Ринок енергоносіїв в контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 265266267268269270>
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:29

ЛАД написав:
  Water написав:
  Banderlog написав:такж само не можно створювати де попало додаткову генерацію особливо нестабільну і трудно регульовану.

А як німці дозволяють тупо в розетку ткнуть генерацію на 800 Ватт, тільки попередивши енергокомпанію, без усіляких дозволів, договорів/протоколів? Якщо лічильник не того, прийде електрик і замінить, без додаткових оплат.

Ссылку можно?

Гугліть Balkonkraftwerk
Перше попавше посилання:
https://www.balkonkraftwerk-fachhandel. ... 0%E2%82%AC.
Наші міні-фотоелектричні системи plug-and-play оптимально використовують нове встановлене законодавством обмеження потужності живлення 800 Вт – для максимальної економії та спрощеної реєстрації.
UPD: Саме у Нмеччині не знайшов компенсацію за вироблену електрику, але там компенсують за покупку обладнання. Франція, Голандія компенсують електрику.
А так это похоже на то, за что вы нападаете на акурта на параллельной ветке.

Я ні на кого не нападаю, просто не люблю відверту брехню.
Water

Подякував: 68 раз.
Подякували: 248 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:38

Water написав:
  ЛАД написав:[Сумма-то постоянная
Срабатывает основной закон физики - закон сохранения энергии.

Якраз сума не постійна.
У вас є 100 кВт генерації, вдень використовують всі 100, ви ще обмежуєте, бо обстрілами пошкоджено обладнання. Звісно якщо в час пік заряджать АКБ, то це тільки шкодить. А якшо вночі споживання 50 кВт, то ви шо вимушені зробить? Звісно- зменшити генерацію, якщо це можливо. А тут раз і на ці 50 кВт люди заряджають свої АКБ і користуються коли електрика обмежена.

Вы вообще читаете, на что отвечаете?
Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена и её просто не хватает, графики вводят, потому что ночью некуда девать ээ и поэтому генерацию уменьшают?
Вы тут раздаёте рекомендации самозабаниться. Вам не стоит последовать своему совету?
А то вы уже графики отключения при авариях ТЭС объясняете тем, что ночью некуда девать ээ, а ОДКБ не отличаете от ТС.
Жаль, что вы не работаете в Центрэнерго. Когда у них вышли их строя все 3 ТЭС одновременно, они никак не могли сообразить, что у них просто ночью лишняя энергия и приходится сокращать генерацию. Вот же идиоты!
ЛАД
2

Подякував: 5382 раз.
Подякували: 4878 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:44

ЛАД

Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена

Як бути зі штучно зниженою генерацією АЕС?
Один блок вимкнули, для решти знизили виробництво. Точно питання саме в неможливості виробити? Ні. Я це пояснював ще тоді, коли вам «все було просто і зрозуміло» .
Товкти я ще раз це не буду.
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 17 гру, 2025 01:44, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 399 раз.
Подякували: 2551 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:44

ЛАД написав:Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена и её просто не хватает, графики вводят, потому что ночью некуда девать ээ и поэтому генерацию уменьшают?

Генерації вистачає.

Це ви плутаєте заборону на вступ до НАТО та позаблоковий статус. Ніхто не забороняв подать заявку на вступ до НАТО. Ци дозволили вступать- це вже інше питання.
Water

Подякував: 68 раз.
Подякували: 248 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 01:46

Water написав:
  ЛАД написав:Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена и её просто не хватает, графики вводят, потому что ночью некуда девать ээ и поэтому генерацию уменьшают?

Генерації вистачає.

Це ви плутаєте забо.

не Ви писали?
💔 «Як мешканець Львова, прошу скрутити нам половину світла і передати одеситам. Дата. Підпис. Дякую»: — неймовірний пост у тредс зворушив українців

Зазначимо, що Одеська область вже 4(!) добу сидить без світла після цинічних російських обстрілів.

ДТЕК теж прокоментували пост: «Цей тред вилікував мою нервову систему».
Banderlog

Подякував: 121 раз.
Подякували: 110 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 02:01

Hotab написав:ЛАД

Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена

Як бути зі штучно зниженою генерацією АЕС?
Один блок вимкнули, для решти знизили виробництво. Точно питання саме в неможливості виробити? Ні. Я це пояснював ще тоді, коли вам «все було просто і зрозуміло» .
Товкти я ще раз це не буду.

Товкти и не надо.
Надо просто понимать, что генерация АЭС снижена тогда, когда проблемы с подстанциями, а не постоянно. Или вы считаете, что её снизили на всю оставшуюся жизнь?
Когда были разрушены/повреждены одновременно все 3 ТЭС Центрэнерго, "штучне зниження генерації АЕС" не требовалось и его не было.
Вы точно стали большим поклонником Греты?
ЛАД
2

Подякував: 5382 раз.
Подякували: 4878 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 02:05

ЛАД

генерация АЭС снижена тогда, когда проблемы с подстанциями, а не постоянно.

Конкретніше. Вона знижена вже кілька днів. Чи тижнів Примусово . У нас проблема з генерацією?
То можна зараз , коли проблема все ж не з генерацією, користуватись батареями?

Вы точно стали большим поклонником Греты?

Ви самі вгамуєтесь зі спробами говорити про мене і мої увлєчєнія, чи допоможе лише розмова про вас?
Hotab

Подякував: 399 раз.
Подякували: 2551 раз.

Профіль

6
6
4
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 07:35

Banderlog написав:
  prodigy написав:
  Hotab написав:ЛАД
Я ніколи не топив за зелений тариф)
Я завжди кажу «для власного споживання») .і обовʼязково з аккумами. Бо це дозволяє домогосподарству ще і вночі влітку бути автономним (не споживати мережу).

ЗТ гарна річ до 2022 року, це як депо в валюті під 20-25% річних

а зачий рахунок цей атракціон нєвіданой щєдрості? Ви тут дуже за ринкові механізми то з якого тарифи для "зеленої" генерації мав бути не ринковим?
Тепер наступне Ви кажете що сес можно врівноважути гес? Правда? І як ви собі бачите врівноваження кожної малої сонячної станції?
Ви коло кожної побудуєте міні гідроакумулючу електростанцію?

навантаження на систему, тому балансують систему, а не окреме село з 10-15 СЄС
prodigy

Подякував: 3375 раз.
Подякували: 3355 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 07:40

Hotab написав:Banderlog

це неможливо .

Що саме?
В селі 500 дворів, є 10 СЕС . СЕС скидають вдень зайве в мережу села, решта 490 дворів з промислової мережі через сільську підстанцію менше висмокчуть. Якщо ці 10 СЕС по факту мережу села не поклали , то куди ж тоді по твоєму їх енергія ділась? Сусіди зʼїли ж. А куди ділась та енергія, яку сусіди їли б , якби не було СЕС? Вона не надійшла в село навіть, отже економія

це так, але коли селі 200 дворів і 50 СЕС (як у моєму комьюніті), то кажуть що надлишок треба балансувати (тому влітку 2024 я втратив десь 12к грн, тому що ДТЕК вимиикав світло з 12-15 липень і половину серпня)
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Сер 17 гру, 2025 07:55

ЛАД

Если количество энергии ограничено, то тот, кто запасает её в аккум. фактически ворует её у тех, кто аккум. не пользуется.

не зовсім так як ви думаєте
-якби було так, то навіщо вмикати освітлення вулиць і навіть доріг (по трасі горять фанфарі) кожного дня з 0500-0700 і 1700-2300

-ви щось чули про підведену потужність до квартири чи будинку (в квартирах це умовно 4 (5) кВт), автомат 16ампер, якщо ви включите щось потужне одночасно (пральна машинка, електрогриль, сушарка і пилосос)-то автомат спрацює, тому дуже дивно читати такі висновки від інженера
-уявіть що на одному поверсі живете ви і ще два пенсіонера (у вас велика пенсія і вам не шкода 2к грн на електрику, тому ви регулярно користуєтесь всіма гаджетами, праєте майже кожного дня), а поруч з вами дві бабулі з пенсією 4500грн (у них задача не витратити енергії більше ніж на 300грн, тобто 2,5квт на деь, тому пралку вони за зря не ганяють а раз на місяць)

ніхто не має уяви, хто скільки гаджетів одночасно застосовує, але якщо в сеті перевантаження, то автоматично енергію вирубають (всім)
prodigy

Профіль

1
4
2
  #<1 ... 265266267268269270>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти