0720 написав:фонд нікому не підзвітний і нікому не підсудний, — що хоче те й робить
Дивує, що таке пише юрист
Стаття 5. Підзвітність Фонду 1. Фонд підзвітний Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України та Національному банку України.
Фонд є юридичною особою публічного права
Стаття 124 Конституції України Юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.
це в теорії, а по факту нікому не підзвітний і нікому не підсудний
і я знаю про що кажу, бо постійно беру участь в судових засіданнях за участі представників фонду грабування
суди ухвалюють рішення проти фонду лише в тому разі, коли всі можливості вигородити фонд вичерпані, такі випадки є, але їх дуже, дуже мало
в більшості випадків (до 90% спорів в адміністративній юрисдикції, трохи менший відсоток в цивільній юрисдикції) суд вигорожує і покриває фонд та його уповноважених осіб — і викривлене тлумачення криво прописаного закону надає судам великі можливості для такого вигорожування
саме тому і звернувся Верховний Суд до Конституційного Суду з поданням щодо неконституційності закону про систему гарантування, але Коснтитуційний Суд у нас зовсім ручний і залежний — тому результат цього розгляду можна передбачити вже зараз
а в європейські суди ще нідхто не позивався не Фонд чи НБУ?
Bobb написав:А моя основна думка - що держава, якраз, ми з вами і є. А ми з вами - якраз і є "кодло вороватих тимчасових хапуг". Ситуація з Михайлівським досить добре висвітлила одну із граней цієї нашої сторони.
Я рад, что Вы сами честно сознались, кто Вы и что здесь, на форуме, делаете... Лично у меня к Вам больше вопросов нет. Предлагаю остальным отправить Bobb'а в игнор.
d_12 написав:готівкові і кредити під ельдорадо могли забезпечити таку дохідність для вкладників
Та ладно! Депозитів на 2,6 млрд, кредитів на 700 млн разом з грейсами! Ну перестаньте, будь-ласка.
Вважаєте весь кредитний портфель юрикам в 1,5 млрд мертвим?
Мертвее некуда, судя по всему "Власник банку "Михайлівський" "не зміг" залишити кредити, надані пов'язаним з ним компаніям під заставу реального майна на суму більше мільярда гривень. Тож, того самого злощасного 19 травня ці кредити були начебто погашені, застава виведена з іпотеки, і замість них на балансі банку приблизно на таку ж суму з'явились кредити, надані восьми новоствореним ТОВкам, які не вели ніякої діяльності і не мають жодних активів, вартих мільярда гривень". http://uainfo.org/blognews/1467809062-s ... nikiv.html
Bobb написав:А моя основна думка - що держава, якраз, ми з вами і є. А ми з вами - якраз і є "кодло вороватих тимчасових хапуг". Ситуація з Михайлівським досить добре висвітлила одну із граней цієї нашої сторони.
Я рад, что Вы сами честно сознались, кто Вы и что здесь, на форуме, делаете... Лично у меня к Вам больше вопросов нет. Предлагаю остальным отправить Bobb'а в игнор.
так правильно каже, влада - це відзеркалення суспільства. У нас же дермократія.
Стаття 5. Підзвітність Фонду 1. Фонд підзвітний Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України та Національному банку України.
Фонд є юридичною особою публічного права
Стаття 124 Конституції України Юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.
це в теорії, а по факту нікому не підзвітний і нікому не підсудний
і я знаю про що кажу, бо постійно беру участь в судових засіданнях за участі представників фонду грабування
суди ухвалюють рішення проти фонду лише в тому разі, коли всі можливості вигородити фонд вичерпані, такі випадки є, але їх дуже, дуже мало
в більшості випадків (до 90% спорів в адміністративній юрисдикції, трохи менший відсоток в цивільній юрисдикції) суд вигорожує і покриває фонд та його уповноважених осіб — і викривлене тлумачення криво прописаного закону надає судам великі можливості для такого вигорожування
саме тому і звернувся Верховний Суд до Конституційного Суду з поданням щодо неконституційності закону про систему гарантування, але Коснтитуційний Суд у нас зовсім ручний і залежний — тому результат цього розгляду можна передбачити вже зараз
а в європейські суди ще нідхто не позивався не Фонд чи НБУ?
європейські суди не мають юрсидикції для таких позовів
єдина європейська інстанція, до якої може звернутися громадянин України — це ЄСПЛ, але там дуже обмежена юрисдикція: відповідачем може бути виключно держава, а змістом правопорушення — виключно порушення державою положень Конвенції з прав людини і основоположних свобод 1950 року, і окрім того, таке звернення допускається лише після вичерпання усіх засобів національного правового захисту (тобто спочатку треба вичерпно відсудитися в Україні в усіх інстанціях)
окрім того, слід взяти до уваги, що розгляд справи в ЄСПЛ триває іноді до 15 років (в середньому 4.5 роки)
довідково: наразі в ЄСПЛ найбільша частка скарг — саме на Україну (до 2014 року чемпіоном була Росія), при цьому 82% цих скарг — на порушення частини першої статті 6 Конвенції в частині невиконання Україною судових рішень, які набрали законної сили