Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
Верно ли меня проинформировал сотрудник отделения банка, что при досрочном разрывании валютного депозита он выплачивается в гривне?[ ] Согласно постановлению НБУ, «уповноважені банки мають право достроково повертати вклади, залучені в iноземній валюті за всіма типами договорів, у національній валюті за курсом купівлі іноземної валюти уповноваженого банку на день проведення операції».
То есть банки не обязаны, но право такое имеют и ни что им не мешает этим воспользоваться.
это право незаконное, но примат это незаконное право использует по полной.
Почему незаконное? Кстати в августе при разрыве отдавали валютой, ну а сейчас паникеров хватает и видимо чтоб отбивать у оленей желание беготни такая мера тоже помогает. Так всеже почему незаконное право?
верю. приват будет вечно живым. дело в другом. я не держу не по той причине, что боюсь его банкротства, ВА и прочих страшилок - нет. мне не нравится ворпиющий беспредел, вседозволенность, когда он решает за меня что мне лучше, а что хуже, что безопасней, а что опасней. Когда он все может списать не технический сбой или блокануть деньги без объяснения причин -а потом доказуй, что ты не верблюд. Задним числом списать комиссию или подменить курс, подменить документ и сказать что так и было и т.п. В силу этого я считаю для себя нецелесообразным хранить тут деньги на депозите и ограничиваюсь платежными функциями, т.к. многим из них нет альтернативы.
В одній з мереж супермаркетів, не буду називати, щоб не рекламувати з'явилася фішка, після введення пін по картці касирка додатково просить розписатися на чеку якщо покупка більше 200 грн. Наскільки це правомірно?
Mirax написав:В одній з мереж супермаркетів, не буду називати, щоб не рекламувати з'явилася фішка, після введення пін по картці касирка додатково просить розписатися на чеку якщо покупка більше 200 грн. Наскільки це правомірно?
Можно ткнуть касирку носом что места для подписи в чеке нет, да и к тому же присутствует надпись "ПИН ОК. Пидпыс клиента не потрибэн."
Mirax написав:В одній з мереж супермаркетів, не буду називати, щоб не рекламувати з'явилася фішка, після введення пін по картці касирка додатково просить розписатися на чеку якщо покупка більше 200 грн. Наскільки це правомірно?
11. Еквайр не має права зобов'язувати торговця, а торговець не має права вимагати від користувача введення ПІНу як засобу його ідентифікації, якщо це не передбачено правилами платіжної системи та/або умовами використання електронного платіжного засобу, установленими емітентом.
Торговець не має права вимагати від користувача підписання квитанції платіжного термінала або інших первинних документів, що підтверджують здійснення платіжної операції, якщо користувач увів ПІН у процесі здійснення операції та інше не встановлено правилами платіжної системи.
Еквайр зобов'язаний забезпечувати проведення платіжних операцій найбільш безпечним способом для відповідного електронного платіжного засобу.
MATPOC написав:мне не нравится,что кассир набирает сумму вручную. один раз она округлила сумму на 1 копейку, правда,в мою пользу. но, нафига так тупить?
ну в мелких торговіх точках сумму вводят с терминала ... а в крупных подвязано на комп - даже в АТБ теперь так )))