|
Ринок енергоносіїв в контексті |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Пон 13 жов, 2025 00:56
Hotab написав: Water написав: Hotab написав:ЛАД Не ручаюсь за ваш будинок, але в новобудах останніх років 6-7 з того що знаю, обмеження не тільки по ввідному автомату, а і сам лічильник не пустить через себе більше виділеного вам. І все ж я впевнений, що якщо вашому будинку років 10, то у вас там не 5 кВт виділено. Більше.
Не потрібно така велика потужність при наявності нормальної системи теплопостачання та гарячої води. Бувають старі електрични плити, але це також вирішується покупкою нової. Звісно ще бувають "ентузіасти" зі зварювальними апаратами, заряджальщики електромобілів, але це також вирішується, графік покаже в якій квартирі дуже високе нетипове енергоспоживання.
Без газу треба. Нормальна потужність індукції під 7 кВт. Зрозуміло , що така потужність може бути кілька хвилин чи навіть секунд, але так запросто може співпасти, що в цей час працював кондиціонер , а дружина ще і праскою прасувала 10 максимуму в 1к квартирі має бути. Це як мінімум. В 3к можливо і до 15 При цьому ясно що середня по лікарні буде 3. Якщо взяти 100 квартир в якусь секунду часу
Це не питання, спершу лічильник лічить спожиту електрику по часу доби, періодам року, потім робляться висновки і т.д.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 231 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 13 жов, 2025 13:24
Water написав: ЛАД написав:Но тогда не надо сравнивать цены на центральное электроснабжение и "своё зелёное". Или надо установить такие же налоги, підтримку, расходы на розвиток и т.п.
Все закладено інвестором: собівартість обладнання, експлуатаційні витрати, планові заміни, ремонти. На сьогодні вартість електрики буде в межах 3-5 гривень/кіловатт. Якщо держава "відпустить" ціни, вартість електрики яка буде? Мінімум 8 гривень, а у вас, якщо курс ойро +-, то й ціна не вища за 5. Я не думаю, якщо курс ойро дуже скакне, держава втримає таку ціну.
Якщо курс ойро скакне, то інвестор теж не втримає таку ціну. ..... Мы говорили о солнечной энергетике, а вы сейчас говорите о "модернізації теплопостачання та гарячої води". Это необходимо, но это другой вопрос.
Це все покаже енергоаудіт. Модернізація котельні буде виконана в любому випадку, вона буде паралельно працювать з теплоносієм, тобто основний нагрів теплоносія це сонячні панелі, а додатковий, на випадок сильних морозів та відсутності сонячного світла, буде гріть ваш існуючий котел. .........
Простите, сразу не понял. По предыдущему посту решил, что речь не о солнечных панелях, а просто о модернизации существующей системы. Теж саме стосується вартості опалення. Наприклад зараз ви сплачуєте 1500 гривень за гігакалорію, а ринкова вартість 4000. Якщо ціну опалення "відпустять"... у сусідньому будинку може буть 4 і вище, а у вас стара ціна.
Зараз я сплачую 1910 грн. Если у людей нет денег на оплату коммунальных услуг, то, тем более, не хватит, если ещё и пеню насчитают.
Це все вирішується на рівні держави, в основному це субсидія і пільги. Не оформив субсидію, то чиї це проблеми?
Последнее время держава вирішує не дуже. Знаю пример - человек подал на субсидию. У него были долги, оформил договор реструктуризации. Несмотря на это в субсидии отказали: "У вас долг". P.s. По мощности на квартиру всё же прав Hotab. Макс. мощность должна быть приличная. Легко может быть ситуация, когда одновременно включают духовку и плиту + включён кондиционер, в то же время утюг и стиральная машина, ну и ещё что-то по мелочи. P.p.s. Вы нарисовали прямо идеальную картинку. Спасибо за интересную информацию. Спорить не могу, ничего об этом не знаю, но верится слабо. Думаю, государство своё не упустит и если есть всякие налоги на централизованные поставки ээ, в результате чего цена поднимается с 5 до 30 центов (или как у нас пока для быт. потребителей до 9 центов, а для юрлиц почти до 20), то введут какие-то налоги и для частных владельцев СЭС. Иначе это неравноправная конкуренция.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5371 раз.
- Подякували: 4867 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 13 жов, 2025 13:47
ЛАД написав:Легко может быть ситуация, когда одновременно включают духовку и плиту + включён кондиционер, в то же время утюг и стиральная машина, ну и ещё что-то по мелочи.
И выключают мозг 😁
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6487 раз.
- Подякували: 21661 раз.
-
-
Профіль
-
-
133
82
38
2
Додано: Пон 13 жов, 2025 13:58
Сибарит написав: ЛАД написав:Легко может быть ситуация, когда одновременно включают духовку и плиту + включён кондиционер, в то же время утюг и стиральная машина, ну и ещё что-то по мелочи.
И выключают мозг 😁
Совсем не обязательно. Достаточно иметь соответствующую мощность электропитания. Ну, утюг и стиралка, может, и лишнее. Достаточно духовка+плита+кондиционер. Но, в принципе, если человек не один, а семья, то реально и такое, как я написал, когда люди хотят побыстрее справиться с бытовыми делами и отдохнуть. Или надо создавать для квартиры инструкцию по технике безопасности с учётом имеющейся в квартире техники и под подпись ознакомить с ней. Как на производстве.
Востаннє редагувалось ЛАД в Пон 13 жов, 2025 14:01, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 13 жов, 2025 14:04
ЛАД написав: Сибарит написав: ЛАД написав:Легко может быть ситуация, когда одновременно включают духовку и плиту + включён кондиционер, в то же время утюг и стиральная машина, ну и ещё что-то по мелочи.
И выключают мозг 😁
Совсем не обязательно. Достаточно иметь соответствующую мощность электропитания. Ну, утюг и стиралка, может, и лишнее. Достаточно духовка+плита+кондиционер. Но, в принципе, если человек не один, а семья, то реально и такое, как я написал, когда люди хотят побыстрее справиться с бытовыми делами и отдохнуть. Или надо создавать для квартиры инструкцию по технике безопасности с учётом имеющейся в квартире техники и под подпись ознакомить с ней. Как на производстве.
Таке «комбо» можливе, але все ж з низькою ймовірністю. Пралка підігріває воду кілька хвилин , потім лише крутить, там низька потужність Плитка на «бусті» теж недовго, потім стоїть помірний режим підтримки. Конд, якщо інверторний , то теж поступово скидає потужність. Тобто співпасти все разом може , але малоймовірно
-
Hotab
-
-
- Подякував: 395 раз.
- Подякували: 2516 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
4
4
Додано: Пон 13 жов, 2025 15:02
Hotab написав: ЛАД написав: Сибарит написав:......... И выключают мозг 😁
Таке «комбо» можливе, але все ж з низькою ймовірністю. Пралка підігріває воду кілька хвилин , потім лише крутить, там низька потужність Плитка на «бусті» теж недовго, потім стоїть помірний режим підтримки. Конд, якщо інверторний , то теж поступово скидає потужність. Тобто співпасти все разом може , але малоймовірно
Оно-то так. Но в принципе вся эта техника работает в периодическом режиме - и дужовка, и электроплита, и утюг. Вот не знаю, как стиралка - греет только один раз? А так и духовка греет не постоянно - догнала до нужной температуры, нагрев отключился, чуть остыла, опять включился. В какие моменты это произойдёт, не угадаешь. Так что, возможно, не так уж маловероятно.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 13 жов, 2025 15:16
ЛАД Но в принципе вся эта техника работает в периодическом режиме - и дужовка, и электроплита, и утюг. Вот не знаю, как стиралка - греет только один раз?
Якщо охолоне вода, то підіграє. Загалом в годинному циклі програми 40 град нагрівач працює 10-15 хв З духовкою інтервали нагріву ще менші. Ну коротше, «перекриття» одне одного можливо, але … ))
-
Hotab
-
-
- Подякував: 395 раз.
- Подякували: 2516 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
4
4
Додано: Пон 13 жов, 2025 15:30
Hotab написав:ЛАД Но в принципе вся эта техника работает в периодическом режиме - и дужовка, и электроплита, и утюг. Вот не знаю, как стиралка - греет только один раз?
Якщо охолоне вода, то підіграє. Загалом в годинному циклі програми 40 град нагрівач працює 10-15 хв З духовкою інтервали нагріву ще менші. Ну коротше, «перекриття» одне одного можливо, але … ))
10-15 мин. за час не так мало. У духовки и у плиты тоже включения не надолго (кроме начала работы), но тоже какое-то время занимаю. Так что, думаю, вероятность не настолько уж мала. Тем более, пользуются всей этой техникой достаточно часто. Так что когда-то пики совпадают. И иметь запас мощности в расчёте на это надо.
Востаннє редагувалось ЛАД в Пон 13 жов, 2025 17:03, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 13 жов, 2025 16:51
Water написав:Звісно ще бувають "ентузіасти" зі зварювальними апаратами, заряджальщики електромобілів, але це також вирішується, графік покаже в якій квартирі дуже високе нетипове енергоспоживання.
Заряджальщики автомобілів як правило збалансовують енергосистему а не розбалансовують.... В мене три електромобіля , які споживають 500 квт*год /місяць , + саме житло споживає ще 200-300, але при цьому 80% енергоспоживання електромобілів в період 23,00-7,00 Бо вночі ми як правило електромобілями не користуємось.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 2992 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 13 жов, 2025 16:56
Сибарит написав: ЛАД написав:Легко может быть ситуация, когда одновременно включают духовку и плиту + включён кондиционер, в то же время утюг и стиральная машина, ну и ещё что-то по мелочи.
И выключают мозг 😁
А які проблеми для будинку - поведінка однієї сімї.. Пару разів ввімкнуть більшу потужність ніж пропускає ЇХ автомат, і залишать себе без енергії поки не догадаються його вручну ввімкнути... А кожне вимкнення/ввімкнення під навантаженням - скорочує життя автомата... Спалять його і будуть чекати пару днів сервісну бригаду обленерго яка цей опломбований автомат замінить. ПС повідомленням вище про електромобіль В мене встановлена потужність 7 квт , в сина 5 квт , вмикання електромобіля на зарядку потужністю в 2 квт - не вибиває ні в мене ні в нього .... а 2 квт *10 годин зарядки=100 км пробігу... На добу це в рази більше ніж наїзжає середньостатистичний споживач.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 2992 раз.
-
-
Профіль
-
-
1