|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2013 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Вів 23 лип, 2013 11:35
Faceless написав: budivelnik написав:1 Щоб не впадати в теологічні диспути про первинність курки чи яйця( в контексті будівництва це пропозиція-попит), розглянемо що таке 4% доходів населення які витрачаються на будівництво нового а -в безінфляційній системі 4% - це подвоєння житлового фонду за 25 років Так як житло в реалі служить 50-150 років , то ми бачимо 1990 рік - 922,1 млн м2 =17,8 м2 на особу 2012 рік - 1094,2 млн м2=23,7 м2 на особу 22 роки - замість + 88% -отримали +35% житлової площі на особу 2 Так як Ви любите розглядати в контексті окремої особи то: а - житло купує сімя ( тому на одиницю житла потрібно рахувати не доходи однієї особи - а рахувати доходи сімї) б - на 1 покупку в новобудовах - приходиться 2 покупки на вторинці - звідси висновок - до 60-70% коштів які потрапляють на ринок новобудов - це кошти отримані від спадщини - тобто заощаджені на протязі поколінь в - якщо одна з двох(трьох-чотирьох) сімей які проживають в окремій квартирі - вирішила купити власне житло , то на цю покупку заощаджують всі сімї які проживають в цій квартирі, по тій простій причині що покращуються житлові умови не тільки того хто купує , а й тих хто залишається ( адже кількість мешканців цієї квартири зменшується на кількість тих хто переселився)
Це все так прекрасно виглядає у загальних цифрах, але геть розбивається при розбитті всього цтого загального на окремі, дискретні процеси. Так, очевидно я геть не розбираюся в економіці будівництва, бо коли я розглядаю певний процес, я оцінюю не тількі валові цифри та середні величини, я розглядаю алгоритм дій окремих елементів-учасників процесу. І саме тому для мене 4% доходів населення які витрачаються на будівництво нового виглядають в різних аспектах: - 2% найбагатших, з доходами більш як в 10 разів більше за середні, відкладають 20% доходу і здатні купити збудоване з нуля, але в них нема потреби в бюджетному сегменті (а це більша частина збудованого) і їх занадто мало кількісно - 30% з середніми доходами, відкладаючи по 15% - можуть викупити збудоване за рахунок продажу спадщини, але тільки з умовою, що знайдуть на неї покупця - 40% з доходами нижче середнього не зможуть відкладати по 12,5% доходу (бо не буде за що жити), а як і зможуть, кожен окремо не накопичить коштів навіть на розширення. Тому пошук рішення в цій системі - задача набагато складніша, ніж вам здається.
Навпаки - все дуже просто 1 В рік відбудвається приблизно 300 000 угод (200 000 вторинка + 100 000 первинка) 2 Населення держави - 23 млн сімей Таким чином 1 сімя виходить на загальний ринок нерухомості 1 раз в 23 млн/300К=69 років 1 сімя виходить на ринок новобудов 1 раз в 23 млн/100К=230 років Тому ціни на ринку не підлаштовані під тих хто живе тільки спадщиною і взагалі не виходить на ринок. ПС А абсолютної справедливості не було ні за царизму ні за соціалізму - не буде й зараз
-
budivelnik
-
-
- Заблокований
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 23 лип, 2013 11:39
http://forum.finance.ua/topic110973.html#p1293941 budivelnik написав:Найбільша проблема при зміні житлом власника - це соціальна справедливість . Я думаю що ніхто не був би проти , якби спочатку ( рік  ) житло продавали по дико дорогим цінам - найбагатшим , а потім щорічно знижуючи ціну і збільшуючи обєми - менш багатшим і так далі. В реалі це виглядає дещо по іншому 1 СпадщинаЯк це не прикро , але щорічно , у всіх регіонах/територіях держави йде з життя приблизно 600 000 - 700 000 осіб , при чому смерть не звертає уваги на місце проживання особи . Таким чином , щорічно в спадок передається від 10 до 12 млн м2 житла . Ця передача проходить ( як на мене ) абсолютно справедливо і тільки родині. 2 НовобудовиЩорічно в державі будується приблизно 9 млн м2 , в слідуючих цінових категоріях 1 млн м2 - 1500-2000 доларів/м2 1 млн м2 - 1000-1500 доларів/м2 1 млн м2 - 800 - 1000 доларів/м2 3 млн м2 - 600 - 800 доларів/м2 1 млн м2 - 500 - 600 доларів м2 2 млн м2 - 400-500 доларів м2 ( для себе без виставляння на продаж ) 3 ВторинкаЩорічно на вторинному ринку продається приблизно 15 млн м2 в межах держави А тепер простий аналіз1 Вторинка це як правило бартерна операція заміни одного житла на інше з певною доплатою . Так як несправедливість ціни впливає тільки на доплату ( а доплата рідко буває більшою від 30% виставленого на продаж ) , то в категорію несправедливого соціального обміну може потрапити максимально 30% від 15 млн м2 = 4,5 млн м2 2 а - З первинки , те житло яке будується для власного споживання і не потрапляє на ринок продажі - це абсолютно справедливий розподіл ( людина за свої гроші , з використанням своєї праці . отримує те що хотіла і там де хотіла) б - житло , яке потрапляє в цінову категорію 500-800 доларів , також відноситься до справедливого розподілу . адже поняття собівартість в цьому світі ще ніхто не відміняв 3 СпадщинаТут 99,99% житла розподіляється по абсолютно справедливому і прозорому принципу родинних звязків . Таким чином : - абсолютно справедливо в цій державі , щорічно розподіляється- 11 млн м2 спадщини+10 млн м2 вторинки+2 млн м2 збудованого для себе+4млн м2 первинки в ціновій категорії 500-600 доларів м2 = 27 млн м2- відносно не справедливо ( можливо завищені прибутки продавців вторинки або виробників первинки 4,5 м2 на вторинці + 3 млн м2 в ціновій категорії 800-2000 = 7,5 млн м2А тепер спробуйте зрозуміти ці цифри , бажано не писати відгуки відразу на емоційному всплеску
-
budivelnik
-
-
- Заблокований
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 23 лип, 2013 11:41
Унуноктий написав:если копить на старость то не глупость
старость не в радость, если копит глупость
-
Читатель11
-
-
- Подякував: 58 раз.
- Подякували: 169 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 23 лип, 2013 11:45
budivelnik написав:ПС А абсолютної справедливості не було ні за царизму ні за соціалізму - не буде й зараз
Так цикаво , хлоп про справедливость гутарит , Так в цепочке покупатель - продавец , справедливой цены(справедливости) хотят как покупатель , так и продавец . Ну а строитель , так и подавно когда рассказывает про себестоимость . Так шо таки да справедливости нет , будите продавать пА 300 долл м2  Так смешно , когда кто то писает против ветра  Против рынка можно идти , НО это нужно иметь стальные яйца или быть сумасшедшим 
Востаннє редагувалось obval в Вів 23 лип, 2013 11:48, всього редагувалось 1 раз.
-
obval
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 23 лип, 2013 11:47
budivelnik написав:Таким чином 1 сімя виходить на загальний ринок нерухомості 1 раз в 23 млн/300К=69 років 1 сімя виходить на ринок новобудов 1 раз в 23 млн/100К=230 років
І що ці цифри мають казати? Що середня сім"я взагалі не виходить на РН?
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 23 лип, 2013 11:49
Faceless написав: budivelnik написав:1 Щоб не впадати в теологічні диспути про первинність курки чи яйця( в контексті будівництва це пропозиція-попит), розглянемо що таке 4% доходів населення які витрачаються на будівництво нового а -в безінфляційній системі 4% - це подвоєння житлового фонду за 25 років Так як житло в реалі служить 50-150 років , то ми бачимо 1990 рік - 922,1 млн м2 =17,8 м2 на особу 2012 рік - 1094,2 млн м2=23,7 м2 на особу 22 роки - замість + 88% -отримали +35% житлової площі на особу 2 Так як Ви любите розглядати в контексті окремої особи то: а - житло купує сімя ( тому на одиницю житла потрібно рахувати не доходи однієї особи - а рахувати доходи сімї) б - на 1 покупку в новобудовах - приходиться 2 покупки на вторинці - звідси висновок - до 60-70% коштів які потрапляють на ринок новобудов - це кошти отримані від спадщини - тобто заощаджені на протязі поколінь в - якщо одна з двох(трьох-чотирьох) сімей які проживають в окремій квартирі - вирішила купити власне житло , то на цю покупку заощаджують всі сімї які проживають в цій квартирі, по тій простій причині що покращуються житлові умови не тільки того хто купує , а й тих хто залишається ( адже кількість мешканців цієї квартири зменшується на кількість тих хто переселився)
Це все так прекрасно виглядає у загальних цифрах, але геть розбивається при розбитті всього цтого загального на окремі, дискретні процеси. Так, очевидно я геть не розбираюся в економіці будівництва, бо коли я розглядаю певний процес, я оцінюю не тількі валові цифри та середні величини, я розглядаю алгоритм дій окремих елементів-учасників процесу. І саме тому для мене 4% доходів населення які витрачаються на будівництво нового виглядають в різних аспектах: - 2% найбагатших, з доходами більш як в 10 разів більше за середні, відкладають 20% доходу і здатні купити збудоване з нуля, але в них нема потреби в бюджетному сегменті (а це більша частина збудованого) і їх занадто мало кількісно - 30% з середніми доходами, відкладаючи по 15% - можуть викупити збудоване за рахунок продажу спадщини, але тільки з умовою, що знайдуть на неї покупця - 40% з доходами нижче середнього не зможуть відкладати по 12,5% доходу (бо не буде за що жити), а як і зможуть, кожен окремо не накопичить коштів навіть на розширення. Тому пошук рішення в цій системі - задача набагато складніша, ніж вам здається.
Уважаемый, Будівельник! Ну я уже прямо не выдерживаю... Ну что Вы всё время спорите, ну уже милион раз доказано, что построить свой частный дом, без стоимости земли, стоит не более 300 у.е. за метр и это со всеми жилыми и НЕ жилыми помещениями, даже включая паркеовки и слывные ямы и даже трубы, которые к ним ведут.... И при том, чем больше дом, тем ниже стоимость метра.... Что тогда говорить о стоимости многоэтажки.... зачем ненужные споры. Себестоимость строительства копеечная. Основные затратные статьи это реклама, взятки, стоимость кредитных ресурсов, подключение к коммуникациям, ЗП офисного планктона и т.д... и плановая маржа Именно поэтому затягивают "сдачу" домов, пытаясь сэкономить на коммунальщиках, депозитах, налогах и многих других финансовых и не финансовых инструментах. И в зависимости от этих статей для каждой страны будет своя стоимостьИ сравнение стоимости ресурсов (денег, материалов и т.д.) в Китае и в Украине это не материально (есть такое понятие у аудиторов). Это сравнение мелочи... При всём моём уважении к вашему профессионализму, но ваше индивидуальное строительство и ЧП-ный способ учёта не применим к практикам больших компаний... тем более групп\холдингов\корпораций с распределённой прибыльными и затратными частями...
-
Amat
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 678 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
1
Додано: Вів 23 лип, 2013 12:00
Amat написав:Ну что Вы всё время спорите, ну уже милион раз доказано, что построить свой частный дом, без стоимости земли, стоит не более 300 у.е. за метр и это со всеми жилыми и НЕ жилыми помещениями, даже включая паркеовки и слывные ямы и даже трубы, которые к ним ведут.... И при том, чем больше дом, тем ниже стоимость метра....
Я не "будивэльнык" но спрошу. Вы построили дом по 300/метр? Можно попробней? Желательно смету хоть кратенько суммы по видам работ? 
-
Прохожий
-
-
- Подякував: 926 раз.
- Подякували: 1453 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 23 лип, 2013 12:04
_Mykola_ написав:Только такую "свободную" квартиру еще нужно иметь..
на нее нужно долго собирать
-
kievlyanka
-
-
- Подякував: 675 раз.
- Подякували: 824 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 23 лип, 2013 12:11
Прохожий написав: Amat написав:Ну что Вы всё время спорите, ну уже милион раз доказано, что построить свой частный дом, без стоимости земли, стоит не более 300 у.е. за метр и это со всеми жилыми и НЕ жилыми помещениями, даже включая паркеовки и слывные ямы и даже трубы, которые к ним ведут.... И при том, чем больше дом, тем ниже стоимость метра....
Я не "будивэльнык" но спрошу. Вы построили дом по 300/метр? Можно попробней? Желательно смету хоть кратенько суммы по видам работ?   ремонтик недавно затеяли соседи в Крыму так по мелочи, обои, проводка, шпаклевка, краска - 5000 баксов обошлось за 20 м2 250 баксов на каждом м2 получилось, а если строить?  то и до 1000 за м2 выйдет и это своими силами без привлечения дополнительных рук 
-
kievlyanka
-
-
- Подякував: 675 раз.
- Подякували: 824 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 23 лип, 2013 12:20
airmax78 написав:Сейчас нет универсальных рецептов. Я думаю, что в перспективе 1-2 года точно, а может быть и больше, долларовый кэш на депо в нормальном банке более привлекателен, чем квартира. Но это не значит, что так будет всегда.
доллары могут очень понадобиться покращувачам, особенно рядом и в случае дефолта
-
yura_
-
1
-
- Подякував: 1060 раз.
- Подякували: 1314 раз.
-
-
Профіль
-
-