budivelnik написав:А так як ми знаємо що сьогодні приблизно 50% це угоди на первинному ринку
Звідки така інформація? Об"єм первинки до продажу - невеличкий порівняно з об"ємом вторинки. Якщо 50% продажів - угоди на первинному ринку - це доказ того, що ринок ледь дихає.
В Киеве упали цены на новые квартиры - до $1,5 тыс./кв. м. В августе на первичном рынке недвижимости Киева средняя цена жилой недвижимости понизилась на 2,19%, или на 34 доллара до 1 518 долларов за кв. м по сравнению с июлем. Согласно данным портала mirkvartir.ua, максимальная средняя цена в августе была зафиксирована в Печерском районе, где она составила 2 515 долларов за 1 кв. м, минимальная - в Деснянском районе, где цена составила 1 129 долларов за 1 кв. м.
И тут же
За месяц цена на квартиры (недостроенные дома) в Киеве выросла на 0,54% ($9) до $1 677 за кв.м. Как сообщили в консалтинговой компании SV Development, за период с 04 августа по 03 сентября 2012 года средняя цена продажи 1-3 комнатных квартир на первичном рынке в Киеве выросла на 0,54% ($9) до $1 677 за кв.м.
При этом самым дешевым оставался Дарницкий район, со средним показателем $1 340/кв.м., самым дорогим Печерский район, где средняя цена продажи составила $2 487/кв.м.
СВистуны (СВ Девелопмент) "заточены" на "рост" рынка вообще и первички в частности.
А разность абсолютных показателей цифр это потому что у аналЫтЫческого центра своя база данных по которой они и считают.
Типа как в анекдоте - "Мой крокодил, как хочу так и меряю".
Faceless Объем предложений первички сейчас занчительно вырос. Много достроено плюс много заложено нового. Я думаю, в предложении первичка сейчас не менее 30%. Имхо, конечно.
budivelnik написав:А чому Ви вважаєте що коли продаж один до одного - то ринок ледь дихає ?
Яка частка загальної пропозиції на ринку - первинка, яка - вторинка? Не думаєте ж ви, що 50/50. Я точну частку сказати не можу, але якщо частка первинки на ринку, скажімо, 10-15%, то при співвідношенні угод первинка/вторинка 50-50 "працює" (покривається попитом) не більше як 20-30% пропозиції. А по факту - менше, бо й по первинці не 100% пропозиції знаходить покупця. Скоріш за все не більше 10%.
1 Я впевнений що найоптимальніше співвідношення це 30-40% первинка( новобудови) 60-70% вторинка . 2 Пункт перший повязаний з тим , що з мого власного досвіду дуже рідко житло купується на 100% зароблених грошей , набагато частіше (80% всіх відомих мені угод) , первинка купувалась за гроші 70% яких приходили від продажу вторинки 3 Прикиньте самі що легше а - знімати житло і накопичити як мінімум 0,5 млн грн для купівлі власного житла чи б - жити в своєму( нехай меншому) і після накопичення 0,1-0,2 млн грн - продавати своє щоб купити щось краще(більше)
Так от ці 30% покращення після спрощення усіх ланцюжків можна отримати тільки за рахунок новозбудованого . З іншого боку , якщо розглядати Ваше припущення про співвідношення 90% вторинка і 10% первинка , то воно неможливе по економічним причинам , внаслідок дуже великої переплати під час оформлення угоди . Адже як мінімум 5-10% людина втрачає під час продажу своєї і купівлі іншої ( рієлтори-мито-нотаріус),то збільшуючи свої житлові умови на 10% і сплачуючи 5-10% видатків людина переплачує в 2 рази . У випадку збільшення на 30% житла і виплати 5-10% видатків переплата становить максимум 20-30%
budivelnik написав:2 А чому Ви вважаєте що коли продаж один до одного - то ринок ледь дихає ?
Потому что:
budivelnik написав:Здають в рік 1,5 млн м2 квартир
Первичка - максимум 1,5 млн. Вторичка - 1 млрд.
Може все таки з цифрами покоректніше ? Первинка - Здають - 1,5 млн м2 в Києві і все житло вільне від мешканців Вторинка - В Києві - 58 млн м2 в яких проживає 2,5-3 млн осіб і з цих 58 млн м2 не факт що є 1,5 млн м2 вільного від мешканців.
Тому повторю запитання А чому Ви вважаєте що коли продаж один до одного - то ринок ледь дихає ?
budivelnik написав:З іншого боку , якщо розглядати Ваше припущення про співвідношення 90% вторинка і 10% первинка , то воно неможливе по економічним причинам , внаслідок дуже великої переплати під час оформлення угоди . Адже як мінімум 5-10% людина втрачає під час продажу своєї і купівлі іншої ( рієлтори-мито-нотаріус),то збільшуючи свої житлові умови на 10% і сплачуючи 5-10% видатків людина переплачує в 2 рази . У випадку збільшення на 30% житла і виплати 5-10% видатків переплата становить максимум 20-30%
Ви спираєтеся виключно на ланцюжок продаж вторинки - купівля первинки, тобто купівля первинки на вашу думку це виключно покращення житлових умов за рахунок продажу вторинки. Звичайно, це типовий варіант, але аж ніяк не виключний. Наприклад, за аналогічного ланцюжку, тільки продаж вторинки - купівля більшої вторинки, якщо таких ланцюжків (умовно) половина - то частка первинки стає вже 25%. Конкретних цифр я не стверджую, крім того, цілком можливо, як писав Крицетус, що зараз з масовими здачами об"єктів доля первинки на ринку може бути й 30%, і навіть за цих 30%, якщо угоди розподіляються 50/50, і продається нехай 75% первинки, то пропозиція виходить покрита попитом менш як наполовину. Звісно, можна довго сперечатися з приводу цифр, бо тут забагато припущень. Але неможливого у частці первинки 10-30% я не бачу.
Востаннє редагувалось Faceless в Вів 04 вер, 2012 11:48, всього редагувалось 1 раз.
http://fotohost.org/images/a1f811c7-90kB.jpg За месяц цена на квартиры (недостроенные дома) в Киеве выросла на 0,54% ($9) до $1 677 за кв.м. Как сообщили в консалтинговой компании SV Development, за период с 04 августа по 03 сентября 2012 года средняя цена продажи 1-3 комнатных квартир на первичном рынке в Киеве выросла на 0,54% ($9) до $1 677 за кв.м.
При этом самым дешевым оставался Дарницкий район, со средним показателем $1 340/кв.м., самым дорогим Печерский район, где средняя цена продажи составила $2 487/кв.м.