите: 9-е за добу повідомлення виявилося інформативним і цікавим.
Я не був в Польщі вже пару років - тому не "тримаю руку на пульсі" - а вам і карти в руки!
Гадаю, що читача інтересувала б більш докладна інформація про нерухомість в Польщі та умови там проживання.
Не ображайтеся:
- чи вірно виявилося, що не такі вже смачні польські землЯки? Син приятелей працює в Бидгощі і має дуже велику як для Польщі зарплатню в 10 000 злотих і єдине, що може собі дозволити - то орендувати трикімантну квартиру; сказав. що і не мріє купити власне житло. А зарплатня все ж таки висока... Єдине, що його втішає - добре прилаштовані двоє діточок, старший здається вже поступив в коледж.
- наша людина на будівельних роботах може заробити ТЕОРЕТИЧНО, якщо не кинуть - 15 злотих на годину. Що скажете про таку зарплатню?
- орієнтир витрат на місяць - на знаю, ви здається, забрали родину із Тернополя - що по грошах получається, якщо можна - утримання квартири з комуналкою та харчування?
Гадаю, було б цікаво для читача...

Якщо можна:
- не "тикайте" мені. Я вам ни "тикаю"; крім того, я особисто працював в Польщі значно більший за вас час - досить вільно говорив польською (читати важко було), вже підзабув, але знаю, що
у польській мові існує два види звернення - офіційний (наше "на Ви") і неофіційний. У першому випадку звернутися можна "Cześć!", "Siema", "Hej", і далі "на ти" - "Cześć, jak się masz?". Для офіційного стилю потрібно пам'ятати, що ми використовуємо тільки через ввічливе Pan / Pani або Państwo, в третій особі.
- не лякайте людей коронавірусом і не бажайте мені захворіти - бо Бог все бачить - Туреччина закрила сьогодні кордони із Іраном повністю. Цікаво, що в Туреччині: а) немає ніяких очевидних зв"язків із Китаєм. б) немає в продажу ЖОДНОГО найменування товарів з Китаю; в) громадяни Туреччини не їздять за товаром в Китай. г) на ринках в Туреччині ви не побачите ЖОДНОГО китайця. д) в гуртожитках універиситетів НЕ живуть китайці і не смажать - співпадіння зовсім випадкове - протухлого оселедця (це в них вважаєтся смачною їжею).
На днях дізнався цікаве турецьке прислів"я смисл відразу незрозумілий - але там високий - навіть філософський смисл:
"У Аллаха нет палки..."

Повторюю: відразу незрозуміло, але там смисл глибокий...

Прошу, пан flyman, при можливоcті відповісти на запитання вище...
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9584
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3561 раз.
Подякували: 1255 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2020 10:05

  Квесторе_поверніться написав:Який ріст цін на нерухомість в Анталії?


Якщо коротко, то значно здорожчала НОВА нерухомість - в новобудовах.
Що мене реально здивувало:
1. Випадково відвідав мікрорайон "Муратпаша" в самому центрі Анталії - тут і Театр опери та балету, і музеї, і Консульство України в Агнталії. Позаминулого року тут викупили такий собі квадрат житлової забудови, якому вже років 30 було - умовно кажучи, квадрат "хрущовок". Все геть знесли, очистивши шмат землі. Я не був там з рік, а це із жінкою щось шукали і випадково натрапив на вже завершене будвівництово - комплекс будинків - все новеньке, етажність 5 чи 6. Для "приколу" спитали, чи щось продаєтьтся. Нас - під "білі руки" - пустили в середину комплекса - з"ясувалося, що в продажу велетенського житлового комплекса - всього одна квартира, дворівнева, незвична: перший рівень то поверх -1, але він не зовсім "в землі", а скажімо так на рівні землі - велика квартира "3+1" в два рівня. Теоретично є бонус - з поверха -1 є вихід на власний клаптик газона. Так ось все все все було продано. Сам комплекс нагадував готель в Єгипті - досить великий за розмірами з велетенським плавальним басейном посередині та підземнеим паркінгом (тут не беруть гроші з покупця квартири за підземний паркінг - то є просто бонус). Планування квартири цікаве: на першому поверсі коридор, салон із кухнею, спальня, санвузол. На другому поверсі - дві спальні, холл, санвузол або два - не пам"ятаю. Точно ціну не пам"ятаю - здається, назвали ціну в 750 000 лір або 120 000 доларів. Для мене дивним було, що всі квартири викуплені, крім цієї "проблємної". Цього я не очікував.
Фото робив, але не зберіг на смартфоні - не було потреби.

2. "Лакмусовим папірцем" є житловий комплекс "Casa Grande", який дуже активно будують неподалік мого будинка - метрів з 200-500, він витягнутий вздовж і в плані нагадує бумеранг.
Так ось - продаж квартир - там всього їх 150 - 12 малоповерхових корпусів, на етажі - по 2 (!!!) квартири - почався у вересні. Чисто по пам"яті:
- квартири "1+1" - площа 60 квадратів - 60 000 ойро. Зараз - 76 000 ойро. Так ціна змінилася менше ніж за півроку. Це ціни забудовника, він фіксує в ойро.
- квартири "2+1" - площа 90 квадратів - 90 000 ойро. Зараз, здається, 116 000 ойро.
Тобто, вкладення у нерухомість у вересні 2019 в квартиру "1+1" (двушка) 60 000 ойро принесло прибуток (звісно, віртуальний) в 16 000 ойро або приблизно 22-25% по валюті.

3. За період мого постійного життя із вересня 2017 року я допоміг приятелям купити 2 квартири. Одну в травні 2018 року - "1+1". Остання була куплена у вересні 2019 - новобудова - все готове, все під "ключ", все з ремонтом, частково - із меблями (класна прихожка та кухня) та побутовою технікою (кондиціонери, елекропривод жалюзі, газова піч, електрична духовка та витяжка, вся сантехніка - Німеччина, підлога - ламінат). Квартира "2+1" - "трьошка" - продавалася за 94 000 ойро - завдячуючи моїм зв"язкам - вдалося взяти за 92 000 ойро. Після нового року - було виставлено 1 квартиру там перекупщиками відразу +10 000 ойро. Квартири реально класні за площею, плануванням та оздобленням. Переваги у порівнянні із моєю: ближче до щотижневого ринку та трохи ближче до моря.

4. Відповідь на запитання пана Долярчика - але поки ще без точних цифр - дешева іпотека ;(приблизно 10% річних) призвела до того, що були викуплені масово квартири "вторинного ринку" - зникли геть майже всі оголошення про продаж, які тут зазвичай вивішують на балконах. Із свого балкона я зараз бачу - спецально глянув - у будинках, що оточують - тільки три оглошення про продаж - а ще рік тому їх було значно більше.
Більш докладно вивчу цифри - та напишу. Не дуже точно - все на словах - але як орієнтир - про вторинний ринок: квартири 2016/2017 року, які купувалися за 170 000 лір, при курсі 3,50 за долар (49 000 доларів) зараз продаються по 330 000 лір при курсі 6,10 (54 100 доларів). Це вторинний ринок - не дуже точно, то те, що я чув на днях.
Я вже писав, що в листопаді було куплено квартиру "1+1" у будинку, якому 12 років - квартира площею 60 квадратів - при стартовій ціні в 40 000 доларів - за 36 000 доларів, з яких ріелтор отримав - точно знаю - 2 000 доларів. Я би для себе не купив би квартиру у будинку, якому 12 років, але мати всього за 36 000 доларів квартиру на курорті Середземного моря - класна річ. Тим більше, що продавалася разом із меблями (не поганими), холодильником та всією побутовою технікою.

Зранку курс "долара-ліра" вже 6,14 і це для тих, хто отримує прибуток в гривні, але живе тут, просто суперово:
24,30/6,14=3,957 (!!!) такого ще не було - коефіцієнт переведення гривні в ліру - менше за 4,0! Слава Богу, українська валюта сама крута валюта світу!
Пальне - бензин - 6,88 ліри за літр або 27,23 гривні.
Зображення
Чув, що в Україні турецькі помідори продаються по 60 гривень кіло.
Насправді їх ціна - найкращих - роздрібна ціна - 4 ліри або 16 гривень кіло. Карл Маркс не розуміє, як на роздрібній ціні в 16 гривень можна заробляти (60-16)=44 гривні тільки на одному кілограмі.
Зображення
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9584
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3561 раз.
Подякували: 1255 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Пон 24 лют, 2020 10:47

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

Доброго времени суток всем.
Акурт,
Хочу Вас спросить. Как на Ваш взгляд изменились цены на квартиры в Анталии, за последние скажем два года? Если растут,то какая динамика? Вы много писали о районе, в котором живёте Вы, если не ошибаюсь, то это Хурма и соседний Лиман. Но что Вы можете сказать о районе Гюрсу? Слышал, что более дорогой, но имеет смысл его рассматривать в сравнении с той же Хурмой?
И ещё хотел спросить, Вы нашли применение Вашей квартире в Стамбуле? Вы много раз говорили о том, что покупать квартиру для сдачи в аренду в Турции НЕ выгодно. Тогда можно рассматривать Вашу покупку в Стамбуле как инвестицию с целью дальнейшей перепродажи, или всё таки для "себя любимого"??))
San1t
 
Повідомлень: 66
З нами з: 24.02.20
Подякував: 107 раз.
Подякували: 25 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 526527528529530 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
Інвестуємо в нерухомість закордоном 1 ... 881, 882, 883
Anonymous » Вів 02 чер, 2009 10:24
8828 6919527
Переглянути останнє повідомлення
Пон 15 кві, 2024 09:45
BIGor
9994 6247210
Переглянути останнє повідомлення
Чет 11 кві, 2024 10:24
Bolt
24757 16537103
Переглянути останнє повідомлення
Пон 08 кві, 2024 22:36
барабашов
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама