Чоловіка оштрафували на 17 000 гривень за те, що був в...

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 56789 ... 12>
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:08

  _hunter написав:[
Да -- три слоя марли задерживают все сопли и слюни при чихании/кашле.
Для продажи -- да -- должен быть сертификат. Для личного использования -- ничего подобного не нужно.

То есть когда будут штрафовать сослаться на Вас? :)
И как попасть в аптеку за марлей если туда без маски нельзя зайти? Вон статье человек зашел в магазин, возможно за марлей - и его штрафанули ...
hlaaluu
Аватар користувача
 
Повідомлень: 204
З нами з: 27.02.15
Подякував: 9 раз.
Подякували: 36 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:20

Отвечу всем, кто выступает против ношения масок.
ЗАКОН УКРАЇНИ

Про захист населення від інфекційних хвороб
...

Стаття 11. Організація та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів
...
Організацію та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів у межах територій, об'єктів, частин і підрозділів, підпорядкованих центральним органам виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку, виконання кримінальних покарань, захисту державного кордону, Службі безпеки України, забезпечують зазначені органи, підпорядковані їм установи державної санітарно-епідеміологічної служби, медичні служби, а також керівники зазначених об'єктів, частин, підрозділів.
...
Стаття 29. Карантин

Карантин встановлюється та відміняється Кабінетом Міністрів України.
...
У рішенні про встановлення карантину зазначаються обставини, що призвели до цього, визначаються межі території карантину, затверджуються необхідні профілактичні, протиепідемічні та інші заходи, їх виконавці та терміни проведення, встановлюються тимчасові обмеження прав фізичних і юридичних осіб та додаткові обов'язки, що покладаються на них. Карантин встановлюється на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період можуть змінюватися режими роботи підприємств, установ, організацій, вноситися інші необхідні зміни щодо умов їх виробничої та іншої діяльності.

До відміни карантину його територію можуть залишити особи, які пред'явили довідку, що дає право на виїзд за межі території карантину.
...
Стаття 30. Повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах карантину
...
установлювати особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів;
...
Стаття 32. Обмежувальні протиепідемічні заходи

Обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря у разі, коли в окремому населеному пункті, у дитячому виховному, навчальному чи оздоровчому закладі виник спалах інфекційної хвороби або склалася неблагополучна епідемічна ситуація, що загрожує поширенням інфекційних хвороб. Обмеженням підлягають ті види господарської та іншої діяльності, що можуть сприяти поширенню інфекційних хвороб.

Види і тривалість обмежувальних протиепідемічних заходів встановлюються залежно від особливостей перебігу інфекційної хвороби, стану епідемічної ситуації та обставин, що на неї впливають.
...
Стаття 41. Відповідальність за порушення законодавства про захист населення від інфекційних хвороб

Особи, винні в порушенні законодавства про захист населення від інфекційних хвороб, несуть відповідальність згідно із законами України.
...

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1645-14

Кодекс України про адміністративні правопорушення
...
Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, -

тягне за собою
накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

{Кодекс доповнено статтею 44-3 згідно із Законом № 530-IX від 17.03.2020}

...
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10

Новые, ужесточающие, правила читайте на оффсайте КМУ (https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-posil ... onavirusom) или на соседней ветке (https://news.finance.ua/ru/news/-/46822 ... -v-ukraine)

В моем поселке правило "Без маски в магазин/аптеку не пускать!" действует уже больше недели. Сперва тоже были недовольные, но через пару дней маски у всех появились, если не магазинные, то самодельные. Кстати самодельные могут быть и лучше магазинных.
"На правах (само)рекламы" :) - Эпидемия коронавируса в мире

И да, если надеяться, что власть все сделает лично для вас (независимо, кто у власти), то вы скорее умрете, чем дождетесь этого. В 90-е, если бы люди надеялись только на власть, а не на самих себя, был бы поголовный мор.
yanyura
 
Повідомлень: 7047
З нами з: 09.01.09
Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.
 
Профіль
7
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:27

_hunter

Понимаете ли. Если государство считает что маска - это крайне необходимый и стратегический товар для обеспечения здоровья нации (пусть маска, хотя функцию маски может выполнять шарф, 5 л бутылка от воды, трусы, ...) и ее должен правильно носить каждый, меняя каждые несколько часов, то оно (государство) само заинтересовано в том чтобы действительно обеспечить каждого этими масками, независимо от его политического устройства (капиталистического или коммунистического) . По крайней мере пытаться что-то в этом плане сделать (я уже написал пару постами выше что именно; да , пусть не бесплатно они будут, за 3-5 грн нормально будет или сколько они там стоят в обычное время), дать хорошенько по мозгам тем керманычам Радуцким и подобным, которые повывозили эти маски за рубеж (по-любому нужно тщательно и жестко разбираться в этих вопросах мародерства и вредительства, даже если непосредственно г.Радуцкий и ни при чем; но о никаких разбирательствах я что-то не слышу) и т.д.. А иначе спорную ситуацию можно довести до полного абсурда типа, отправлять военных воевать с врагом и говорить "оружие, патроны и танки сами покупайте за свой счет" (хотя в некоторой степени оно так и вышло в 2014 году). И вообще маски - это одна сотая или тысячная доля всей нынешней проблемы с эпидемией, и вообще не должен быть настолько обсуждаемым вопросом в государстве.

И только потом оно уже может иметь полное моральное право что-то требовать от своих граждан.

А так оно умеет у нас только требовать сбора всех налогов, идущих зачастую непонятно куда. А как касается выполнения функций государства, так начинаются отмазки и извороты. Иначе такое государство, к к-рому есть куча вопросов и недоверие особо никому не нужно.
Востаннє редагувалось Alex2007 в Чет 02 кві, 2020 13:30, всього редагувалось 1 раз.
Alex2007
Аватар користувача
1

 
Повідомлень: 3712
З нами з: 11.10.16
Подякував: 1757 раз.
Подякували: 1626 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:30

yanyura
Хирургические маски не защищают от вируса.

Даже:
Респираторы №95 имеют защитную мембрану, которая не пропускает до 95% вредных частиц размером более 0,3 микрона. Размер частиц коронавируса - около 0,1 микрона. Таким образом, полную защиту маски №95 все же не дают.


И что вы делаете со своей одеждой когда приходете домой - сжигаете?
Смысл карантина не в масках-сказках, а в ограничении передвижения людей по районам, и для этого вводится чрезвычайное положение.
hlaaluu
Аватар користувача
 
Повідомлень: 204
З нами з: 27.02.15
Подякував: 9 раз.
Подякували: 36 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:36

hlaaluu
На профильной ветке (Эпидемия коронавируса в мире) 100500 раз и популярно, и с медицинской точек зрения подробно говорилось и о масках, и о том что делать (в т.ч. и с одеждой) вернувшись домой. Если вам это действительно интересно, а не "А поговорить!", читайте там. Копипастить не собираюсь.
yanyura
 
Повідомлень: 7047
З нами з: 09.01.09
Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.
 
Профіль
7
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:38

Re: Чоловіка оштрафували на 17 000 гривень за те, що був в..

hlaaluu написав:yanyura
Хирургические маски не защищают от вируса.

Даже:
Респираторы №95 имеют защитную мембрану, которая не пропускает до 95% вредных частиц размером более 0,3 микрона. Размер частиц коронавируса - около 0,1 микрона. Таким образом, полную защиту маски №95 все же не дают.


И что вы делаете со своей одеждой когда приходете домой - сжигаете?
Смысл карантина не в масках-сказках, а в ограничении передвижения людей по районам, и для этого вводится чрезвычайное положение.
Вирус не летает сам по себе, он распространяется в воздухе в мелких каплях, которые выдыхает больной. Соответственно, даже простая хирургическая маска способна задержать подавляющее большинство этого аэрозоля
Faceless
Аватар користувача
Модератор
 
Повідомлень: 34777
З нами з: 24.01.12
Подякував: 1443 раз.
Подякували: 7973 раз.
 
Профіль
4
7
3
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:46

yanyura
Дернули из контекста, читаем внимательно
Стаття 30. Повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах карантину

На територіях, де встановлено карантин, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надається право:

залучати підприємства, установи, організації незалежно від форм власності до виконання заходів з локалізації та ліквідації епідемії чи спалаху інфекційної хвороби;

залучати для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідне для здійснення профілактичних і протиепідемічних заходів, із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, пов'язаних з його використанням;

установлювати особливий режим в'їзду на територію карантину та виїзду з неї громадян і транспортних засобів, а у разі необхідності - проводити санітарний огляд речей, багажу, транспортних засобів та вантажів;

запроваджувати більш жорсткі, ніж встановлені нормативно-правовими актами, вимоги щодо якості, умов виробництва, виготовлення та реалізації продуктів харчування, режиму обробки та якості питної води;

установлювати особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів;

створювати на в'їздах і виїздах із території карантину контрольно-пропускні пункти, залучати в установленому порядку для роботи в цих пунктах військовослужбовців, працівників, матеріально-технічні та транспортні засоби підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частин та підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку.


По контексту - это все для организаций и предприятий. "установлювати особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів" - это означает что там где этот порядок есть (мероприятия, например в столовых, школах, больницах) - он становится "особым" - то есть добавляются меры - хлоркой сыпать, полы чаще мыть и т.п. Тут нигде не говориться что как только эпидемия - начинаем кошмарить граждан штрафами.
hlaaluu
Аватар користувача
 
Повідомлень: 204
З нами з: 27.02.15
Подякував: 9 раз.
Подякували: 36 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:57

hlaaluu
Вы, конечно, можете трактовать Закон так, как выгодно лично вам, но не забывайте, что точно так же будут (как выгодно им) полицейские и суды. Хотите проверить, кто победит, вы или они? Без проблем, проверяйте!

С оффсайта КМУ:
Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину – до 24 квітня 2020 року.
...
Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р. на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на:

перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;

– переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;

– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.
...

https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-posil ... onavirusom

+ читайте выше ст. 44-3 КУАП.
yanyura
 
Повідомлень: 7047
З нами з: 09.01.09
Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.
 
Профіль
7
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 13:59

  yanyura написав:hlaaluu
На профильной ветке (Эпидемия коронавируса в мире) 100500 раз и популярно, и с медицинской точек зрения подробно говорилось и о масках, и о том что делать (в т.ч. и с одеждой) вернувшись домой. Если вам это действительно интересно, а не "А поговорить!", читайте там. Копипастить не собираюсь.


Я человек военный и знаю как ОЗК снимать. :) А маски эти - для того чтобы людей успокоить. Я не против того чтобы просвещать людей и рекомендовать носить эти пусть и беполезные маски. Я против того чтобы давать повод нашей полиции сдирать с людей деньги. Можно было бы нашей полиции более толковое занятие найти - дать каждому по несколько литров антисептика - пусть ходят лавочки протирают или перила.
hlaaluu
Аватар користувача
 
Повідомлень: 204
З нами з: 27.02.15
Подякував: 9 раз.
Подякували: 36 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2020 14:10

  Faceless написав:Вирус не летает сам по себе, он распространяется в воздухе в мелких каплях, которые выдыхает больной. Соответственно, даже простая хирургическая маска способна задержать подавляющее большинство этого аэрозоля


Маска не плотно прилягает и глаза не забываете защищать очками?

Простейшая защита кожи лица и органов дыхания от различных мелких частиц - маски из нетканых материалов, которые крепятся на затылке, так называемые медицинские (профилактические) маски, которые можно купить в любой аптеке.
Долгое время такие медицинские маски использовались, прежде всего, хирургами в операционных. Тем самым, уменьшался риск передачи пациенту возможных инфекций воздушно-капельным путем, а также защищалась кожа лица медиков от попадания на него биологических жидкостей при проведении операций. Эффективную защиту медицинская маска обеспечивает в течение двух часов, затем ее меняют.

Так же часто нужно менять и маску из ткани, например, сшитую самостоятельно. Такую маску следует стирать в горячей воде, чтобы на ней не остался вирус. Однако особой эффективностью ни одноразовые медицинские, ни маски из ткани не отличаются. Ведь вирус попадает в организм человека через рот, конъюнктиву глаз, раны и микротрещины, но, прежде всего, через грязные руки. Поэтому обычные медицинские маски и даже защитные очки должны служить, прежде всего, напоминанием о том, что грязными руками не стоит трогать нос или глаза.


Я тоже считаю что полезнее мыть. Но полиция же не может штрафовать за непомытые руки или может ...
hlaaluu
Аватар користувача
 
Повідомлень: 204
З нами з: 27.02.15
Подякував: 9 раз.
Подякували: 36 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 56789 ... 12>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
1 111
Переглянути останнє повідомлення
Чет 18 кві, 2024 16:21
Moneta
1 428
Переглянути останнє повідомлення
Вів 19 бер, 2024 12:44
pgrang
3 648
Переглянути останнє повідомлення
Чет 22 лют, 2024 00:39
hazanovich_alexey
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама