|
Что лучше: квартира или частный дом? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 25 жов, 2010 21:59
Ну вашу тупизну пропущу...
А кто ж вот это написал??? Дятел Будивельник???
budivelnik Добавлено: Пн 25 Окт, 2010 16:27
http://forum.finance.ua/topic56260.html?start=510
Якщо відкинути ціну генератора ( не враховувати , бо це ж резервна система ) , то навіть в цьому варіанті з 1 м куб вийде приблизно 1 кВт*година , куб газу коштує від 75 копійок до 2,20 грн , таким чином як бачите в рази дорожче .
Так вот 1 метр куба = 11 кВт*час
При КПД 30% - будет 3,3 кВт*час а не 1!!!!
При цене куба в 75 копеек получим те же 25 копеек за 1кВт*час!
Одуплился???
Разница с вашей в 3 раза без учета тепловой энергии.
А когенерация - это НЕ ДЛЯ ОТДЕЛЬНОЙ ХАЛУПКИ - это проект для нескольких домов.
Посмотрите на мощность - 30 кВт - нафига в селе такая для одного дома???
При этом отопление и горячая вода - на шару.
Если взять российский на 150 кВт для 30-50 сельских домов по цене в 110 тыс$ - то получится 2200-3600$ с дома. Это же ще и на отопление при чем считайте ХАЛЯВНОЕ! Под Киевом уже такое ставят!
При этом учтите что микротурбина требует намного меньше обслуживания чем ДВС и надежнее его...
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:04
Я своим сообщением хотел рассказать людям что бывает помимо бензиновых генераторов еще и газовые, которые по моему мнению лучше.
Шановний
Покажіть мені де я казав що газогенератор гірший від бензо-генератора
Що ж Ви самі спочатку придумаєте проблему , а потім єдиним фронтом нападаєте .
1 Я казав що як резервний варіант підходить як бензо так і газогенератор.
2 Внаслідок не тривалого періоду роботи резервної ситсеми ( як правило не більше 100годин в році , реально 20 ) , не суттєво який варіант використовується
3 Те що пропонує айде , коштує від 50 000 доларів і має потужність від 30-40 кВт , як на мене такі рішення для індивідуального господарства не підходять ні з економічної точки зору , ні з точки зору здорового глузду
4 Те саме писав і про теплові котли , які є на сьогодні фікцією і підходять тільки для мрійників з зеленим ухилом
5 Те саме говорю про електроенергію з фотоелементів , просто уявіть собі як Ви 50 кв м з відерця поливаєте , щоб пилюку і листя змити , я вже не кажу про ціну отриманної енергії і про вартість самої системи ( акамулятори , перетворювачі постійного струму в змінний і так далі)
Висновок
Бідна держава не має права гнатись за високотехнологічними рішеннями по тій простій причині , що нею не забита ніша дешевих рішень , при цьому я нічого не маю проти того , щоб багаті /зелені/мрійники в себе і за свої кошти робили все що хочуть при умові що це не шкодить навколишнім.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:10
budivelnik написав:И тут сразу другой вопрос - не надо писать этот бред budivelnik Добавлено: Пн 25 Окт, 2010 16:27
Цитата... Якщо відкинути ціну генератора ( не враховувати , бо це ж резервна система ) , то навіть в цьому варіанті з 1 м куб вийде приблизно 1 кВт*година , куб газу коштує від 75 копійок до 2,20 грн , таким чином як бачите в рази дорожче
Теперь понятно все???
Брєд то в чому В тому що Вам не подадуть чистий газ з теплотворною властивістю в 30 Мдж куб на той кінець села де макар телят не ганяє  , чи в тому , що генератор який на картинці дає 30% ККД , в реальності дасть 10% .
Подадут еще с высшей теплоемкостью - от 34 МДж... до 40 МДж budivelnik написав:Чи в тому що за газ Ви повинні заплатити від 75 до 2,20 за куб .
Так ставьте на несколько домов! Тогда вы теплосеть с тарифами как для населения... budivelnik написав:Чи в тому , що щоб отримати теплу воду з цього ж генератора відібравши тепло вихлопних газів потрібно обладнання на десятки тисяч
Так я приводил конечные цены для котлов с тригенерацией - для простых цены на порядок меньше - там же нет теплообменника и теплозащиты - тепло просто улетает в атмосферу, а электроэнергия ж от вращения получается а не от тепла 
-
jde
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:24
При этом учтите что микротурбина требует намного меньше обслуживания чем ДВС и надежнее его...
Шановний , на всіх трьох ссилочках мікротурбіною і не пахне . Форум , складається з 10 повідомлень і все. Потужність починається з 30 кВт і то на газопоршневих , а не газотурбінних двигунахю Так що чули де звін , а не знаєте де він . На рахунок Так вот 1 метр куба = 11 кВт*час При КПД 30% - будет 3,3 кВт*час а не 1!!!!
При цене куба в 75 копеек получим те же 25 копеек за 1кВт*час! Одуплился??? Разница с вашей в 3 раза без учета тепловой энергии
.
То ці циферки у Вас вийдуть при постійному номінальному навантаженні
Тепер розглянемо реальну , а не теоретичну інформацію
1 Отже приводимо до двигуна 100% - 10 мДж
Отримуємо механічної енергії 30% - 3,0 мДж
Втрачаємо з теплом вихлопу 50% - 5 мДж
Втрачаємо на тертя в двигуні 20% - 2 мДж
Так от шановний випускник фіз -мату , механічні втрати в двигуні величина практично постійна , тому якщо двигун буде видавати не 100% потужності , а тільки 50% , то його ККД впаде з 30% до
Втрати на тертя -___ 2мДж__33%
Механічна енергія - 1,5 мДж 25%
Вихлоп - __________2,5 мДж_42%
А так як наприклад вночі і тоді коли мешканців в квартирі не має електроспоживання мізерне , то у Вас і вийде
20 годин ККД -5% , 4 години ККД - 30%
Якщо хочете простіше , то в місяць нормальна квартира( будинок ) споживає 400кВт годин
Установка з номінальною потужністю в 4-6 кВт ( менше не можна , бо в пік Ви можете споживати більше 5кВт потужності ) . на протязі місяця роботи -
30 днів х 24 години = 720 годин х 5 кВт=3600 кВт годин
Тобто в середньому Ви будете використовувати потужність в 10 разів меншу ніж в стані видати генератор
Надіюсь тепер до Вас дійшло в чому полягає різниця між теорією і практикою
Теоретично все просто і красиво , достатньо дві цифри помножити , а практично виникає море проблем , про які у Вас і уяви не має .
Вчіться поки в мене є бажання Вас навчити , бо у Ваших викладачів такого бажання не було , або у Вас розуму зрозуміти не вистарчало.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:28
budivelnik написав:Покажіть мені де я казав що газогенератор гірший від бензо-генератора Що ж Ви самі спочатку придумаєте проблему , а потім єдиним фронтом нападаєте .
На вас все нападают из-за сообщения о том, что с 1 куба у вас вышел всего 1кВт.
И я и Zipfer говорим что стоимость его намного меньше! Даже без когенерации он стоит максимум 30 копеек.
И как у вас вышло 0,75-2.20 никто не понял...
-
jde
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:29
Подадут еще с высшей теплоемкостью - от 34 МДж... до 40 МДж
Або з нижчою в межах 14-34 мДж
Я Вам на попередній сторінці малюночок з вікіпедії показував і олівчиком обвів , а те на що Ви спираєтесь , помилкове , хтось забув кг в м куб перевести , дрібничка невеличка , але куб це 0,6-0,7 кг , от Ви й заспокоїтись не можете , а в книжку глянути напевно вміння не має.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:37
jde написав:budivelnik написав:Покажіть мені де я казав що газогенератор гірший від бензо-генератора Що ж Ви самі спочатку придумаєте проблему , а потім єдиним фронтом нападаєте .
На вас все нападают из-за сообщения о том, что с 1 куба у вас вышел всего 1кВт. И я и Zipfer говорим что стоимость его намного меньше! Даже без когенерации он стоит максимум 30 копеек. И как у вас вышло 0,75-2.20 никто не понял...
Так вся ж проблема у Вас в тому , що у Вас теоретично виходить , а в мене практично .
Я коли будую , не завжди маю можливість підключитись до електроенергії , тому зобовязаний підключатись по тимчасовій схемі . Суть цієї схеми в тому , що раз на місяць я плачу 394 грн за тимчасове підключення і 200 за 4 кВт потужності . Підключитись до чійогось лічильнка - енргетики не дозволяють( вониж на халяву отримують 394 грн в місяць ) , тому я ставлю на подвірї у сусіда газо-генератор , від нього тягну дротики , енергетики в прольоті , а газовщикам по барабану як людина використовує газ , бо чим більше використає , тим дорожче заплатить ( до 2500 м куб- 50 коп , до 6000 - 75 копійок ,до 12 000 - 120 копійок , вище 12 000 - 220 копійок десь в цих межах).
Тому я чітко знаю скільки коштує 1 кВт-година як газової так і бензинової генерації при чому в реальних режимах використання.
Але Вам цього не зрозуміти , Ви ж напевно до сьогодні вважаєте що булки в магазині ростуть.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:46
Кстати, чем мне не нравится простой генератор - это то, что надо быть дома, когда выключат свет. Т.е. уехать куда-то на 5 дней уже невозможно не выключив все на свете, чтобы не полопались трубы в морозы.
У меня на даче установлен UPS на 5кВА со стабилизатором напару. Замечаельная вещь!
Часто отключают свет на несколько часов - легко вытягивает холодильник+свет+ ноут+ТВ до суток. Ничего не надо переключать - все на автомате. Плюс сглаживает хреновости пригородных электросетей...
Работает с 2008-го года - батареи еще не менял, но уже чувствуется что немного подсели.
Но конечно неделю такое не выдержит, но у меня отсутствие света неделю никогда и не было...
Самое главное что удобно очень.
-
jde
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2010 22:57
budivelnik написав:Подадут еще с высшей теплоемкостью - от 34 МДж... до 40 МДж
Або з нижчою в межах 14-34 мДж Я Вам на попередній сторінці малюночок з вікіпедії показував і олівчиком обвів , а те на що Ви спираєтесь , помилкове , хтось забув кг в м куб перевести , дрібничка невеличка , але куб це 0,6-0,7 кг , от Ви й заспокоїтись не можете , а в книжку глянути напевно вміння не має.
Это сжиженный газ меряют в кг и литрах. а природный в кубах. Я ж тоже дал вам реальную ссылку и так же из википедии, а не ноунейм картинку. По википедии удельная теплота сгорания природного газа 28—46 МДж/м³ http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... 0%B0%D0%B7В теплотехники норма ОТ 34 МДж - все что ниже - не используется. Российский газ имеет еще более высокую теплоекость - под 40МДж. но я в расчетах опираюсь на классичские 34... Вот вам еще http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%B8%D1%8FСамые высокие значения теплоты сгорания природных газов из различных источников Эти данные были получены от Международного энергетического агентства.[2] Алжир: 42 000 кДж/м³ Бангладеш: 36 000 кДж/м³ Канада: 38 200 кДж/м³ Индонезия: 40 600 кДж/м³ Нидерланды: 33 320 кДж/м³ Норвегия: 39 877 кДж/м³ Россия: 38 231 кДж/м³ Саудовская Аравия: 38 000 кДж/м³ Великобритания: 39 710 кДж/м³ Соединенные Штаты: 38 416 кДж/м³ Узбекистан: 37 889 кДж/м³
Так что вам не нравится? Газ может подаваться с низким давлением. но его теплоемкость не зависит от того насколько далеко потребитель находится от центра села 
-
jde
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2010 23:13
budivelnik написав:jde написав:budivelnik написав:Покажіть мені де я казав що газогенератор гірший від бензо-генератора Що ж Ви самі спочатку придумаєте проблему , а потім єдиним фронтом нападаєте .
На вас все нападают из-за сообщения о том, что с 1 куба у вас вышел всего 1кВт. И я и Zipfer говорим что стоимость его намного меньше! Даже без когенерации он стоит максимум 30 копеек. И как у вас вышло 0,75-2.20 никто не понял...
Так вся ж проблема у Вас в тому , що у Вас теоретично виходить , а в мене практично ..
Занимался этим не суперплотно - но курировал направление как руководитель, а не как спец, но все же. Мне просто самому интересно было...
У нас 2 микротурбины на 100 кВт каждая - снабжают логистический комплекс.
Взятка на подключение к сети в ближнем подмосковье доходит до 200-500 долларов на 1кВт мощности и через время плати снова!!! Там дефицит мощностей и чиновничий беспредел.
Поэтому решили сделать когенерацию.
Отопление, горячая вода и электроэнергия(главое) для функционирования всего этого.
2 таких турбины помещаются в помещении размером с обычный гараж...
Все видел своми глазами...
По КПД дал расчеты - они реальны. но без учета стоимости турбин.
-
jde
-
-
-
-
Профіль
-
-
|