obval написав:Но мы говорим как раз о "длинной корреляции" , (на большом периоде). С середины 2012го года полтора года мы падает стабильно , должна быть реакция и в цене на том же РН , но её типа нет ))) (это если РН "живой") .
Полтора года, два, три - это отнюдь не длинный период для экономики целой страны или для строительной отрасли. Конечно, в современном мире финансовые потоки быстро перебрасывают, но тем не менее даже три года - это мало для таких масштабных процессов.
obval написав:А РН как раз НЕ ЖИВОЙ им тупо манипулируют , но это до поры до времени ...
Чтобы манипулировать - тоже нужны ресурсы. Это тоже своего рода экономический фактор.
Так его всё меньше , Вы разве не видите ?
Мне вообще кажется , что это процессы , которые даже на глаз видны , не нужно делать замысловатых вычислений .
Типа (аналогия для вас) если в Одессе сейчас зима , то и можно однозначно сказать(ПРЕДПОЛОЖИТЬ если по научному), что в Киеве то же зима
Востаннє редагувалось obval в Сер 11 гру, 2013 01:07, всього редагувалось 1 раз.
cosjak написав:budivelnik {100, 101, 100} і {0, 50, 0} - яка кореляція? Не ведіть себе, як політик, який на просте, але незручне запитання, відповідає про космічні кораблі...
1 Отже проти мого пояснення Ви заперечити не можете 2 Кореляція між рядом 100-101-100 і рядом 0-50-0 - існує і на око коефіцієнт кореляції 0,5 , але математичне підтвердження . я надам Вам завтра після консультації з друзями ( я все таки будівельник а не математик)
Тому я свою відповідь дав Математично може я й помилився Тепер Ваша черга не розповідати про голу математику а прокоментувати мій графік.
cosjak написав:budivelnik {100, 101, 100} і {0, 50, 0} - яка кореляція? Не ведіть себе, як політик, який на просте, але незручне запитання, відповідає про космічні кораблі...
1 Отже проти мого пояснення Ви заперечити не можете 2 Кореляція між рядом 100-101-100 і рядом 0-50-0 - існує і на око коефіцієнт кореляції 0,5 , але математичне підтвердження . я надам Вам завтра після консультації з друзями ( я все таки будівельник а не математик)
Тому я свою відповідь дав Математично може я й помилився Тепер Ваша черга не розповідати про голу математику а прокоментувати мій графік.
відоповім за вас, будівельнику, заради продовження повноцінної дискусії кореляція для наведеного прикладу = 1
budivelnik написав:1 Отже проти мого пояснення Ви заперечити не можете 2 Кореляція між рядом 100-101-100 і рядом 0-50-0 - існує і на око коефіцієнт кореляції 0,5 , але математичне підтвердження . я надам Вам завтра після консультації з друзями ( я все таки будівельник а не математик)
Проти вашого пояснення говорять факти. Ось графіки: http://fotohost.org/images/a181170f-5kB.gif І ось кореляція: 1. Повторюю - рівно одиниця. І як це тепер можна пояснити з вашої точки зору?
budivelnik написав:Таким чином - якщо Ви , на одному графіку- створюєте дві шкали між якими є якесь співвідношення і по цим шкалам будуєте графіки кожен з яких показує окремий процес змін і ці графіки постійно повторюють з якоюсь точністю поведінку один одного - то між такими величинами існує кореляція. яка в точках перетину цих графіків рівна 1 , а у випадку розбіжностей тим менша(більша) від одиниці , чим сильніше відхиляються один від одного ці графіки.
І що - витікаючи з вашого визначення - означає, наприклад, кореляція мінус один (ага, вона і від’ємна буває).
budivelnik написав:Ви вирішили що приведенне мною пояснення що таке кореляція - не відповідає тому що Ви вкладали в це поняття
Я нічого туди не вкладаю. Це відомий, добре описаний математичний інструмент. Просто він вам не зрозумілий.
baraka написав:кореляція для наведеного прикладу = 1
Дякую за допомогу Я екселем не користувався і для мене проблемою було наявність нулів в ряді 0-50-0 Якби там було щось типу 5-30-5 ( або 30-5-30) - то питань в мене б не виникло
cosjak написав:І ось кореляція: 1. Повторюю - рівно одиниця. І як це тепер можна пояснити з вашої точки зору?
Так проблем не має В першому ряді - зміна на одиницю В другому ряді . якщо взяти коефіцієнт 1/50 - то кінцева зміна також буде на 1
ПС Я знаю дуже багато людей . які радіють з того що знають кілька пояснень тільки їм відомого сленгу який використовується у вузькому колі - і при цьому ці самі люди практично повністю безпорадні в такому широкому понятті - під назвою життя
відоповім за вас, будівельнику, заради продовження повноцінної дискусії кореляція для наведеного прикладу = 1
Поэтому если процессы коррелировали с 2000го по 2008й , то и можно предположить , что и с 2008го по 2013й тоже должна быть сильная корреляция .
В конце концов , что такое падение экономики - это падение доходов , а доходы как раз сильный аргумент , не находите ?
Но вот когда вмешиваются такие факторы как скажем ФРС (для примера) с их выкупами , они как раз и искажают корреляции . Но рынок всё равно своё возьмёт .
cosjak написав:І ось кореляція: 1. Повторюю - рівно одиниця. І як це тепер можна пояснити з вашої точки зору?
Так проблем не має В першому ряді - зміна на одиницю В другому ряді . якщо взяти коефіцієнт 1/50 - то кінцева зміна також буде на 1
ПС Я знаю дуже багато людей . які радіють з того що знають кілька пояснень тільки їм відомого сленгу який використовується у вузькому колі - і при цьому ці самі люди практично повністю безпорадні в такому широкому понятті - під назвою життя
будь-ласка.
просто мова математики така, що її трактувати двояко неможливо (і цим мені подобається дискусія за допомогою математики)