Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 38603861386238633864 ... 7892>
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 15:37

  Shaman написав:...........
ви або забули, як жили в дитинстві, або щось маніпулюєте. казати, що 90% зараз живуть як тоді чи гірше - це нонсенс. вже писали - вам нагадати, що всі мали городи та присадибні ділянки, де працювали кожні вихідні??? я інколи проходжу, де були городи - там зараз суцільні поля. чи може по кількості машин порівняємо? чи по комп'ютерах? - вони вже були на початок 90х. не кажіть дурні.
........

Не забыл. И не маніпулюю.
Я просил не писать о "моб. телефонах". Компьютеры были, но только появлялись.
А вообще, с какими годами Вы сравниваете? С 90-ми? Тогда согласен. Но 90-е это не Союз и это был вообще мрак. Тогда, действительно, все занялись огородами.
И насчёт машин и компов. Когда-то очень давно читал какую-то фантастику (западную) и там у нищего бомжа был и комп, и машина. Помню, я тогда удивлялся: " Ничего себе бомж".
Так и Вы сейчас.
ЛАД
2
 
Повідомлень: 28674
З нами з: 31.08.10
Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4828 раз.
 
Профіль
2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 15:52

ЛАД да забыл спросить, в какие годы в совке жилось хорошо? В 80е плохо мы выяснили. Родители наоборот говорили что только в 80е все +/- наладилось. А до этого был мрак мрачный. Если что оба родителя из села. Сбежали в город потому что сельский труд был слишком тяжелый и низкооплачиваемый. А снабжение села присутствовало только на бумаге. Возможно тольков валенках и калошах дефицита не было. Не знаю кто мечтал стать Космонавтом, мама мечтала о простенькой ручной швейной машинке типа подолка, чтобы из чужих ненужных вещей пошить себе новые. Даже швейная машина на селе была роскошью. Их не то что детям, не в каждом доме у взрослых такое чудо было. Как и проигрыватель виниловых дисков.
Востаннє редагувалось vitaliiangel в Нед 26 бер, 2023 16:07, всього редагувалось 1 раз.
vitaliiangel
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23151
З нами з: 06.04.16
Подякував: 2396 раз.
Подякували: 3342 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 16:11

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Суперечки і порівняння щодо переваг срсрівського соціалізму і теперішніх реалій позбавлене сенсу. Навіть в раші з культом сталіна і білораші зараз зовсім інші реалії доста жорсткого капіталізму-імперіалізму, з регулярними суїцидами через невиплачену іпотеку, жорсткими санкціями за несплату комуналки і т.д. Можна старатися будувати капіталізм з більшим рівнем соціально прийнятного розподілу доходів, як скандинави чи середній по ЄС. На жаль в нас так не вийшло. От і маємо приклади тисячекратних розривів зарплат топів держмонополій з їхніми підлеглими, 100 кратні пенсійні розриви. От якраз у війну могли би трохи в цьому напряму щось змінювати. Може би судді не наважились відсуджувати самі собі захмарні зарплати-довічні утримання?
Ой+
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6636
З нами з: 19.04.12
Подякував: 101 раз.
Подякували: 1020 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 16:28

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Faceless
Извините, на Ваши посты отвечать не буду.
Опровергать утверждения, что в Союзе выживали только " за рахунок присадибних ділянок"... Увольте. Спорить с глупостями не собираюсь.
Французская революция 1793 - тоже переворот?
Но, вообще, беседы с Вами для меня плохо кончаются. Так что ещё раз простите, но без меня.
Не знаю, кто Вас так распрогандировал, раньше Вы были более трезвым.


Звісно, зручно назвати дурницею те, на що не вдається знайти контраргументів. При цьому "присадибні ділянки" були фактично масовим феноменом. Мабуть, від хорошого життя, як інакше.

Щодо французької революції - вона що, теж була спровокована обмеженою купкою діячів, що фінансувалися з-за кордону, і фактично не представляли жодну верству чи значну групу населення (на момент власне "революції"), як то було в 1917? То ж не варто порівнювати непорівнюване.
Faceless
Аватар користувача
Модератор
 
Повідомлень: 34797
З нами з: 24.01.12
Подякував: 1443 раз.
Подякували: 7974 раз.
 
Профіль
4
7
3
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 16:43

  ЛАД написав:
  Shaman написав:..............
загальні фрази - як по-новому??? скажете, що не спец. тоді послухайте спеца - такі монстри, як ХТЗ заплановані, щоб випускати по 50 тис тракторів на рік. стандартних однакових. переналаштувати ці автоматичні лінії - це така собі ненаукова фантастика.

Ну да, ну да. ХТЗ с 31 года выпускал одни и те же трактора СХТЗ 15/30. :)

Лад, ви дійсно такий віруючий в совок, що навіть не намагаєтесь вникнути, про що вам кажуть, чи це такий тролинг?

коробка передач та мости не змінювалися з часів СРСР. як раз на цей 150 трактор. тому так можна було переналаштувати лінії, на яких випустити декілька сотень тисяч тракторів. а якщо ти не випускаєш сотні тисяч тракторів, то переналаштування ліній ніколи не окупиться.
  ЛАД написав:
треба всі їх на брухт й ставити сучасні станки - чим ХТЗ займався останні роки. але робітники, які на цьому заводі вже по 40, а деякі й 50 років, - навіщо ми тут десятками років працювали по-старому, й далі будемо - а щось нове це не до нас.

Понятно, виноваты "робітники". Видимо, современные луддиты - ломали и уничтожали "сучасні станки". Самому не смешно?


це ще одна проблема, яка показує, що ви з виробництвом тільки теоретично стикалися - ті люди, які вже 30-40 років проробили на підприємстві, дійсно не хочуть працювати по-новому - це теж розповсюджена проблема - тільки розігнати та набрати нових. це не проблема, це можна зробити - але дуже характерний штрих для пострадянських заводів. я вже мовчу про принцип "на работе ты не гость..." - такого в СРСР теж не було? ;)
  ЛАД написав:
  ЛАД написав:...
Я не собирался начинать разговор о роли и значении СССР. Начал Shaman. Мне это не очень интересно и лень.
Пишу сейчас не для того, чтобы "защитить" Союз, а просто потому, что пока мы не перестанем во всех наших сегодняшних проблемах обвинять Союз, толку не будет.
Не Союз виноват в том, что при наличии мощнейшего танкового завода мы сегодня выпрашиваем танки у Запада. И при наличии построенного "за допомогою тих же американців" ХТЗ мы его успешно угробили и закупаем трактора за границей.

хто його угробив - наші селяни, які всі як один називають місце, на якому вони бачили/вертіли трактор ХТЗ, та купують нові або вживані John Deer або New Holland???

немає попиту на трактор ХТЗ - його навіть 500 шт на рік не хочуть купувати по всій країни.

ви плутаєте первопричину та наслідки - ХТЗ загнувся, тому що не був потрібен споживачам. а перебудувати його - це неможливо, треба будувати новий завод.

Так "перебудувати неможливо" или "робітники" отказались работать на современных станках?
...
Да, переоборудование завода дорогое удовольствие, гораздо проще поспекулировать на перепродаже John Deer и New Holland. Наверное, 50 тыс тракторов в год Украине не нужно, но для большой с/х державы производство собственных тракторов не помешало бы.

ось тут уважно - селяни НЕ БАЖАЮТЬ купувати трактора ХТЗ - ось головна причина. тут ви мовчите.
  ЛАД написав:И, кстати,
К началу 1986 года завод поставлял тракторы в 36 стран мира и подготавливал производство новых моделей тракторов: Т-150КМ и Т-150К-02

И об этом Вы не слышали:
17 июля 2015 года на ХТЗ состоялось выездное заседание СНБО Украины, на котором было объявлено о намерении восстановить на заводе производство военной техники, которую предприятие выпускало до 2009 года.[25][50] В декабре 2015 года Харьковский тракторный завод объявил о возобновлении производства военной техники.
?
Объявить объявили, но, насколько знаю, производства так и нет.
И МТЗ работать продолжает, как бы мы не смеялись над усатым диктатором.

гадаю поставлял в рахунок боргу. на халяву ХТЗ й зараз візьмуть, за гроші не дуже хочуть ;)

виробництво воєнної техніки - це піар, забудьте.

а МТЗ працює, тому що йому постійно надають кредити від держави (які ніхто не поверне). якби ХТЗ надавали, то й він би працював. а гроші у Біларусі, тому що вони отримає нафту та газ дешево, а продає продукцію за ринковими цінами. З "економічним чудом" Біларусі все зрозуміло - зупиняться дотації - зразу закінчиться чудо, й всі заводи стануть.

я не проти, щоб у нас все вироблялося, для цього необхідно створювати умови. й проводити реформи, а не ностальгувати за СРСР, а заодно підтримувати той популізм з дешевою комуналкою - ніколи не думали, що це теж не дає розвиватися країни?

нещодавно зіткнувся з історією, як розвивалася Південна Корея - особисто вам методи не сподобаються, але по-іншому здається не можна
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 26 бер, 2023 16:46, всього редагувалось 1 раз.
Shaman
Аватар користувача
 
Повідомлень: 5957
З нами з: 29.09.19
Подякував: 575 раз.
Подякували: 1397 раз.
 
Профіль
2
3
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 16:47

  fler написав:
  prodigy написав:
  fler написав:https://t.me/evpatoriyachat2/206368?single
Рекомендую послухати ту розмову, дуже вражає.


послухав вчора -так воно мало то того йти, процес йде трохи повільніше ніж бажалось,
але розумні вже зрозуміли...

Мені цікаво, як на це відреагує простий зомбований пропагандою нарід. Вони 20 років "обожествляли" свого царя, а тут кажуть, що він "пустишка закомплексований" :shock: не кажучи про те, куди завів країну та яке майбутнє вимальовується.
Також цікавий момент про те, що "верхи" перегризуть одне одного і процес вже пішов.
І як висновок - безвихідь. Як не крути - скрізь поразка. Шкода, що кінець розмови обрізаний, є думка, що там були пропозиції "що слід робити".

там були пропозиції, як рятувати важко зароблене - й цим вже займаються :D
цікаво з якої сторони встигнуть першими
Shaman
Аватар користувача
 
Повідомлень: 5957
З нами з: 29.09.19
Подякував: 575 раз.
Подякували: 1397 раз.
 
Профіль
2
3
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 16:55

За крок до перевороту думок©

Може змінимо тему на... тему гілки?))

От тут цікаво сказано загалом про всі війни(з 8-ї хв.)
Але ж вам усім, мабуть, немає часу це подивитись/послухати?
Успіх
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 6300
З нами з: 18.03.21
Подякував: 220 раз.
Подякували: 903 раз.
 
Профіль
3
8
1
1
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 16:59

Успіх
Откуда у тебя столько времени, чтобы смотреть видосы на 1 час 37 минут ?

А главное, где у тебя столько времени находить такие видосы ?
pesikot
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9532
З нами з: 31.08.09
Подякував: 535 раз.
Подякували: 1253 раз.
 
Профіль
2
2
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 17:14

Re: Напад росії і білорусі на Україну


Коментировать не буду, но ЛАДу приготовится
pesikot
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9532
З нами з: 31.08.09
Подякував: 535 раз.
Подякували: 1253 раз.
 
Профіль
2
2
Повідомлення Додано: Нед 26 бер, 2023 18:04

🚁 Північна Македонія заявила, що може передати Україні 12 ударних гелікоптерів Мі-24, — міністерка оборони Петровська

Телеграмна служба новин | Підписатися
vitaliiangel
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23151
З нами з: 06.04.16
Подякував: 2396 раз.
Подякували: 3342 раз.
 
Профіль
2
  #<1 ... 38603861386238633864 ... 7892>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: flyman і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
10 27485
Переглянути останнє повідомлення
Вів 02 кві, 2024 19:39
finansist1
1493 188350
Переглянути останнє повідомлення
Чет 29 лют, 2024 20:24
trololo
6076 620726
Переглянути останнє повідомлення
Пон 26 лип, 2021 13:00
Михалыч
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама