Участвуем в развитии проекта m2bomber.com

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 6364656667 ... 192>
Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 19:16

йцукен написав:в хроме загрузилось

пофиксил и для ФФ
baraka

Подякував: 920 раз.
Подякували: 881 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 19:19

на всякий случай дублирую сегодняшнюю новость по проекту

не ожилаль ? Сникерс "мигдаль"!

отлаживаю/прикручиваю геокодирование. Пока это можно посмотреть таким образом:

1) зайти на тестовый сервак http://uatest.m2bomber.com/
2) сделать поиск по Киеву или Киевской области
3) открыть любой объект - под фотками покажется карта (увы, яндекс)

пару комментов:
1) над картой - адрессная строка в иерархической структуре адресов.
2) если в адресе объявы указан номер дома - то в этой адрессной строке он тоже должен показаться. Причём если покажется серым - то это значит что такого номера дома нет в базе (не несён на карту).
3) увеличение карты - в зависимости от того насколько детально указан адрес
4) тестовый сервак может чуть тормозить

внимаю вашим комментариям. Неверно определённые адреса прошу писать сюда.

пользуясь случаем передаю привет будивельныку :mrgreen:
baraka

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 19:26

baraka написав:
  budivelnik написав:
  budivelnik написав:ПС
Те до чого ти тільки що дійшов через пяту точку , було мною реалізовано елементарно
Лови алгоритм , може пригодиться
1 Отримав географічні координати всіх поштових відділень України
2 Маючи можливість зробити 50000 запитів до Гугла з кожної ай-пі адреси за добу , і взявши за базову точку координати поштового відділення , по спіралі (равликом) змінюючи на кожному кроці довготу і широту на 50 м - отримав алгоритм який дозволяв отримати всі поштові адреси відому Гуглу.
2 Так як деякі адреси не накривались сіткою , з допомогою обробки бази адрес отримав данні які показували що деякі номери пропущені ( наприклад Будівельників 1,5,10 є - а 2,3,4,6,7,8,9 - пропущені.
В цьому випадку зменшував крок сітки.

То що обсихаєш ?
1 Рагулик - це людина , яка замість вибачте , може був не правий - лізе напролом і потім два місяці пердячим паром реалізує те що вже давно і елементарно реалізоване.
2 Рагулик - це людина , яка сама не може порахувати точність з вихідних данних.
3 Рагулик це людина , яка навіть мислити логічне не вміє.
Тому для цього рагулика
а - розмір практично будь якого багатоквартирного будинку це 12-18 м на 24-150 м
б - якщо сітка в 50мх 50м жодною точкою не потрапила в периметр будинку , то це буде видно по тому що пропущені адреси і тоді зменшивши сітку до наприклад 15 х 15 м - можна з 100% точністю визначити наявність поштової адреси на цих географічних координатах ( при умові що на гугль-мап ці координати нанесені)
спасибо, поржал :mrgreen:
есть что по реализованному геокодированию сказать ?
1 Прошу - я радий що Ви себе впізнали
2 Сміх без причини - признак дурачини
3 Чи є хтось, хто може зробити експертну оцінку ефективності запропонованого мною алгоритму

ПС
я б також радив перевірити ефективність написаного алгоритму , або на крайняк ризикнути і під іншим ніком попросити щоб я уточнив деталі.
Востаннє редагувалось budivelnik в П'ят 19 чер, 2015 19:30, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 20:40

budivelnik написав:3 Чи є хтось, хто може зробити експертну оцінку ефективності запропонованого мною алгоритму

Ну що ж, не можу себе назвати експертом, але алгоритв взагалі нічого. Особливо якщо врахувати те, що дану базу потрібно лиш раз сформувати, а мінімальні оновлення, що пов'язані з появою нових адрес, робити нескладно.
Плюси: відносна простота, дешевизна, прийнятна точність, не дивлячись на "кустарність" підходу
Мінуси - "неуніверсальність" рішення, метод може не спрацювати для інших країн; відповідно, обмеженість

Але взагалі абстрактно оцінювати роботу, не бачачи результатів наочно - не дуже правильно.
Головне питання - чи вірішена задача, що стояла, чи є повноцінна функціональність на отримаеій базі.
Хоча питати нема сенсу, я ж бо виявляється клон :)
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8239 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 21:18

Faceless написав:
  budivelnik написав:3 Чи є хтось, хто може зробити експертну оцінку ефективності запропонованого мною алгоритму

Ну що ж, не можу себе назвати експертом, але алгоритв взагалі нічого. Особливо якщо врахувати те, що дану базу потрібно лиш раз сформувати, а мінімальні оновлення, що пов'язані з появою нових адрес, робити нескладно.
Плюси: відносна простота, дешевизна, прийнятна точність, не дивлячись на "кустарність" підходу
Мінуси - "неуніверсальність" рішення, метод може не спрацювати для інших країн; відповідно, обмеженість

Але взагалі абстрактно оцінювати роботу, не бачачи результатів наочно - не дуже правильно.
Головне питання - чи вірішена задача, що стояла, чи є повноцінна функціональність на отримаеій базі.

это всё классно, и не есть проблема замапить все координаты домов если есть некая доведённая до ума база адресов с координатами.

Но:
1) но базы нет, зать есть только большой НЕиерархический файл, по которому рисуюется карта (openstreetmap)
2) соответственно, нужно из этого файла сделать иерхическое дерево адресов.
Особенности:
    а) улица - там не улица а линия и преставлена не одной точкой (несколько записей на улицу).
    б) У улицы нет родителя. Чтобы вычислить его - нужно заниматься геометрий (искать полигон(ы) "района" в который входит эта улица). То же самое про город, область и другие полигоны которые будут стоять на пути "вверх".
    в) и кстати, улица может входить более чем один район.
    г) и то что она улица - так прямо не написано: это может быть и дорога, и дорожка и тропинка и автострада и т.д.
3) данные там не всегда такие как ожидаешь. Например, нет "Ирпеня", но есть "Ирпенский городской совет". Ну мало ли что там юзера настукали, опенсорс всё-таки... А как вам улица "ЖК "Голосеево" ? И никак её от реальной улицы отличить нельзя (кроме названия).
4) пункты 1-3 - это пол-беды. Сложно правильно замапить адрес + тайтл объявления (а ведь в тайтле объявления зачастую указывается более конкретный адрес) на построенное иерархическое дерево. При этом названия могут быть на русском и на украинском, в названиях орфографические ошибки, собственные названия написаны с маленькой буквы, не-собственные с большой и т.д. Указывается Печерск, а улица на самом деле где-нибудь возле Лыбидской, доверять пунктуации в адресах и тайтлах объяв нельзя и т.д.
5) мапить надо быстро. Например, левенштейн по всему дереву - это не оптимально, нужно на порядки обрезать выборку перед кормлением основному алгоритму.

о, добавлю, что гугл и яндекс (и другие конторы) за задачу геокодирования желают бабосов (у гугла что-то вроде 6 баксов за 1000 запросов при привешении 25к запросов в день. Либо 10К бачков в год). Поэтому пришлось изобрести свой велосипед (хоть пока и трехколёсный :))

зато теперь могу, например, весьма точно посчитать расстояние до метро (и других интересных меток) и т.д. А с гуглом/яндексом я такое сделать не могу даже платно.
Востаннє редагувалось baraka в П'ят 19 чер, 2015 23:26, всього редагувалось 2 разів.
baraka

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 22:49

Faceless написав:

1 Про мінуси - не погоджуюсь ,адже привязку до географічних координат поштових відділень я взяв для того , щоб зменшити кількість запитів до гугля , з іншого боку сітка в 50 х 50 дозволяє за 400 запитів обробляти 1 км2 території ( сітка 100 х 100 = 100 запитів на 1 км2) , тому враховуючи що гугля дає для бараки 10 000 запитів/доба/1ай-пі ,безкоштовно (в мене 50 000) то обробити в автоматичному режимі якусь європейську державу - раз плюнути ( крім росії)
2 Я підприємець , а тому мій досвід каже
Питання не стоїть чи можна вирішити проблему
Питання стоїть - скільки вартує витратити на вирішення проблеми.
Так як після занурення в обробку я прийшов до висновку що в бомбера відсутній комерційнаий інтерес - так відразу сам бомбер для мене втратив привабливість.
3 Я не ставив собі за мету створити повноцінний продукт
Суперечка велась навколо того , можна чи ні повторити бомбер. Я заявив що вартість повторення для мене 500 доларів.
Йцукен з баракою на слину зходили називаючи мене ламером.
Як бачите я знав про що говорю.
4 У Вашому підписі стоїть ссилка на бомбер , я трактую це як рекламу продукту.
З власного досвіду
Я не буду підставлятись рекламуючи те до чого не маю жодного відношення

ПС
Зверніть увагу на одне з моїх попередніх повідомлень
або на крайняк ризикнути і під іншим ніком попросити щоб я уточнив деталі.
Я спокійно можу припустити що барака скористався цією підказкою, але мене це жодним чином не турбує
Ба більше - це мене навіть радує , адже тільки дурні не вчаться навіть на своїх помилках.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 23:15

budivelnik написав:Про мінуси - не погоджуюсь ,адже привязку до географічних координат поштових відділень я взяв для того , щоб зменшити кількість запитів до гугля , з іншого боку сітка в 50 х 50 дозволяє за 400 запитів обробляти 1 км2 території ( сітка 100 х 100 = 100 запитів на 1 км2) , тому враховуючи що гугля дає для бараки 10 000 запитів/доба/1ай-пі ,безкоштовно (в мене 50 000) то обробити в автоматичному режимі якусь європейську державу - раз плюнути ( крім росії)

будивельнык пытается решить задачу геодекодирования в лоб (чтобы построить дерево адресов?) :)

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 0%B4%D0%B8

для Украины обработка будет составлять 603 549 * 400 / 50000 = 4828 дней :)
это если с одного ключа (аккаунта?). И это при том, что гугль ничего не увидит и ничего не предпримет.

для рашки - 17 125 407 * 400 / 50000 = 137003 дней. А;№?ТЬ, сто тридцать сем тысяч дней или 375 лет

ржу нимагу :mrgreen:

в самом деле - буквально способ рагульного равлика :)
baraka

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 чер, 2015 23:32

Re: учавствуем в развитии проекта m2bomber.com - объявления

Хочу отметить что данный проект очень интересен и полезен.
Благодарю baraka за Ваш труд! Желаю развить его в национального лидера.
Мне бомбер помог в поиске арендной квартиры посуточно.
Рекомендовал нескольким своим друзьям.
Рекомендую всем форумчанам.
УСПЕХОВ.
С уважением.
ADBOKAT

Подякував: 65 раз.
Подякували: 128 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2015 01:28

budivelnik написав:
  Faceless написав:

1 Про мінуси - не погоджуюсь ,адже привязку до географічних координат поштових відділень я взяв для того , щоб зменшити кількість запитів до гугля , з іншого боку сітка в 50 х 50 дозволяє за 400 запитів обробляти 1 км2 території ( сітка 100 х 100 = 100 запитів на 1 км2) , тому враховуючи що гугля дає для бараки 10 000 запитів/доба/1ай-пі ,безкоштовно (в мене 50 000) то обробити в автоматичному режимі якусь європейську державу - раз плюнути ( крім росії)
2 Я підприємець , а тому мій досвід каже
Питання не стоїть чи можна вирішити проблему
Питання стоїть - скільки вартує витратити на вирішення проблеми.
Так як після занурення в обробку я прийшов до висновку що в бомбера відсутній комерційнаий інтерес - так відразу сам бомбер для мене втратив привабливість.
3 Я не ставив собі за мету створити повноцінний продукт
Суперечка велась навколо того , можна чи ні повторити бомбер. Я заявив що вартість повторення для мене 500 доларів.
Йцукен з баракою на слину зходили називаючи мене ламером.
Як бачите я знав про що говорю.
4 У Вашому підписі стоїть ссилка на бомбер , я трактую це як рекламу продукту.
З власного досвіду
Я не буду підставлятись рекламуючи те до чого не маю жодного відношення

ПС
Зверніть увагу на одне з моїх попередніх повідомлень
або на крайняк ризикнути і під іншим ніком попросити щоб я уточнив деталі.
Я спокійно можу припустити що барака скористався цією підказкою, але мене це жодним чином не турбує
Ба більше - це мене навіть радує , адже тільки дурні не вчаться навіть на своїх помилках.

Можете погоджуватись чи ні - ми вже обговорювали цю тему.
Ви ніяк не підтвердили те, що ваше рішення дійсно дає можливість реалізувати прийнятного рівня функціонал.

Я радий за ваш досвід підприємця, але якщо проблема не вирішена, то ваші афоризми не мають жодного сенсу.
Я не займався цим питанням, і не можу зробити висновку, чи достатні дані, отримані вашим методом, для отримання коректного результату.
Коли ви прив'язуєтесь до поштових відділень, ви вирішуєте питання щодо ієрархій - ви можете рознести конкретні будинки до конкретних районів, але й те ма певні похибки й недоліки.
А якщо просто тицяти по координатах у гуглі? Що за інформацію можна отримати? Як її структурувати?

Тож адекватно оцінити вашу роботу, не бачачи її - нема можливості.

Чи є рекламою посилання на бомбер в моєму підписі? Так, звичайно. І якаирізниця, що я не маю до нього відношення? Мені цей сервіс зручний, я радий його порекомендувати, і чим врешті я "підставляюсь" -невідомо.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8239 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2015 08:06

baraka написав:
  budivelnik написав:Про мінуси - не погоджуюсь ,адже привязку до географічних координат поштових відділень я взяв для того , щоб зменшити кількість запитів до гугля , з іншого боку сітка в 50 х 50 дозволяє за 400 запитів обробляти 1 км2 території ( сітка 100 х 100 = 100 запитів на 1 км2) , тому враховуючи що гугля дає для бараки 10 000 запитів/доба/1ай-пі ,безкоштовно (в мене 50 000) то обробити в автоматичному режимі якусь європейську державу - раз плюнути ( крім росії)
будивельнык пытается решить задачу геодекодирования в лоб (чтобы построить дерево адресов?) :)
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 0%B4%D0%B8

для Украины обработка будет составлять 603 549 * 400 / 50000 = 4828 дней :)
это если с одного ключа (аккаунта?). И это при том, что гугль ничего не увидит и ничего не предпримет.
для рашки - 17 125 407 * 400 / 50000 = 137003 дней. А;№?ТЬ, сто тридцать сем тысяч дней или 375 лет
ржу нимагу :mrgreen:
в самом деле - буквально способ рагульного равлика :)
Я завжди казав , що дурень як не зрозуміє - то збреше.
Для тих рагуликів які не розуміють простого равлика
1 Спеціально спочатку отримав координати поштових відділень
2 Той хто не рагуль - той знає , що поштові відділення знаходяться не в полі
3 Равлик , по спіралі обходячи поштові відділення в кінці кінців потрапляє в поле - і тому рагулі й далі можуть чекати знайде чи ні запит поштову адресу - а розумні після того як отримали 50 пустих відповідей - зупинять равлика автоматично і перейдуть до наступного поштового відділення
4 Крім географічних координат поштових відділень - я ще отримав і назви вулиць які відносяться до цих відділень , що при потребі дозволило б мені звузити площу пошуку, адже той самий гугль на запит місто-вулиця - дає географічні координати вулиці

Тому
1 Мені по барабану , що думає про мою діяльність рагулик
2 Рагулик внаслідок свого паршивого виховання змушений пердячим паром з низькою ефективністю робити те що вже давно зроблено, але при цьому й далі надуває щоки .
Ще в біблії було написано
Гординя - погубить
а хороша мама своєму чаду повинна була розказати що
Покірне телятко -дві мамки ссе
А непокірне - тата :D
3 Той самий Київ - 839 км2 х 400/50000=7 днів ( якщо 1 ай-пі )
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 6364656667 ... 192>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему