Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 528529530531532 ... 1129>
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 08:40

Прикольно, что сейчас на горнолыжных трассах в Эрджиес больше всего украинцев: все время слышишь разговоры на украинском или русском языках: спрашиваешь, называют и Днепр, и Харьков, и Киев. Встречал людей из Латвии - тоже мило поболтали, хотя я же почти забыл латышский язык - когда-то чуток знал. Оказались ребята из Риги - я как раз там был пару раз и не просто туристом, а работал немного в Латвии. Вспомнили Кишэзерс и Межапарк.

Неудивительно:
- запустили прямые рейсы Киев-Кайсери и Варшава-Кайсери (на подъемнике ехал с поляками - мило поболтали. Они из Варшавы, сказали что у них в фирме работают 2 украинца, очень хорошие ребята).
- удобная система ski-pass не по дням, а на количество подъемов - самый выгодный ski-pass - на 50 подъемов - стоит 295 лир или менее 1200 гривен. Не самому активному лыжнику может хватить и на неделю!!!
- нашим туристам выдают ski-pass БЕСПЛАТНО! Там такой прикол: ski-pass на 500 подъемов продается за 1250 лир (примерно 5000 гривен). Он действует "вечно" и для любого человека. Вот его выдают нашим туристам бесплатно или посторонним в отеле дают "на прокат" за 100 лир. Если его выдать за 100 лир 12-ти человекам, то он по стоимости "отбивается". Простая арифметика и буржуйский расчет. Для сравнения: ski-pass в Италии стоит сейчас 50 евро (!!!) на 1 день на 1 человека. Потому с точки зрения банальной арифметики горнолыжный центр в Кайсери-Эрджиес - отличный выбор.
- НЕТ временного зазора (!!!) между проходами через турникет - то есть одним ski-pass могут пользоваться и пара человек. Многим это удобно - например, семья.
- очень дешевое питание на горнолыжном курорте и в ближайшем городе (между прочим огромный областной центр с населением чуть ли не 1,5 миллиона человек) Кайсери - особое внимание наши туристы обращают на так называемую "Рыбную улицу" в самом центре Кайсери - вы такого изобилия рыбы никогда не видели. Что интересно, цены ровно в 2 раза ниже, чем в Анталии, хотя это дальше от моря. Например, кефаль в Анталии стоит менее 20 лир за кг (80 гривен), а в Кайсери - не шучу - 10 (десять) лир или 40 гривен кг. Самое популярное блюдо у туристов - это жаренная хамса, её жарят прямо при вас на больших круглых сковородках, выкладывают на тарелку и подают вместе с лавашом или батоном. На 15 лир (60 гривен) два человека накушаются так, что не будет хотеться весь день.
Еще прикол такой: нужно сказать тому, кто принимает заказы: "две порции в отель" ("ики порсиён отел") - тогда прямо при вас насыпают полную сковороду - она диаметром наверно в 40 см хамсы, жарят при вас, по готовности выкладывают в металлический судок, упаковывают в пакет, в котором уже лежит еще один металлический судок и лаваш. При открытии в отеле вы обнаруживаете во втором судке микс-салат из овощей - очень большая порция. Все это стоит 40 лир или 120 гривен - двоим человекам даже в отеле с пивом это всё съесть почти нереально.
Очень рекомендую посетить "Рыбную улицу" - она идет вдоль трамвайной линии в районе ТЦ "FORUM" и тянется почти до средневековой крепости.
- прокат лыж в Эрджиесе - 60 лир или 240 гривен в сутки. Нашим лыжникам рекомендую брать с собой свой горнолыжный шлем (вход на подъемники без шлема запрещен - прийдется брать напрокат) и свои личны горнолыжные ботинки (ведь у них сапожок внутри приобретает форму ноги и вы чувствуете себя комфортно и уверенно).

Есть и недостаток: очень зависит каталка - там же вулкан высотой 3900 м над уровнем моря - от погоды. Последние 2 подъемника - везут на высоту 3 300 (!!!!) включают не всегда - обычно ближе к марту из-за сильных ветров и вдуванию снега на вершине вулкана. Я в феврале поднимался на максимальную высоту 2960 м над уровнем моря.
Обычно из 8 дней 2 дня - не "карательные", туман или сильный ветер, подъемники выключают. Тогда наши туристы с удовольствием посещают Каппадокию - 75 км от Кайсери-Эрджиеса.

Для справки: в Кайсери - прямые рейсы из Анталии, авиабилет стоит 45 долларов туда и обратно.
Востаннє редагувалось akurt в Вів 25 лют, 2020 09:47, всього редагувалось 1 раз.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9630
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3576 раз.
Подякували: 1262 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 09:23

  jump написав:
  akurt написав:Кроме того, там практически отсутствует пляж - море есть, а пляжа нет... там сразу под водой какие-то бетонные плиты - нагромождение.


Бачив такі плити у Сіде біля деяких готелів, коли гуляли увечері вздовж пляжу

не розумію, чому їх не повитягують з води, реально можна поламати ноги або обдертись об них...

Хвилєрізи.
По російські -"волноломы". Щоб хвилі менше розбивали берег.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 0%BE%D0%BC
Дивно, що наш хвалько п.Акурт цього не знає.
Frant
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23844
З нами з: 12.09.11
Подякував: 1669 раз.
Подякували: 2540 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 09:28

З валютної гілки

  Moneta написав:Европейский рынок акций открылся существенными распродажами. Основной удар пришелся на авиакомпании - акции EasyJet, Air France, TUI, Ryanair снижаются на 8-11%. Инвесторы отыгрывают риск запрета на полеты и охлаждения туристического рынка.


Як і писав раніше, туристичний сезон буде слабеньким, а беручи до увагу війну в Сирії, де зкліщилися РФ та Туреччина, перспективи ще примарніші.
flyman
Аватар користувача
 
Повідомлень: 34851
З нами з: 09.03.14
Подякував: 1580 раз.
Подякували: 2772 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 09:34

  Frant написав:
  jump написав:
  akurt написав:Кроме того, там практически отсутствует пляж - море есть, а пляжа нет... там сразу под водой какие-то бетонные плиты - нагромождение.


Бачив такі плити у Сіде біля деяких готелів, коли гуляли увечері вздовж пляжу

не розумію, чому їх не повитягують з води, реально можна поламати ноги або обдертись об них...

Хвилєрізи.
По російські -"волноломы". Щоб хвилі менше розбивали берег.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 0%BE%D0%BC
Дивно, що наш хвалько п.Акурт цього не знає.


Я не про ці

У воді на глибині від пів-метра до метра лежать розкидано якісь бетонні плити приблизно 1*1,5м. Відстань від краю води приблизно 2-3м. Тобто заходиш у воду поплавати і практично одразу натикаєшся на них. Причому це на пляжах дорогих готелей :shock:
jump
 
Повідомлень: 4206
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1269 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 09:52

Пан jump має рацію: там проблема із пляжами.
В компенсацію - красиві будинки та смішні ціни на нерухомість - квартиру типу "0+1" можна купити за 26 000 ойро. Але мої приятелі із Анталії "кривляться" і не радять.

Ще для роздумів: в тих, хто купив квартиру в Аланії "під здачу", "управляющая компания" бере в управління тільки при умові: "тебе половина и мне половина".
Тоді варто подумати, чи варто вкидати свої - нехай і зайві 30 000 - 50 000 ойро, щоби на них хтось заробляв 50% виручки.
Але все ж таки купують: в грудні 2018 один поважний пан, що раніше працював разом із Тігіпком, прилетів та за тиждень купив нерухомості саме в Аланії на 300 000 ойро.
Там турки закатили такий бенкет в готелі - що віски лилося реально рікою і на підлозі...

х х х
Я досі бачу від форумчан, що вони думають, що "керуюча компанія" буде кувати їм гроші, а вони будуть сидіти в Рівному, Житомирі чи Києві і складати ті гроші в бумажняні мішки.
Я раніше вам наводив інформацію з перших рук: є два експерименти із здачею в оренду через "керуючу" компанію нерухомості в Іспанії: в Аліканте та поруч.
На практиці:
а) за перші три роки - купили в 2014 році - заробляли тільки на те, щоби самим трохи поїсти, коли вдалося приїхати в свою "прєлєсть".
б) вдала логістика станом на 2019 рік дозволила за рік заробити 1500 ойро.
Повторю: з перших рук інфа: одна тисяча п"ятсот ойро за рік.
Воно того варто? Особливо, коли про власний візит треба попереджати за 6 місяців до візиту...
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9630
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3576 раз.
Подякували: 1262 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 10:08

  akurt написав:Тоді варто подумати, чи варто вкидати свої - нехай і зайві 30 000 - 50 000 ойро, щоби на них хтось заробляв 50% виручки.
Але все ж таки купують: в грудні 2018 один поважний пан, що раніше працював разом із Тігіпком, прилетів та за тиждень купив нерухомості саме в Аланії на 300 000 ойро.
Там турки закатили такий бенкет в готелі - що віски лилося реально рікою і на підлозі..

Все це вірно й для Анталії чи будь якого іншого курортного міста.

ось цікавий блог про нерухомість за кордоном:
https://044blog.com/posredniki-pri-poku ... izhimosti/

"Если Вы успешный финансист, с неплохими связями за рубежом, то можете инвестировать через инструменты в покупку квартиры. Если у Вас хотя бы есть знакомые, родственники там. Тогда OK.
Но интересоваться жильем сидя здесь — очень плохая идея.
А посредники в интернете вам точно ничего хорошего не посоветуют.

Но суть покупки квартиры там сводится к тому, чтобы не просто вложить деньги в неликвид, который потом годами будете продавать, при этом теряя в цене.



Но вернемся к самой покупки.
Как и везде посредники это люди, которые не создают огромную пользу думающей аудитории. А люди, которые ищут быстрых денег у не слишком умных покупателей. Или и вовсе нормальных людей оболванивают то состояния, когда начинаешь верить в сказанное ими. Это конвейер. Тебе неудобно перед человеком, который тебе показал 3 квартиры, но тебе не нравиться ничего. И ты соглашаешься на лучшее с трех плохих вариантов. Ты не добрый человек, а глупец, который попался на удочку. Повторюсь это конвейер.

— Создать на ютюбе нейтральное видео замануху о прекрасном курортном городе.
— Показать дешевую «чистую» белую квартиру без мебели за 30тыс. — Рассказать, что район не такой и плохой, как все говорят.
— Показать дневной город с пенсионерами, заполонившими весь центр.
— Выкладывают свои контакты.
Вы связываетесь с ними. Дальше вас долго ведут. Все отлично. По схеме. Все доступно по 30к. Вы подбираете выходные, чтобы съездить туда. Думаете об своей мечте днями, неделями. Сами пичкаете себя видео с курортных городов."
Востаннє редагувалось Frant в Вів 25 лют, 2020 11:45, всього редагувалось 2 разів.
Frant
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23844
З нами з: 12.09.11
Подякував: 1669 раз.
Подякували: 2540 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 10:27

  jump написав:
  Frant написав:
  jump написав:Бачив такі плити у Сіде біля деяких готелів, коли гуляли увечері вздовж пляжу

не розумію, чому їх не повитягують з води, реально можна поламати ноги або обдертись об них...

Хвилєрізи.
По російські -"волноломы". Щоб хвилі менше розбивали берег.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 0%BE%D0%BC
Дивно, що наш хвалько п.Акурт цього не знає.


Я не про ці

У воді на глибині від пів-метра до метра лежать розкидано якісь бетонні плити приблизно 1*1,5м. Відстань від краю води приблизно 2-3м. Тобто заходиш у воду поплавати і практично одразу натикаєшся на них. Причому це на пляжах дорогих готелей :shock:

Хвилєрізи є різних конструкцій. Є й підводні. Див. моє посилання.
Інший варіант - будівельне сміття. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Власники готелів облагородили берег і хочуть, щоб осінньо-зимові шторми не розбивали його.
Те, що відпочивальникам не зручно купатись - це не парить власників берега. :mrgreen:
Frant
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23844
З нами з: 12.09.11
Подякував: 1669 раз.
Подякували: 2540 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 11:08

  Долярчик написав:- ну як так, що в моєму будинку, який НЕ в центрі міста і НЕ біля центру(а 4км від нього) - РОЗМІТКУ в підземному паркінгу(так, саме РОЗМІТКУ ФАРБОЮ, А НЕ ОКРЕМЕ/ІЗОЛЬОВАНЕ стінами і ролетою парко-місце) - зарядили, а головне вже більшість продали по 200 000-220 000грн!!!
КАРЛ!!!!!


Для пана Долярчика: 200 000-220 000 гривень то ж даром!
На півдні Львова будується хорошими темпами новий комплекс від забудовника "МетГал" - кажуть, самий якісний у Львові забудовник.
Люди викупили в 2019 на етапі котловану квартири - двушки під здачу - по 800 доларів квадрат.
Здача - здається - в кінці року.
УВАГА! Там же до тих квартир ПІД ЗДАЧУ викупили парковочні місця за ціною в 10 000 (!!!) доларів.
Задача на курсову роботу для студентів третього курсу, які навчається за економічними спеціальностями (зараз на першому курсі навчається за такою крутою спеціальністю син приятелів - бал атестату 139 (якщо 120 не беруть навіть в бурсу, але батьки сказали, що вивчеться - стане біржовим маклером): яка ефективність вкладення 10 000 доларів у паркомісце, щоби потім запропонувати його квартиранту орендувати за 1000 - 1500 гривень на місяць?
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9630
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3576 раз.
Подякували: 1262 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 11:13

:arrow:
Востаннє редагувалось Frant в Вів 25 лют, 2020 11:46, всього редагувалось 1 раз.
Frant
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23844
З нами з: 12.09.11
Подякував: 1669 раз.
Подякували: 2540 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 25 лют, 2020 11:29

  Frant написав:Інший варіант - будівельне сміття. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Власники готелів облагородили берег і хочуть, щоб осінньо-зимові шторми не розбивали його.
Те, що відпочивальникам не зручно купатись - це не парить власників берега. :mrgreen:


Добре, що пан Frant інтересується чистотою! Заслуговує поваги!
Для довідки:
За рік з морів Туреччини зібрали 180 тис. кубометрів сміття.
В рамках ініціативи, яка реалізується під патронажем дружини президента Туреччини Еміне Ердоган, протягом 2019 року з дна моря і з берегової смуги було зібрано 180 тис. кубометрів сміття.
https://www.ukr-ayna.com/uk/za-rik-z-mo ... v-smittya/
Цікаво, скільки сміття зібрано під патронажем жінок чиновників
в водоймах в тому районі, де він мешкає?
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9630
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3576 раз.
Подякували: 1262 раз.
 
Профіль
2
  #<1 ... 528529530531532 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
24789 16552342
Переглянути останнє повідомлення
Чет 25 кві, 2024 15:10
UA
Інвестуємо в нерухомість закордоном 1 ... 886, 887, 888
Anonymous » Вів 02 чер, 2009 10:24
8870 6930432
Переглянути останнє повідомлення
Чет 25 кві, 2024 00:29
cherchiltank
10012 6255747
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 19 кві, 2024 12:22
Bolt
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама