1 Будь який бізнес проект - це ризик
2 Способи фінансування бізнес-проектів також бувають різними
3 Не залежно від того як ведеться фінансування ( власні кошти забудовника, інвестиції від кінцевих споживачів,банківські кредити) - так як будівництво ведеться на протязі кількох років - то всі кошти знаходяться на рахунку в банку.
Якщо по якійсь причині ( навіть не залежній від забудовника) банк збанкрутує - то всі учасники стають заложниками піраміди банкрутства банку.
1 Я тільки на протязі перебування на цих сторінках вже провів повних три цикли будівництво-продаж ( тобто здав три черги ) і клацнувши на мій нік і перечитавши хай 10% моїх повідомлень за останні 6 років - можна чітко побачити що мої повідомлення підтверджуються реальними результатамиVlad442 написав:
Это сказки для успокоения инвесторов?budivelnik написав:2 Я як забудовник починаю будівництво при обовязковому виконанні двох умов
Перша - в мене є як мінімум 50% коштів від необхідної вартості
Друга - я точно знаю де і на яких умовах я зможу отримати 50% яких в мене немає.
3 При цьому інвестиції від кінцевих власників у п2 - не входять.
Ці інвестиції є нічим іншим як приємний бонус.
2 Будь який виробничник сам вибирає модель своєї поведінки на ринку ( в тому числі і модель фінансування того що виробляє)
Якщо у виробника достатньо ресурсів - він не залучає зовнішнє фінансування.
Якщо ж власних коштів не вистарчає - то він звертається до зовнішнього фінансування де як правило в нього два варіанти
а - звернутись в банк
б - звернутись до кінцевого інвестора.
У варіанті б є певна вигода , адже економічно доцільніше запустити ланцюжок
забудовник-кошти інвестора
ніж
забудовник-банківський кредит-кошти інвестора
Тобто забудовник може отримати кошти кінцевого інвестора не по кредитним а по депозитним банківським ставкам - а це як мінімум 5% виграшу.
3 Кожного року ( на протязі як мінімум 20 років) в рік будується приблизно 80000 квартир , тобто за 20 років збудовано 1,6 млн квартир
Як багато випадків за цей період Ви знаєте що квартири не були збудовані і скільки у процентному відношенні збудованих до не збудованих ?
Після того як у Вас вийде 99,5% коли інвестори отримали все за що заплатили - порівняйте з результатами в інших галузях....
Тут все простоVlad442 написав:Если бы все было так сладко, то новострои предлагались бы готовые и с отделкой, как в нормальных странах, а не как котлован. Вы где-то видели, что бы производитель Мерседесов, если вам так уж нравится этот бренд, собирал деньги с покупателя на покупку метала, краски, колес, а передавал авто когда-нибудь потом?
Сам по собі автомобіль є повністю універсальним і як правило кожна модель складається з 3 різних комплектації.
Будь яка з квартир має на три порядки більшу степінь варіантів виготовлення (поверх,метраж,ціна,вигляд з вікон,виробник фарби/плитки/сантехніки....)
Тому знаменитий Генрі Форд міг собі позволити фразу
Автомобіль може бути будь-якого кольору, при умові що цей колір чорний.
Забудовники пішли простіше
Вони дають можливість людям самостійно повправлятись в тому що називається комплектація і дизайн ( адже немає нічого приємнішого ніж користування річчю виготовленою власними руками)
При цьому 90% забудовників , за додаткову плату надають послуги по приведенню квартири до стану під ключ , де навіть надають можливість замовнику самостійно скупопувати ( і таким чином контролювати) ціну і якість матеріалів з яких буде виготовлений ремонт.