zahar_ написав:должны заложить сверху 100% стоимости материалов и работ еще порядка 40%[/u]. С тем, чтобы сами субподрядчики эти 40% передали главным "кормильцам" наверху - в "Киевгорстрой". [/b]
уже 1000 раз об этом говорилось, но риалторами/стройбанами это не воспринимается - потому как "на воре шапка горит"
они доси настаивают шо рентабельность 30% от силы
хотя ежику понятно шо рентабельность начиная от "кирпича" выпущенного на своем заводе и заканчивая сдачей Голого бетона шкалит Далеко за 100-150%
и не нужно расказывать байки про цикл строительства в 2-3 года, мол нада разделить на эти года это будивельнику с его одним домом это нужно делать, а в крупных конторах в один и тот же год и закладывается и сдается, т.е. оборот капитала Постоянный, следовательно и рентабельность не нужно делить на временной цикл строительства
так шо байки стройбанов/риалторов, шо мол позади масква и отступать не куда - фтопку вместе с глупыми олэнями
другими словами не будет спроса, не будет достаточное кол олэней "стоящих в очередях" в офисах продаж, не буит сбыта, то ужаться в хотелках есть куда
Vitalych написав:Так а тогда откуда может появиться "себестоимость" от штуки баксов / метр ??? И это при строительстве многоквартирных домов до состояния "после строителей"...... У меня частный дом по достаточно вычурному индивидуальному проекту получился под 3000 грн./м2 без стоимости земли, но если б мне нужно было "нарисовать", то я уверен, что мои строители и 10000 грн./м2 по смете из тех же материалов осилили б бумага-то всё стерпит
щас выскочат "гуру" и расскажут избитую байку шо метр панельки обходится палюбому дороже добротного коттеджа
разделят метр драгоценной (но доставшейся на халявы) земли на каждый метр разделят лестничные площадки на жилое
но забудут поделить крышу/фундамент учесть массовость и огромный опт + свои заводы стройматериалов учесть броссовою неквалифицированную рабсилу итп
вопщем вы олэни трудитесь трудитесь - цена на метр на сегодня очень справедлива мы признаем, шо вот в 2008 году она была завышена но сейчас, таварисчи, все самое справедливое - берите, а то, как говорит девелопмент, завтра уже буитдаражать па 1% в мес
Пузырь, лопнувший на рынке жилой недвижимости США в 2007 г., продолжает оказывать негативное влияние на цены. За 2011 г. стоимость 104 млн. американских домов снизилась еще на 5% до $21,9 трлн. потери были отмечены на рынках крупнейших мегаполисов: жилая недвижимость Лос-Анджелеса подешевела на $75,5 млрд., Нью-Йорка — на $44,8 млрд., Чикаго — на $41,7 млрд. Всего за неполные пять лет американские дома потеряли в цене $6,8 трлн., или 24% стоимости, по сравнению с уровнем 2007 г. Это эквивалентно почти половине американского ВВП — стоимости всех товаров и услуг, производимых государством за год.
dobrodiy написав:budivelnik Честное слово, как в анекдоте "Петька, приборы? 300. Шо триста ? А шо приборы?". Источник данных? Или у вас тут игра, кто нарисует красивее циферки? Одни по 300 рисуют, а другие подорожание выводят.
Пане Будівельник, вам писали і не раз, що змінився перелік обьектів з нахилом в центр міста. зявились в продажу квартири на лукянівці та червонозоряному. Пішли з продажу алма-атинська та інші. Будь-якому киянину зрозуміло шо це значить. Крім того КМБ дає знижку до 10% при 100% оплаті квартири...
1 Я прекрасно бачу що змінились обєкти 2 База становить 1,2 млрд грн . Питання на засипку : На сьогодні середня ціна 12000 грн . Як думаєте , якщо до сьогоднішньої ціни 1000 квартир додати 100 квартир на Алма-Атинській по 8200 , чи вийде в цьому 1,2 млрд грн(1200 квартир ) середня ціна 10141 як було станом на 18-10-2010 .
Як тільки порахуєте , так відразу зможете побачити як змінилась середня ціна . Але такий варіант розрахунку Вас звичайно не задовільнить , тому ні Ви , ні хтось інший цього робити не буде , адже так приємно підтримувати емоційний порив буіттолькодешеветь.
Андрей_В хотя ежику понятно шо рентабельность начиная от "кирпича" выпущенного на своем заводе и заканчивая сдачей Голого бетона шкалит Далеко за 100-150%
Я не знаю як там їжачкам , а любий виробничник знає що практично на кожному етапі при виробництві , вартість сировини становить приблизно від 1/10 до 1/2 вартості кінцевого продукту в залежності від складності . Як приклад для будівницва: Глина - цегла - стіна - коробка - житло. Вартість глини в вартості цегли - 10% Вартість цегли в вартості стіни - 30% Вартість стіни в вартості коробки-30% Вартість коробки в вартості житла-30% Таким чином , якщо починати рахувати від глини до житла , то рентабельність : 1/10 х 1/3 х 1/3 х 1/3 = 10 000% А Ви , тут переживаєте за 100-200 %
Serg-ik написав:Дома американцев подешевели на $6,4 трлн
Пузырь, лопнувший на рынке жилой недвижимости США в 2007 г., продолжает оказывать негативное влияние на цены. За 2011 г. стоимость 104 млн. американских домов снизилась еще на 5% до $21,9 трлн.
Хто там розповідав про доступність житла в Америці. Отже 104 млн будинків , після падіння в ціні на 5% , стали коштувати 21,9 трлн доларів. Проста математична задачка 21,9 трлн доларів / 104 млн штук = 210 577 доларів штука
потери были отмечены на рынках крупнейших мегаполисов: жилая недвижимость Лос-Анджелеса подешевела на $75,5 млрд., Нью-Йорка — на $44,8 млрд., Чикаго — на $41,7 млрд. Всего за неполные пять лет американские дома потеряли в цене $6,8 трлн., или 24% стоимости, по сравнению с уровнем 2007 г. Это эквивалентно почти половине американского ВВП — стоимости всех товаров и услуг, производимых государством за год.
А тепер глянемо як втрата житла в ціні у нас , порівнюється з нашим ВВП До кризи приблизна середня вартість м2 у нас коштувала 1000 доларів (5000 грн), після кризи 650 доларів (5200 грн ) Всього ВВП України 2011 = приблизно 1,2 трлн гривень/8=150 млрд доларів Падіння ціни 350 ( 1000-650) х загальну кількість м2(1 млрд м2) = 350 млрд доларів. Таким чином , якщо в США величина обвалу дорівнює половині ВВП , то у нас 2,5 ВВП.
budivelnik написав:Я не знаю як там їжачкам , а любий виробничник знає що практично на кожному етапі при виробництві , вартість сировини становить приблизно від 1/10 до 1/2 вартості кінцевого продукту в залежності від складності . Як приклад для будівницва: Глина - цегла - стіна - коробка - житло. Вартість глини в вартості цегли - 10% Вартість цегли в вартості стіни - 30% Вартість стіни в вартості коробки-30% Вартість коробки в вартості житла-30% Таким чином , якщо починати рахувати від глини до житла , то рентабельність : 1/10 х 1/3 х 1/3 х 1/3 = 10 000% А Ви , тут переживаєте за 100-200 %
демагогия все это любой выробнык приходит в отдел к экономистам шоб ему пощитали рентабельность экономист к выробныку для этого не ходит ))) впрочем как объяснить человеку шо таке Холдинг?))
1 Андрій , це Вам потрібно ходити до економістів , щоб Вам порахували Вашу заробітну плату , бо пояснити навіть самому собі навіщо Вам її платять - Ви навряд чи в стані. 2 Що Вам не подобається з приведенної мною схеми ? . Якщо її спрощеність , то для того щоб повністю розписати всі процеси перетворення глини в часточку готового житла , в мене не має ні часу ні бажання , а у Вас не вистарчить ні терпіння ні знань , щоб це зрозуміти . 3 Мою критику викликала Ваша фраза про 150-200% рентабельності від сировини до готового продукту . Я Вам спокійно показав , що насправді і 10 000% - може бути нормальною величиною і це в будівництві. В хай-технологіях ця рентабельність сягає мільонів процентів. Порівняйте вартість 1 грама піску і процесора з нього виготовленого , або вартість залізної руди і автомобіля ....
Так що , коли хочете виглядати розумнішим ніж є насправді - акуратніше поводьтесь з клавіатурою , і буде Вам щастя.