|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Вів 17 січ, 2012 11:07
Cтатья на финансе: Недвижимые цены
Интерес к ипотечному кредитованию, который банки проявили в первой половине 2011-го, оживил рынок недвижимости. В Киеве и области по итогам прошлого года было продано 11 373 квартиры, почти на 2000 больше, чем в 2010-м. Но во второй половине года ипотечные программы стали сворачивать, и рост продаж приостановился. Нестабильный спрос и общее падение доходов населения привели к тому, что в минувшем году, по данным портала domik.net, стоимость квартир в Киеве снизилась на 7,4%. В 2012-м из-за фактического отсутствия ипотечного кредитования цены на квартиры будут "стоять", а возможно, даже просядут. Особенно на фоне роста предложения: по данным Конфедерации строителей, в этом году построят на 10% больше жилья, чем в 2011-м.
Что делать: Если собрались покупать квартиру экономкласса, делайте это сейчас. С приобретением дорогих квартир можно подождать до конца года.
Квартиры будут дешеветь - такшонадапакупать! в этом году построят на 10% больше жилья, дехфицит будет - такшонадапакупать! Интерессно, они хоть читают то что пишут?! Или по принцыпу: "Я не читатель, я писатель!" (с) 
-
RON
-
-
- Подякував: 322 раз.
- Подякували: 284 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 11:15
RON написав:Cтатья на финансе: Недвижимые цены
Интерес к ипотечному кредитованию, который банки проявили в первой половине 2011-го, оживил рынок недвижимости. В Киеве и области по итогам прошлого года было продано 11 373 квартиры, почти на 2000 больше, чем в 2010-м. Но во второй половине года ипотечные программы стали сворачивать, и рост продаж приостановился. Нестабильный спрос и общее падение доходов населения привели к тому, что в минувшем году, по данным портала domik.net, стоимость квартир в Киеве снизилась на 7,4%. В 2012-м из-за фактического отсутствия ипотечного кредитования цены на квартиры будут "стоять", а возможно, даже просядут. Особенно на фоне роста предложения: по данным Конфедерации строителей, в этом году построят на 10% больше жилья, чем в 2011-м.
Что делать: Если собрались покупать квартиру экономкласса, делайте это сейчас. С приобретением дорогих квартир можно подождать до конца года.
Квартиры будут дешеветь - такшонадапакупать! в этом году построят на 10% больше жилья, дехфицит будет - такшонадапакупать! Интерессно, они хоть читают то что пишут?! Или по принцыпу: "Я не читатель, я писатель!" (с) 
От этой "статистики" может мозг заклинить, то продали 18000 квартир, то "В Киеве и области по итогам прошлого года было продано 11 373 квартиры," и как это понимать?
-
Oven
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 11:17
это всего лишь означает что вы похожи на бабку - она тоже на сарае прочитала одно,а на самом деле там были дрова 
-
ВИТУС
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 11:49
ВИТУС написав:это всего лишь означает что вы похожи на бабку - она тоже на сарае прочитала одно,а на самом деле там были дрова 
Согласен, убитый хрущ не может стоить 30 штук.
-
flacon
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 13:11
от мне нравятся эти обвалисты - должна, не должна, может, не может, как в германии и флориде ( как будто мы хоть в чем то на них похожи), 1 зп - 1 метр, 100 аренд и т.п."стандарты". парни, суровая рыночная киевская реальность никому ничего не должна и подчиняется единственно суровому закону спроса-предложения, помноженному на коэфициент корумпированности общества и туповатой жадности большинства его представителей. все.
-
Cricetus cricetus
-
-
- Подякував: 408 раз.
- Подякували: 413 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 13:30
budivelnik написав: WiN_NeR написав:Oven ипотека была доступной в 2008 в плане первого взноса. А % ставка не имела большинству ипотечников особого значения так как рост цен превышал % ставку и считали что если вдруг им не хватит дохода то просто продадут и будут в плюсе.
Якщо когось цікавить моя думка , то вона дещо інша від вище приведенної. 1 Банки легше давали кредити 2 Ріст цін перекривав величину виплати по процентам 3 У всіх було як мінімум 50-70% на перший внесок у вигляді житла яким вони на той час користувались ( ще 30-50% добирали у вигляді кредиту) 4 Так як в число бажаючих була записана практично вся держава, то житло по ліквідності практично дорівнювало грошам ( продати за місяць при нормальній ціні - раз плюнути до серпня 2008 року) На сьогодні продажі тормозяться слідуючими факторами 1 Не впевненість в завтрішньому дні і як наслідок складно отримати за житло кеш 2 Банк не цікавить розмір застави , банк цікавить реальність платежів ( з білими зарплатами - проблема) + 100500 Згоден.Як тільки невпевненість в завтрішньому дні пройде - продажі активізуються і отримаємо лавинообразний ріст угод , за яким будівельники не встигнуть наростити обєми будівництва , що на термін в 2-5 років дасть можливість росту цін , при чому на відміну від росту цін який йде сьогодні ( який відбувається за рахунок інфляційних процесів ) , ріст буде більшим від рівня інфляції в рази , що знову позволить купувати житло не тільки як місце проживання , а й для збереження накоплених заощаджень.
Пане Будівельнику, поки ви описували реальну ситуацію. Але почали, як то кажуть "за здравіє, а закінчили за упокій"... Крім Вас на цій гілці про ріст не пише ніхто, фактично ніхто...  Знаєте чому? Бо його в Києві немає в реальності. Він тільки віртуальних у СВістунів та їм подібним. Це при тому, що я аж ніяк не заперечую зміну цін у фактичному продажі об'єкту під Львовом, що ви будуєте. В цьому році двічі стикався з клієнтами, які купують за таку ціну нереальну  , що "сльози заважають мені говорити". В першому випадку (двокімнатна, панель, КТ), тому, що дочка на два поверхи вище (не заздрю зятю  ), в другому, тому, що інститут сина поряд, а йому 5-ть років вчитись (тим більше брокер клієнту "довєрітєльно" сказала, що останній рік в Києві "ужє даражає"). та ці два випадки швидше виктючення ніж правило. В Києві, по факту реальних угод - ціни не ростуть. Навіть за рахунок інфляції. яка в бакса інфляція? А в Києві жило в баксах, скажу вам по секрету. Про це каже рельна ситуація на ринку - я йому довіряю більш ніж держкомстату  . Незначне зниження є в економ сегменті - фактично в межах похибки (-2 -5% за рік), зауважу, що це 8 продажів із 10, більш відчутно в великих метражах житла (-7% -12%).Я помилявся, бо на початку минулого року прогнозував зниження цін на житло в долЯрі на 15-20%. Помилився, насамперед, не тому, що змінились тенденції, а тому що не відбулось девальвації гривні до 9.20 -9.50 / 1$, яку я теж очікував. На той час це було логічно. А ПРавильні з логікою, ну не зовсім товаришують. Ну а з приводу "Як тільки невпевненість в завтрішньому дні пройде" та "продажі активізуються і отримаємо лавинообразний ріст угод" я за. Притому обома руками. Знаєте, те скільки я принесу в сім'ю, теж від цього залежить. Але, нажаль відбудеться це ой як нескоро, потрібні роки... боюсь навідь сказати скільки років потрібно... якби не десятиліть... Бо це ж фактично про новий пузирьок йдеться, а це покоління  гарно пам'ятає попередній...
-
RON
-
-
- Подякував: 322 раз.
- Подякували: 284 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 13:40
kuynka написав:В Киеве — бум на покупку квартир — разметают двухкомнатные По данным за минувший год 53% сделок пришлось на "двушки"
Т.е. квартиры с 3 и более комнатами брать не хотят? Действительно, бум. 
-
mortimer
-
-
- Подякував: 2441 раз.
- Подякували: 2808 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 14:05
Cricetus cricetus написав:от мне нравятся эти обвалисты - должна, не должна, может, не может, как в германии и флориде ( как будто мы хоть в чем то на них похожи), 1 зп - 1 метр, 100 аренд и т.п."стандарты". парни, суровая рыночная киевская реальность никому ничего не должна и подчиняется единственно суровому закону спроса-предложения, помноженному на коэфициент корумпированности общества и туповатой жадности большинства его представителей. все.
Две поправочки: реальность - не рыночная, закону спроса-предложения не подчиняется. Пока... 
-
Art_m
-
-
- Подякував: 84 раз.
- Подякували: 55 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 14:11
есть идеи по интересным опросам?
-
unrokan_pff
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 17 січ, 2012 14:32
Oven написав: RON написав:Cтатья на финансе: Недвижимые цены
От этой "статистики" может мозг заклинить, то продали 18000 квартир, то "В Киеве и области по итогам прошлого года было продано 11 373 квартиры," и как это понимать?
читайте внимательно: "В прошлом году в Киеве было продано почти 18 тыс. квартир За период с 1 января 2011 по 1 января 2012 года, по 10 административным районам Киева было совершено 11 373 сделок купли/продажи квартир на вторичном рынке и 6 505 продано в недостроенных домах." 11373+6505=17878 квартир, все правильно.
-
VladPL
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 65 раз.
-
-
Профіль
-
-
|