Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012-2

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 620621622623624 ... 2381>
Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:02

budivelnik написав:
  cosjak написав:Пропоную перш за все визначитись з терміном "якісний". А то дискусія якась безпредметна виходить :)
Ну, наприклад, якість - це ступінь відповідності характеристик товару до вимог (очікувань) покупця.
А далі можна спитати - чи очікує покупець лише каркас, чи йому набагато більше треба?

Ясно , що без набору сталих(загальноприйнятних , або загальнозрозумілих) термінів дискусії не вийде.
Тому я пробую пояснити не термінологією . а набором фраз
1 Якщо термін експлуатації житла в рази перевищує терміни експлуатації будь якого масового продукту який виготовляється в Україні і який щоденно використовується 99% населення - то чи не говорить це про те , що якість виготовлення житла як мінімум не нижча ніж якість інших , виготовлених в державі масових продуктів.
2 Якщо претензії по житлу , стосуються виключно естетичної складової і не стосуються конструктивної частини , то чи не говорить це про те що смаки населення що - до естетичного стану житла - випередили вміння цього ж населення досягати потрібного рівня естетичного виконання і не говорить про погану якість конструктивної частини ( тобто якість конструктивна у нас на порядок краща ніж конструктивна якість тих самих щитових будиночків , і приблизно дорівнює конструктивній якості будинків з кількістю поверхів до 15 в світі, будинки з більою кількістю поверхів у нас носять назви експерементальних і поки що не є масовими ( думаю що й не будуть в найближчих 20 років))

Можна і так. Але тоді давайте доповнювати набір фраз. Бо термін експлуатації - це один з показників якості. Але лише один з. Естетична складова - ще один. Але ж є багато інших.
cosjak

Подякував: 35 раз.
Подякували: 89 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:06

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

Унуноктий написав:ну по экономике то всё понятно и логично.... но причём тут "вкусы изменились".... или вы думаете что "хрущёвки" когда то были "модными"? жизнь была такая...

Я згоден з фразою - що як правило те що краще - те дорожче , а дорожчу це - складніше у виконанні і приємніше у використанні.
Тому в порівнянні з бараком/землянкою/комуналкою - хрущовка була модніша
В порівнянні з хрущовкою - сталінка була модніша.
Але можна було з однаковими затратами збудувати три хрущовки або одну сталінку.
Питання - що потрібно будувати коли 90% населення в землянках/бараках і 9% населення в комуналках ?
budivelnik

Заблокований
Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:07

Унуноктий

Уверяю, что по сравнению с отдельной комнатой в коммуналке , хрущ был очень моден.
sesk

Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:08

cosjak написав:
  budivelnik написав:
  cosjak написав:Пропоную перш за все визначитись з терміном "якісний". А то дискусія якась безпредметна виходить :)
Ну, наприклад, якість - це ступінь відповідності характеристик товару до вимог (очікувань) покупця.
А далі можна спитати - чи очікує покупець лише каркас, чи йому набагато більше треба?

Ясно , що без набору сталих(загальноприйнятних , або загальнозрозумілих) термінів дискусії не вийде.
Тому я пробую пояснити не термінологією . а набором фраз
1 Якщо термін експлуатації житла в рази перевищує терміни експлуатації будь якого масового продукту який виготовляється в Україні і який щоденно використовується 99% населення - то чи не говорить це про те , що якість виготовлення житла як мінімум не нижча ніж якість інших , виготовлених в державі масових продуктів.
2 Якщо претензії по житлу , стосуються виключно естетичної складової і не стосуються конструктивної частини , то чи не говорить це про те що смаки населення що - до естетичного стану житла - випередили вміння цього ж населення досягати потрібного рівня естетичного виконання і не говорить про погану якість конструктивної частини ( тобто якість конструктивна у нас на порядок краща ніж конструктивна якість тих самих щитових будиночків , і приблизно дорівнює конструктивній якості будинків з кількістю поверхів до 15 в світі, будинки з більою кількістю поверхів у нас носять назви експерементальних і поки що не є масовими ( думаю що й не будуть в найближчих 20 років))

Можна і так. Але тоді давайте доповнювати набір фраз. Бо термін експлуатації - це один з показників якості. Але лише один з. Естетична складова - ще один. Але ж є багато інших.

Я згоден , що термін експлуатації це одна з складових , але якість виготовлення в першу чергу впливає на термін експлуатації .
Що Вам більш до вподоби , чи що Ви будете вважати більш якісним продуктом
Німецький мерседес з терміном експлуатації в 10 років і ціною в 10 000 доларів
Чи китайський чері , нульовий з такою ж ціною і естетично більш привабливий , бо новий і без царапин :D
budivelnik

Заблокований
Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:10

не "тупи"... количество секций радиаторов отопления в квартире высчитывается от обьёма а не от метража... поэтому отопление в АППС люкс с потолками 2.55 стоит дешевле чем в ЖК Голосеево с потолками 2.73 при одинаковом метраже.... ферштейн?
щас Анрюха_В "арихметик" придёт и посчитает тебе разницу энергозатрат на 100 м2 при потолках 2.55 и потолках 2.73[/quote]

Тю, а я себе чугунных по 4 секции в каждое помещение добавил, а платёжки приходят по метражу. :mrgreen: Счётчик только общедомовой. А про индивидуальные нам объяснили, что они будут "красть" тепло. Мало где они есть вообще.

Проконтролировать сложно. А вот по объёму можно. Тип квартир из проекта известен-насчитают в кубах.
Востаннє редагувалось sesk в Суб 14 лип, 2012 00:14, всього редагувалось 1 раз.
sesk

Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:13

budivelnik написав:Висновок
Приводити приклад 1980 року . памятаючи що союз розвалився виключно внаслідок низької продуктивності праці і високої частки браку.

Тому ще раз
1 Конструкцію ми робимо добру і тому на неї можна навісити все що хочеш і при цьому вона це навішане витримає на протязі десятків років
2 Естетичний вигляд тої конструкції яку ми робимо - відповідає естетичному вигляду всього що ми виготовляємо від авто таврія до телевізора електрон з проміжними шкарпетками . тракторами і так далі.

Висновок
Потрібно , або звинувачувати всіх і вся за поганий естетичний вигляд того що робиться на теренах України і при цьому робити ссилку що якість конструкції житла по довговічності експлуатації в рази перепльовує всі продукти які виготовляються в Україні.

Ржака-ржака...рассуждения юного ленинца о причинах развала СССР.
Коммуняки, каждый в своём кресле, бабло хотели рубить, вот и раскололись. Алиев в конце 70-х нефть на Каспие нашел, а в Москве сказал-ничего нет. В Грузии полно было цеховиков, получавших "нетрудовые доходы". В Туркменистане на хлопке бабло косили...и т.д. и т.п. а ты лепишь про низкую производительность труда. Сейчас высокая????
Эстетическийй вид конструкции-вообще перл. У Будивэльныка принцип таков: все г***о вокруг лепят, а чем я хуже? Тоже г***о буду лепить...
Serg-ik
1

Подякував: 241 раз.
Подякували: 1574 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:16

sesk написав:не "тупи"... количество секций радиаторов отопления в квартире высчитывается от обьёма а не от метража... поэтому отопление в АППС люкс с потолками 2.55 стоит дешевле чем в ЖК Голосеево с потолками 2.73 при одинаковом метраже.... ферштейн?
щас Анрюха_В "арихметик" придёт и посчитает тебе разницу энергозатрат на 100 м2 при потолках 2.55 и потолках 2.73

Тю, а я себе чугунных по 4 секции в каждое помещение добавил, а платёжки приходят по метражу. :mrgreen: Счётчик только общедомовой. А про индивидуальные нам объяснили, что они будут "красть" тепло. Мало где они есть вообще.

Проконтролировать сложно. А вот по объёму можно. Тип квартир из проекта известен-насчитают в кубах.[/quote]

тебе только кажется что ты всех обманул.... если так как ты сделали и твои соседи то вы все платите больше.... а если какой то умник себе ещё и тёплый пол сделал водяной то ты лично за него ещё и доплачиваешь
Унуноктий

Подякував: 374 раз.
Подякували: 581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:26

Унуноктий написав:
  sesk написав:не "тупи"... количество секций радиаторов отопления в квартире высчитывается от обьёма а не от метража... поэтому отопление в АППС люкс с потолками 2.55 стоит дешевле чем в ЖК Голосеево с потолками 2.73 при одинаковом метраже.... ферштейн?
щас Анрюха_В "арихметик" придёт и посчитает тебе разницу энергозатрат на 100 м2 при потолках 2.55 и потолках 2.73

Проконтролировать сложно. А вот по объёму можно. Тип квартир из проекта известен-насчитают в кубах.

тебе только кажется что ты всех обманул.... если так как ты сделали и твои соседи то вы все платите больше.... а если какой то умник себе ещё и тёплый пол сделал водяной то ты лично за него ещё и доплачиваешь[/quote]

Лучше чувствовать себя умным среди умных, чем лохом среди лохов. :mrgreen:
И при чём здесь предприимчивость соседей, когда мы о платёжках за кубометр толкуем?
Я говорю, что при дефиците газа(потому что денег не будет)могут перевести платежи не по квадратным метрам, а кубическим. А т.к. зайти в квартиру без моего разрешения никто не имеет права, то посчитают кубометры по стандартам квартиры, которые известны заранее. На радиаторы смотреть не будут.
Кстати, это уже году в 2002 предлагал Омеля.
sesk

Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:37

sesk написав:
  Унуноктий написав:

тебе только кажется что ты всех обманул.... если так как ты сделали и твои соседи то вы все платите больше.... а если какой то умник себе ещё и тёплый пол сделал водяной то ты лично за него ещё и доплачиваешь

И при чём здесь предприимчивость соседей, когда мы о платёжках за кубометр толкуем?
Я говорю, что при дефиците газа(потому что денег не будет)могут перевести платежи не по квадратным метрам, а кубическим. А т.к. зайти в квартиру без моего разрешения никто не имеет права, то посчитают кубометры по стандартам квартиры, которые известны заранее. На радиаторы смотреть не будут.
Кстати, это уже году в 2002 предлагал Омеля.[/quote]

ты платишь за тепло столько сколько дом потребляет разделённое на кол-во квартир.... я например плаччу сколько мой индивидуальный тепловой счётчик насчитает... хочу плачу за тепло радиаторов отопления, хочу тёплый пол электрический включу, хочу кондиционерами греть буду... что дешевле так и буду отапливать...
Унуноктий

Подякував: 374 раз.
Подякували: 581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 лип, 2012 00:43

Проконтролировать сложно. А вот по объёму можно. Тип квартир из проекта известен-насчитают в кубах.[/quote]

тебе только кажется что ты всех обманул.... если так как ты сделали и твои соседи то вы все платите больше.... а если какой то умник себе ещё и тёплый пол сделал водяной то ты лично за него ещё и доплачиваешь[/quote]

Кстати, это уже году в 2002 предлагал Омеля.[/quote]

ты платишь за тепло столько сколько дом потребляет разделённое на кол-во квартир.... я например плаччу сколько мой индивидуальный тепловой счётчик насчитает... хочу плачу за тепло радиаторов отопления, хочу тёплый пол электрический включу, хочу кондиционерами греть буду... что дешевле так и буду отапливать...[/quote]

Нет, не на количество квартир, а на отапливаемую площадь этих квартир.
Я же думаю, что дойдут до кубометров. Собственно, это и втолковываю.
А разные индивидуальные счётчики-это попадалово. Убедился на водяных. Если их нет-лучше не ставить. Платить за воду приблизительно одинаково, но дополнительные траты на их установку и проверку. Ну и в отсутствии жильцов в других квартирах, долго ждать горячую воду.
П.С. А за докуя потребляемого электричества уже ввели прогрессивную шкалу платежа-больше 800 квт-1 грн.
sesk

#<1 ... 620621622623624 ... 2381>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє