Високоплачувана робота є багато де, але претендувати на неї можуть не тільки лиш усі. От Ви, наприклад, можете пілотувати великі літаки? У світі зараз дефіцит пілотів і поки що прогноз на його поглиблення.
|
|
![]() Високоплачувана робота є багато де, але претендувати на неї можуть не тільки лиш усі. От Ви, наприклад, можете пілотувати великі літаки? У світі зараз дефіцит пілотів і поки що прогноз на його поглиблення.
![]() В Испании эта тема живет на ура, по крайней мере в туристической аренде. У нас постоянно закручивают гайки с посуточной арендой, типа надо согласие соседей и тд, поэтому крупные лендлорды идут на хитрость и просто выкупают весь дом на этапе строительства ) и сами себе потом дают добро сдавать квартиры посуточно ) Знакомая работает на уборках, у нее уже мини компания на 10 сотрудников, и вот она как раз таких ведет, 5 домов по 40 квартир в каждом = 200 квартир. Владеют 2 брата испанца. Ну норм, поймать ее практически не возможно - работает на равне со своими сотрудницами и по воскресеньям. Походу бизнес у чуваков идет нормально ) ![]() Питання наче було не тільки про територію України?
![]() Еміграція, заробітчанство
News from France Як живуть українці у Франції, які проходять - за новими французьким Правилами для іноземців - АСИМІЛЯЦІЮ. Раніше - згідно з французьким законодавством іноземець повинен був для отримання громадянства проходити ІНТЕГРАЦІЮ, але в останній час вимоги стали ЖОРСТКІШІ: повинна був АСИМІЛЯЦІЯ. Культу́рна асиміля́ція (англ. cultural assimilation; від лат. assimilatio, «уподібнення») — процес прийняття певним народом або спільнотою культури (мови, цінностей, звичаїв) та самосвідомості (ідентичності) іншого народу або спільноти. Для цього я зустрівся з нашою пані Оленою, яка вже більше 3-х років у Франції та останні 3 роки працює в супермаркеті LIDL. Це не самий розповсюджений та великий супермаркет у Франції, але його можна зустріти майже у кожному місті. Пані Олена - (вік умовно кажучі 35+) - має стаж 3 роки. І зараз вже займає посаду не просто касира, а старшого продавця-касира. Повний робочий день, повна ставка. Здається, у Франції робочий тиждень - 35 годин. Зарплатню вона називає як таку, яку складається з двох частин: 1250 євро (як я зрозумів мінімалка)+700 євро за стаж. Разом назвала цифру 1950 євро на місяць. Ну, я би сказав, що для людини, яка працює всього 3 роки за кордоном, це дуже дуже непогано. Що може дозволити собі така людина? Спробую з точними цифрами на підставі її розповіді та мого власного досвіду. 1. Житло вона навряд чи купить в іпотеку або за готівку. Середня стартова ціна квартири/будинка - 240 000 євро. Якщо взяти в іпотеку виплата буде орієнтовно 1400 -1600 євро на місяць. Житло вона може взяти в оренду за мінімально можливою ціною в 450 євро на місяць. Чисто теоретично можна знайти житло у власність: - за 73 000...95 000 євро під капітальний ремонт; - за 120 000...150 000 євро - житловий будинок з іпотекою на рівні 700...800 євро на місяць. Знайомий з іншою нашою пані, яка переїхала жити в сусіднє містечко, так наші українки знайшли їй багатого "жениха": має свій маєток, має якийсь бізнес та має мікроавтобус - і навіть їй купив якусь недорогу, але нову автівку. Бачив багато разів те авто, але марку не вгадав. Наші казали, що коштує 13 000 євро. 2. Авто може взяти в кредит, а може і не взяти. Наприклад щось пристойне з нових електромобілів наприклад КІА вартує 35000+ євро. Інші не дешевше. Б/в можна купити десь за 7000-10000 (взагалі авто у Франціі на диво дорогі. Всі їздять на автівках вітчизняного виробника - Сітроєни, Пежо та Рено. Зустріти наші улюблені гігантських розмірів Тойота або BMW - рідкість. Теслу зустрічаю теж ДУЖЕ рідко. 3. Харчі. Стандартна плата в рестораціях за основне блюдо - 15-17 євро. Я попросив свою жінку кожного дня пробувати повідомляти мене , в яку ціну обійшовся наш домашній обід. Вийшли на стабільну цифру в 2,5 євро на людину за домашній обід. Правда, у нас помідори, огірки та перець свої. А так в магазинах овочі та фрукти досить дорогі: орієнтовно 3 євро кг. Ось сьогодні купили моркву на Борщ - 1,70 євро за кг. Жінка сказала так: ходити в ресторани у Франції - це злочин проти родини. Насправді: останній раз в Тулузі обідали в італійському ресторані - я замовив "Восьминіг з картоплею" - 17,5 євро. Потім для порівняння побачив, що той восьмініг (щупальці чи ноги - називайте як хочете) готовий для приготування - в магазині, але вдвічі чи втричі більший за розмірами був за ціною в 8,5 євро. Таким чином - харчування вдома у Франції - річ дуже якісна, дешева, корисна та економна. Я скупився у магазині, де працює пані Олена, сьогодні на 72 євро (не міг же я не скупитися в її магазині) - це фактично був повний візок - 25 позицій - спробуйте уявити, що це пані Олена скупилася я для себе: - м"ясо свинина - 4 відбивні - 0,7 кг (4,20 євро); - олія оливкова - 1 л - 7,89 євро - саме дороге з усіх покупок; - сири тверді 3 види, йогурти в 1,1 кг відерцях (по 3 євро); молоко 1,15-1,7 євро за 1 літр. - кава (пачка меленої вартує 4-7 євро); - цукор - 1,15 євро за 1 кг; - консерва - сардини - упаковка з 3-х банок - 1,93 євро за 3 банки по 0,125 кг; - червоний перець - 2 євро; - фасоль та цибуля по 0,99 євро пакунок; - креветки королівські - 6.99 за пакунок в 0,5 кг (друге саме дороге з купівлі). - дві пачки італійських макарон обійшлися в 2,4 євро. - палка сиром"явленої італійської ковбаски - 4 євро. Дуже дорогим виявився - будете сміятися, купуючи по 15-17 гривень кіло - кавун - 4 євро (продається поштучно там мабуть 3 кг). - паперових полотенець комплект да кухні, клей для ремонту кросівок та всяке інше для хазяйства. Ніякого алкоголю або Пепсі-кол. Такі закупи пан Олена звісно робить не щодня - думаю 1-2 рази на тиждень. Тобто на харчі витратить не більше 72х4х1,5=432 євро. Булочки до кави пані Олена купить за ціною від 0,40 євро за штуку, а багет від 1 євро за штуку. 4. Бензин пані Олена купить по 1,7 євро за 1 літр. Таким чином, 1950 євро (до податків) пані Олена дозволяють жити ситно, але не жирно. Нову квартиру або нову автівку точно не купить. Хіба що в родині працює ще хтось. Востаннє редагувалось akurt в Вів 02 вер, 2025 16:25, всього редагувалось 1 раз.
![]() В принципе - не стала безнадежной. Но что это дает? Вы собираетесь конкурировать с компаниями, для которых не существует понятия окупаемости инвестиций? Или с аферистами, разводящих доверчивых соотечественников? Насчет оптимизации налогов...один из президентов США на бизнесе с недвижимостью показал фиктивный убыток и получил за тот год около 740 млн возврата неуплаченных налогов. Даже в США просто му смертному это не под силу. Надо иметь возможность содержать армию адвокатов и юристов, которые и эту схему прокрутят и потом в судах будут отмазывать. Это не шапки с прохожих снимать и не "устанавливать скайп" пенсионерам. Но могу обрадовать. Для того, чтобы войти в этот бизнес, не обязательно брать мортгиджи и заниматься всей этой чухней. Все крупные рилэстейт компании есть на стокмаркете, некоторые из них даже входят в СП500. Можно как на прямую купить их стоки так и через индексы. Но тут надо понимать, что не ты управляешь процессом, а кто-то управляет твоими деньгами. И это риски.
|
|