Сибарит написав:Единого понятия справедливости быть не может.
Це природньо...))) Тому я і висловлюю свою точку зору, власне розуміння справедливості. А при демократії більшість вирішує. І я впевнений, що при умовному голосуванні по цьому питанню, більшість би підтримала мою позицію!
Faceless написав:Кого трусити? Якщо ви про оподаткування дивідендів, то воно ВЖЕ подвійне.
Я аргументував вище. Йде жонглювання термінами. Я розумію, що аХціонер - власник або співвласник. Я гутарю про світоглядні моменти, по суті, а не по формі, чи де юре.
Так ні я про "світоглядні". Акціонер/власник спочатку платить податок з прибутку юрособи, а потім ще раз - як фізособа. Як це розглядати, як не подвійне оподаткування де факто? А в депозитника і близько не схожа ситуація. Тож краще не чіпайте тих, хто власний капітал тримає в бізнесі, несе ризики, не має ніяких ФГВФО, ще й податок платить двічі
Подвійне. Не спорю. Але платить 5% у другий раз, а не 18%. Та нехай платить і 5%, але й золотогоршочник тоді 5%. Нікому не обідно! Мир, дружба, жуйка! ))
Сибарит написав: Человек, живущий от зарплаты до зарплаты, считает, что несправедливо облагать его скудную зарплату так же, как пассивный доход депозитчиков. Он нас считает жирными котами.
Він живе від зарплати до зарплати, а золотогоршочник економив з цієї зарплати, думав про майбутнє, відмовляв собі у багатьох радостях життя. Тепер повинен мати своє матеріальне винагородження! ))
П.С. Якщо вже гутарити про справедливість, то тоді дійсно треба замислитися про прогресивне оподаткування прибутків від депозитів, а не тупо всіх під одну гребінку.
В Августе банки впервые получили прибыль с начала кризиса!!!
За серпень 2016 року діючі банки отримали прибуток на загальну суму 2.7 млрд. грн. Чистий процентний дохід банківської системи за серпень порівняно з липнем збільшився майже у 2 рази – до 4.9 млрд. грн., чистий комісійний дохід – на 4.7%, до 2.2 млрд. грн. Зростання процентного доходу зумовлене не відновленням кредитування, а здебільшого пов’язане з процесами реструктуризації кредитних портфелів банків , які активно розпочалися після діагностичного обстеження якості активів на виконання програм докапіталізації.
У серпні 78 банків отримали прибуток у розмірі 3.7 млрд. грн., тоді як за липень прибуток був у 74 банків на суму 1 млрд. грн. Збитковою у серпні була діяльність 22 банків на загальну суму 1.1 млрд. грн.
За вісім місяців збиток діючих банків зменшився у 6.8 раза порівняно з відповідним періодом минулого року (станом на 01 серпня 2015 року збиток становив 45 млрд. грн.). Таке зменшення пов'язане зі зниженням обсягів відрахувань у резерви під активні операції на 62% або на 50.4 млрд. грн.
Козак-характерник написав:Я аргументував вище. Йде жонглювання термінами. Я розумію, що аХціонер - власник або співвласник. Я гутарю про світоглядні моменти, по суті, а не по формі, чи де юре.
Так ні я про "світоглядні". Акціонер/власник спочатку платить податок з прибутку юрособи, а потім ще раз - як фізособа. Як це розглядати, як не подвійне оподаткування де факто? А в депозитника і близько не схожа ситуація. Тож краще не чіпайте тих, хто власний капітал тримає в бізнесі, несе ризики, не має ніяких ФГВФО, ще й податок платить двічі
Подвійне. Не спорю. Але платить 5% у другий раз, а не 18%. Та нехай платить і 5%, але й золотогоршочник тоді 5%. Нікому не обідно! Мир, дружба, жуйка! ))
Тобто депозитник один раз 18%, а отримувач дивідендів податок на прибуток а потім ще раз 18% замість 5%? Це така шариковщина чи що? До речі, якщо хтось отримує дивіденди, то не значить, що він олігарх