Отчетность в электронном виде.

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Фінансовий та бухгалтерський аудит в Україні. Новини в сфері аудиту, оподаткування, бухгалтерського обліку та застосування законодавства України.
Повідомлення Додано: Сер 01 гру, 2010 16:43

Отчетность в электронном виде.

Не так давно АПУ обнародовало информационное письмо от 11.11.2010 N 2-581.

Вот основные тезисы этого письма:
- АПУ заключен с ООО «ОМЛ» договор на разработку и внедрение соответствующего программного обеспечения для принятия отчетов в электронном формате с установлением процедур контроля информации;
- начиная с отчета об оказанных услугах за 2010 год, АПУ будет принимать отчеты в электронном формате (электронный формат отчетности утвержден решением АПУ от 4 ноября 2010 № 221/14). Бумажная форма также является обязательной;
- по вопросам внедрения программы или расширения ее возможностей рекомендовано обращаться непосредственно к разработчику.

Все это похоже на инструмент дополнительного заработка для АПУ. Ну да, ГКЦБФРУ, Госфинуслуг и другие принимают отчетность в электронном виде, почему бы и АПУ не "рекомендовать" аудиторским фирмам заключать договора с непонятной фирмой "ОМЛ"?

Кто, что думает на этот счет? И как по вашему все это согласуется с Законом об аудиторской деятельности?
vvo
 
 
Повідомлення Додано: Чет 03 бер, 2011 18:36

Re: Отчетность в электронном виде.

АУДИТОРСЬКА ПАЛАТА УКРАЇНИ

Інформаційний лист

01.03.2011 N 2-156


Щодо звітності за 2010 рік


Шановні аудитори!

Інформуємо Вас про те, що на засіданні Аудиторської палати України 24 лютого 2011 року у зв’язку з надходженням численних звернень до членів АПУ щодо порядку подання звітності до АПУ та за пропозицією членів АПУ було розглянуте питання «Щодо формату звітності за 2010 рік». За результатом розгляду цього питання було прийняте рішення про продовження до 10 березня 2011 року терміну подання звітності за 2010 рік за формою № 1 – аудит (річна) «Звіт аудиторської фірми (аудитора) про надані послуги».

Секретаріат АПУ приймає звітність в паперовій та/або електронній формі з використанням будь-якого програмного продукту за вибором суб’єктів аудиторської діяльності з дотриманням формату Звітності за формою № 1 – аудит (річна) «Звіт аудиторської фірми (аудитора) про надані послуги», затвердженому рішенням АПУ 04.11.2010 року № 221/14.

Звертаємо увагу на те, що згідно з п. 3.1.5. Порядку ведення Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, затвердженого рішенням АПУ від 26.04.2007 № 176/7, підставою для прийняття АПУ рішення про виключення аудиторської фірми або аудитора з Реєстру є, зокрема, неподання аудиторською фірмою (аудитором) в установлений АПУ термін звіту про надані послуги за минулий рік (форма № 1 – аудит) або зазначення у звіті недостовірної інформації.


Голова
Аудиторської палати України Нестеренко І.І.
vvo
 
 
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама