Квесторе_поверніться написав:Кум каже що ліміти не зняли, все по старому. Лише хто нові грошенята занесе то обіцяють що будуть не по 5000 віддавати взад а всю суму...по валюті в межах 250000 в еквіваленті.
Поздравляювсех с Новым Годом !!! Желаюв наступившем году Приятного !!! Обворожительного !!! Легкого !!! Ёмкого !!! Творческого !!! Активного !!! В теплыедепозитныекрая.
Шановні! А підкажіть, будь ласка, яким чином списуються кошти з гривневої карти (тариф "Дохідний") при купівлі у закордонному інтернет-магазині у євро: по якому курсу, чи є комісія? Якщо можливо - з посиланнями на пункти тарифів... Я тут спробував так оплатити - щось зовсім не відповідає тому, що мені розповідали оператори колл-центру.
Sungsam написав:А підкажіть, будь ласка, яким чином списуються кошти з гривневої карти (тариф "Дохідний") при купівлі у закордонному інтернет-магазині у євро: по якому курсу, чи є комісія?
Насколько я помню, по курсу продажи евро в день проведения операции + 1% за конвертацию
Sungsam написав:Шановні! А підкажіть, будь ласка, яким чином списуються кошти з гривневої карти (тариф "Дохідний") при купівлі у закордонному інтернет-магазині у євро: по якому курсу, чи є комісія? Якщо можливо - з посиланнями на пункти тарифів... Я тут спробував так оплатити - щось зовсім не відповідає тому, що мені розповідали оператори колл-центру.
Дякую!
Доброго дня. Згідно діючих Тарифів Банку при здійсненні операції видачі готівки або оплати товарів/послуг у валюті країни здійснення операції, яка не співпадає з розрахунковою валютою міжнародної платіжної системи (далі МПС) і/або валютою рахунку, конвертація здійснюється за комерційним курсом Банку, який діє на день списання суми з Карткового рахунку. При цьому блокування суми операції здійснюється за курсом МПС. Розрахунковою валютою МПС за міжнародними операціями є: для VISA - долар США; для MasterCard – долар США/євро. Ознайомитися з тарифами пакету «Дохідний» можна за цим посиланням: https://www.pib.ua/userfiles/files/dohi ... 112016.pdf .
Prominvestbank написав:Доброго дня. Згідно діючих Тарифів Банку при здійсненні операції видачі готівки або оплати товарів/послуг у валюті країни здійснення операції, яка не співпадає з розрахунковою валютою міжнародної платіжної системи (далі МПС) і/або валютою рахунку, конвертація здійснюється за комерційним курсом Банку, який діє на день списання суми з Карткового рахунку. При цьому блокування суми операції здійснюється за курсом МПС. Розрахунковою валютою МПС за міжнародними операціями є: для VISA - долар США; для MasterCard – долар США/євро. Ознайомитися з тарифами пакету «Дохідний» можна за цим посиланням: https://www.pib.ua/userfiles/files/dohi ... 112016.pdf .
Дякую за інформацію, але все рівно щось суттєво не сходиться.
Отже: 1. Карта - MasterCard Gold (ПІБ, тариф "Дохідний") 2. Сума покупки - 14.39 Euro 3. Дата оплати - 01.01.2017 р. 4. Списано з карти - 432.97 грн. 5. Комісія за конвертацію - 1% (п.1.2 тарифів)
Sungsam у вас с карты пока еще ничего не списали, только заблокировали, когда спишут, через пару дней - тогда смотрите как списали по выписке... и будет так: курс евро/доллар мпс, курс доллар/гривна банка для карт (все на день списания)+ 1%
Щоб не виникали "дурні" запитання - проблема не в зайвих ~30 грн. Я хочу для себе зрозуміти чіткі правила ПІБ'а щодо подібної оплати, щоб вирішити - користуватися й далі при таких операціях картами цього банку, чи шукати інші варіанти?
Stringer написав:у вас с карты пока еще ничего не списали, только заблокировали, когда спишут, через пару дней - тогда смотрите как списали по выписке... и будет так: курс евро/доллар мпс, курс доллар/гривна банка для карт (все на день списания)+ 1%
1. Тобто буде аж дві конвертації? Але ж для MasterCard саме євро є основною валютою. Та й офіційний представник (Prominvestbank) хоч і не прямо, але про це писав у своїй відповіді 2. Виписка - це добре, але де ж її взяти? Інтерент-банкінг запрацює ще ой як не скоро, а найближчий банкомат ПІБ'а від мене десь так кілометрах в 100-а
Sungsam написав:Щоб не виникали "дурні" запитання - проблема не в зайвих ~30 грн. Я хочу для себе зрозуміти чіткі правила ПІБ'а щодо подібної оплати, щоб вирішити - користуватися й далі при таких операціях картами цього банку, чи шукати інші варіанти?
Stringer написав:у вас с карты пока еще ничего не списали, только заблокировали, когда спишут, через пару дней - тогда смотрите как списали по выписке... и будет так: курс евро/доллар мпс, курс доллар/гривна банка для карт (все на день списания)+ 1%
1. Тобто буде аж дві конвертації? Але ж для MasterCard саме євро є основною валютою. Та й офіційний представник (Prominvestbank) хоч і не прямо, але про це писав у своїй відповіді
чтобы там не писал представитель, а основная валюта для мастера и визы, при расчётах с валютой третьих стран - доллар конвертация евро/доллар будет по курсу мпс, если у вас мастер, то курс будет чуть лучше, чем у визы, у неё всегда маржа по евро больше, в остальном - как я и описал. в пятницу позвоните в банк, узнайте остаток и вычислите сумму