Що б ви зробили для спасіння економіки України. Це список

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
  #123>
Повідомлення Додано: Суб 21 лис, 2009 12:04

Що б ви зробили для спасіння економіки України. Це список

Що б ви зробили для спасіння економіки України .Це список того чого я б зробив перш за все:
1.Я б створив зелені зони. Що це означає-регіони,які саме більш постраждали від кризи .В них процент податку був не двадцять ,а наприклад три . Тоді б залучалися великі інвестиції,а виробництво обходилось дешевше .Це забезпечило населення роботою. Ще як я знаю закордонним інвесторам потрібно платити чи не 15 процентів інвестицій державі. Тут теж би знизив до 2 процентів. Потім створити такі зони в Криму,в Карпатах - точніше кажучи в туристичних зонах . Можливо ефект був такий же як і в Дубаях (як з невеликого бідного містечка створилось найдорожче місто світу). Просто полегшити процес оформлення такий, щоб мож було за двадцять хвилин створити власний бізнес,а не так що потрібно два тижні бігати за дозволами.
2.У нас в Україні я к відомо є великі проблеми з газом . Адже 90 процентів споживчого газа є російський(взагалі Україна споживає десь 45 мільярдів кубів газу в рік), а чи знаєте ви,що природні запаси газу в України дорівнюють 4,5 трільярдів кубів газу. Цього б хватало нам на 100 років , хоча світовий запас газу хватає для світу тільки на 35-40-років. І от навіщо нам платити 4 мільярди доларів щорічно ,якщо б краще передплатити і вкласти в власні нафтодобувні станції , але ці станції мають бути державними , а дохід від них мав йти на будівництво енергобновляємих об’єктів (наприклад строїти завод ,який би з різних продуктів життєдіяльності людини в процесі їх розкладання утворювався газ ).І ціна цього газу дорівнювала 100 долларів за 1000м3 .Це ж знову зменшило б витрати в промисловості.
3.У нас великий потенціал у транспортний сфері ,тому що маємо гарне місце положення . Адже зі сходу дешева Азія ,а з заходу дорога Європа .Пояснюю: іде дешевий товар з тієї ж Азії в Європу,товар іде через море, потім вигружається в порту. В європейських портах дорого вигружатися, само дешевше вигружатися в Чорному морі .В українських портах не вигружаються,бо беруть13 процентів налога що є досі високим .А вигружаються в Румунії в яких процент налога нижчий що й привлічує їх . От якби в нас знизити цей податок вдвічі або втричі , то наші порти приймали вдесятеро більше. Ще як я знаю кораблі, які возять вантажі вони плавають за прапорами країн в яких 2 процентовий налог на перевезення, в нас же беруть десять процентів і кораблі з нашими прапорами плавають мало,от якби в нас цей процент зменшити аж до одного, то кораблів які плавають з нашими прапорами можу поспоритись збільшились в 50 разів. Потім зробити якісні дороги і зробити них автобами, так майже всіх розвинених країнах .І дороги завжди були в гарному состоянії. Це б збільшило транзит в декілька разів і принесло дохід державі 20-30 мільярдів долларів .
4.Масова кредитація бізнесу (чи не найголовніший чинник підняття економіки). Особливо у важку промисловість , банківську справу, малий і середній бізнес,і в аграрний сектор. Головне не брати кредити з за кордону, а пійти як Білорусія,тому що ми попадаємо під залежність тої держави, яка дає кредит з якої практично не можливо вийти. Давати кредит тільки в національній валюті . Це б страхувало позицію гривня і не було б такої інфляції в яку вляпалась уся Україна.
5. І чи не найболючіша тема це наука. Бо українські вчені чи не найрозумніші в світі. Якби б в наших вчених вкладували стільки грошей як за кордоном,то ми б уже були на Марсі,винайшли ліки від Віл і онкологічних хвороб(хоча ні,наші вчені вже придумали як виліковувати рак та треба тільки гроші на розробку) і ще багато іншого. А так якісь американці купують проект, а потім заробляють на цьому великі гроші. Коротше кажучи треба:100 процентово фінансувати науку. І вона в нас буде швидко розвиватися. Ми б за 10-20 років перегнали ще й Японію.
6.Армія в Україні на даний момент в чи не найгіршому положенню,хоча воєнних заводів нас багато. Мені от що цікаво навіщо купувати державі танки за 5 мільйонів гривнів, якщо ж заводи як я знаю є державними. Чи вони вкладують в саме виробництво стільки грошей,не знаю, але мож було виробляти їх і впихувати в Африку,яка дуже любить нашу техніку ,а двадцятий процент цієї техніки йшов би в українську армію як налог. Ну, а професійна армія це досить перспективно.
Ну це і все,хоча міг ще багато писати ,але вже набридло. До речі,якщо вам сподобалось ця статья можу писати під заказ . Ваші пропозиції пишіть на garagonuch@mail.ru.
garagonuch
 
 
Повідомлення Додано: Суб 21 лис, 2009 12:22

похоже на предвыборную программу одного из кандидатов... )))
tyreinua
 
Заблокований
Повідомлень: 4989
З нами з: 17.02.09
Подякував: 40 раз.
Подякували: 278 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 21 лис, 2009 14:37

Не знаю як там у кандидатів,але це я сам все придумав ,хоча знаєте може і мені пійти у кандидати в президенти .З мене вийшов непоганий президент,але мені поки що 16 років, і грошей на предвиборну компанію нема.
garagonuch
 
 
Повідомлення Додано: Суб 21 лис, 2009 15:23

Напевно, для початку треба вирішити найбільш нагальну проблему для того, щоб почати рятувати економіку України:
- або найняти кваліфіковану людину, яка буде втілювати Ваші думки на папері;
- або навчитись самому писати грамотно. Тому що якщо проблеми у орфографії, пунктуації та стилістиці, то ніяка ідея не знайде відгуку у вдячної аудиторії :)

Від Вашої пропозиції писати статті на "заказ", тобто під замовлення - я б скромно відмовився :lol:
Раджу виправити для початку хоча б деякі слова (спасіння=порятунок, хватало=вистачало, привлічує=приваблює, налог=податок).
До граматики придиратись не прийнято, але ж Ви пропонуєте статті під замовлення 8)
virtuoso
Аватар користувача
 
Повідомлень: 112
З нами з: 10.08.08
Подякував: 0 раз.
Подякували: 16 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 22 лис, 2009 16:49

Мені вже не 16, але інформація що можна зробити для України дійсно може бути почерпнута з передвиборчих програм - наприклад - про розвиток українського ринку через купувлю і розвиток національного виробництва, використання транзитного положення України - це як і магістральні трубопроводи так і транспорт, туристичний потенціал, сільське господарство. Кандидати в президенти як правило говорять мідрі речі, залишається дати їм можливість їм їх втілити в життя.
Antonio Bandera
 
 
Повідомлення Додано: Вів 24 лис, 2009 14:41

Авторові гілки

Як на людину, якій шістнадцять, - справляє враження. Шкода, що вмене на пєятому курсі таких студентів дуууже небагато.

Але - слідкуйте за стилем мовлення. Не кожного ви переконаєте, якщо будете говорити ТАКОЮ мовою. Ви ж знаєте, як на Сході (у Києві теж) ставляться до суржику. Тож працюйте!

Усе те, що ви говорите - наче й правильно, але... Ну не достатньо тут тільки грошей. І податкових пільг. Вам подобається те, що у школі (відносно) безплатно вчитеся, а батьків хоч інколи хоча би просто пускають (умовно) безплатно до лікарень? Ану знизьте податки - що тоді залишиться від шкіл і лікарень, від комунального господарства, від армії та правоохоронних органгв? Так, пара останніх вже де-факто не існують, - але принаймні вночі на вокзалі хоч трохи безпечніше у присутності мента.

І ще одне. Ви кажете - фінансувати науку... Хочете - вірте, хочете - ні, але її вже майже немає. Одиниці, що залишишися - фанатики (у хорошому розумінні, але їхня кількість у межах статистичної похибки). Всі інші - ті, кому поодобається отримувати державні гроші, удаючи, що вони щось там роблять (точно як державні службовці, а часто й лікарі тощо).

Проблема не у відсутності грошей, а у відсутності дисциплінованого механізму в самої держави. Ви юзаєте ліцензійний віндоуз? Ні? Тоді - за умов правової держави - до вас завжди може прийти мент. І - будете йому платити. На цьому правова держава закінчиться і почнеться Україна. А повинно бути так, щоб ви панічно боялися робити те, що заборонено, а мент панічно боявся не карати того, хто таке робить. Це стосується не лише ментів, звичайно. Багато кого... Мене, наприклад. Якщо я відпускаю студентів з заняття, забероіть у мене 5% зарплати (наприклад), натякніть, що виженете... І тоді я справді працюватиму...

Щоправда, у наведених прикладах - пару сумнівних питань. Віндоуз - монополія, а такі речі не повинні охоронятися державою. Хіба що державні монополії (виробництво зброї, наркотиків, алкоголю тощо). Тому - приклад невдалий. З приводу мене як викладача: програми та навчальні плани настільки ідіотські, що мені інколи нічого розказувати. Але за такі програми ніхто, знов-таки, не відповідатиме. Знову тут ідеться про проблеми управлінські, проблеми законності та елементарного здорового глузду. А тут, щоб були зміни, треба дууууже багатьох убити або хоча б звільнити. На їх місце тут же захочуть прийти люди, які звикли до того, що мент - гірше за Солов'я-розбійника, те саме - митник і податківець, що лікарями стають, щоб працювати у державних лікарнях і грабувати пацієнтів хоча б на копійки, що підлеглі повинні купувати начальникові подарунки та ділитися отриманими хабарами (при різниці в доходах у десяток разів. І все почнеться знову. А діти нових чиновників радо нестимуть мені та моїм колегам гроші в заліковках, а щоб у нас не було спокуси відмовитися, платитимуть нам так, як і зараз, або ж і гірше...

Такі справи. Вибачте, що так багато - як уже є...

2 virtuoso

Там багато розумного є, але ні слова про те, що хтось за це відповідатиме. І взагалі... Ну немає там симстемного підходу, в тих програмах... Хоч хтось наважиться пообіцяти піти проти "демократичних" норм? Хоч хтось ризикне пообіцяти кінець кумівству? Тож... А!..

Я за модель еволюційну, а не за аналіз окремих кроків. Я - прибічник кількох послідовних, тривалих у часі проектів велииииииких реформ. Дуже жорстоких і болісних - інакше просто не може бути. Тому що не все погано, а- все ДУЖЕ погано. Інакше автор гілки не над такими б речами замислювався, а шукав би університет або, що більш імовірно, - дівчину (якщо її нема).

ИМХО
max_us_ua
 
Повідомлень: 3005
З нами з: 17.11.08
Подякував: 608 раз.
Подякували: 348 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 14 гру, 2009 22:39

В нашій економіці, перш за все, бракує порядності. Можновладці, які знаходяться при бюджеті, чи фінансах, не повинні бути хабарниками і крадіями. І вибір, нам як виборцям слід робити с сторону інтелегентних та порядних, таких як Тигипко, Костенко, а не просто політ-брендів.
Antonio Bandera
 
 
Повідомлення Додано: Вів 15 гру, 2009 12:25

Чтобы спасти экономику, нужно спасать людей! Пока мы к этому не придем, ничего не получится.
Я повторюсь, что мы все меньше производим и все больше завозим из-за границы... В стране будет все, что душа пожелает, но покупать это будет не за что, мы ничего не заработаем...
Так как производим мы все меньше, а деньги нужны, то самый простой выход - распродать все, что осталось... Заводы продаем, порты продаем, связь продаем, остались еще земли и реки... а там и до официальных зон мировых отвалов мусора не далеко.
ТупУм
Аватар користувача
Критикан
 
Повідомлень: 4928
З нами з: 25.01.06
Подякував: 25 раз.
Подякували: 451 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 22 гру, 2009 22:54

Треба однозначно менше грошей вкладати у власну кишеньку, а побільше у промисловість, сільське господарство.
До речі зараз у багатьох кандидатів є пункт про відродження українського села, що ж подивимось, що зміниться після виборів!
_Олеся_
 
 
Повідомлення Додано: Вів 22 гру, 2009 23:07

ТупУм написав:а там и до официальных зон мировых отвалов мусора не далеко.


Мы уже официальная зона для концентрации нелегальных иммигрантов.
Marcus_Junius_Brutus
 
 
  #123>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
4 5815
Переглянути останнє повідомлення
Суб 05 лют, 2022 14:06
vt313
5 45647
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 04 лют, 2022 22:47
Bobua
91 30965
Переглянути останнє повідомлення
Суб 03 лис, 2018 10:21
lejko_vit
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама
cron