Тоже мне секрет Полишинеля, пользуйтесь, чего уж там Кстати знакомый застройщик озвучивал себестоимость до кризиса в 350-400usd/m2 в зависимости от этажности на ровной площадке.
так тут мене буітдаражайкишапками намагалися закидати, коли писав, що якщо відкрити ринок і зняти перепони, то західні/турецькі будівельники будуть раді при собівартості ПА300 продавати готове: "заходь та живи" ПА500 і ще непогано зароблять (рентабельність буде явно вища за гейоропейську).
Кстати, вы уверены что цена в 115 в вашем доме это низкая? похоже тот дедуля продал таки очень удачно и выше рынка, должен вам кстати бутылку дорогой конины, уверен что он всем покупанам вашу неадекватную хотелку как пример ставил.
yura_ написав:я понимаю почему у растишек так пригорает... от мысли что цены еще даже не отыграли девал 2014...2015 и весело шуруют вниз. Уже почти год падения, и признаков стабилизации что-то пока не наблюдается
yura_ написав:я понимаю почему у растишек так пригорает... от мысли что цены еще даже не отыграли девал 2014...2015 и весело шуруют вниз. Уже почти год падения, и признаков стабилизации что-то пока не наблюдается
Юра - падає вже далеко не рік , а 7 років. Але при цьому те що в мене коштувало в 2008 - 4250 грн/м2 , сьогодні коштує 13000 грн/м2. Ще пару років такого падіння і я мультимільонер.
ПС Щод ви не починали шарманку про гривневий чи доларовий актив нерухомість - нагадаю , Зарплата за цей час не виросла навіть в 2 рази ( в той час коли нерухомість виросла в 3 ) , тому всі хто отримує зарплату в гривнях ( або тримав депозити в гривнях) - програли власникам нерухомості в дохідності.
То як вам і далі подобається падіння ?
Пам'ятаю коли ножицями з батьком різали купони іти до лавки (їх друкували на одному аркушу на певний номінал), я ще малий був, але розумів що ми мільйонери (в купонах)
Востаннє редагувалось alexandrslob в П'ят 14 сер, 2015 10:34, всього редагувалось 1 раз.
йцукен написав:http://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=181965 мужику квартиранты дают 28к с текущем состоянии квартиры, а мужик хочет 30 и не меньше. вот уже 2 месяца и продает
Тобто мужик розумний - адже квартиранти йому заплатили за 2 місяці оренди. Ще пару місяців і мужик спокійно отримає 30 так як і хотів. Питання на засипку І хто тут розумний а хто лох ?
Лох, наверное тот, кто не способен заработать 2 куе в Киеве за пару-тройку месяцев и затягивает продажу, ожидая, пока это за него сделают другие. А тот кто заработает, пойдёт и купит что-то получше, чем это чудо "кухнявкомнате" или "комнатавкухне"
budivelnik написав: чому тоді в Європейських столицях ( та й у тому ж Стамбулі) ніхто не може будувати па 300 ?
Предполагаю, что там в себестоимости строительства заложена зарплата строителя не 200 евро, а 1500-2500 евро в месяц. И цемент там не местный, а привозной, из Украины. Везти далеко и дорого. И арматуру они сами не производят. И архитектура а-ля Милославская-Закревского там не в почёте. и т.д. и т.п.
Ви мене звинувачуєте що я люблю посперичатись - а самі гім.о-вкиди робите. З чого починалось моє повідомлення ? З заяви про приїдуть турки і па 300 побудують - па500 під ключ здадуть.
То якщо ті самі турки в себе будують па1500 зарплати в місяць - то чому вони поїдуть будувати в Україну па200 в місяць Тільки для того щоб українцям ( киянам) легше жилось ?
А на рахунок матеріалів 1 Метал в Україні дорожчий ніж той самий ахметовський метал в світі для турків 2 Гроші в Україні для будівництва на порядок дорожчі ніж гроші в світі
Тепер поясніть Як турки , з зарплатою в 1500 + дорожчим металом+дорожчими грошима побудують в Україні дешевше ніж це рорблять мої працівники з зарплатою в 300 ?
йцукен написав:http://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=181965 мужику квартиранты дают 28к с текущем состоянии квартиры, а мужик хочет 30 и не меньше. вот уже 2 месяца и продает
Тобто мужик розумний - адже квартиранти йому заплатили за 2 місяці оренди. Ще пару місяців і мужик спокійно отримає 30 так як і хотів. Питання на засипку І хто тут розумний а хто лох ?
Лох, наверное тот, кто не способен заработать 2 куе в Киеве за пару-тройку месяцев и затягивает продажу, ожидая, пока это за него сделают другие. А тот кто заработает, пойдёт и купит что-то получше, чем это чудо "кухнявкомнате" или "комнатавкухне"
ЮРА+Сержік - ви випадково не за одним столом з захаром сидите - а то у Вас перебіг захворювання - однаковий. 1 А хто сказав що власник квартири тільки те й робить що чекає поки в нього куплть по 30 ? Може він має нормальну роботу і нормальну зарплату. 2 Виходячи з п1 ( а те що власник продавати не спішить говорить про те що його поточні доходи вищі від поточних розходів і час грає на нього ) - то що робить власник поганого. Він працює в себе на роботі+отримує орендні платежі - його програш в чому ? В тому що він не погоджується з ціною в 30? Так чим довше він не погоджується , тим на меншу суму він зможе погодитись в майбутньому бо орендні платежі йдуть.