budivelnik написав:під ключ за 600 доларів м2 - це нормально .
а как же земля и коммуникации?
В чому суть питання ? Землі там 3 сотки, вода - скважина , електрика є. Нормальний бюджетний варіант з максимальними спрощеннями .
ПС До мене періодично звертються з проханням спроектувати щось подібне , при чому з слідуючою аргументацією і алгоритмом дій 1 Продати своє житло з відтермінуванням виселення на 0,5 року 2 На виручені кошти купити ділянку і... 3 В куточку ділянки поставити щось подібне до літнього будиночка десь так на 100 м2 і в ньому жити 4 Заробити гроші і в іншому кінці ділянки збудувати нормальний будинок , а літній - здавати в оренду( а якщо гроші не заробляться то так до кінця днів і жити в літньому.
З того що я бачу - це приблизно такий самий варіант як я описав вище.
budivelnik написав:під ключ за 600 доларів м2 - це нормально .
а как же земля и коммуникации?
В чому суть питання ? Землі там 3 сотки, вода - скважина , електрика є. Нормальний бюджетний варіант з максимальними спрощеннями .
ПС До мене періодично звертються з проханням спроектувати щось подібне , при чому з слідуючою аргументацією і алгоритмом дій 1 Продати своє житло з відтермінуванням виселення на 0,5 року 2 На виручені кошти купити ділянку і... 3 В куточку ділянки поставити щось подібне до літнього будиночка десь так на 100 м2 і в ньому жити 4 Заробити гроші і в іншому кінці ділянки збудувати нормальний будинок , а літній - здавати в оренду( а якщо гроші не заробляться то так до кінця днів і жити в літньому.
600 баксов за метр получается. Сюда входит и земля и коммуникации и вартисть грошей и все транспортные расходы и 20-30 % прибыли.
600 баксов за метр получается. Сюда входит и земля и коммуникации и вартисть грошей и все транспортные расходы и 20-30 % прибыли.
А що Вас дивує ? В мене , в будинку збудованому по стандартній технології+ повноцінний по документах, собівартість 500 . Тут канадський будиночок без прописки - думаю реально вкластись в собівартість в 450. Тому Собівартість - 450 Прибуток -30%=135 Рієлтор -5 %=23 Всього_______608
При цьому 1 Це інша конструкція ( розхід буд матеріалів на неї на 50% менший ніж на багатоповерхівку ) 2 Не має відчислень місту і менше податкове навантаження - а це як мінімум ще з 20% 3 Якщо менше будматеріалів , то менше потрібно заплатити за роботу з ними ще 10% 4 Всі збудовані м2 входять в м2 які продаються , у багатоповерхівки площ загального користування близько 20%
Тому прикиньте 450 + 50% матеріали+20% відчислення місту/податки+10% додаткові затрати праці+20% будівництво площ загального користування = 450 + 100%=900 - собівартість як мінімум , а додайте що термін будівництва багатоповерхівки роки 3 , а не 0,5 року + додайте різницю у вартості землі і отримаєте на виході ціну продажу від 900 + 20% = 1080 = 8700
P.S. 1. Возражения неуместны, там один ремонт штук на 30 тянет, причем все свежее 2. Количество подобных объяв увеличивается с каждым днем. 3. Буит дешеведь!
P.S. 1. Возражения неуместны, там один ремонт штук на 30 тянет, причем все свежее 2. Количество подобных объяв увеличивается с каждым днем. 3. Буит дешеведь!
Очень сомневаюсь, что на 30. Разве что сами делали.
Очень сомневаюсь, что на 30. Разве что сами делали.
Тоже думаю дороже, где-то до 150 тыс грн. ремонта с типа кухней и диз лесницей.
Принципиально интересно, какие на это чудо документы "1-й поверх, 5 поверх., цегла,будинок котеджного типу"? и как его ввели в эксплуатацию.
SSerg написав:Очень сомневаюсь, что на 30.Разве что сами делали.
Штук на 30 Куе, имелось ввиду (лестница, сауна, кафель, подорев полов...) Простая арифметика (115-30 = 85 Куе) показывает цену чистого квадратного метра в Киеве. Т.е. 85 Куе (чистая стоимость) : 100кв.м.( метраж квартиры) = 850 у.е./ квадрат готового жилья.
Вопрос на засыпку: Кто будет покупать дороже, когда есть такие предложения?! "ГАЛА" - зачем платить БОЛЬШЕ?"
Извините, но Вы сравниваете х... с пальцем.
850 у.е./ квадрат готового жилья
1 и 2 этаж с отдельным входом в пятиэтажном котэдже это как? Какие доки можно оформить на это чудо? Включите российское ТВ. Там все раньше происходит чем у нас. Такие чудеса уже валят (даже с получеными разрешениями на строительство и с живущими в них людьми).