Городской коммерческий банк CityCommerce БАНКРОТ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Неплатоспроможні банки в стадії ліквідації
  #<1 ... 21462147214821492150 ... 2663>

ОЦІНІТЬ обслуговування в цьому Банку (або його філії) та ОБҐРУНТУЙТЕ свою оцінку.

Городской коммерческий банк CityCommerce БАНКРОТ 2.6 5 426
1 - ДУЖЕ ПОГАНО. Грубіянили і т.і.
42%
177
2 - ПОГАНО. Некомпетентно.
12%
52
3 - ЗАДОВІЛЬНО. Хотілося б краще.
10%
44
4 - НОРМАЛЬНО. Як і повинно бути.
17%
74
5 - ВІДМІННО. Дуже сподобалося.
19%
79
Всього голосів : 426
Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 18:49

ib_lv написав:Таня, довіреність має бути тільки нотаріально оформлена - чи достатньо довіреності довільної форми з даними вкладника (і його підписом) і даними про особу, що хоче отримати виписку для цього вкладника ?
По идее только нотариальная, иначе как ты докажешь, что документ подлинный. Так нотариус идентифицирует человека. Примерный текст вот:
Я, …., уповноважую, …. бути моїм представником з усіма необхідними повноваженнями з таких питань:
- бути моїм представником у комерційних та державних банках (відділеннях, філіях), у тому числі в ПАТ "Міський комерційний банк" з правом отримувати належні мені грошові кошти в установі банку; укладати, змінювати, доповнювати, розривати договори банківського рахунку та/або договори банківського вкладу, відкривати та закривати рахунки; розпоряджатись коштами на рахунках, відкритих на моє ім'я: вносити, знімати готівкою та/або перераховувати в безготівковому порядку; отримувати виписки з рахунків, відкритих на моє ім'я, довідки про стан рахунку та іншу інформацію про рахунки, відкриті на моє ім'я; складати, підписувати та подавати заяви, договори та інші необхідні документи, пов'язані з виконанням повноважень за цією довіреністю; сплачувати за мене всі необхідні платежі; отримувати від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та банківських установ, які є його агентами, належні мені кошти відшкодування вкладу (вкладів), розміщених мною на рахунках в ПАТ "Міський комерційний банк"; здійснювати будь-які інші дії в рамках чинного законодавства України, пов'язані з виконанням повноважень за цією довіреністю;
- бути моїм представником у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб з питань призначення виплати гарантованої суми відшкодування за всіма належними мені вкладами, включаючи нараховані відсотки. Для цього надаю йому такі права: підписувати та подавати від мого імені заяви, звернення, запити, клопотання, скарги та інші документи; ознайомлюватись з будь-якими документами, що стосуються моїх інтересів як вкладника, одержувати за мене такі документи, виписки з них, їх копії та дублікати; здійснити всі необхідні дії відповідно до чинного законодавства України, спрямовані на включення мене до переліку та реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами; отримувати за мене довідки та інформацію щодо мене, яка містить банківську таємницю, в порядку ст. 62 Закону України "Про банки і банківську діяльність" від усіх банківських установ; надавати згоду на обробку моїх персональних даних, а також вчиняти всі інші юридично значимі дії, пов'язані з реалізацією наданих цією довіреністю повноважень;
- представляти мої інтереси у відносинах з громадянами та юридичними особами, незалежно від підпорядкування та форми власності, а також у комерційних та державних банках (відділеннях, філіях) при користуванні та розпорядженні моїми рахунками без винятку і незалежно від того, у якій валюті вони відкриті, тими рахунками, які вже відкритті так и ті, що будуть відкриті у майбутньому з правом розпорядчого підпису під час проведення операцій за цими рахунками та підписання розрахункових документів, поповнювати рахунки у безготівковій та готівковій формі, достроково одержувати довідки або інші документи про наявність грошових сум, відсотків (нарахувань) по них чи руху зазначених сум; подавати та підписувати від мого імені картки із зразком підпису, платіжні доручення для перерахування коштів на будь-які рахунки та інші необхідні документи; відкривати на моє ім’я будь-які рахунки; отримувати належні мені грошові суми (вклади), нараховані відсотки; сплачувати послуги банку при виконанні доручення (отриманні інформації) із використання коштів на рахунках; мати вільний доступ до рахунків; здійснювати конвертацію валют; проводити розрахунки, переказувати грошові кошти з одного рахунку на інший (інші) рахунок (рахунки); вносити в будь-який час на рахунки грошові кошти; здійснювати поточні на інші операції; підписувати від мого імені договори про відкриття рахунку, вносити зміни до укладених договорів, у разі потреби підписати додаткові угоди про внесення змін до договорів, у разі потреби підписати додаткові угоди про внесення змін до договорів про відкриття рахунку, угоди про їх розірвання; розписуватись за мене, закривати рахунок (рахунки) тощо;
- бути моїм представником у всіх судах України загальної юрисдикції, незалежно від спеціалізації, та всіх інстанцій: місцевих судах України, судах України апеляційної інстанції, касаційної інстанції (у вищих спеціалізованих судах, Верховному Суді України), а також Європейський суд з прав людини, у провадженні яких знаходяться справи щодо захисту моїх прав та інтересів як вкладника. Для цього надаю йому всі права, які надані законом позивачу, відповідачу, третій особі, зокрема, але не виключно: право повної або часткової відмови від позивних вимог, зміни підстав або предмету позову, збільшити або зменшити розмір позивних вимог, визнання позову, укладення мирової угоди (досягнення примирення), оскарження рішень, ухвал, постанов суду; а також право підписувати та подавати від мого імені позовні заяви (в тому числі адміністративні позови), пояснення, клопотання, заперечення, апеляційні і касаційні скарги, виконавчі документи та інші документи, пов'язані з виконанням наданих повноважень; право подавати докази та надавати пояснення; право брати участь у судових засіданнях за моєї відсутності; право одержувати за мене довідки на інші будь-які документи; подавати від мого імені та підписувати за мене інші документи, необхідні для виконання наданих цією довіреністю повноважень, в тому числі заяви, запити, скарги, звернення, тощо; вчиняти всі інші юридично значимі дії, пов’язані з реалізацією наданих цією довіреністю повноважень.
varlo

Подякував: 352 раз.
Подякували: 804 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 18:51

Re: Городской коммерческий банк CityCommerce Bank

ПРЕС-РЕЛІЗ

27.01.2015

Роз’яснення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо визначення договорів банківського вкладу або банківського рахунку нікчемними

У зв’язку з численними запитами та коментарями, щодо правових підстав прийняття уповноваженими особами Фонду рішень про визнання договорів банківського вкладу або банківського рахунку нікчемними, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) вважає за необхідне оприлюднити офіційну позицію з цього питання.

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) уповноважена особа Фонду зобов’язана забезпечити перевірку правочинів (у тому числі договорів), вчинених (укладених) банком протягом одного року до дня запровадження тимчасової адміністрації банку, на предмет виявлення правочині (у тому числі договорів), що є нікчемними.

Статтею 215 Цивільного кодексу України визначено, що нікчемним є правочин (у тому числі договір), недійсність якого встановлена законом. У цьому разі визнання такого правочину недійсним судом не вимагається.

Так, підстави для визнання правочину (у тому числі договору) нікчемним визначені, зокрема, у частині третій статті 38 Закону.

Однак цим правом щодо визнання договорів банківського вкладу або банківського рахунку нікчемними уповноважена особа Фонду користується лише у разі, якщо вкладники «розбивають» вклади у сумі понад 200 тис. грн. на кілька вкладів, або якщо рахунки відкриваються з порушенням законодавства (наприклад, наявність постанови Національного банку України, якою запроваджена заборона банку на відкриття нових рахунків фізичним особам. Таке обмеження, як правило, встановлюється при наданні банку статусу проблемного).

Відповідно до статті 216 Цивільного кодексу України недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю.

У разі недійсності правочину кожна із сторін зобов'язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину, а в разі неможливості такого повернення, зокрема тоді, коли одержане полягає у користуванні майном, виконаній роботі, наданій послузі, - відшкодувати вартість того, що одержано, за цінами, які існують на момент відшкодування.

Правові наслідки недійсності нікчемного правочину, які встановлені законом, не можуть змінюватися за домовленістю сторін.

Таким чином, у разі визнання за рішенням уповноваженої особи Фонду договору банківського вкладу або банківського рахунку нікчемним, кошти вкладника мають бути повернуті на рахунок, з якого вони були перераховані за договором, що визнаний нікчемним.

У разі незгоди вкладника з рішенням уповноваженої особи Фонду про визнання договору банківського вкладу або банківського рахунку нікчемним, такий вкладник має право звернутись з відповідним позовом до суду.

http://www.fg.gov.ua/relises/roz%E2%80%99yasnennya-fondu-garantuvannya-vkladiv-fizichnih-osib-schodo-viznachennya-dogovoriv-bankivskogo-vkladu-a-1034.html
varlo

Подякував: 352 раз.
Подякували: 804 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 18:59

varlo написав:ПРЕС-РЕЛІЗ

27.01.2015

Роз’яснення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо визначення договорів банківського вкладу або банківського рахунку нікчемними

У зв’язку з численними запитами та коментарями, щодо правових підстав прийняття уповноваженими особами Фонду рішень про визнання договорів банківського вкладу або банківського рахунку нікчемними, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) вважає за необхідне оприлюднити офіційну позицію з цього питання.

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) уповноважена особа Фонду зобов’язана забезпечити перевірку правочинів (у тому числі договорів), вчинених (укладених) банком протягом одного року до дня запровадження тимчасової адміністрації банку, на предмет виявлення правочині (у тому числі договорів), що є нікчемними.

Статтею 215 Цивільного кодексу України визначено, що нікчемним є правочин (у тому числі договір), недійсність якого встановлена законом. У цьому разі визнання такого правочину недійсним судом не вимагається.

Так, підстави для визнання правочину (у тому числі договору) нікчемним визначені, зокрема, у частині третій статті 38 Закону.

Однак цим правом щодо визнання договорів банківського вкладу або банківського рахунку нікчемними уповноважена особа Фонду користується лише у разі, якщо вкладники «розбивають» вклади у сумі понад 200 тис. грн. на кілька вкладів, або якщо рахунки відкриваються з порушенням законодавства (наприклад, наявність постанови Національного банку України, якою запроваджена заборона банку на відкриття нових рахунків фізичним особам. Таке обмеження, як правило, встановлюється при наданні банку статусу проблемного).

Відповідно до статті 216 Цивільного кодексу України недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю.

У разі недійсності правочину кожна із сторін зобов'язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину, а в разі неможливості такого повернення, зокрема тоді, коли одержане полягає у користуванні майном, виконаній роботі, наданій послузі, - відшкодувати вартість того, що одержано, за цінами, які існують на момент відшкодування.

Правові наслідки недійсності нікчемного правочину, які встановлені законом, не можуть змінюватися за домовленістю сторін.

Таким чином, у разі визнання за рішенням уповноваженої особи Фонду договору банківського вкладу або банківського рахунку нікчемним, кошти вкладника мають бути повернуті на рахунок, з якого вони були перераховані за договором, що визнаний нікчемним.

У разі незгоди вкладника з рішенням уповноваженої особи Фонду про визнання договору банківського вкладу або банківського рахунку нікчемним, такий вкладник має право звернутись з відповідним позовом до суду.

http://www.fg.gov.ua/relises/roz%E2%80%99yasnennya-fondu-garantuvannya-vkladiv-fizichnih-osib-schodo-viznachennya-dogovoriv-bankivskogo-vkladu-a-1034.html

Три дня думали что же написать :lol:
DIMKA2007

Подякував: 6 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 18:59

Волга впадает в Каспийское море.
0720
5

Подякував: 133 раз.
Подякували: 1872 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 19:02

Т.е это получается и есть их ответ, который они завтра озвучат инициативной группе?
ded

Подякував: 0 раз.
Подякували: 55 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 19:05

Они вообще имеют право употреблять термин "розбивка"?
nina

Подякував: 9 раз.
Подякували: 139 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 19:15

Может уже здесь писали ...
В Имексе - ВА
На сайте фонда уже есть инфа ...
Еще одним конкурентом по фонду больше :(
22eva

Подякував: 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 19:20

nina написав:
Они вообще имеют право употреблять термин "розбивка"?

Откуда вкладчик может знать о постановах НБУ если они с грифом -секретно!!!Нехрен НБУ перекладывать ответсвенность на вкладчиков если был куратор!!!Завтра нужно спросить об этом на встрече...
Maximilius

Подякував: 15 раз.
Подякували: 24 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 19:22

Фонд гарантирования вкладов физических лиц проверит деятельность уполномоченного лица по осуществлению временной администрации в ПАО "Городской коммерческий банк". Об этом ПрессОрг pressorg24 точка com сообщили в пресс-службе фонда.

По итогам встречи инициативной группы вкладчиков ПАО "Городской коммерческий банк" с руководителями и специалистами Фонда гарантирования вкладов физических лиц, в ФГВФЛ создали рабочую группу.

Задачей для рабочей группы определили, в частности, проверку правовых оснований признания уполномоченным лицом определенных депозитных договоров ничтожными и оснований, по которым вкладчики не были включены в перечень вкладчиков, имеющих право на возмещение за счет средств Фонда по первому траншу. В состав рабочей группы вошли специалисты трех структурных подразделений фонда.

После анализа результатов проверки руководством Фонда будут приняты соответствующие решения. О содержании указанных решений безотлагательно сообщат вкладчикам ПАО "Городской коммерческий банк" и общественности.

Может хоть что - то?!
vkladchik_ua

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 27 січ, 2015 19:24

Yuri2014 написав:
  4703229 написав:Если вы подавали заявление на выписку, ехать можно в любой рабочий день,но желательно приехать с утра и заявить о себе.
Из опыта утром приезжаю , в конце рабочего дня с боем получаю.

Странно, кк Вам удалось? Заявление подал 12.01, 3 раза заходил и каждый раз слушаю новую байку. Сегодня мне поведали, что процесс оформления очень долгий: бухгалтерия, юристы и т.д., а моя заявка еще и до бухгалтерии не дошла. Посоветовали зайти через 2 недели.

Как тогда быть иногородним... Ездить по несколько раз не получится.

По телефону сказали, что на письмо с заявлением о выдаче выписки должны дать ответ в течении 30-ти дней.
vdmchgv

Подякував: 5 раз.
Подякували: 3 раз.

Профіль

#<1 ... 21462147214821492150 ... 2663>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, ShtormK, Модератор