Marchuk написав:Решил завести еще одну карточку. Выбрал для себя 2 варианта: или Виза Электрон, или Виза Классик. Не знаю, какую из них делать + чиповать или не стоит овчинка выделки?
дивлячись для чого Вам картка
Помнится, Вы упоминали по поводу того, что достаточно регулярно пользуетесь чипованными карточками за границей, с ними нет проблем при расчете, например, с отелем? Я открывал карту без чипа, потому хочу прощупать почву. Имел дело с МастерКард Стандарт, теперь вот Визы рассматриваю в приоритете.
Marchuk ну то для закордону дійсно краще картка рівня "Класік" чи то "Мастеркард- Масс-Класік". ще краще чіпова картка- і безпечніше- тому що треба вводити ПІН кожного разу, і зручніше- бо деякі автомати а вже і навіть ПОС термінали у Європах працюють тільки з чіпом. Обов*язково майте "запасну" картку- бажано іншої платіжної системи і іншого банку- хоч би і класом "Електрон" чи то "Маестро"- так, на усяк випадок.......Я надаю перевагу чіпованій VISA в якості основної. Стикався у Китаї, що МаsterCard не примали зовсім у магазинах і фрі-шопах. На загал у Європах можна иати тільки мініиальну суму- 25- 50 Євро готівкою на всяк випадок, бо у 90 відсотках випадків зможете розрахуватися карткою з чіпом. Поки що бачу єдину проблєму з чіпом в Україні- деякі застарілі і неперепрограмовані ПОС-термінали не спрацьовують на чіп....стосується Приватівських тепміналів "з перших"
Нові пам’ятні монети Національного банку України презентують широкому загалу неповторну “родзинку” українського національного костюма — прекрасну українську вишиванку, в орнаментах і кольорах якої відтворено самобутні традиції народного мистецтва. Пам’ятні монети, впроваджені в обіг 20 серпня п. р., викарбовані з двох металів — срібла і нейзильбера і мають такі параметри відповідно: вага — 31,1 і 14,55 г, діаметр — 38,6 і 35 мм, номінал — 10 і 5 грн, тираж — 5 000 і 30 000 шт. http://fotohost.org/images/a1f56064-271kB.jpg На аверсі монет розміщено: срібної — угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, зображення дівчини з голкою в руках, яка вишиває полотно, на тлі полотна номінал 10 гривень, під яким праворуч — рік карбування монети 2013; з нейзильбера — угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, зображення дівчини з голкою в руках, яка вишиває полотно, фрагмент якого кольоровий (тамподрук), на тлі полотна номінал — 5 гривень, під яким праворуч — рік карбування монети 2013, ліворуч — логотип Монетного двору НБУ. На реверсі монет розміщено: срібної — кольоровий фрагмент полотна вишиванки (голографічне зображення), напис півколом УКРАЇНСЬКА (угорі) ВИШИВАНКА (унизу); з нейзильбера — кольоровий фрагмент полотна вишиванки (тамподрук), напис півколом УКРАЇНСЬКА (угорі) ВИШИВАНКА (унизу).
Довідково за темою: Придбати ці та інші інвестиційні, пам’ятні й ювілейні монети Національного банку України і різних іноземних монетних дворів можна у будь-якому відділенні банку «Хрещатик», адреси яких можна дізнатися за тел.: (044) 490-25-00 або на сайті банку http://www.xcitybank.com.ua/ustanovy. Для зручності обслуговування існує можливість замовити монети заздалегідь за тел. (044) 490-52-42.
-виявилось, що я не можу сплатити комунальні послуги в касі Хрещатика за допомогою банківської картки. Мені було запропоновано провести операцію зняття готівки чи то в касі, чи то фізично зняти готівку в банкоматі (усе з відповідною комісією), а вже потім розрахуватися за комірне готівкою. Шо за Радянський Союз у окремому банку? Шо за банківське середньовіччя??? Я намагаюсь сплатити кошти за послуги- це те, для чого картки винайшли і для чого вони призначені..... І так карткою далеко не усюди можна розрахуватися - так ще банк -емітент відмовляеться провадити операцію зі своє ж карткою. Не кажучи про досвіт закордоном, так і в Українських банках такі послуги достатньо поширені. Але не у Хрещатику.
-Що цікаво, що і за свої послуги Хрещатик не приймає сплату банківською карткою (і навіть таками, що емітовані самим Хрещатиком). В моєму гарному місті нема загального рахунку за комірне, а кожну послугу треба сплачувати окремо (газ, ЖЕК, вода, опалення, охорона, інтернет, кабельне ТВ, телефон і т.д) і за кожну окрему сплату банк бере окрему так звану "коміссію"- тобто фактично і юридично- сплату за послуги (і разом вона виходить мммммм відчутною). А банківську платіжну картку не приймає для сплати за ці свої послуги
-виявилось, що я не можу сплатити комунальні послуги в касі Хрещатика за допомогою банківської картки. Мені було запропоновано провести операцію зняття готівки чи то в касі, чи то фізично зняти готівку в банкоматі (усе з відповідною комісією), а вже потім розрахуватися за комірне готівкою. Шо за Радянський Союз у окремому банку? Шо за банківське середньовіччя??? Я намагаюсь сплатити кошти за послуги- це те, для чого картки винайшли і для чого вони призначені..... І так карткою далеко не усюди можна розрахуватися - так ще банк -емітент відмовляеться провадити операцію зі своє ж карткою. Не кажучи про досвіт закордоном, так і в Українських банках такі послуги достатньо поширені. Але не у Хрещатику.
-Що цікаво, що і за свої послуги Хрещатик не приймає сплату банківською карткою (і навіть таками, що емітовані самим Хрещатиком). В моєму гарному місті нема загального рахунку за комірне, а кожну послугу треба сплачувати окремо (газ, ЖЕК, вода, опалення, охорона, інтернет, кабельне ТВ, телефон і т.д) і за кожну окрему сплату банк бере окрему так звану "коміссію"- тобто фактично і юридично- сплату за послуги (і разом вона виходить мммммм відчутною). А банківську платіжну картку не приймає для сплати за ці свої послуги
ГАНЬБА
А де, в каком банке мона в его отд. картой оплатить комммуналку ?