Доверительное Управление

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #1234 ... 11>
Повідомлення Додано: Вів 17 лис, 2009 19:26

Доверительное Управление

Поделитесь, пожалуйста, своими идеями относительно размещения денежных средств в Доверительное управление.
Какие риски я реально несу?
Чем эта услуга более выгодна в сравнении с инвестиционными фондами?
Возможно кто-то уже имел опыт инвестирования в доверительное управление, через какую компанию?
Заранее спасибо!
NiagaraN
 
 
Повідомлення Додано: Вів 17 лис, 2009 20:03

Re: Доверительное Управление: преимущества и недостатки.

NiagaraN написав:Поделитесь, пожалуйста, своими идеями относительно размещения денежных средств в Доверительное управление.
Какие риски я реально несу?
Чем эта услуга более выгодна в сравнении с инвестиционными фондами?
Возможно кто-то уже имел опыт инвестирования в доверительное управление, через какую компанию?
Заранее спасибо!


Ваши риски при ДУ будут составлять 100% от суммы инвестиций.
На регулируемых, биржевых рынках потери могут быть более 100,
единственное исключение - рынок опционов.

ДУ в сравнении с инвестфондами - деньги будут находиться на вашем счете.
зелот
 
 
Повідомлення Додано: Сер 18 лис, 2009 19:22

Поделитесь, пожалуйста, своими идеями относительно размещения денежных средств в Доверительное управление.
Какие риски я реально несу?
Чем эта услуга более выгодна в сравнении с инвестиционными фондами?
Она, эта услуга, прозрачна.
Что бы понять разницу между ДУ и Фондом см ЗУ о Ценных бумагах. Там хорошо прописана разница между такими ценными бумагами как
акция
облигация
и
сертификат фонда. Смотреть также какие бывают фонды.

В принципе, доверительное отличается от фонда тем, что вы сам себе фонд. И формируете портфель сами. А в фонде это делает Управитель.
Обязательное условие ДУ -- предпоставка. Она уже есть. Те средства не должны покидать "депозитарий" или хранителя или ....
..... ДУ -- это только регулируемые рынки. :lol:

* и обязательно см Граж Кодекс, где сказано, что денежные средсва не могут быть объектом управления. :wink:
Мыцик
 
Повідомлень: 5098
З нами з: 26.09.05
Подякував: 53 раз.
Подякували: 299 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 19 лис, 2009 10:04

Мыцик написав:
* и обязательно см Граж Кодекс, где сказано, что денежные средсва не могут быть объектом управления. :wink:

:?
- что это значит?
San
Аватар користувача
 
Повідомлень: 33504
З нами з: 08.04.08
Подякував: 2332 раз.
Подякували: 2612 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 19 лис, 2009 10:52

NiagaraN
Доверительное управления уменьшает доходность от операции за счет комиссии.
Т.е. сделай Вы эту операцию самостоятельно, доходность была бы больше.
Однако нужно работать, анализировать, отслеживать...
Доверяя средства в управление ничего этого делать не нужно =) Все это вошло в стоимость комиссии...
В украине это еще достаточно новое веяние называют privat banking (не от названия банка =))
- частное управление финансами. Если у нас рассматривают это как вложение в ценные бумаги, размещение средств на депозитах, то за границей предлагают вкладывать средства в различного рода проекты, которые могут принести прибыль.
ТупУм
Аватар користувача
Критикан
 
Повідомлень: 4928
З нами з: 25.01.06
Подякував: 25 раз.
Подякували: 451 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 19 лис, 2009 13:02

что это значит?
Договор , текст договора.
И объект управления не должен быть деньги. Те облигации или акции.
Все это новое и еще я не видел живых договоров.

Банкинг -- здесь можно говорить о деньгах. Но это далеко не ДУ!
Так как ДУ (должно быть) ограничено кругом ЦБ прошедшими листинг. Те кортировочными бумагами. Так как понятие справедливой цены (см ЗУ) -- это цена котировок на бирже.! (Прежде всего на бирже)
А справедливая ценв просто необходима для понимания ДУ. Как вы будете оценивать? как складывать комиссию Управителя? Только по справедливой цене. А это только котировочный лист.

Те что такое ДУ?
Грубо говоря это означает, что Управитель говорит, а доверитель делает. Причем все делает сам. Проводит юридич значимые действия согласно "правочину" (договор или заявка). И затем выплачивает комиссию управителю
В отличии от фонда. Где доверитель ничего сам не делает. Все делает управитель. И по результатам выплачивает комиссию (дивиденды) доверителю.


* Хорошо бы рыбу договора увидеть
Мыцик
 
Повідомлень: 5098
З нами з: 26.09.05
Подякував: 53 раз.
Подякували: 299 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 19 лис, 2009 15:35

Спасибо за некоторые пояснения!
Меня также интересует, что такое Квази Фонды и принцип действия.
Это какое-то новшество инвестиционных компаний?

Также мне предлагали приобрести еврооблигации. Кто с этим уже сталкивался? Могу ли я действительно покупать еврооблигации как физ.лицо?
NiagaraN
 
 
Повідомлення Додано: Чет 19 лис, 2009 18:26

Как по мне, то зачем нести деньги в доверительное управление, если они их все равно вложат в акции и т.п. И если будет какая прибыль, то часть этой прибыли они оставят себе. А если активы, в которые они вложат Ваши деньги обесценятся, то Вы остаетесь в убытки. Не проще ли самому вкладывать деньги в активы?
france1982
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 20 лис, 2009 12:04

france1982 написав:Как по мне, то зачем нести деньги в доверительное управление, если они их все равно вложат в акции и т.п. И если будет какая прибыль, то часть этой прибыли они оставят себе. А если активы, в которые они вложат Ваши деньги обесценятся, то Вы остаетесь в убытки. Не проще ли самому вкладывать деньги в активы?


Возможно Вы правы, что самостоятельно можно заработать больше! НО, для того чтобы самостоятельно работать на бирже и принимать решение по покупке тех или иных ценных бумаг необходима соответствующая подготовка и что еще важнее - свободное время. Поэтому я считаю, что этим вопросом должны заниматься профессионалы.
С данным сегментом рынка я не знакома.
NiagaraN
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 20 лис, 2009 12:13

см первоисточник .....
внимательно смотрим, .....
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про цінні папери та фондовий ринок
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2006, N 31, ст.268 )
{ Із змінами, внесеними згідно із Законами N 514-VI ( 514-17 ) від 17.09.2008, ВВР, 2008, N 50-51, ст.384 N 692-VI ( 692-17 ) від 18.12.2008, ВВР, 2009, N 17, ст.236 N 1522-VI ( 1522-17 ) від 11.06.2009 }
фінансові інструменти - цінні папери, строкові контракти (ф'ючерси), інструменти грошового обігу, відсоткові строкові контракти (форварди), строкові контракти на обмін (на певну дату в майбутньому) в разі залежності ціни від відсоткової ставки, валютного курсу чи фондового індексу (відсоткові, курсові чи індексні свопи), опціони, що дають право на купівлю або продаж будь-якого із зазначених фінансових інструментів, у тому числі тих, що передбачають грошову форму оплати (курсові та відсоткові опціони).
.....................................
5. Діяльність з управління цінними паперами - діяльність, яка провадиться торговцем цінними паперами від свого імені за винагороду протягом визначеного строку на підставі договору про управління переданими йому цінними паперами та грошовими коштами, призначеними для інвестування в цінні папери, а також отриманими в процесі цього управління цінними паперами та грошовими коштами, які належать на праві власності установнику управління, в його інтересах або в інтересах визначених ним третіх осіб.
Торговець цінними паперами має право укладати договори про управління цінними паперами з фізичними та юридичними особами.
Сума договору про управління цінними паперами з одним клієнтом - фізичною особою має становити не менше суми, еквівалентної 100 мінімальним заробітним платам.
Істотні умови договору про управління цінними паперами встановлюються законом та за домовленістю сторін.
Договір про управління цінними паперами не може укладатися торговцем цінними паперами з компанією з управління активами.
Торговець цінними паперами здійснює управління цінними паперами відповідно до вимог Цивільного кодексу України ( 435-15 ), цього Закону, інших законів, нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. 6. Договір доручення, договір комісії або договір про управління цінними паперами укладається з торговцем цінними паперами в письмовій формі. Права та обов'язки торговця цінними паперами стосовно його клієнта, умови укладення договорів щодо цінних паперів, порядок звітності торговця перед його клієнтом, порядок і умови виплати торговцю винагороди визначаються у договорі, що укладається між ними.
Торговець цінними паперами зобов'язаний виконувати доручення клієнтів за договорами доручення, договорами комісії та договорами про управління цінними паперами на найвигідніших для клієнта умовах. Доручення клієнтів виконуються торговцем цінними паперами у порядку їх надходження, якщо інше не передбачено договором або дорученням клієнтів. У разі укладення торговцем цінними паперами договорів за власний рахунок разом з укладенням ним договорів за рахунок клієнта виконання договорів для клієнта є пріоритетним.
7. Торговець цінними паперами веде облік цінних паперів, грошових коштів окремо для кожного клієнта та окремо від цінних паперів, грошових коштів та майна, що перебувають у власності торговця цінними паперами, відповідно до вимог, установлених Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку за погодженням з Міністерством фінансів України, а у випадках, установлених законодавством, - також з Національним банком України. На грошові кошти та цінні папери клієнтів, що передаються торговцям цінними паперами в управління, не може бути звернене стягнення за зобов'язаннями торговця цінними паперами, що не пов'язані із здійсненням ним функцій управителя.
Для провадження діяльності з управління цінними паперами грошові кошти клієнта зараховуються на окремий поточний рахунок торговця цінними паперами у банку окремо від власних коштів торговця цінними паперами, коштів інших клієнтів та відповідно до умов договору про управління цінними паперами. Торговець цінними паперами звітує перед клієнтами про використання їх грошових коштів.
Торговець цінними паперами вправі використовувати грошові кошти клієнтів, якщо це передбачено договором про управління цінними паперами.
Договором про управління цінними паперами може бути передбачено розподіл між сторонами прибутку, отриманого торговцем цінними паперами від використання грошових коштів клієнта.
Торговець цінними паперами зобов'язаний подавати на обрану ним фондову біржу інформацію про всі вчинені ним правочини з цінними паперами в строки і порядку, що визначені правилами фондової біржі.

..... и понимаем, что ДУ -- это никому ничего не несем. Все Ваше, "установнники управління". Те все купленное торговцем (брокером) от своего имени но за счет доверителя -- принадлежит доверителю! При этом Управитель в первую очередь выполняет заявки самого доверителя ..... ?

ПС если говорить на уровне "чеховского юмора", то при ДУ, при самом маловальской грамотности доверителя (установника управління) украсть невозможно.
Мыцик
 
Повідомлень: 5098
З нами з: 26.09.05
Подякував: 53 раз.
Подякували: 299 раз.
 
Профіль
  #1234 ... 11>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: adj і 3 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
54 32262
Переглянути останнє повідомлення
Вів 23 чер, 2015 08:44
svetylyamam
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама