Впечатление такое что немцы бегут с рынка а остальные хватают что можно унести.
Коли німці дивляться на Україну, у них перед очима - корупція, корупція, корупція. Тотальна недовіра і принципи подвійного дна. Хоча я взагалі не розумію, як вони планували будовувати роботу, якщо прийшли з таким ставленням.
Колишній голова правління банку "Форум" Ярослав Колесник - один із найбільш досвідчених і обізнаних банкірів в країні. Він багато років керував банком "Форум", який колись входив до групи найбільших фінустанов.
"НЕМЦЫ НЕ ГОТОВЫ РАБОТАТЬ НА НАШЕМ РЫНКЕ" "ОНИ СВОРАЧИВАЮТ БИЗНЕС" "УГРОЗА ДЕВАЛЬВАЦИИ СУЩЕСТВУЕТ" и т.д. epravda.com.ua/publications/2012/04/26/322352/
цукен Думаю что это не бегство, а спланированное отступление. Плановые, многократные перестроения системы управления, спланированное сокращение сети - закрытие отделений, ликвидация областных дирекций (бывших филиалов). Дальше, скорее всего, будут ликвидированы как класс региональные центры, а банк скукожится до одного подразделения в Киеве. Таким образом и для акционеров Коммерца все будет хорошо - банк не ушел с Украины-и управлять таким учреждением будет легче. По такой схеме Коммерц присутствует в России - банк "Евразия", по такой же схеме работает Дойчебанк в Украине. Плохо это или хорошо? Для кого как, "дело житейское", как говорил Карлсон. Ну а при таких военных действиях (отступление), где-то кто-то что-то может и положить в чемодан - сувениры домой надо же привезти))
проверил состояние счета 19-го, то есть сегодня. Деньги не вернулись.
Значит то просто Вам, Mykola_ не повезло.
Странно, вчера тоже "не повезло"... и платеж опять вернулся... Форум морозится, ничего конкретного, кроме платеж вернулся как забракованный не говорит. Укрсиббанк платежа не находит вообще. Странно как-то.
Итак, проблема локализована.
Платежи с карточного счета банка Форум на карточный счет Укрсиббанка, посредством интернет банкинга банка Форум, через транзитный счет, на данный момент осуществить невозможно, из-за простой и банальной причины, в назначение платежа "по техническим причинам - для осуществления платежей в банке Форум" АВТОМАТИЧЕСКИ ДОПИСЫВАЕТСЯ номер карточного счета с которого идет платеж, и соответственно в Укрсиббанке такой платеж принять не могут, т.к. в назначении платежа присутствуют ДВА карточных счета, и соответственно такой платеж возвращается назад, что, впрочем, ЛОГИЧНО.
ИМХО, я бы тоже не взял на себя ответственность руками бросить на один из двух счетов указанных в назначении платежа деньги клиента.
Ждем-с комментария от официального представителя банка...
Львівобленерго повідомляє, що через банк "Форум" можна оплатити за електроенергію без квитанції. Чи береться комісія за послуги?
Комісія за платежі, здійснені за допомогою Інтернет-банкінга ФОРУМ не береться.
проте що означає "оплатити за електроенергію без квитанції" я не зрозумів.
про яку квитанцію мова? мены приходять рахунки за спожиту електроенергію. Коли я оплачую на пошті - до рахунку кріплятьчек - проплачено У декотрих банках б"ють штамп "оплачено". Жодного разу енерго не перевіряло ці штампи. У ФОРУМІ можна такий штамп отримати, якщо роздрукуєте платіжку. Нащо це робити - не знаю. На мій погляд то просто трата часу на поїздку до офісу банку. Таке знадобиться тільки, якщо Ви заплатити, а Ваші гроші "енерго" не може в себе знайти.
_Mykola_ написав: т.к. в назначении платежа присутствуют ДВА карточных счета, и соответственно такой платеж возвращается назад, что, впрочем, ЛОГИЧНО.
ИМХО, я бы тоже не взял на себя ответственность руками бросить на один из двух счетов указанных в назначении платежа деньги клиента.
Ждем-с комментария от официального представителя банка...
Жаль в банке не работаю, но интересно как же вообще платежи разбираются?
Ведь Вы в назначении пишете наверное: ".... для зарахування на картковий рахунок номер хххххххх", а ФОРУМ в конце проставляет #yyyyyyyyyy где yyyyyyyyyy - Ваш карточный счет.
Вопрос в том, "кто" или "что" в Укрсиббанке обрабатывает такие платежи?
justit написав:Комісія за платежі, здійснені за допомогою Інтернет-банкінга ФОРУМ не береться.
Скільки коштує користування Інтернет-банкінгом?
проте що означає "оплатити за електроенергію без квитанції" я не зрозумів.
про яку квитанцію мова?
У місті Львові обленерго вже більше року не надсилає квитанції, на пошті/в банку потрібно сказати вулицю, будинок, квартиру і касир повідомляє суму для оплати.
мены приходять рахунки за спожиту електроенергію. Коли я оплачую на пошті - до рахунку кріплятьчек - проплачено У декотрих банках б"ють штамп "оплачено". Жодного разу енерго не перевіряло ці штампи. У ФОРУМІ можна такий штамп отримати, якщо роздрукуєте платіжку. Нащо це робити - не знаю. На мій погляд то просто трата часу на поїздку до офісу банку. Таке знадобиться тільки, якщо Ви заплатити, а Ваші гроші "енерго" не може в себе знайти.
Власне для таких екстрених випадків потрібна можливість отримання фіскального документу з "мокрою" печаткою/штампом як доказ оплати. Для спокою "старшого покоління" підійде і роздруківка на звичайному чорно-білому принтері. Для сучасного покоління роздруківка не потрібна взагалі.
для сплати через іб вам знадобляться банк.реквізити вашого обленерго, ті, що на квитанції. крім того, обленерго має вас (ваш платіж) якимсь чином ідентифікувати. знову ж таки, ваш "ідентифікатор", припускаю, раніше вказувався на квитанції. можливо, вистачить вказати лише ПІБ та адресу.
для сплати через іб вам знадобляться банк.реквізити вашого обленерго, ті, що на квитанції. крім того, обленерго має вас (ваш платіж) якимсь чином ідентифікувати. знову ж таки, ваш "ідентифікатор", припускаю, раніше вказувався на квитанції. можливо, вистачить вказати лише ПІБ та адресу.
Підключитися до інтернет-банкінгу дуже просто. Для цього необхідно виконати два прості кроки:
1. Укласти з Банком Форум договір "На розрахункове обслуговування в системі інтернет-банкінг для фізичних осіб"
Скільки коштує розрахункове обслуговування в системі інтернет-банкінг для фізичних осіб?
Це обслуговування за допомогою поточного рахунку 2620 ?
Чи існує можливість відкриття депозиту із прив'язкою до безкоштовної платіжної картки найнижчого класу для використання в системі інтернет-банкінгу?
Чи існує можливість поповнення платіжної картки без відвідування банку, наприклад за допомогою депозитного банкомату чи платіжного терміналу?
marchello написав: Скільки коштує розрахункове обслуговування в системі інтернет-банкінг для фізичних осіб?
Інтернет-банкінг у "Форумі" безкоштовний
marchello написав:Чи існує можливість відкриття депозиту із прив'язкою до безкоштовної платіжної картки найнижчого класу для використання в системі інтернет-банкінгу?
Так, Ви можете відкрити у банку картковий депозит "Вільний рух" і використовувати кошти з нього для розрахунку за допомогою системи ІБ.
marchello написав:Чи існує можливість поповнення платіжної картки без відвідування банку, наприклад за допомогою депозитного банкомату чи платіжного терміналу?
У Львові є, здається, лише один cash-in банкомат, але він якраз-то і знаходиться за адресою Відділення № 2400 "Львівська дирекція" по вул.Чайковського, 23. Безготівкове ж поповнення рахунку є платним