Мінфіну відкриють доступ до банківської таємниці українців
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Im_A написав:Одно я не понял. Ведь наличие депозита в банке не влияет на назначение субсидии. При назначении субсидии важна сумма полученного дохода (пенсии или зарплаты) и сумма начисленных коммунальных платежей. Или я не прав?
Если обратиться к ПОСТАНОВЕ Кабинета Министров N 848 с последними правками "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF
пункт 8 "Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб, відомості про які надаються структурним підрозділам з питань соціального захисту населення ДФС, Пенсійним фондом України, фондами соціального страхування, вищими навчальними закладами у порядку, визначеному пунктом 13 цього Положення, а також розмірів державної соціальної допомоги, що виплачується структурними підрозділами з питань соціального захисту населення (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"). До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, оплата праці членів виборчої комісії, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності. { Абзац другий пункту 8 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 752 ( 752-2015-п ) від 23.09.2015 }"
Roman185 написав: Если обратиться к ПОСТАНОВЕ Кабинета Министров N 848 с последними правками "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF пункт 8 "Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб, відомості про які надаються структурним підрозділам з питань соціального захисту населення ДФС, Пенсійним фондом України, фондами соціального страхування, вищими навчальними закладами у порядку, визначеному пунктом 13 цього Положення, а також розмірів державної соціальної допомоги, що виплачується структурними підрозділами з питань соціального захисту населення (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"). До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, оплата праці членів виборчої комісії, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності. { Абзац другий пункту 8 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 752 ( 752-2015-п ) від 23.09.2015 }"
Весьма благодарен за ссылку. Не всегда тут увидишь в обсуждениях действительно полезную информацию.
daniel написав: если доллар упадет до 18, вы будете очень огорчены
Я буду только рад такому падению. Во-первых, я буду зарабатывать в долларах. Во-вторых, при таком падении я увижу существенно ниже цены в магазине на многие промышленные товары.
Im_A Достаточно взять выписку с налоговой о доходах и налогах, там все "белое" т.е. то, что проходит по вашему ИНН есть и внести в декларацию. Другое дело, что теперь они будут иметь доступ, например, к дебетной карте, и если по ней будут доходы не от налогового агенты (напр. работодатель, который начисляет на карту зп) , напр., вы продали что то через олкс или фриланс, вам перечислили на карту деньги, налог с этой прибыли, вы естественно не уплатили, т.е. это попадалово на сокрытие дохода при оформлении субсидии, помощи на ребенка и тд.
Im_A В общем, пока при назначении субсидий не учитываются доходы от депозитов, но, похоже, их собираются учитывать, причем совсем скоро. Надо следить за новостями и изменениями в Постановлении N848 Кабинетов Министров по ссылке, что я дал выше.
insta написав:Im_A Достаточно взять выписку с налоговой о доходах и налогах, там все "белое" т.е. то, что проходит по вашему ИНН есть и внести в декларацию. Другое дело, что теперь они будут иметь доступ, например, к дебетной карте, и если по ней будут доходы не от налогового агенты (напр. работодатель, который начисляет на карту зп) , напр., вы продали что то через олкс или фриланс, вам перечислили на карту деньги, налог с этой прибыли, вы естественно не уплатили, т.е. это попадалово на сокрытие дохода при оформлении субсидии, помощи на ребенка и тд.
Одно я не могу понять, как это все удастся администрировать. В Украине 40 млн чел населения и около 130 банков. У одного человека может быть несколько счетов даже в одном банке. Куча приходов и расходов, покупки в магазинах по картам, зачисления от родственников (например, от мужа - жене или родителям-пенсионерам). По-моему, нереально будет все это отследить, но, конечно, кого-то могут поймать и примерно наказать, да и нервы потрепать ...
daniel написав: если доллар упадет до 18, вы будете очень огорчены
Я буду только рад такому падению. Во-первых, я буду зарабатывать в долларах. Во-вторых, при таком падении я увижу существенно ниже цены в магазине на многие промышленные товары.
valerio написав:Очень хорошо, что я в прошлом году на всякий случай не оформил родителям субсидии, хотя можно было это сделать. А сейчас бы их дёргали за каждую полученную сверх пенсии копейку
Законопроект передбачає, що Мінфіну надається інформація про відкриті на їх ім’я рахунків (поточних, кредитних, депозитних і т. і.), операції та залишки по них за його письмовим запитом під час бюджетного процесу з метою проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, представленої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Roman185 написав: Одно я не могу понять, как это все удастся администрировать. В Украине 40 млн чел населения и около 130 банков. У одного человека может быть несколько счетов даже в одном банке. Куча приходов и расходов, покупки в магазинах по картам, зачисления от родственников (например, от мужа - жене или родителям-пенсионерам). По-моему, нереально будет все это отследить, но, конечно, кого-то могут поймать и примерно наказать, да и нервы потрепать ...
Зная повадки наших налоговиков и минфиновских работников не удивлюсь если весь этот труд перенесут на плечи банков. Например, заставят их подавать форму 1ДФ на всех депозитчиков. А почему бы и нет. Ведь заставили все налоговые накладные по всей стране регистрировать.
Roman185 да, я тоже не понимаю, особенно в условиях сокращения штата, может софт какой то напишут, для поиска "несостыковок", если такое вообще реально)) ибо в ручном режиме, разве что как на заводе партию на брак проверяют, методом тыка))