Міжбанк: Вівторок продемонстрував, хто керує курсом

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2020 18:59

Міжбанк: Вівторок продемонстрував, хто керує курсом

Пропонуємо до обговорення:
Вівторок пройшов досить цікаво на валютному ринку і дуже показово для розуміння того - хто ж зараз реально керує міжбанком і в кінцевому підсумку курсом.

Дивися повний текст Міжбанк: Вівторок продемонстрував, хто керує курсом.
R2
Аватар користувача
Робот новин
 
Повідомлень: 99901
З нами з: 14.05.04
Подякував: 0 раз.
Подякували: 150 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2020 18:59

да да, сейчас МВФ не даст денег и вся Украина узнает "кто управляет курсом".
demon0983886848
Аватар користувача
 
Повідомлень: 120
З нами з: 06.08.19
Подякував: 1 раз.
Подякували: 17 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 20 тра, 2020 03:07

demon0983886848
Пфф, напечатают овгз, делов то, правда вот когда эта пирамида уже рухнет, вот тогда будет жесть.
75stasstas75
Аватар користувача
 
Повідомлень: 625
З нами з: 02.07.17
Подякував: 5 раз.
Подякували: 150 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 20 тра, 2020 11:52

Re: Міжбанк: Вівторок продемонстрував, хто керує курсом

А Ви бачите зараз інший механізм наповнення бюджету і економіки грошима в умовах насильної зупинки частини економіки в країні і значної частини економік в світі (особливо країн-партнерів по ЗЕД)??? При умові, що НБУ робить це ще й так, щоб не спричинити девальвації, яка в нашій валютозалежній країні (де більшість продавців, навіть при 20-30% валютної складової у товарі збільшать його ціну на всі 100% девальвації) спричинить ще більшу інфляцію. А ця інфляція нашкодить значно більшій кількості населення країни (пенсії і інші гарантовані виплати платять але їх розмір обмежений і інфляція буде непосильною для соціально мало захищених громадян).
Зараз так чинять всі. Центробанк ЄС надрукував кілька трлн, фед ще додасть 3-4 трлн дол найближчим часом, до вже емітованих. Ще раз повторю, що і курс грн в значній мірі буде залежати від того, скільки емітують євро-долара і скільки грн у співвідношенні.
Щодо найближчого майбутнього курсу. Зараз на перше місце вийде чинник місцевих виборів, про який вже не раз писав. "Слуги народу" мають зараз примарні шанси їх виграти, як минулорічні до ВР, чи, хоча б, отримати коаліцієформуючі кількості щоб впливати і контролювати законотворчість та місцеві фінанси. Більше того, спонсори минулих виборів - Коломойський і Пінчук практично нічого не отримали від минулорічних інвестицій. Основну вигоду зараз має Ахметов, трохи менше (більше навіть ефект збереження "нацарьованого") у Порошенка, Гройсмана, Яценюка (Ярославський). Через це вони і не будуть фінансувати місцеву компанію, а Коломойський навіть серйозно шкодить, може поки що...
Тому, теперішнім нічого не залишається, як забезпечити для свого "холодильникозалежного" електорату недратівливий рівень цін (що є і головною метою НБУ). А в нашій країні (писав вище) інфляція дуже залежна від девальвації (курс). Більше того, як слуги так і їх конкуренти зараз почнуть заводити і конвертувати валюту на вибори і шкодувати, певно не будуть. Адже і Порошенко і Тимошенко (та й ті,хто вчиться на чужих помилках) памятають чого коштує недофінансована кампанія... Через це чекаю давно небаченої щедрості цього разу. А через те, що всі фінанси наших політиків, їх гаманців, дружніх офшорів і тд під пильним контролем міжнародних фінустанов та фінрозвідок США (Трамп спить і бачить помститися за Манафорта), ЄС і тд все буде йти чорним налом і скоро знову побачимо серйозний перетік готівки на МБ через каси банків (з усіма супутніми атребутами, курсом готівки нижчим за МБ і тд)...
Щодо вчорашньої ситуації. Як мінімум, психологічно, рівень 26,5 є, для учасників ринку, не менш важливим ніж 27, який проходили далеко не з першої і навіть не з третьої спроби. Для тих, хто не вірив в нижче 27 чи 26,8 побачити вчорашні рівні і не купити було важко. Тому й відскочили. Але, щось мені підказує, що буде друга спроба.
По друге, на рівні інтуїції і не сміливих здогадок, виходячи з того, що ріст пішов на майже відсутніх об"ємах, спекулятивно, виникає підозра, що у вчорашніх розміщеннях ОВДП можемо побачити нерезидентів. І саме під їх злив (вчорашній і сьогоднішній) для вигіднішої оплати ОВДП придбань це все і відбувалося. Поштовхом могло стати розблокування для підписання першим ділом зранку у ВР "банківського" закону. Повторюся, це тільки інтуїтивні припущення.
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
7 1385
Переглянути останнє повідомлення
Суб 25 лис, 2023 01:31
Oberon
6 769
Переглянути останнє повідомлення
Суб 19 сер, 2023 19:15
75stasstas75
1 309
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 18 сер, 2023 15:06
evgeniylom83
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама