|
Інвестуємо в нерухомість закордоном |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 02 тра, 2024 01:54
b3320413 написав:В Польше пока и близко обвалом не пахнет, но я бы все-таки не вкладывал в нее на десятки лет, те более по сегодняшним ценам
На десятки лет разве что в Швейцарию вкладывать. И то, не факт. Единственный фактор риска - близость к оркостану. В случае чего - Польша будет первой встречать танки. А так, предполагаю, благосостояние стран ЕС будет выравниваться со временем. Богатая Северная Европа будет тормозить, Восточная будет расти, Южная будет продолжать бездельничать.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 691 раз.
- Подякували: 573 раз.
-
- Профіль
-
Додано: Чет 02 тра, 2024 10:26
BIGor написав:Так, під здачу в оренду навіть немає смисла купляти. Читав що деякі лендлорди будутб продавати - немає дохідності/або в інших місцях вона краща.
Вы говорите, что нет смысла покупать за 1.2М при ежемесячной аренде в 3.2К. В том смысле, что срок окупаемости как в Австрии/Германии и т.п. И вы правильно говорите. Лучше поискать другие страны/метрополии. Но это лишь один из факторов. Я же хочу осознать наличие еще и других факторов. В самом объявление пишет 3.2К чистой аренды +1К обязательных платежей. При вакантности эти 1К лягут на плечи собственника. Что-то мне подсказывает, что их цена будет расти. Да, кстати, еще есть в Польше ежегодный налог на недвижимость не указаный в объявении. Еще фактор - это сложность выселения неплательщиков
-
b3320413
-
-
- Подякував: 25 раз.
- Подякували: 9 раз.
-
- Профіль
-
Додано: Чет 02 тра, 2024 10:56
b3320413 написав: BIGor написав:Так, під здачу в оренду навіть немає смисла купляти. Читав що деякі лендлорди будутб продавати - немає дохідності/або в інших місцях вона краща.
Вы говорите, что нет смысла покупать за 1.2М при ежемесячной аренде в 3.2К. В том смысле, что срок окупаемости как в Австрии/Германии и т.п. И вы правильно говорите. Лучше поискать другие страны/метрополии. Но это лишь один из факторов. Я же хочу осознать наличие еще и других факторов. В самом объявление пишет 3.2К чистой аренды +1К обязательных платежей. При вакантности эти 1К лягут на плечи собственника. Что-то мне подсказывает, что их цена будет расти. Да, кстати, еще есть в Польше ежегодный налог на недвижимость не указаный в объявении. Еще фактор - это сложность выселения неплательщиков
Озвучив ціну цього щорічного на нову квартиру 55 квадратів. 390 зл, тобто 8є/місяць. З того, що подорожчає - електроенергія. Зараз типу дотується. З цим подорожчанням нові жк будуть боротись встановленням сес. У нас на зборах таке обговорювалось. В сусідньому на минулому тижні був монтаж. Але це не про ваші витрати згідно лічильника, це про те, щоб чинш не ріс. Я нікого за польські метри не агітую, якщо що. Щодо наведеного мною прикладу орендної квартири. Навів виключно через те, що орендував в цьому комплексі 45 метрів за 3 тис+ 500 комунальних. Зараз за ті ж гроші можна винайняти вдвічі більше житло. Але й перекоси є. В цьому ж жк за кавалерку метрів на 25-30 правлять 2+к часом. Вчора читав статтю, що в деяких польських містах різниця вартості квадрата становить 30% в залежності від загальної квадратури приміщення. Тобто кавалерка на 30% дорожча за метр, нід трикімнатна.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 143 раз.
-
- Профіль
-
Додано: Чет 02 тра, 2024 11:56
b3320413 написав: BIGor написав:Так, під здачу в оренду навіть немає смисла купляти. Читав що деякі лендлорди будутб продавати - немає дохідності/або в інших місцях вона краща.
Ви не слухаєте, адміністраційні в 1к злотих - ну це якийсь комплекс аля з губастими дівчатами на рецепції і з власним спортзалом для жильців. Або якась велика квартира з 2-ма паркомісцями - але вона буде коштувати більше 3,2к оренди чи 1,2 млн на покупку.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1376 раз.
- Подякували: 1785 раз.
-
- Профіль
-
1
Додано: Чет 02 тра, 2024 12:01
gonchik74 написав:З цим подорожчанням нові жк будуть боротись встановленням сес. У нас на зборах таке обговорювалось. В сусідньому на минулому тижні був монтаж. Але це не про ваші витрати згідно лічильника, це про те, щоб чинш не ріс
Немного не понял. Кто оплачивает эту установку? И куда пойдет ээ выработаная на панелях? Напрямую к жильцам или типа в сеть на продажу, а выручка в бюджет ОСББ?
-
b3320413
-
-
-
- Профіль
-
Додано: Чет 02 тра, 2024 12:08
b3320413 написав: gonchik74 написав:З цим подорожчанням нові жк будуть боротись встановленням сес. У нас на зборах таке обговорювалось. В сусідньому на минулому тижні був монтаж. Але це не про ваші витрати згідно лічильника, це про те, щоб чинш не ріс
Немного не понял. Кто оплачивает эту установку? И куда пойдет ээ выработаная на панелях? Напрямую к жильцам или типа в сеть на продажу, а выручка в бюджет ОСББ?
На покриття витрат ее на обслуговування будинку ( котельня, освітлення, брами гаражні тощо). Береться кредит. Пільговий. Кредитне навантаження лягає на мешканців.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 143 раз.
-
- Профіль
-
Додано: Чет 02 тра, 2024 13:35
gonchik74 написав:Береться кредит. Пільговий. Кредитне навантаження лягає на мешканців.
Исповедь экономического убийцы, Перкинс Я могу попробовать объяснить свое беспокойство на примере с гаражами: 1. можно купить на отшибе Киева во дворе металлический гараж. Его могут снести в любой момент, но он как правило не дорогой и не нужно платить никаких платежей. Нашел арендателя и считай окупаемость за 2-3 года. 2. можно купить на отшибе Киева во дворе капитальный гараж. Его уже так просто не снесут, он лучше, и сборов как правило тоже нет. Но дороже. Нашел арендателя и имей немного. Если что, закинул туда свой хлам и закрыл на ключ. 3. можно купить в кооперативе гараж. Там будут платежи, но как правило не большие. Сдать хз как будет. 4. можно купить в центре Киева во дворе капитальный гараж. Его, скорей всего, не снесут, и сборов как правило тоже нет. Но конкретно дороже. Найти арендодателя реально, сдаваться будет не принципиально дороже чем на отшибе города, окупаемость будет 20+ лет. Но его так же можно закрыть на ключ. 5. можно купить паркоместо в крутом ЖК за овердофига. С губастыми телками. Здесь обслуживание будет дорого каждый месяц. Дороже 2к хруща с отоплением. Может повезет найти крутого под сдачу за еще больше овердофига. Когда рынок прет вверх, у людей есть шальные деньги, то пятый вариант будет показывать самую лучшую динамику. Вложивший респектабельный инвестор на новом лексусе будет парковаться в подвале модного МОПа Тетриса, а соседнее место сдавать за "300 баксов + коммуналка 1500 грн", потому что выгодно успел отхватить еще на этапе котлована. Но самый умный инвестор успеет поздавать паркоместо, а перед обвалом грамотно выйдет из сделки и зафиксирует прибыть. Йоу!
-
b3320413
-
-
-
- Профіль
-
Додано: Суб 04 тра, 2024 08:39
А хто що скаже про балканські країни? Можуть вистрілити? Мені цікава дана місцевість, бо на мою думку Польща/Чехія/Словаччина вже досить перегріті в плані нерухомості. В Угорщині також за останні 5 років ціни сильно поперли. А ось Балкани ще мають потенціал на мою думку. Ну, крім Хорватії та Словенії, бо вони вже давно в ЄС і ціни там вже дуже високі. Я моніторив ще до війни і бачив, що Чорногорія мала відносно низьку вартість нерухомості, але з потенціалом до росту і підтягування до Хорватії та Словенії. Плюси для мене були - що країна вже в НАТО, а отже скоро буде і в ЄС. Але мінусом є засилля узкіх. Можливо є ще інші країни Балкан, з потенціалом до росту? От, наприклад, знаю, що Північна Македонія дружня до нас країна, що надавала нам військову допомогу
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 26 раз.
- Подякували: 131 раз.
-
- Профіль
-
2
Додано: Суб 04 тра, 2024 09:14
The_Rebel написав:А хто що скаже про балканські країни? Можуть вистрілити? Мені цікава дана місцевість, бо на мою думку Польща/Чехія/Словаччина вже досить перегріті в плані нерухомості. В Угорщині також за останні 5 років ціни сильно поперли. А ось Балкани ще мають потенціал на мою думку. Ну, крім Хорватії та Словенії, бо вони вже давно в ЄС і ціни там вже дуже високі. Я моніторив ще до війни і бачив, що Чорногорія мала відносно низьку вартість нерухомості, але з потенціалом до росту і підтягування до Хорватії та Словенії. Плюси для мене були - що країна вже в НАТО, а отже скоро буде і в ЄС. Але мінусом є засилля узкіх. Можливо є ще інші країни Балкан, з потенціалом до росту? От, наприклад, знаю, що Північна Македонія дружня до нас країна, що надавала нам військову допомогу
Не такі вже й перегріті Зараз займаюся квартирою в Спліті Тітовка 50-х років 86 метрів + терраса 14 метрів 4 поверх 4 поверхового будинку без ліфта Центр міста. Видова на Адріатику та палац імператора Діоклетіана Повністью під ремонт - 312 кіло евро з усіма витратами. Це хіба дорого для гарного клімата, низького рівня злочинності, відсутності проблем з арабами?
Востаннє редагувалось UA в Суб 04 тра, 2024 09:22, всього редагувалось 1 раз.
-
UA
-
-
- Подякував: 1865 раз.
- Подякували: 2280 раз.
-
- Профіль
-
1
1
Додано: Суб 04 тра, 2024 09:20
The_Rebel написав:А хто що скаже про балканські країни? Можуть вистрілити? Мені цікава дана місцевість, бо на мою думку Польща/Чехія/Словаччина вже досить перегріті в плані нерухомості. В Угорщині також за останні 5 років ціни сильно поперли. А ось Балкани ще мають потенціал на мою думку. Ну, крім Хорватії та Словенії, бо вони вже давно в ЄС і ціни там вже дуже високі. Я моніторив ще до війни і бачив, що Чорногорія мала відносно низьку вартість нерухомості, але з потенціалом до росту і підтягування до Хорватії та Словенії. Плюси для мене були - що країна вже в НАТО, а отже скоро буде і в ЄС. Але мінусом є засилля узкіх. Можливо є ще інші країни Балкан, з потенціалом до росту? От, наприклад, знаю, що Північна Македонія дружня до нас країна, що надавала нам військову допомогу
В Албанію треба вкладатись. В Північній Македонії, якщо на удальонці, то на Охрідському озері непогано. (Охрід, Струга)
-
Bolt
-
-
- Подякував: 18 раз.
- Подякували: 241 раз.
-
- Профіль
-
1
|
+ Додати тему