|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? - 2015 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Пон 06 лип, 2015 15:58
Kapitoshka_2 написав:Какие трубы через всю квартиру и прочее обсуждение? Если в ход холодной и гор.воды в квартиру один!!! Вешается бойлер на трубу после крана перекрытия ставится "тройник" и ВУАЛЯ))) НИкаких дополнительных труб и прочего мозгое..ства...Пользутесь болером перекрываете централизованную горячую (чтобы вода из бойлера не вытикала в общий стояк и наоборот), если дали горячую перекрываете бойлервход холодной и выход горячей...Что Вы тут выдумываете с ТРУБАМИ ПО ВСЕЙ КВАРТИРЕ))) (РУКАЛИЦО))
Мне кажется - там разные стояки , смотреть надо ( проект чешка 9 этажка 3 комн ).
-
радость
-
-
- Подякував: 717 раз.
- Подякували: 185 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:00
Kapitoshka_2 написав:Какие трубы через всю квартиру и прочее обсуждение? Если в ход холодной и гор.воды в квартиру один!!! Вешается бойлер на трубу после крана перекрытия ставится "тройник" и ВУАЛЯ))) НИкаких дополнительных труб и прочего мозгое..ства...Пользутесь болером перекрываете централизованную горячую (чтобы вода из бойлера не вытикала в общий стояк и наоборот), если дали горячую перекрываете бойлервход холодной и выход горячей...Что Вы тут выдумываете с ТРУБАМИ ПО ВСЕЙ КВАРТИРЕ))) (РУКАЛИЦО))
Давайте без емоцій 1 Скільки входів(стояків) в квартиру холодної води - не важливо 2 Якщо я правильно зрозумів - питання як отримати харячу воду в різних місцях квартири , з мінімальними енергетичними затратами на підігрів цієї води. Було запропоновано два варіанта а) - кілька бойлерів , кожен з якиз розміщується в масмимально вигідні точці від точки споживання б) - один бойлер , який термоізольованими трубопроводами роздає воду в потрібні точки. А якісь оповідання про витік води - залиште для невігласів. Для того щоб гаряча не потрапляла в холоду - потрібен простий клапан на випускній трубі , який не дає можливості змінити напрямок руху води.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:04
радость написав:Мне кажется - там разные стояки , смотреть надо ( проект чешка 9 этажка 3 комн ).
Если разные стояки, это какой-то супер мега новый проект))))))) Обычная 9 этажная чешка и разводка обычная))))) и доп.трубы будут только от бойлера (и то не супер мега пупер трубы, а обычный металопластик на 90 градусов  ...А по поводу большого бойлера - бойлер на 80 литров вполне хватает и для душа и для мытья посуду на трех человек (два взрослых и дите)...остальное от лукавого)))
-
Kapitoshka_2
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:08
budivelnik Вопрос не в этом, Радость, по незнанию, скорее всего, считает что для того чтобы горячая вода была и в ванне и на кухне нужно два бойлера, тогда как я попытался объяснить человеку, что точка входа горячей и холодной воды в "стандартных" планировках одна, и для того, чтобы получить горячую воду и там и там, достаточно одного бойлера..А Вы, скорее всего, всилу своих глупоких познаний решили что вопрос не так прост и решили начать рассуждения на тему "теплопотерь"..Скажите мне КАК вода может КАРДИНАЛЬНО поменять температуру пройдя 2 сек. по трубам из ванны (бойлера) в кухню  Пы.сы. Или это я не праивльно понял что Радость имела ввиду?!  budivelnik написав:А якісь оповідання про витік води - залиште для невігласів.
Если бы Вы заметили, это было как раз объяснение на пальцах специально для людей не сведующих в сантехнике 
-
Kapitoshka_2
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:12
Kapitoshka_2 написав: радость написав:Мне кажется - там разные стояки , смотреть надо ( проект чешка 9 этажка 3 комн ).
Если разные стояки, это какой-то супер мега новый проект))))))) Обычная 9 этажная чешка и разводка обычная))))) и доп.трубы будут только от бойлера (и то не супер мега пупер трубы, а обычный металопластик на 90 градусов  ...А по поводу большого бойлера - бойлер на 80 литров вполне хватает и для душа и для мытья посуду на трех человек (два взрослых и дите)...остальное от лукавого)))
Ну я когдато жил в трёшке 80-х годов с двумя стояками. А по поводу бойлера на кухне - только у нищебродов нет посудомойки 
-
ГыГы
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 157 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:14
Kapitoshka_2 написав:Скажите мне КАК вода может КАРДИНАЛЬНО поменять температуру пройдя 2 сек. по трубам из ванны (бойлера) в кухню  Пы.сы. Или это я не праивльно понял что Радость имела ввиду?! 
За 2 секунди - ніяк А от за кілька годин(діб) годин , при відсутності термоізоляції наприклад на 5 м погонних труби - отримаємо по тепловтратах практично ребро батареї ( тобто 0,1 квт потужності). Тобто втрачається весь резон бойлера , який сам по собі термоізольований , нагрів воду і відключився бо тепловтрати мінімальні , а от при тепловтратах по трубі . бойлер постійно буде догрівати воду - от і отримаєте проблемку як втрати енергії , так і надлишок тепла ( наприклад влітку коли й так жарко)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:15
ГыГы написав:Ну я когдато жил в трёшке 80-х годов с двумя стояками. А по поводу бойлера на кухне - только у нищебродов нет посудомойки
А если более предметно какая "трёшка"?!Ни разу не сталкивался с таким
-
Kapitoshka_2
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:18
budivelnik написав:За 2 секунди - ніяк А от за кілька годин(діб) годин , при відсутності термоізоляції наприклад на 5 м погонних труби - отримаємо по тепловтратах практично ребро батареї ( тобто 0,1 квт потужності). Тобто втрачається весь резон бойлера , який сам по собі термоізольований , нагрів воду і відключився бо тепловтрати мінімальні , а от при тепловтратах по трубі . бойлер постійно буде догрівати воду - от і отримаєте проблемку як втрати енергії , так і надлишок тепла ( наприклад влітку коли й так жарко)
Пане Будівельнік, може ми один одного не розумієм? вода в бойлері постінно однієї температури - так? так...(вимикається, коли падає температура - вмикається) тож вода у бойлері постійно гаряча? И коли вмикається кран на кухні - вода потрапляє з бойлера до крана? Чи я щось не так розумію и гаряча вода замість того,щоб бути в бойлері стоїть в трубі?
-
Kapitoshka_2
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:23
Kapitoshka_2 написав: budivelnik написав:За 2 секунди - ніяк А от за кілька годин(діб) годин , при відсутності термоізоляції наприклад на 5 м погонних труби - отримаємо по тепловтратах практично ребро батареї ( тобто 0,1 квт потужності). Тобто втрачається весь резон бойлера , який сам по собі термоізольований , нагрів воду і відключився бо тепловтрати мінімальні , а от при тепловтратах по трубі . бойлер постійно буде догрівати воду - от і отримаєте проблемку як втрати енергії , так і надлишок тепла ( наприклад влітку коли й так жарко)
Пане Будівельнік, може ми один одного не розумієм? вода в бойлері постінно однієї температури - так? так...(вимикається, коли падає температура - вмикається) тож вода у бойлері постійно гаряча? И коли вмикається кран на кухні - вода потрапляє з бойлера до крана? Чи я щось не так розумію и гаряча вода замість того,щоб бути в бойлері стоїть в трубі?
Після того як Ви закрили кран - вода в трубі залишається чи ні ? А якщо залишається - вона є чудовим носієм тепла , і через 0,03 м2 стінок ( на кожному погонному метрі труби) віддає тепло навколишньому повітрю. Критично - тут є площа стінок труби , чим площа більша - тим теплообмін вищий... Думаю , що далі Ви зрозуміли... З іншого боку замість того щоб утеплювати труби - можна зробити простіше Два крани , один на гілці відразу коло бойлера , інший в точці споживання , тоді можна перекривши кран бойлера дочекатись поки стече вода з гілки і по сухій трубі тепловтрат не буде. Але це трошки китайське рішення ( дуже вже бюджетне  )
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 06 лип, 2015 16:34
budivelnik написав:Після того як Ви закрили кран - вода в трубі залишається чи ні ? А якщо залишається - вона є чудовим носієм тепла , і через 0,03 м2 стінок ( на кожному погонному метрі труби) віддає тепло навколишньому повітрю. Критично - тут є площа стінок труби , чим площа більша - тим теплообмін вищий... Думаю , що далі Ви зрозуміли...
Скажіть мені як професіонал, труба для гар.води у квартирі має дуже суттєву довжину та діаметр?(враховуючи те, що як казала Радість, звичайна "чешка") І температура в квартирі дуже суттєво вплине на декілька літрів води,котра залишилась у трубі, та як це вплине взагалі на об`єм води котра гріється бойлером??? И чи все це (труба та все інші Ваші аргументи) зведе нанівець користування бойлером? Думаю Ви теж мене зрозуміли 
-
Kapitoshka_2
-
-
-
-
Профіль
-
-
|