Хто заробить на Євро 2012... чи варта овчинка виділки

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
  #1234>
Повідомлення Додано: Чет 22 лип, 2010 09:58

Хто заробить на Євро 2012... чи варта овчинка виділки

Лидеры...
«Организатор вечеринки» однозначно остается в плюсе. Общие расходы FIFA на Чемпионат мира в ЮАР составили $2,2 млрд. Эти затраты с лихвой окупила одна только продажа прав на телетрансляции матчей - около $2,7 млрд. Еще около $1,6 млрд. в карман организаторов положили спонсоры, плюс маркетинговые доходы. В итоге чистая прибыль Всемирной федерации футбола, по ее же подсчетам, должна достичь от $1,1 млрд. до $2,1 млрд.



Хто заробив на Чемпіонаті світу з футболу-2010

Головне футбольне свято планети завершилося, фанати роз'їжджаються додому. Але якщо для них виграш вимірюється голами, то для тих, хто робить футбол, – мільярдними прибутками.

Південноафриканському робочому заводу з виробництва пластмасових виробів якось спала думка: а чому б не спробувати перенести місцеву національну традицію - дудіти в ріг - у футбол у промислових масштабах? Винахідник вувузел (пластмасових дудок, які видають потужний звук) Ніл ван Шалквік протягом першого року продав усього близько 500 «інструментів», але вже за деякий час обсяг його бізнесу дозволив винахідливому африканцю голландського походження відкрити фабрику з їх виробництва. Проведення ж у ПАР Чемпіонату світу з футболу зробило ван Шалквіка мільйонером, пише "Інвестгазета".

Сьогодні він - експортер уже національного масштабу, його прибуток від виробництва вувузел склав $1 млн. Ван Шалквік активно освоює Африканський континент і намагається пробитися до Європи. Він - один із тих, для кого чемпіонат, що завершився вчора, став не лише місяцем задоволення, але й місяцем небачених прибутків. Щоправда, у розподілі цих прибутків, як і під час проведення інших подібних заходів глобального масштабу, існують явні диспропорції. Вкладають у змагання країни, які приймають, а прибуток отримують приватні корпорації. Україні варто на прикладі Кубка світу в ПАР повчитися, як зробити так, щоб Євро-2012 було вигідним насамперед для країни, а не для приватних кишень.

Лідери...

«Організатор вечірки» однозначно залишається в плюсі. Загальні витрати FIFA на Чемпіонат світу в ПАР склали $2,2 млрд. Ці витрати з лишком окупила один тільки продаж прав на телетрансляцію матчів - майже $2,7 млрд. Ще близько $1,6 млрд. до кишені організаторів поклали спонсори, також варто врахувати маркетингові доходи. У підсумку чистий прибуток Всесвітньої федерації футболу, за її ж власними підрахунками, має становити від $1,1 млрд. до $2,1 млрд.

Утім, і рекламодавці, погодившись заплатити такі гроші за право засвітитися на екранах телевізорів, не залишилися в програші. Скажімо, кожен другий гол на всіх чемпіонатах, за статистикою, забивався в бутсах Adidas. Та й м'ячі, що летіли у ворота суперника, також були виготовлені цією компанією. І нехай тренер збірної Англії Фабіо Капелло обурюється з приводу того, що цей м'яч - м'яч Джабулані - «найгірший з усіх, які він коли-небудь бачив», оскільки з ним складно контролювати довгі подачі, але свою справу в рекламі Adidas цей м'яч зробив. Німецька компанія, а також чотири інші головних ТБ-спонсори чемпіонату (AT&T, Budweiser, Hyundai and Sony), змогли забезпечити собі найбільші з можливих рекламних кампаній у світі. Тільки фінальний матч чемпіонату планував переглянути кожен десятий житель Землі, тобто 600 млн. людей. У результаті, за підрахунками дослідницької компанії Nielsen, рівень привабливості (Net Likeability) цих брендів для телеглядачів виріс у середньому на 55% порівняно з рекламою інших компаній, які не були спонсорами ЧС.

А боротися за впізнаваність компанії-спонсори готові з неменшим завзяттям, ніж збірна Іспанії - за право вийти у фінал. Це приносить двозначні відсотки додаткового зростання продажів. За результатами Чемпіонату світу 2006 року, продажі компанії Coca-Cola, наприклад, збільшилися на 14%, McDonalds - на 5,5%. Adidas на хвилі інтересу до ЧС у ПАР зміг продати 2010 року вдвічі більше своїх футболок, ніж під час Чемпіонату-2006. За словами глави компанії Герберта Хайнера, завдяки нинішнім змаганням його компанія за спонсорство отримає додаткові 0,2 млрд. євро прибутку (1,5 млрд. замість 1,3 млрд. євро) від свого футбольного підрозділу.

Ще одні переможці (незалежно від кількості забитих голів) - футболісти та власники футбольних команд. Із спеціального клубного фонду в $40 млн. проводитимуться виплати кожному клубу, гравець якого представлений у ПАР, з розрахунку $1600 за футболіста на добу. Бонуси для футболістів за перемогу на ЧС, звісно, зовсім незначні порівняно з вартістю щорічного контракту для них у західних клубах. Кожен гравець збірної Франції, наприклад, за перемогу на Чемпіонаті світу одержить не більше 300 тис. євро. Водночас вартість нового контракту одного Франка Рібері - французької зірки з мюнхенської "Баварії" - з німецьким клубом становила 7 млн. євро на рік, тобто щомісяця, згідно з контрактом, від клубу Рібері отримує вдвічі більше «чемпіонського бонусу». Мотивація у дорогих гравців на чемпіонатах світу не грошова, а іміджева: престиж країни та збірної. І все ж таки команди також отримують непоганий прибуток за участь у мундіалі. Іспанія за перемогу виплатить своїм гравцям по 550 тис. євро (за виграш в Євро-2008 іспанці отримали по 250 тис. - менше, ніж футболісти російської команди, які розділили з турками 3-4-е місця), Англія - 450, Бразилія - 300, Німеччина - 250.

...і аутсайдери

Інші «організатори вечірки» ще тільки підраховуватимуть, чи варті заходи мети. На відміну від футбольних фанатів і компаній-спонсорів чемпіонату, власники телекомпаній не заражені світовою ейфорією. Заплативши за права на трансляцію матчів, вони далеко не завжди в змозі повернути витрачені гроші.
http://finance.tochka.net/8494-kto-zara ... tbolu-2010
Здається десятки мільярдів з держбюджету витрачається щоб іноземці приїхали, погуляли 'зняли касу' і роз'їхались... давно піднімав це питання, вважаю що воно заслуговує на окрему гілку.
Хтось бачив розрахунки?
Щоб було написано вкладаємо в Євро $5 млрд протягом 2 років, розраховуємо отримати $3 млрд відразу і по $1млрд протягом наступних 5 роківчи щось подібне.
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 26 лип, 2010 09:25

С точки зрения экономики чемпионат был для Южно-Африканской Республики убыточным. На подготовку было потрачено 5 миллиардов евро, а заработать удалось лишь 3,5 миллиарда, заявил в понедельник в интервью радиостанции Deutschlandradio Kultur эксперт по Африке Германской торгово-промышленной палаты Хайко Швидеровски (Heiko Schwiderowski). В то же время, по его словам, эти потери могут компенсировать туристы, которые после чемпионата могут посетить ЮАР.



Итоги ЧМ-2010: новый континент, новый чемпион, новые звезды

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Сборная Испании - новый чемпион мира
Чемпионат мира по футболу завершился. Несмотря на опасения, первый турнир в Африке прошел без проблем. ЮАР показала гостеприимность, испанцы завоевали титул, а успех немцев превзошел ожидания.


До самого начала чемпионата мира звучали опасения - в первую очередь относительно безопасности. Говорили, что высокий уровень преступности в Южно-Африканской Республике отпугнет болельщиков. Кроме того, скептики предрекали проблемы с транспортом и гостиницами.

Однако опасения не оправдались. Громких грабежей туристов не зафиксировано, терактов на территории ЮАР не было. Хотя последний день чемпионата омрачили взрывы в столице Уганды. Во время просмотра финального матча там погибли более 60 болельщиков.

Блаттер оценил ЧМ на 9 из 10 баллов

В южноафриканских гостиницах за исключением отдельных матчей были свободные места. Хотя почти все билеты были распроданы, трибуны стадионов не были заполнены до отказа. Не все выкупленные билеты были использованы, а для южноафриканских болельщиков цены оказались слишком высокими. Но, в общем, настроение было лучше, чем во время чемпионатов 2002 в Японии и Южной Корее и 1998 во Франции, считают германские спортивные обозреватели.

Президент ФИФА Йозеф Блаттер доволен ЧМ-2010Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Президент ФИФА Йозеф Блаттер доволен ЧМ-2010Президент Международной федерации футбольных ассоциаций ФИФА Йозеф Блаттер оценил проведение ЧМ-2010 на "девять из десяти пунктов". Об этом он заявил на итоговой пресс-конференции в Йоханнесбурге в понедельник, 12 июля. Он также поблагодарил правительство "за предоставленные и выполненные гарантии" при организации футбольного первенства.

Убыточный чемпионат

С точки зрения экономики чемпионат был для Южно-Африканской Республики убыточным. На подготовку было потрачено 5 миллиардов евро, а заработать удалось лишь 3,5 миллиарда, заявил в понедельник в интервью радиостанции Deutschlandradio Kultur эксперт по Африке Германской торгово-промышленной палаты Хайко Швидеровски (Heiko Schwiderowski). В то же время, по его словам, эти потери могут компенсировать туристы, которые после чемпионата могут посетить ЮАР.

По мнению немецких футбольных комментаторов, сборная Испании заслуженно завоевала чемпионский титул, обыграв в финале команду Нидерландов. Таким образом, Испания сейчас обладатель двух главных футбольных трофеев - кубков Европы и мира.

Успех без Баллака

Что касается сборной Германии, то ее выступление на ЧМ можно назвать более чем успешным. Мало кто из экспертов верил в то, что немцы пройдут дальше четвертьфинала. Многие считали, что без травмированного капитана Михаэля Баллака (Michael Ballack) и еще нескольких игроков, команде придется туго. Однако получилось наоборот. Немцы разгромили команды Англии и Аргентины, которых считали фаворитами ЧМ. Лишь испанцы в полуфинале остановили "немецкие танки", как писала мировая пресса.

Говорят, что именно отсутствие опытного Баллака дало возможность другим, более молодым игрокам развернуться. В ЮАР играла самая молодая сборная Германии за более чем 70 лет. Половина из 23 игроков до начала ЧМ сыграли за национальную команду менее десяти матчей.

Томас Мюллер - новая звезда сборной ГерманииBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Томас Мюллер - новая звезда сборной ГерманииОдним из открытий чемпионата в ЮАР стал двадцатилетний немецкий нападающий Томас Мюллер (Thomas Müller). Он забил пять голов и участвовал в подготовке трех, за что получил от ФИФА "Золотую бутсу" лучшего бомбардира чемпионата. Тренер сборной ФРГ Йоахим Лёв (Joachim Löw) доволен своими игроками. "С точки зрения спорта, я думаю, что мы сыграли на чемпионском уровне, хотя, возможно, и не дали произойти большей сенсации", - сказал Лёв. Он считает, что сборная ФРГ, возможно, достигнет своего зенита через несколько лет".

Осьминог-оракул

Прогнозы на нынешнем чемпионате - отдельная тема. Любителям предсказывать результаты матчей ЧМ-2010 запомнится способностями осьминога Пауля из океанариума в городе Оберхаузене. Он точно "угадал" не только победы или поражения всех матчей сборной Германии, но и правильно назвал победителя - Испанию.

Осьминог Пауль правильно Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Осьминог Пауль правильно "угадал" победителя ЧМ - ИспаниюКаждый раз перед осьминогом ставили банки с флагами играющих команд и мидиями. Какую емкость он открывал первой, та команда и побеждала.

Будущее самой сборной Германии предсказать не трудно. Тренер Йоахим Лёв, скорее всего, будет готовить сборную Германии и к следующему футбольному чемпионату - первенству Европы в Польше и на Украине в 2012 году. Контракт с ним пока не продлен, но даже президент Германии Кристиан Вульф (Christian Wulff) не сомневается, что это будет сделано.

Впереди - отборочный тур ЧЕ-2012

Утром 12 июля сборная Германии вернулась на родину. Поскольку команда не вышла в финал, игроки решили отказаться от пышного приема. Вместо Берлина самолет с командой приземлился во Франкфурте-на-Майне, откуда игроки прямиком отправились в отпуск. Через несколько недель их ждут новые матчи - начинается отборочный тур чемпионата Европы 2012. Уже 7 сентября сборная Германии будет играть с командой Азербайджана.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5786905,00.html
Якщо туристи ще поїдуть в ЮАР, то в Україну ні, бо рівень сервісу жалюгідний.
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 13 сер, 2010 13:20

шановний tea привів наступні фінансові оцінки:
5.Бухгалтерия евро-12:142 млрд грн -общие расходы на проведение евро-12 согласно гос.целевой программе;50 млрд грн-из общей суммы расходов выделит государство;28 млрд грн-составят налоговые доходы государства от Евро-12.Итого:22 млрд грн уйдут из бюджета на футбольный праздник безвозвратно
6.Даже победы мало:доходы от Евро-12 даже при самом оптимистическом сценарии не покроют затрат госбюджета (т.е. налогоплательщиков)
Убытки предположительно составят-4-17 млрд грн.
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 20 сер, 2010 08:05

как-то очень все это "условно". было бы интересно услышать более реалистичную оценку
Vasilisa.P
 
 
Повідомлення Додано: Суб 12 бер, 2011 15:04

  Vasilisa.P написав:как-то очень все это "условно". было бы интересно услышать более реалистичную оценку

скільки тисяч доларів Ви особисто готові вкласти в євро2012 в Україні?
скільки прибутку розраховуєте отримати?
щось я не чув про вкладення приватного капіталу, окрім олігархічних :)
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 14 бер, 2011 17:48

  tobias написав:щось я не чув про вкладення приватного капіталу, окрім олігархічних :)

Так а ви попробуйте відкрити якусь прибуткову справу і почати заробляти великі гроші, як той дядько на вувузелах. Одразу ж прийдуть інші великі дядьки і спочатку попросять вас віддати їм цей бізнес (в общак), а якщо будете впиратися - ну тут варіантів багато... Це вам не Африка!
steam
 
 
Повідомлення Додано: Чет 17 бер, 2011 15:24

По идеи проведение таких чемпионатов дает мегаприбыли для государтсва. Уверен что Польща снимет немалые сливки. К Украине это не относиться.
vmlevchuk
 
 
Повідомлення Додано: Чет 17 бер, 2011 20:21

vmlevchuk Мегаубытки такие мероприятия приносят государствам:
odessa-daily.com.ua/component/content/article/41-articles-dumskaya/6166-olimpiadistanovyatsyadoroje.html?directory=176 Олимпиада в Китае
sovsport.ru/news/text-item/171369 Олимпиада в Греции
Так что, hvylya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=9651:---qq----1---&catid=2:2009-04-12-12-00-04&Itemid=8 147 млрд грн, потраченных на ЕВРО 2012 , Украине не веруть когда
Awaken
 
 
Повідомлення Додано: Суб 26 бер, 2011 02:46

  steam написав:
  tobias написав:щось я не чув про вкладення приватного капіталу, окрім олігархічних :)

Так а ви попробуйте відкрити якусь прибуткову справу і почати заробляти великі гроші, як той дядько на вувузелах.

так і я про те, що розумні інвестори вкладати гроші не будуть, якщо не знають як захистити інвестиції (силовим чи судовим способом).
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 04 кві, 2011 09:06

«В Британии на буклетах к Евро изображены комфортабельные автобусы. На деле же у вас нерегулярно курсируют лишь маленькие желтые машинки, в которые напихивается целая куча народу. С таким я столкнулся впервые – никогда не видел, чтобы люди набивались в транспорт наподобие тетриса и так ехали. Грустно и смешно.
Но самой неожиданностью для меня, в преддверии вашего Евро, оказалась дороговизна отелей – все они хотят содрать огромную цену, предоставляя минимум услуг. А платить 50 фунтов за старый клоповник – увольте. Частично у вас эту ситуацию спасают хостелы, но и про них ходят не совсем приятные истории: кого-то обворовали, где-то банально грязно и не кормят. А рисковать собой, да еще и за деньги – сомнительное удовольствие».

vid.org.ua/forum/index.php?showtopic=5067&st=3840&p=113441&#entry113441
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
  #1234>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
5 19554
Переглянути останнє повідомлення
Чет 17 сер, 2017 09:42
PSPoldman
0 3688
Переглянути останнє повідомлення
Вів 30 жов, 2012 23:21
Недовірливий
0 6492
Переглянути останнє повідомлення
Пон 20 сер, 2012 08:33
vin_agregat
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама