Ринок енергоносіїв в контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 264265266267268 ... 270>
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 00:53

Water написав:А ти вже самозабанився?
Гугли Vantaa Energy.
UPD: Ще Данія за допомогою морської води охолоджує близько 100 тис. будинків.

тобто діючої системи жодної в світі ще немає...
зрозуміло.
данія щось охолоджує... не ганьбись.
sergey_stasyuk555

Подякував: 38 раз.
Подякували: 35 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 00:54

ЛАД

Зеленый тариф в Европе и США не существует. Но проблемы есть.

Там є дещо, що його нагадує. Я ж вам приводив приклад ЧГ.
Якщо я вдень скидаю, я створюю особистий позитивний баланс. Ввечері (коли мені зручно і треба) беру з мережі . У нас те саме. Тільки за позитивний баланс по фінішу у нас доплатять. У них він згорить.
Так от саме такий підхід не стимулює використовувати енергію тоді, коли є зайва. А стимулює «коли зручно».
Те саме і з електромобілями. Навіщо думати коли його заряджати при наявності СЕС, якщо я краще енергію скину, а візьму заряджати коли захочу.
І інше питання, якби у мене її в обід не приймають. Мабуть я б заряджався в обід,
Hotab

Подякував: 399 раз.
Подякували: 2551 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:01

sergey_stasyuk555 написав:
  Water написав:А ти вже самозабанився?
Гугли Vantaa Energy.
UPD: Ще Данія за допомогою морської води охолоджує близько 100 тис. будинків.

тобто діючої системи жодної в світі ще немає...
зрозуміло.
данія щось охолоджує... не ганьбись.

Он с Дании наверно пишет про грандиозные прожекты
А там летом плюс 35 с мая
Как в Анталии
Поэтому надо всё и только ледяной морской водой охлаждать(и качать её по трубе с Гренландии)
Востаннє редагувалось барабашов в Сер 17 гру, 2025 01:02, всього редагувалось 1 раз.
барабашов

Подякував: 295 раз.
Подякували: 364 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:02

Hotab написав:ЛАД

Тільки за позитивний баланс по фінішу у нас доплатять. У них він згорить.

Ні, він не згорить, за позитивний баланс теж сплачують за цінами енергоринку, тобто вдень ціна мінімальна, у деяких вроді існує мінімальна закупівельна ціна у розмірі 6 ойроцентів.
Water

Подякував: 68 раз.
Подякували: 248 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:04

Water написав:

Тільки за позитивний баланс по фінішу у нас доплатять. У них він згорить.

Ні, він не згорить, за позитивний баланс теж сплачують за цінами енергоринку, тобто вдень ціна мінімальна, у деяких вроді існує мінімальна закупівельна ціна у розмірі 6 ойроцентів.

Ну я за всю європу не знаю, ЛАД каже не платять . В ЧГ дійсно не платять, різниця згорить
Hotab

Подякував: 399 раз.
Подякували: 2551 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:09

барабашов написав:Поэтому надо всё и только ледяной морской водой охлаждать(и качать её по трубе с Гренландии)

Ти теж самозабанишся?
https://stateofgreen.com/en/news/3-bill ... e%20option.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:10

Hotab написав:prodigy

чергова маячня ….
акумулятори не мають шкоди

Я з вами згодний. Але ЛАД сказав «шкоду від аккумів ми вже зʼясували», то я вже не став. Зʼясовували вони , то зʼясували.

Мне казалось, что в прошлый раз таки зʼясували. Там, по-моему, были достаточно убедительные аргументы. И не только мои, но и других участников.
Или вы настолько увлеклись троллингом, что перестали воспринимать нормальный разговор?
По-моему, вы вполне способны понять, что если график вводится для ограничния нагрузки в сети, то включение аккум. этому мешает.
Как не помню кто писал, если можно включить 8 лаки-групп, то включение аккум. уменьшает это количество до 7. Или ещё меньше, если аккум. много. По-моему, для вас это должно быть более, чем понятно. Вроде, элементарно.
То, что при недостатке генерации включение аккум. приносит вред тоже вызывает сомнения?
Вред, понятно, не тому, у кого есть аккум., а тем, у кого его нет. Если количество энергии ограничено, то тот, кто запасает её в аккум. фактически ворует её у тех, кто аккум. не пользуется. Сумма-то постоянная, если у кого-то стало ээ больше и он может пользоваться ээ круглосуточно, то у кого-то её стало меньше. В реальности ужесточится график - уменьшатся периоды включения и увеличатся отключения.
Срабатывает основной закон физики - закон сохранения энергии.
ЛАД
2

Подякував: 5382 раз.
Подякували: 4878 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:18

ЛАД написав:[Сумма-то постоянная
Срабатывает основной закон физики - закон сохранения энергии.

Якраз сума не постійна.
У вас є 100 кВт генерації, вдень використовують всі 100, ви ще обмежуєте, бо обстрілами пошкоджено обладнання. Звісно якщо в час пік заряджать АКБ, то це тільки шкодить. А якшо вночі споживання 50 кВт, то ви шо вимушені зробить? Звісно- зменшити генерацію, якщо це можливо. А тут раз і на ці 50 кВт люди заряджають свої АКБ і користуються коли електрика обмежена.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:19

Water написав:
  Banderlog написав:такж само не можно створювати де попало додаткову генерацію особливо нестабільну і трудно регульовану.

А як німці дозволяють тупо в розетку ткнуть генерацію на 800 Ватт, тільки попередивши енергокомпанію, без усіляких дозволів, договорів/протоколів? Якщо лічильник не того, прийде електрик і замінить, без додаткових оплат.

Ссылку можно?
А так это похоже на то, за что вы нападаете на акурта на параллельной ветке.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:25

Там є дещо, що його нагадує. Я ж вам приводив приклад ЧГ.
Якщо я вдень скидаю, я створюю особистий позитивний баланс. Ввечері (коли мені зручно і треба) беру з мережі . У нас те саме. Тільки за позитивний баланс по фінішу у нас доплатять. У них він згорить.
Так от саме такий підхід не стимулює використовувати енергію тоді, коли є зайва. А стимулює «коли зручно».
Те саме і з електромобілями. Навіщо думати коли його заряджати при наявності СЕС, якщо я краще енергію скину, а візьму заряджати коли захочу.
І інше питання, якби у мене її в обід не приймають. Мабуть я б заряджався в обід,

Как раз "такий підхід стимулює". Чем скидывать днём в сеть слишком много энергии, которая будет не оплачена, разумный человек поставит на зарядку электроавтомобиль.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 264265266267268 ... 270>
Форум:
+ Додати
    тему