Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
...Коли вносяться якісь суттєві зміни до умов обслуговування клієнтів, це завжди оформлюється якимось розпорядчим документом банку, наприклад постановою правління (приклад: http://www.oschadbank.ua/ua/private/pay ... s/4335541/) А тепер вніманіє, вопрос: де постанова правління Ощадбанку, яка гласить шо да, ми будемо користуватись правом, наданим нам Нацбанком і видаватимемо достроково валютні вклади у гривні? І чому вона не доведена до відома клієнтів ні на сайті, ні на стендах у відділеннях?
Доброго дня! Вся інформація міститься у відділеннях на інформаційних стендах
Місцевий "представник" - це звичайно - щось!... Так от - я тримав в руках цю внутрішню постанову в руках. Вона десь від 27 лютого, в ній вказано щось на зразок наступного: при достроковому розторгненні депозитних договорів в іноземній валюті, які були заключені з 1 лютого 2016 року(спеціально підкреслено, що і "гнучкий" сюди відноситься також), кошти видаються виключно в національній валюті за курсом покупки. Також вказано, що заборонено переводити такі депозити в інші типи депозитів. Там, також, була приписка, що працівники зобов'язані повідомляти клієнтів про таке розпорядження. Проблема тільки, що фактично, його ввели заднім числом, бо в банку це розпорядження зявилось в кінці лютого і протягом всього лютого ніхто нікого не попереджав. Мені про це сказали усно, коли я запитав де можна ознайомитись з таким розпорядженням, касир пометалась і роздрукувала мені його на принтері. потрібно було забрати копію собі, на жаль не забрав. Звичайно ні на стендах, ні на сайті цієї інформації немає, представник банку тут вводить всіх в оману, а банк поводиться як дрібний злодій. Крім того, очевидно, що, раз банк пішов на таке непопулярне рішення, всі валютні депозити в банку під загрозою, оскільки в банку проблеми з валютою. Особисто я перестав використовувати банк для зберігання валютних накопичень. Але внутрішнє розпорядження таки існує.
Ага, це вже цікаво! Тобто, не всі "Гнучкі" під цю схему потрапили. Більш ранні мають виконуватись належним чином. Цікаво, що з цього приводу скаже представник
Bobb написав:Так от - я тримав в руках цю внутрішню постанову в руках. Вона десь від 27 лютого, в ній вказано щось на зразок наступного: при достроковому розторгненні депозитних договорів в іноземній валюті, які були заключені з 1 лютого 2016 року(спеціально підкреслено, що і "гнучкий" сюди відноситься також), кошти видаються виключно в національній валюті
Так никто ж не просит досрочно расторгать! Хотим разово снять всю сумму в течение срока договора
Bobb написав:Так от - я тримав в руках цю внутрішню постанову в руках. Вона десь від 27 лютого, в ній вказано щось на зразок наступного: при достроковому розторгненні депозитних договорів в іноземній валюті, які були заключені з 1 лютого 2016 року(спеціально підкреслено, що і "гнучкий" сюди відноситься також), кошти видаються виключно в національній валюті
Так никто ж не просит досрочно расторгать! Хотим разово снять всю сумму в течение срока договора
Нехай представник для початку відповість про договори, укладені ДО 1 лютого 2016 року
maxotto написав:Сегодня как раз задавал вопрос, начальник отделения сказала, что досрочное завершение договора = в гривнах.
Какой именно вопрос вы задавали?
- "Если был открыт валютный вклад "Гнучкий", при досрочном расторжении в какой валюте возвращается вклад?" - "В гривне." Открыт был у нее и уже несколько месяцев.
Ferlakur написав:Потому что надо задавать правильный вопрос. Зачем вам "досрочное расторжение"? Условиями договора предусмотрено разовое снятие всей суммы в течение срока действия договора. При этом договор продолжает действовать и депозит можно например, пополнять. Во всяком случае, это следует из текста договора.
Вы правы, спросить, что происходит в случае разового снятия, предусмотренного договором - досрочное снятие или по сроку, как это указано в договоре. Принципиально, досрочное это снятие или нет. Если нет - то на каком основании выдают гривнами вместо у.е.
Задать вопрос начальнику отделения, а ещё лучше в письменном виде в поддержку.
Правду кажучи, я дослівно не пам'ятаю, як там було зформульовано. А, як би там не було зформульовано, важливою є постанова НБУ, де написано "достроково повертати вклади". Чи підпадають умови, прописані в договорі "гнучкого" під цю категорію - потрібне тлумачення.
Ferlakur написав:Хотим разово снять всю сумму в течение срока договора
А если снять сумму депо и оставить на депо мин остаток скажем 100 уе? В этом случае уже идет не досрочное закрытие депо, верно? И обязаны выдать валютой
Доброго дня! Вся інформація міститься у відділеннях на інформаційних стендах
Місцевий "представник" - це звичайно - щось!... Так от - я тримав в руках цю внутрішню постанову в руках. Вона десь від 27 лютого, в ній вказано щось на зразок наступного: при достроковому розторгненні депозитних договорів в іноземній валюті, які були заключені з 1 лютого 2016 року(спеціально підкреслено, що і "гнучкий" сюди відноситься також), кошти видаються виключно в національній валюті за курсом покупки. Також вказано, що заборонено переводити такі депозити в інші типи депозитів. Там, також, була приписка, що працівники зобов'язані повідомляти клієнтів про таке розпорядження. Проблема тільки, що фактично, його ввели заднім числом, бо в банку це розпорядження зявилось в кінці лютого і протягом всього лютого ніхто нікого не попереджав. Мені про це сказали усно, коли я запитав де можна ознайомитись з таким розпорядженням, касир пометалась і роздрукувала мені його на принтері. потрібно було забрати копію собі, на жаль не забрав. Звичайно ні на стендах, ні на сайті цієї інформації немає, представник банку тут вводить всіх в оману, а банк поводиться як дрібний злодій. Крім того, очевидно, що, раз банк пішов на таке непопулярне рішення, всі валютні депозити в банку під загрозою, оскільки в банку проблеми з валютою. Особисто я перестав використовувати банк для зберігання валютних накопичень. Але внутрішнє розпорядження таки існує.
Доброго дня! Будь ласка, вкажіть номер відділення, в якому Ви обслуговуєтесь. Ми зясуємо, чому інформації не має на стендах. Що ж стосується внутрішнього розпорядження, то це комерційна інформація банку, яку ми не можемо розголошувати.
Ferlakur написав:Хотим разово снять всю сумму в течение срока договора
А если снять сумму депо и оставить на депо мин остаток скажем 100 уе? В этом случае уже идет не досрочное закрытие депо, верно? И обязаны выдать валютой
А с чего вы взяли, что в случае снятия всей суммы происходит досрочное закрытие? Счет не закрывается, договор продолжает действовать до конца его срока, пополнение депозита возможно.
В вашем же случае (если оставить на счету 100 уе), вступает в действие следующее условие договора : При витребуванні з Рахунку під час строку, зазначеного в п.1.1 Договору, частини Депозиту, нарахування процентів за Депозитом до дня витребування здійснюється за процентною ставкою, зазаначеною у п.1.2. Договору. Починаючи з дня витребування частини Депозиту вважається, що день повернення Депозиту настав і нарахування процентів за Депозитом з дня витребування не здійснюється.
Как раз этот случай больше тянет на досрочное, и то с натяжкой.
Ferlakur написав:Потому что надо задавать правильный вопрос. Зачем вам "досрочное расторжение"? Условиями договора предусмотрено разовое снятие всей суммы в течение срока действия договора. При этом договор продолжает действовать и депозит можно например, пополнять. Во всяком случае, это следует из текста договора.
Вы правы, спросить, что происходит в случае разового снятия, предусмотренного договором - досрочное снятие или по сроку, как это указано в договоре.
В правильно сформулированном вопросе уже содержится ответ