Інвестиційна група "УНІВЕР"

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Аналіз фондового ринку та прогнози ринку цінних паперів України. Актуальна аналітика фондового ринку, котирування, прибутковість акцій та огляд ринку.
  #1234 ... 6>
Повідомлення Додано: Сер 15 вер, 2010 10:42

Інвестиційна група "УНІВЕР"

В очікуванні достовірних сигналів.
Огляд торгів 14 вересня 2010 року


Основні зарубіжні індекси закрилися врізнобіч в межах 0,5% на тлі суперечливих новин. Статистика по Європі виявилася гіршою від прогнозів: обсяг промислового виробництва в Єврозоні залишився на рівні червня, індекс ділових очікувань у Німеччині знизився. Від більш сильного зниження ринок вберегли статдані по США: обсяги роздрібної торгівлі та запасів на комерційних складах у США зросли.
Індикатори перебувають під тиском, одностайності в оцінці перспектив розвитку світової економіки не має, про що свідчить динаміка на валютному та сировинних ринках. З одного боку долар ослаб, євро зміцніло, що вказує на зменшення обережності серед торговців. З іншого, ціни дорогоцінних металів значно зросли – в середньому на 2%.

Ф’ючерси на нафту найближчого місяця поставки закрилися врізнобіч в межах 0,5%.
Вітчизняні індикатори незначно знизилися за підсумками сесії. Індекс UX знизився на 0,32% до 2012,28 пункта, індекс ПФТС – на 0,22% до 807,23 пункта. Активність торговців, кількість угод та обсяг торгів залишилися на рівні понеділка. Найактивніше торгувалися акції Авдіївського коксохіму (AVDK) – 251 угода, банку Форум (FORM) – 234, Стиролу (STIR) – 201. Непевність на зарубіжному фондовому ринку чинила тиск на вітчизняний. Переважна більшість акцій, що торгувалися, закрилися в «червоній» зоні. Зі зниженням завершилися торги для машинобудівників, папери інших секторів не виявили однозначної динаміки, в основному ціни змінилися в невеликому діапазоні. Найкращі результати серед ліквідних зафіксовано за акціями банку Форум (FORM), що зросли на 2,27%, Північного ГЗК (SGOK) – на 1,76%. На тлі завершення продажу найбільше зниження продемонстрували папери Стиролу (STIR): -2,38%. В мінусі закінчилася сесія для акцій Стахановського вагонзаводу (SVGZ): -1,60%, Мотор Січ (MSICH): -0,80%.

Торги в Азії проходять при значному зростанні індексів – на 1-2% на тлі першого з 2004 року втручання японського регулятора, спрямованого на послаблення єни. Ф’ючерси на європейські індекси додають 0,1-0,2%. Ф’ючерси на американські індекси зростають на 0,1-0,3%. Сьогодні на ринок впливатимуть дані по індексу споживчих цін Єврозони, індексу цін на імпорт, обсягу промислового виробництва та запасах сирої нафти у США. На ранок ситуація на зовнішніх ринках є помірно-позитивною.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: Сер 15 вер, 2010 10:46

К сегодняшнему открытию торгов на российском рынке акций складывается нейтральный внешний фон
Обзор торгов российского фондового рынка 15 сентября 2010 года.


К сегодняшнему открытию российского рынка акций складывается нейтральный внешний фон. Ожидаемые данные накануне по розничным продажам из США оказались чуть лучше ожиданий, однако не способствовали существенному изменений настроения на мировых фондовых площадках. В середине торгов негатива добавила макростатистика по индексу ZEW из Германии. В целом на рынках по-прежнему преобладает неопределенность. По итогам дня Индекс ММВБ завершил торги вблизи поддержки 1430 пунктов по ММВБ. Лучше остальных смотрелись бумаги телекоммуникационного сектора. Американские фондовые индикаторы продемонстрировали нейтральную динамику по итогам торгов. Сопротивление 1130 пунктов по S&P остается не преодоленным, несмотря на выход позитивных статданных. Мы ожидаем нейтрального открытия торгов на отечественном фондовом рынке. Вероятно. до выхода статистики по безработице из Великобритании и данных по промпроизводству из США, российский рынок акций продолжит консолидироваться над отметкой 1430 пунктов по ММВБ. Поддержку с открытия торгов отечественным игрокам окажет позитивная динамика на рынках АТР. Японский Nikkei прибавляет более 2%. Динамику торгов во второй половине дня будет определять внешний фон. Ближайшая поддержка по ММВБ – 1410 пунктов, сопротивление – 1455 пунктов.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: Чет 16 вер, 2010 10:52

Динаміка залишається боковою.
Огляд торгів 15 вересня 2010 року


Торги на провідних майданчиках знову закінчилися врізнобіч в межах 0,5%. Статистичні дані були доволі слабкими. Зростання обсягу промислового виробництва у США уповільнилося, обсяг іпотечного кредитування знизився.

Підтримку американському ринку надали корпоративні новини з області злиття-поглинання. Дані по споживчій інфляції в Єврозоні виправдали прогнози. Обсяг іноземних інвестицій в Китаї знизився. На торги в Японії позитивно вплинуло перше з 2004 року втручання японського регулятора, спрямованого на послаблення єни.

За підсумками торгового дня долар зміцнів проти кошика з 6 валют на 0,5%, євро незначно зміцніло проти долара.

Схильність до ризику продовжила зниження: дорогоцінні метали подорожчали, а ціни на нафту знизилися.

Торги в Україні завершилися більш суттєвим зниженням, ніж на провідних майданчиках. Це було зумовлено відкриттям сесії у США значним падінням індикаторів. Індекс UX знизився на 1,07% до 1990,76 пункта, індекс ПФТС – на 1,18% до 797,67 пункта. Активність на ринку значно зросла: кількість угод та обсяг торгів збільшилися на 20-30%.

Торговці розпродували акції, побоюючись, що повторний крок вниз від 2000 пунктів може стати початком корекції.

Найбільшу кількість угод було укладено за акціями Авдіївського коксохіму (AVDK) – 350, Укрсоцбанку (USCB) – 289, Центренерго (CEEN) – 260. Практично всі ліквідні папери закрилися в мінус. Гірше ринку виглядали акції банківськогосектору. Найбільших втрат зазнали акції банку Форум (FORM): -5,09%, Стиролу (STIR): -2,08%, Укрсоцбанку (USCB): - 1,55%. На тлі суцільного зниження вдало завершилися торги для паперів Північного ГЗК (SGOK), що подорожчали на 0,67%.

Фондова Азія сьогодні закрилася помірним зниженням – до 0,5% Ф’ючерси на європейські індекси знижуються на 0,1- 0,2%. Ф’ючерси на американські індекси також знижуються на 0,1-0,2%. Сьогодні очікується оприлюднення значногоблоку статистичної інформації, в т. ч. індекс цін виробників, виробничий індекс ФРС Філадельфії, первинні звернення з безробіття, чистий обсяг придбання американських цінних паперів зарубіжними інвесторами – усі дані по США. На ранок ситуація на зовнішніх ринках є помірно-негативною.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: Чет 16 вер, 2010 10:53

Внешний фон способствует умеренно негативному открытию российского рынка акций.
Обзор торгов российского фондового рынка16 сентября 2010 года.


В среду российский рынок акций двигался в диапазоне 1420 - 1435 пунктов по ММВБ. Динамика торгов внутри дня характеризовалась повышенной волатильностью. В отсутствии идей настроения инвесторов задает макроэкономическая статистика, а также динамика цен на энергоносители. Вчерашние данные по производственной активности из США за сентябрь вышел в 2 раза хуже ожиданий, данные по промпроизводству в августе совпали с ожиданиями аналитиков. Настроения на открытие американских площадок определили данные по запасам нефти и нефтепродуктов за прошлую неделю, которые не разочаровали инвесторов. В результате американские фондовые индикаторы открылись в положительной зоне и по итогам дня прибавили около 0,5%. К сегодняшнему открытию российского рынка акций складывается умеренно негативный внешний фон. Подъем американских рынков компенсируется снижением фьючерсов на индексы США сегодня утром.

Большинство индексов АТР демонстрируют отрицательную динамику на фоне снижения цен на сырье, лучше остальных смотрятся бумаги японских экспортеров на фоне ослабления курса иены. Мы ожидаем снижения отечественного рынка акций с открытия торгов около 0,5%. Борьба за отметку 1430 пунктов по ММВБ сегодня продолжится. Ближайшая поддержка располагается на уровне 1420 пунктов, сопротивление – 1450 пунктов. Из макростатистики сегодня отметим данные по производственной инфляции, а также по количеству заявок на пособие по безработице из США.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 17 вер, 2010 11:02

Закрилися непевно, сьогодні - суто позитивні настрої.
Огляд торгів 16 вересня 2010 року.


Основні індекси закрилися врізнобіч. Торговці були не схильні вірити в досить позитивні статдані. Так, кількість первинних звернень з безробіття, хоча й не сильно, але знизилася, індекс цін виробників зріс, чистий обсяг придбання американських цінних паперів зарубіжними інвесторами зріс майже на 50%, виробничий індекс ФРС Філадельфії зріс.

Торги по парі євро/долар завершилися зростанням на 0,5%. В той же час побоювання другої хвилі кризи залишаються достатньо поширеними, про що свідчить нове поновлення історичного максимуму золотом. За підсумками лондонського фіксингу дорогоцінні метали подорожчали на 0,5-1,5%. Ф’ючерси на нафту втратили в ціні 0,5-2%.

Вітчизняні біржі закрилися більш песимістично ніж провідні зарубіжні. Індекс UX знизився на 0,76% до 1975,55 пункта, індекс ПФТС – на 1,04% до 789,37 пункта. Кількість угод та обсяг торгів знизилися приблизно на 20%. Це було зумовлено якщо не оптимістичними, то нейтральними настроями на основних майданчиках і сподіваннями на
повернення висхідної динаміки – торговці вичікували. Найактивніше торгувалися папери коксохімзаводів: за акціями Ясинівського коксохіму (YASK) було укладено 246 угод, Авдіївського (AVDK) – 227. Більша частина ліквідних паперів стала дешевшою. Значно гірше ринку виглядали акції шахт, де зниження склало 6-8%, решта секторів однозначної
динаміки не виявила. Серед тих, що активно торгувалися, найбільше зниження продемонстрували папери шахти Комсомолець Донбасу () – на 8,33%, Стиролу (STIR) – на 2,36%, Азовсталі (AZST) – на 1,95%. Порадували зростанням акції Ясинівського коксохіму (YASK) – на 3,12%, Північного ГЗК (SGOK) – на 2,39%.

Сьогодні зранку торги в Азії завершилися зростанням у середньому на 1%. Ф’ючерси на європейські індекси зростають приблизно на 1%. Ф’ючерси на американські індекси додають 0,5-0,8%. Сьогодні чинитиме вплив на ринок опублікування даних по споживчій інфляції у США та споживацьким настроям за версією університету Мічигану. Перед відкриттям української сесії ситуація на зовнішніх ринках є сприятливою для зростання.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 17 вер, 2010 11:02

Внешний фон сегодня располагает к позитивному открытию торгов на российском рынке акций.
Обзор торгов 17сентября 2010 года.


Внешний фон сегодня располагает к позитивному открытию российского рынка акций. Американские фьючерсы торгуются в положительной зоне, Индексы АТР растут на фоне ослабления японской иены, а также хорошей квартальной отчетности Oracle. Поддержку игрокам накануне оказали данные макростатистики по заявкам на пособие по безработице в США на прошлой неделе, которые снизились до 450 тыс. Однако данные по производственной активности и инфляции оказались чуть хуже ожиданий.

Мы ожидаем роста отечественного рынка акций с открытия торгов. Ближайшее сопротивление по ММВБ располагается на уровне 1445 пунктов. Дальнейший рост будет сдерживаться слабой динамикой нефтяных цен, а также сохраняющейся неопределенностью на мировых рынках. Во второй половине дня инвесторы традиционно будут ожидать статистики из-за океана по потребительской инфляции и потребительской уверенности от Мичиганского университета. В целом, до заседания ФРС 21 сентября ожидаем боковой динамики в диапазоне 1420 – 1445 пунктов по ММВБ.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: Сер 22 вер, 2010 10:49

Щоденний огляд українського фондового ринку
Огляд торгів 21 вересня 2010 року


На провідних майданчиках спостерігалося помірне зниження. ФРС ніяких нових стимулів поки що не запроваджуватиме, у разі погіршення ситуації – будуть застосовуватися додаткові заходи. Заява регулятора не стала несподіванкою, і не сприяла зростанню. Кількість виданих дозволів на будівництво зросла на 1,8%, обсяг розпочатого нового будівництва – на 10,5%. Однак ринок нерухомості залишається під тиском, значення згаданих показників перебувають недалеко від локальних мінімумів. Індекс долара знизився на 1,1%. Торги по парі євро/долар завершилися стрімким зростанням - на 1,3%. Ослаблення долара не зумовило подорожчання на сировинному ринку. Навпаки, торговці переоцінювали ризики. Ф’ючерси на нафту знизилися на 1-2%. На ринку дорогоцінних металів після тривалого зростання торговці вирішили-таки зафіксувати прибутки. Це призвело до помірного зниження цін – на 0,1-1,1%.

Вітчизняні індекси завершили сесію помірним зростанням. Індекс UX зріс на 0,44% до 1997,66 пункта, індекс ПФТС – на 0,57% до 795,25 пункта. Активність на ринку зросла, особливо обсяг торгів - наполовину. Найбільше угод укладено за акціями Центренерго (CEEN) – 391, Стиролу (STIR) – 283, Авдіївського коксохімзаводу (AVDK) – 221. Кращі результати від середніх по ринку зафіксовано за акціями трубних заводів і шахт, де зростання склало 2-5%. Решта секторів виглядала менш переконливо. Серед тих, що активно торгувалися, найбільше подорожчали акції Харцизського трубного заводу (HRTR) – на 4,54%, Північного ГЗК (SGOK) - на 2,61%, Ясинівського коксохіму (YASK) – на 1,32%. В мінус закрилися торги за акціями Стиролу (STIR):-0,71%, Житомиробленерго (ZHEN):-2,22%.
Провідні азійські індекси завершили сьогоднішню сесію зниженням приблизно на 0,4%. Ф’ючерси на європейські індекси торгуються врізнобіч в межах 0,3%. Ф’ючерси на американські індекси додають 0,2-0,3%. Сьогодні має бути опубліковано значний обсяг статданих, а саме: обсяг промислових замовлень та індикатор споживацької упевненості в ЄС, індекс іпотечного кредитування від МВА, індекс цін на житло та запаси сирої нафти у США. Зранку зовнішній фон є нейтральним для вітчизняних майданчиків.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: Сер 22 вер, 2010 10:51

Еженеднвный обзор российского фондового рынка. Обзор торгов 22 сентября 2010 года.
Внешний фон способствует умеренно негативному открытию российского рынка акций


К сегодняшнему открытию российского рынка акций складывается умеренно негативный внешний фон. Накануне отечественный фондовый рынок прибавил 0,5% - 0,8% по основным фондовым индикаторам. Сообщения об удачном размещении бондов Греции, Испании и Ирландии – трех самых проблемных стран Еврозоны оказали поддержку игрокам в первой половине дня, затем продолжению роста способствовала макростатистика из США с первичного рынка жилья. Число новостроек в августе выросло более чем на 10%, при прогнозах роста на 0,7%. В результате вслед за мировыми рынками и ценами на нефть Индекс ММВБ поднимался к отметке 1440 пунктов, от которой начались распродажи.

На мировых фондовых площадках не сложилось единой динамики. Итоги заседания ФРС не добавили оптимизма инвесторам. Уровень базовой процентной ставки сохранили на прежнем уровне, при этом тон заявлений Федрезерва также остался неизменным. Никаких новых мер озвучено не было, ФРС ограничилась лишь намеками о том, что в случае ухудшения экономики США Федрезерв готов принять дополнительные меры.

Мы ожидаем умеренно негативного открытия отечественного рынка акций. Несмотря на положительную динамику американских фьючерсов и индексов АТР сегодня утром, снижение цен на сырьевых площадках будет оказывать давление на динамику российских бумаг. По итогам торгов вчера Индекс ММВБ вновь опустился к уровню 1430 пунктов, теперь в отсутствии внешних драйверов роста, вероятно, углубление коррекции на отечественном фондовом рынке к отметке 1390-1400 пунктов по ММВБ. На динамику торгов под занавес дня сегодня окажут влияние данные по изменению цен на жилье в июле, а также статистика по запасам нефти и нефтепродуктов в США на прошлой неделе. Ближайшая поддержка по ММВБ – 1420 пунктов, сопротивление 1445 пунктов.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: Чет 23 вер, 2010 09:53

Боковий тренд продовжується.
Огляд торгів 22 вересня 2010 року


На провідних майданчиках спостерігалося помірне зниження. Спочатку розчарувала статистика по ЄС: обсяг промислових замовлень знизився більше від прогнозів. Індикатор споживацької упевненості залишився на рівні серпня, однак торговці побоюються, що 3-мясячне зростання скінчилося і почнеться спад. Дані по США були більш нейтральними. Індекс цін на житло зріс, хоча й не настільки, як очікував ринок, і залишається поки від’ємним. Аналогічно з індексом іпотечного кредитування від МВА: зріс порівняно з минулим місяцем, але є негативним значенням. Натяки ФРС щодо можливого пом’якшення монетарної політики, зумовили ослаблення долара і знову привернули увагу учасників ринку до золота, в результаті – новий історичний максимум. Інші дорогоцінні метали теж подорожчали. Торги по нафті з технічних причин закрилися врізнобіч.

Торги на українському ринку закінчилися незначним зниженням. Індекс UX знизився на 0,45% до 1988,65 пункта, індекс ПФТС – на 0,17% до 793,87 пункта. Невпевненість у подальшому розвитку подій на ринку зумовила зниження кількості угод і товарообороту на 25-35%. Найбільш активно торгували акціями Укртелекому (UTLM) – 417 угод – на тлі повідомлення про те, що уряд зняв з розгляду питання передачі державної частки акцій компанії Фонду держмайна для подальшої приватизації. Ймовірно, в цьому році приватизації не буде. За підсумками торгів акції Укртелекому (UTLM) додали в ціні 0,26%. Краще ринку почувалися акції шахт, що подорожчали на 2-3%, гірше ринку – папери банківського сектору, що знизилися на 0,5-1,5%. Решта секторів одностайності не виявила. Більша частина акцій, що активно торгувалися, закрилися вниз. Зниження цін не було значним. Найбільших втрат серед ліквідних зазнали акції лідерів зростання позаминулої сесії: папери Ясинівського коксохіму (YASK) знизилися на 1,75%, Північного ГЗК (SGOK) – на 1,68%. Подешевшали акції Укрсоцбанку (USCB) – на 1,12%. Папери Харцизського трубного заводу (HRTR) завдяки корпоративним новинам залишилися серед лідерів зростання з результатом +4,65%. Вдало склалася сесія для акції шахти Червоноармійська Західна №1 (SHCHZ):+ 1,76%.

Сьогоднішні торги в Азії закрилися зниженням приблизно на 0,4%. Ф’ючерси на європейські індекси торгуються в мінусі від -0,3% до –1,3%. Ф’ючерси на американські індекси додають 0,3-0,4%. Сьогодні на ринок чинитимуть вплив дані по обсягу продажу житла на вторинному ринку, первинних зверненнях з безробіття, індекс провідних індикаторів по США, а також композитний індекс PMI в ЄС. Зранку зовнішній фон є нейтральним для вітчизняних майданчиків.
UNIVER
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 24 вер, 2010 11:13

Триває «сповзання» індексів.
Огляд торгів 23 вересня 2010 року


На провідних майданчиках спостерігалося помірне зниження. Негативне враження справила публікація статистики з Європи. Так, у Німеччині та ЄС індекси ділової активності знизилися більше ніж очікувалося, при чому у виробничій сфері – другий місяць поспіль. Новини зі США були дещо кращими. Обсяг продажу житла на вторинному ринку та індекс провідних індикаторів зросли більше від прогнозів. Однак торговців занепокоїло зростання і первинних, і повторних звернень з безробіття, тоді як ринок очікував на зниження. Крім того, негативний вплив мало повідомлення про те, що Bank of America Corp. знизив прогноз прибутку банків. Торги по парі євро/долар завершилися зниженням на 0,6%.

Всупереч зміцненню долара, помірному песимізму на фондовому ринку нафта подорожчала приблизно на 0,5%. Дорогоцінні метали дещо знизилися в ціні – торговці знову фіксували прибутки після досягнення нових максимумів. Торги на вітчизняних майданчиках, як і на більшості провідних, завершилися подальшим «сповзанням» індикаторів. Індекс UX знизився на 0,54% до 1977,82 пункта, індекс ПФТС – на 0,75% до 787,90 пункта. На ринку – помірно- песимістичні настрої. Кількість угод і обсяг торгів змінилися незначно. Найактивніше укладали угоди за акціями Стиролу (STIR) – 246 угод, Алчевського меткомбінату (ALMK) – 237. Більшість ліквідних паперів помірно подешевшала. На тлі динаміки паперів фінансових установ на провідних майданчиках гірше ринку виглядали акції вітчизняних банків.

Аутсайдерами дня стали папери Північного ГЗК (SGOK), що втратили 2,40%, Єнакіївського метзаводу (ENMZ):-1,67%, Азовсталі (AZST): -1,40%. Лідером зростання стали акції Стиролу (STIR), що зросли на 2,19%. В плюсі завершилася сесія для акцій Ясинівського коксохіму (YASK):+0,19%. Азійська сесія закрилася зниженням на 1% на тлі чуток щодо інтервенцій японського регулятора. Ф’ючерси на європейські індекси знижуються на 0,2-0,5%. Ф’ючерси на американські індекси додають 0,2%. Серед важливих статданих, що мають вийти сьогодні, - обсяг замовлення товарів тривалого використання та обсяг продажу житла на первинному ринку у США. Зранку ситуація на провідних майданчиках нейтральна. Якщо продаж новобудов зріс, як і продаж на вторинному ринку, ймовірно, торговці поліпшать прогнози по ринку житла, що сприятиме позитивній динаміці індексів.
UNIVER
 
 
  #1234 ... 6>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
Конкурс "Лучший аналитик 2012"
Anonymous » Сер 29 лют, 2012 17:52
5 44433
Переглянути останнє повідомлення
Вів 15 лип, 2014 12:01
debian
"Goodwill-фактор: проект компании NOKs fishes"
Anonymous » Сер 26 вер, 2012 10:49
6 49448
Переглянути останнє повідомлення
Чет 18 кві, 2013 12:53
Кузьма
36 17960
Переглянути останнє повідомлення
Вів 17 тра, 2011 10:41
On-linecapital
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама