0720 написав:інакше кажучи, неправомірность оскаржуваного рішення, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень -- презюмується, і в адміністративному суді не позивач має доказувати неправомірність рішень, дій чи бездіялності СВП, а саме СВП має доводити перед судом правомірність своїх рішень, дій чи бездіяльності
отже, це не упереджений підхід, це законом встановлений підхід
Ми ж НЕ в суді, ми на форумі finance.ua Не бачу нічого поганого в тому, що Фонд, крім інтересів вкладників, захищає інтереси держави. Оскільки де-факто, виплати йдуть з наших з вами кишень (заливка в Фонд грошей урядом, оскільки власних коштів Фонду для компенсацій недостатньо). Ніякого співчуття до лохів, бажаючих примазатися до вкладників в останній момент, не маю.
Зарплату сотрудникам НБУ, которые сейчас, через полгода называют существование схемы (ИРЦ) незаконным, платят тоже из твоего кармана. Может наказать их. посадить тыщ на 5, или какая там средняя.
Не бойтесь тюрьмы, не бойтесь сумы, Не бойтесь мора и глада, А бойтесь единственно только того, Кто скажет: «Я знаю, как надо!» Кто скажет: «Идите, люди, за мной, Я вас научу, как надо!»
єдино вірна(звісно ж тому що мені подобається) точка зору на борцучків за народне щастя, незалежно від соцстану - вошдь чи його дрібний але палкий прихильник
vano80 написав:Зарплату сотрудникам НБУ, которые сейчас, через полгода называют существование схемы (ИРЦ) незаконным, платят тоже из твоего кармана. Может наказать их. посадить тыщ на 5, или какая там средняя.
Тут ви помиляєтесь. НБУ сам собі гроші "малює".
P.S. Аргументи, що уряд дає гроші фонду не задарма, а "з поверненням, і під відсотки" - дурня. Оскільки фактично фонд гроші ніколи не поверне. Це те ж саме, що очікувати, що гроші уряду поверне пенсійний фонд.
Вы как человек с юридической практикой возможно подтвердите (или наоборот), не хотелось бы принятия решения людьми без соответствующего ни образования ни опыта решения вопроса
У меня нет юридического образования и особого юридического опыта (так, с десяток судов). Но есть неслабая юрподдержка. Это позволяет мне иногда (почти самостоятельно) заниматься решением некоторых юрвопросов. Кроме того я слушаю, что говорят другие, изучаю их опыт. По интересующему Вас вопросу, Вам лучше обращаться к более компетентным форумчанам.
Востаннє редагувалось newbie в Чет 23 чер, 2016 15:13, всього редагувалось 1 раз.
kmm3 написав:Ви дещо не розумієте. Якщо виплати здійснюються з ФГВФО, то це є фактично виплати з держбюджету, тобто з кожного платника податку. "Капіталісти" в переважній своїй більшості знали, на що йдуть. Тому виплати їм мала б здійснювати не держава, а інвестиційна або страхова компанія
Ну вот опять стон о бюджете и бедных платниках податків
Фонду держава деньги если дает то взаймы и под процент так что бюджет еще доход получает. Ну и сам фонд с его активами уже наверное покруче некоторых олигархов стал.
А фонд є недержавною організацією? Поміркуйте над кругообігом грошей і зрозумієте, що вони нізвідки не беруться самі по собі. Все в державі спонсорується кожним з нас, в тому числі через інфляцію під час збільшення грошової маси в обігу
ви нам свою демагогію не впарюйте, вам тут не совок
Фонд Грабування це юридична особа публічного права, яка під прикриттям держави грабує як банки (дерибанить їх активи по заніженим цінам та за непрозорими процедурами), так і вкладників цих банків (нікчемить угоди, затримує виплати, видаляє банківськи проводки, а в окремих випадках просто морозиться і нічого не платить місяцями і роками, навіть не відповідаючи на звернення)
теоретично, фонд діє від імені і в інтересах держави, а по факту -- прикриваючись державою здійснює рейдерську діяльність
і це не одиничні випадки зловживань, а ціла регулярна рейдерська система
одна з причин та чинників такої поведінки Фонду -- недоліки спеціального закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" і встановлений цим законом правовий статус Фонду -- Фонд нікому не підзвітний, нікому не підконтрольний і вкрай непрозорий за своєю діяльністю
зважаючи на викладене, раджу ставитись з певною обережністю до реплік осіб, які висловлюють про-фондівську позицію, -- як на цьому форумі, так і взагалі
she_ne_investor написав:Аргументи, що уряд дає гроші фонду не задарма, а "з поверненням, і під відсотки" - дурня. Оскільки фактично фонд гроші ніколи не поверне. Це те ж саме, що очікувати, що гроші уряду поверне пенсійний фонд.
А вот лично Ворушилин с Вами не согласен:
- Річні відрахування банків у фонд становлять близько 3,2–3,4 млрд грн. Цих грошей вистачає, щоб віддати відсотки за кредитами Мінфіну і Нацбанку. Більша частина виплат за кредитами Мінфіну відходить на 2027-2029 рр. В цьому році Мінфіну ми заплатимо - 1,2 млрд грн відсотків. І стільки ж Нацбанку. Ще погасимо перед НБУ тіло кредиту – це близько 600 млн грн.
Ніякого співчуття до лохів, бажаючих примазатися до вкладників в останній момент, не маю.
А почему Вы считаете бывших инвесторов, ставших вкладчиками банка, лохами (если я правильно Вас понял)? И что они делали для того чтобы "примазаться"? В т.ч. незаконного.
Мне кажется, что Вы безосновательно обижаете этих людей (которых, кстати, около 14 тысяч). И они этого не заслуживают.
Да, им повезло, что банк так умело вывел их из под угрозы (невозврата денег). Но в чем они виноваты? И в чем виноват банк? Можете пояснить? Причем аргументированно, со ссылками на нормы закона. А не при помощи безосновательных и глупых штампов ФГВ и НБУ, которые облажались по самое не хочу, и пока выглядят просто смешно (если не сказать хуже).
Vorlon написав:Интересно, а если заплатить немного кредита банку до конца месяца, не смотря на запрет приёма таких платежей? Я как клиент ведь не обязан мониторить судовые реестры и читать решения по этому поводу? Сайт банка доступен, там запрета на приём платежей нет...