Участие государства в возврате вкладов населению - КС.

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інвестиції в кредитні спілки, пошук партнерів для створення кредитної спілки. Купівля проблемних кредитів і депозитів. Усе, що не підпадає під вже існуючі теми. Зберегти та примножити.
  #1234 ... 23>
Повідомлення Додано: Чет 16 гру, 2010 00:35

Участие государства в возврате вкладов населению - КС.

Уже полгода декларируется намерение государства выделить деньги для возврата вкладов из кредитных союзов. Надежда престарелых людей блекнет с каждым днём. Дождутся ли???
команда
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 24 гру, 2010 10:25

17 декабря проводилась акция вкладчиков КС возле ВРУ. Как прошла??
команда
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 24 гру, 2010 15:21

Участие государства в возврате вкладов населению - КС.

Я считаю что государство категорически обязано принимать участие в защите граждан от аферистов которые используют пробелы в законах и строят финансовые пирамиды. А если нет тогда - либо такие законодатели нам не нужны, либо такая организация государства-при которой можно халатно относиться к проблемам своих граждан.
Пример: Законопослушный кредитчик не может вернуть кредит на строительство жилья, а Я не могу у него купить(обменять) квартиру потому что мне не возвращают депозит, Я думаю что роль государства тут очевидна, помочь обеим. Тогда и налоги будет с чего брать и пенсию выплачивать.
alexvf
 
Повідомлень: 245
З нами з: 24.12.10
Подякував: 15 раз.
Подякували: 2 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 25 гру, 2010 00:59

Митинг 17.12.2010 возле ВРУ был немноголюдным - человек 80-100. Многим не успели сообщить (да и мои сообщения удалили - посчитали спамом почему-то), другие были заняты (в судах и т.д.), а некоторые просто решили не идти... Не привыкли люди отстаивать свои интересы ( менталитет терпил, увы ) :cry:
Но тем не менее, депутаты читали наши плакаты, подходили ( в основном, из "Нашей Украины" и Компартии, у представителей других фракций был отходняк от четверговской драчки ) , мы рассказывали о нашей проблеме, отдали коллективное обращение. Кроме того, мы ещё во вторник утром встречались с одним из депутатов, доносили док-ты для заседания Тимчасової слідчої комісії.
22.12.2010 Тимчасова слідча комісія утвердила З В І Т .
24.12.2010 12:16 Верховна Рада України прийняла Постанову "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та причин сучасного стану справ в системі кредитної кооперації"
Народні депутати взяли до відома звіт Комісії.
В постанові, зокрема, йдеться про відсутність довгострокової державної політики щодо розвитку і підтримки національної системи кредитної кооперації та наявність проблем державного регулювання діяльності кредитних спілок в Україні як на законодавчому, так і на виконавчому рівнях.
Окрім того, Верховна Рада звертає увагу Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг на необхідність підвищення ефективності державної політики у сфері регулювання системи кредитної кооперації.
Згідно з постановою, Тимчасовій слідчій комісії доручено:
направити звіт Президенту України, Кабінету Міністрів, Міністерству фінансів, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг для ознайомлення та відповідного реагування;
передати відповідні матеріали щодо ситуації в системі кредитної кооперації Генеральній прокуратурі та Міністерству внутрішніх справ для вивчення, узагальнення та належного реагування.
Кабінету Міністрів рекомендовано протягом трьох місяців з дня прийняття цієї постанови розробити з урахуванням звіту Тимчасової слідчої комісії комплекс першочергових заходів з метою підтримки подальшого розвитку системи кредитної кооперації та подолання існуючих на сьогодні негативних явищ у її діяльності.
Відповідний проект постанови зареєстровано за №7506.
Irinab
 
Повідомлень: 223
З нами з: 23.11.09
Подякував: 5 раз.
Подякували: 10 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 25 гру, 2010 01:07

Вот сделала выборку самого важного из этого ЗВІТа .
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/web ... 3511=39336
ІІІ. Висновки із ЗВІТУ Тимчасової слідчої комісії ВРУ :
1. З метою усунення загрози для збереження вкладів членів кредитних спілок створити за участю та під контролем держави систему гарантування вкладів, як це має місце у випадку з вкладниками банків. Це можливо за умови прийняття законопроекту “Про фонд гарантування вкладів членів кредитних спілок” (№3265).
Іншим варіантом вирішення цього завдання є поширення на кредитні спілки сфери відповідальності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що сьогодні працює виключно з банками.
2. Прийняття у другому читанні і в цілому проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань діяльності системи кредитної кооперації (реєстр. № 2256), положення якого дадуть можливість оптимізувати ринкову позицію кредитних спілок та зробити їх діяльність прозорішою і безпечнішою для членів.
3. Забезпечення доступу кредитних спілок до рефінансування з боку Національного банку України як кредитора останньої інстанції з метою підтримки їх короткострокової ліквідності та відновлення поточної платоспроможності.
4. Забезпечення реального захисту прав членів кредитних спілок через утворення спеціальної державної або квазідержавної агенції, запровадження інституту спеціалізованих громадських арбітражів та омбудсменів, сприяння діяльності неурядових просвітницьких і правозахисних організацій..
5. Упорядкування ситуації, що склалася навколо профільного регулятора кредитних спілок – Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг...Іншим варіантом вирішення завдання щодо забезпечення належного рівня регулювання і нагляду за діяльністю кредитних спілок є віднесення кредитних спілок до наглядової компетенції Національного банку України...
6. Потрібно негайно вжити заходів щодо забезпечення обов’язкової участі усіх учасників ринку кредитної кооперації у Саморегулівних організаціях...
7. Активізація роботи правоохоронних органів з метою реальної протидії проявам шахрайства у діях посадових осіб частини кредитних спілок та притягнення таких осіб до передбаченої законом відповідальності...
Irinab
 
Повідомлень: 223
З нами з: 23.11.09
Подякував: 5 раз.
Подякували: 10 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 25 гру, 2010 01:14

А вот, на мой взгляд, самое-самое важное - компенсация наших вкладов. (кстати, это было нашей основной целью на митинге. В бюджет, конечно, не внесли, но хоть в отчёте отметили...)
8. З метою зняття соціальної напруги з боку десятків тисяч громадян України, переважно пенсіонерів і представників інших малозабезпечених верств населення, доцільно запровадити механізм компенсації з боку держави вкладів громадян, втрачених у збанкрутілих під впливом фінансової кризи кредитних спілках. При цьому, компенсація має проводитися під жорстким контролем державного регулятора, в тому числі і через уведення у такі кредитні спілки тимчасової адміністрації, а щодо посадових осіб зазначених кредитних спілок має бути проведене ретельне розслідування їх причетності до доведення кредитних спілок до стану фактичного банкрутства. Слід передбачити виділення коштів на здійснення грошової компенсації вкладникам неплатоспроможних кредитних спілок за умови обмеження суми такої компенсації кожному з таких вкладників 25 тисячами гривень з подальшим відшкодуванням зазначених коштів за рахунок наявних у таких кредитних спілках кредитних портфелів та інших видів активів, а також шляхом стягнень з винних осіб. Самі кредитні спілки даної категорії підлягають виведенню з ринку та ліквідації.
Irinab
 
Повідомлень: 223
З нами з: 23.11.09
Подякував: 5 раз.
Подякували: 10 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 25 гру, 2010 17:02

[quote="Irinab"]
8. З метою зняття соціальної напруги з боку десятків тисяч громадян України,

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коментарий ОЧЕНЬ понравился , но я полагаю , что реально речь может идти о миллионах наших граждан.
Востаннє редагувалось alexvf в Пон 17 січ, 2011 09:34, всього редагувалось 1 раз.
alexvf
 
Повідомлень: 245
З нами з: 24.12.10
Подякував: 15 раз.
Подякували: 2 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 25 гру, 2010 17:22

[quote]Слід передбачити виділення коштів на здійснення грошової компенсації вкладникам неплатоспроможних кредитних спілок за умови обмеження суми такої компенсації кожному з таких вкладників 25 тисячами гривень з подальшим відшкодуванням зазначених коштів за рахунок наявних у таких кредитних спілках кредитних портфелів та інших видів активів, а також шляхом стягнень з винних осіб.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Я не зрозумів : 25 тисяч за рахунок наявних у таких кредитних спілках кредитних портфелів та інших видів активів, чи 25 тисяч готівкою , а решту за рахунок активів?
alexvf
 
Повідомлень: 245
З нами з: 24.12.10
Подякував: 15 раз.
Подякували: 2 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 25 гру, 2010 17:31

а також шляхом стягнень з винних осіб.
Правильно дороги плохие пусть идут ремонтируют [/quote]
alexvf
 
Повідомлень: 245
З нами з: 24.12.10
Подякував: 15 раз.
Подякували: 2 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 27 гру, 2010 00:15

Спасибо всем кто откликнулся на этот диалог. Конечно, людей надо спасать. Спасать в буквальном смысле, ведь основной контингент обворованных вкладчиков - неработающие пенсионеры, люди социально незащищённые.
Два года прошло, люди не получают денег. Не могут пройти лечение, купить необходимые продукты. Вклады обесцениваются. В этой связи указанный размер государственной компенсации маловат. Двадцать пять тысяч - это сумма приемлема для 2008 года. На начало 2011 года - надо не менее 35 тыс.грн.

В продолжение разговора, два вопроса.
1. Каков механизм постановки проблемы невозврата имущества граждан с кредитных союзов (кстати, финансовых организаций законодательно приравненных к банкам и ломбардам) в программе С.Шустера. Проговаривают там темы, вызывающие политические страсти и борьбу. А ведь эта проблема по остроте не уступает их тематике. Вопрос социальной защиты обворованных престарелых людей на конец 2010г. выглядит общегосударственной проблемой.
2. Есть ли реакция Европейского суда на дискриминацию лишения прав пожилых людей по возврату денег из кредитных союзов Украины? Есть ли «пилотируемые» решения ЕС по данной проблеме?
команда
 
 
  #1234 ... 23>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама