Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2013

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 39113912391339143915 ... 4030>
Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:17

budivelnik написав:3 Для урівноважування ризиків - сума кредиту може бути на 20-30% більша на папері ніж реально , і при цьому без можливості достороково( тобто швидше ніж за три роки) вимагати погашення кредиту.

И кто будет на такое подписываться ?
Шо такие без крышные есть ?
obval

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:21

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

budivelnik написав:а - Серед угод , які проводяться на вторинці - 90% від всіх угод - проводиться з житлом , яке є у власності продавця більше 3-х років ( а значить не потрапляє під дію цього -закону)
это в вашем 90% угод по недвиге старше 3-х лет, а на КРЖН не более половины.
  zahar_ написав:Реально для перепродажи покупалось не очень много.
есть огромное кол-во людей которые инвестируют в котлован(покупают для перепродажи)
  baraka написав:тобто згідно статті 172 якщо ви володієте більш ніш 3 роки нерухомістю і продаєте - не оподатковується, але дія цього пункту зупиняється і встановлюється "відповідно 15 або 17 відсотків" при отриманні доходів
не не не, вся соль этого пункта в том, чтобы заменить ставку 5% на 17%.
Все остальное остается действительным,а это обычные 3года в собственности и первая продажа в году, иначе поппадеш на налог.
йцукен

Подякував: 219 раз.
Подякували: 390 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:25

obval написав:
  budivelnik написав:3 Для урівноважування ризиків - сума кредиту може бути на 20-30% більша на папері ніж реально , і при цьому без можливості достороково( тобто швидше ніж за три роки) вимагати погашення кредиту.
И кто будет на такое подписываться ?
Шо такие без крышные есть ?
Хлопці та дівчата
1 Я не юрист
2 Після біглого перегляду проекту закону - пройшло менше години
3 Перші враження, які я побачив - я тут виклав
4 Жодна дія не проходить безслідно і завжди породжує протидію.
Дію - ми бачимо- збільшення оподаткування на 12% ( тобто з 8% до 20%) у приблизно 5% угод .
Протидію - ми поки що не бачимо . але я можу спрогнозувати
а - пошуки варіантів вирішення у проектах які започатковані до 2014 і які будуть завершені після 2014
б - з ринку йдуть ( або проводять реорганізацію ) всі підприємці . які працювали по тій самій схемі по якій працював я( тобто будівництво і продаж через фізосіб)

В залежності від того , як багато таких було - залежить поведінка ціни. Якщо мало - ціни не зміняться , якщо так багато що існуючі будівельні організації не зможуть компенсувати відсутність фіз-осіб - то ціни виростуть.
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:28

budivelnik написав:якщо так багато що існуючі будівельні організації не зможуть компенсувати відсутність фіз-осіб - то ціни виростуть.
што-што-што? Если будет недостаток финансирования - им останется только обанкротиться или найти резервы для снижения цены, а они есть.
Тебя послушай, так любая ситуация ведет исколючительно к подорожанию.
Денег нет, а подорожание есть, зашибись
йцукен

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:29

budivelnik написав:В залежності від того , як багато таких було - залежить поведінка ціни. Якщо мало - ціни не зміняться , якщо так багато що існуючі будівельні організації не зможуть компенсувати відсутність фіз-осіб - то ціни виростуть.

Ну ну ))), желание понятное , НО что вы сможете в реале !
Просто рынок встанет с последующим вероятным обвалом .

Переложить налог на плечи покупателя , это стандартное желание ,
НО выдержат ли плечи покупателей !? Думаю если это будет ВСЁ вообще ,
то только усугубит ситуацию и так не простую на РН .

РН и так в месте из четырёх букв после кризиса 2008го .
Думаете почему ? Потому как именно покупатель сдулся
(спрос НЕ ОТЛОЖЕННЫЙ :mrgreen:), а если его ещё нагрузить
(переложить)17% налогом будет ступор !

Будивэльнык вы просто романтик :mrgreen:

ПС Будут дефолты как банков , так и застройщиков , так и
покупателей по "ипотеках" .
Востаннє редагувалось obval в Вів 17 гру, 2013 22:47, всього редагувалось 2 разів.
obval

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:36

baraka написав:
  budivelnik написав:
  zahar_ написав:А можно подробнее плиз о -" с начала года он потеряет 12% ( 17% - 5% ) сверху на пустом месте."?
Так це гола теорія
При цьому
Закон не стосується:
а - житла яке у власності більше трьох років ( 90% всіх угод на вторинці)
б - новобудов ( таке як продаю я - це де-юре вторинка)

Таким чином
Тих приблизно 5-10% житла власники якого продають :
а - більше однієї квартири в рік
б - квартири які у власності менше трьох років
Теоретично втратять 12% ( станом на сьогодні вони платять 5% прибуткового , а зігдно з проектом закону - будуть платити 17%

Пс
Як на мене це не знизить - а навпаки підвищить ціну , адже з ринку зникне пропозиція житла яка є у власності менше 3 років.

давайте спробуємо розібратися.
проектом бюжету дія статей 170 та 172 ПК зупиняється.
4. Зупинити на 2014 рік дію :
...
статей 172 та 173 Податкового кодексу України в частині застосування
зниженої ставки або звільнення від оподаткування доходів від продажу
(обміну) протягом звітного (податкового) року відповідно нерухо
мого майна та об'єктів рухомого майна ...

в статті 172 наразі є:

Стаття 172. Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна

172.1. Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

згідно з http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/275 ... 8786247156

і пропонується зробити ось так

У зв’язку з цим доходи, зазначені у ... , статті 172 (від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року нерухомого майна) та статті 173 (в частині доходів від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда) Податкового кодексу України, нараховані (виплачені) у 2014 році, оподатковуються за ставками відповідно 15 або 17 відсотків в порядку, встановленому абзацами першим третім пункту 167.1
статті 167 Податкового кодексу України.

тобто згідно статті 172 якщо ви володієте більш ніш 3 роки нерухомістю і продаєте - не оподатковується, але дія цього пункту зупиняється і встановлюється "відповідно 15 або 17 відсотків" при отриманні доходів

ваші аргументи ?

Надо посмотреть когда официально опубликуют проект на сайте ВР - может чего кто-то в тексте выложенного проекта бюджета нахомутал.

А так по тексту вроде как получается - там в ст.172 речь идёт о разных вариантах продаж недвижимости - с любой продажи недвижимости физическому лицу надо будет платить налог 17%? :shock:
zahar_

Подякував: 157 раз.
Подякували: 692 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:40

budivelnik написав:
  baraka написав:ваші аргументи ?
1 Я не юрист - тому за аргументами вам до профі-юристів
2 Вводити 17% за продаж будь-якого майна без виключень ( хоча б у вигляді неоподаткування 1 раз на рік те що у власності більше трьох років) - це маразм

будівельнику, це ж не рокет сайенс, поверхневий огляд проекту бюджету дає саме таке враження як я навів.

(і до речі - я також не юрист, але це не заважало мені помуштрувати пенсійне законодавство по питанню моєї матері і "построїти" в пенсійному фонді людей, які його мали знати його на зубок)

на рахунок маразму - ви забули в якій країні ви живете ?
baraka

Подякував: 917 раз.
Подякували: 879 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:42

йцукен написав:не не не, вся соль этого пункта в том, чтобы заменить ставку 5% на 17%.
Все остальное остается действительным,а это обычные 3года в собственности и первая продажа в году, иначе поппадеш на налог.

возможно. Ладно, не будем углубляться, подождём юристов :)
baraka

Подякував: 917 раз.
Подякували: 879 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:42

zahar_ написав:Надо посмотреть когда официально опубликуют проект на сайте ВР - может чего кто-то в тексте выложенного проекта бюджета нахомутал.

А так по тексту вроде как получается - там в ст.172 речь идёт о разных вариантах продаж недвижимости - с любой продажи недвижимости физическому лицу надо будет платить налог 17%? :shock:

это и есть офсайт рады, это проэкт бюджета, потому и в таком виде.
есть такое условие: от налогов освобождается недвижимость которая является вашей 1-й продажей в году, при условии что эта недвига у вас 3 года.
если 2-я продажа или нету трех лет, во всех случаях 17%
йцукен

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2013 22:44

йцукен написав:
  budivelnik написав:якщо так багато що існуючі будівельні організації не зможуть компенсувати відсутність фіз-осіб - то ціни виростуть.
што-што-што? Если будет недостаток финансирования - им останется только обанкротиться или найти резервы для снижения цены, а они есть.
Тебя послушай, так любая ситуация ведет исколючительно к подорожанию.
Денег нет, а подорожание есть, зашибись
Говорила-балакала-сіла й заплакала.
Я говорю що оподаткування збільшилось на 12% (з 8 до 20%) для 5% обєктів , а тому :
а - якщо ціна збільшиться - кількість введення в експлуатацію - не зміниться
б - якщо ціна не збільшиться ( а залишиться на попередньому рівні) - зменшиться кількість введення в експлуатацію - що точно не приведе до зменшення ціни.

Є якісь логічні аргументи проти пунктів а-б??
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 39113912391339143915 ... 4030>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему