Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Banderlog написав:такж само не можно створювати де попало додаткову генерацію особливо нестабільну і трудно регульовану.
А як німці дозволяють тупо в розетку ткнуть генерацію на 800 Ватт, тільки попередивши енергокомпанію, без усіляких дозволів, договорів/протоколів? Якщо лічильник не того, прийде електрик і замінить, без додаткових оплат.
Ссылку можно?
Гугліть Balkonkraftwerk Перше попавше посилання: . Наші міні-фотоелектричні системи plug-and-play оптимально використовують нове встановлене законодавством обмеження потужності живлення 800 Вт – для максимальної економії та спрощеної реєстрації. UPD: Саме у Нмеччині не знайшов компенсацію за вироблену електрику, але там компенсують за покупку обладнання. Франція, Голандія компенсують електрику.
А так это похоже на то, за что вы нападаете на акурта на параллельной ветке.
Я ні на кого не нападаю, просто не люблю відверту брехню.
ЛАД написав:[Сумма-то постоянная Срабатывает основной закон физики - закон сохранения энергии.
Якраз сума не постійна. У вас є 100 кВт генерації, вдень використовують всі 100, ви ще обмежуєте, бо обстрілами пошкоджено обладнання. Звісно якщо в час пік заряджать АКБ, то це тільки шкодить. А якшо вночі споживання 50 кВт, то ви шо вимушені зробить? Звісно- зменшити генерацію, якщо це можливо. А тут раз і на ці 50 кВт люди заряджають свої АКБ і користуються коли електрика обмежена.
Вы вообще читаете, на что отвечаете? Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена и её просто не хватает, графики вводят, потому что ночью некуда девать ээ и поэтому генерацию уменьшают? Вы тут раздаёте рекомендации самозабаниться. Вам не стоит последовать своему совету? А то вы уже графики отключения при авариях ТЭС объясняете тем, что ночью некуда девать ээ, а ОДКБ не отличаете от ТС. Жаль, что вы не работаете в Центрэнерго. Когда у них вышли их строя все 3 ТЭС одновременно, они никак не могли сообразить, что у них просто ночью лишняя энергия и приходится сокращать генерацию. Вот же идиоты!
Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена
Як бути зі штучно зниженою генерацією АЕС? Один блок вимкнули, для решти знизили виробництво. Точно питання саме в неможливості виробити? Ні. Я це пояснював ще тоді, коли вам «все було просто і зрозуміло» . Товкти я ще раз це не буду.
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 17 гру, 2025 01:44, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена и её просто не хватает, графики вводят, потому что ночью некуда девать ээ и поэтому генерацию уменьшают?
Генерації вистачає.
Це ви плутаєте заборону на вступ до НАТО та позаблоковий статус. Ніхто не забороняв подать заявку на вступ до НАТО. Ци дозволили вступать- це вже інше питання.
ЛАД написав:Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена и её просто не хватает, графики вводят, потому что ночью некуда девать ээ и поэтому генерацию уменьшают?
Генерації вистачає.
Це ви плутаєте забо.
не Ви писали? 💔 «Як мешканець Львова, прошу скрутити нам половину світла і передати одеситам. Дата. Підпис. Дякую»: — неймовірний пост у тредс зворушив українців
Зазначимо, що Одеська область вже 4(!) добу сидить без світла після цинічних російських обстрілів.
ДТЕК теж прокоментували пост: «Цей тред вилікував мою нервову систему».
Если из-за разрушения/повреждения, например, ТЭС генерация ограничена
Як бути зі штучно зниженою генерацією АЕС? Один блок вимкнули, для решти знизили виробництво. Точно питання саме в неможливості виробити? Ні. Я це пояснював ще тоді, коли вам «все було просто і зрозуміло» . Товкти я ще раз це не буду.
Товкти и не надо. Надо просто понимать, что генерация АЭС снижена тогда, когда проблемы с подстанциями, а не постоянно. Или вы считаете, что её снизили на всю оставшуюся жизнь? Когда были разрушены/повреждены одновременно все 3 ТЭС Центрэнерго, "штучне зниження генерації АЕС" не требовалось и его не было. Вы точно стали большим поклонником Греты?
генерация АЭС снижена тогда, когда проблемы с подстанциями, а не постоянно.
Конкретніше. Вона знижена вже кілька днів. Чи тижнів Примусово . У нас проблема з генерацією? То можна зараз , коли проблема все ж не з генерацією, користуватись батареями?
Вы точно стали большим поклонником Греты?
Ви самі вгамуєтесь зі спробами говорити про мене і мої увлєчєнія, чи допоможе лише розмова про вас?
Hotab написав:ЛАД Я ніколи не топив за зелений тариф) Я завжди кажу «для власного споживання») .і обовʼязково з аккумами. Бо це дозволяє домогосподарству ще і вночі влітку бути автономним (не споживати мережу).
ЗТ гарна річ до 2022 року, це як депо в валюті під 20-25% річних
а зачий рахунок цей атракціон нєвіданой щєдрості? Ви тут дуже за ринкові механізми то з якого тарифи для "зеленої" генерації мав бути не ринковим? Тепер наступне Ви кажете що сес можно врівноважути гес? Правда? І як ви собі бачите врівноваження кожної малої сонячної станції? Ви коло кожної побудуєте міні гідроакумулючу електростанцію?
навантаження на систему, тому балансують систему, а не окреме село з 10-15 СЄС
Що саме? В селі 500 дворів, є 10 СЕС . СЕС скидають вдень зайве в мережу села, решта 490 дворів з промислової мережі через сільську підстанцію менше висмокчуть. Якщо ці 10 СЕС по факту мережу села не поклали , то куди ж тоді по твоєму їх енергія ділась? Сусіди зʼїли ж. А куди ділась та енергія, яку сусіди їли б , якби не було СЕС? Вона не надійшла в село навіть, отже економія
це так, але коли селі 200 дворів і 50 СЕС (як у моєму комьюніті), то кажуть що надлишок треба балансувати (тому влітку 2024 я втратив десь 12к грн, тому що ДТЕК вимиикав світло з 12-15 липень і половину серпня)
Если количество энергии ограничено, то тот, кто запасает её в аккум. фактически ворует её у тех, кто аккум. не пользуется.
не зовсім так як ви думаєте -якби було так, то навіщо вмикати освітлення вулиць і навіть доріг (по трасі горять фанфарі) кожного дня з 0500-0700 і 1700-2300
-ви щось чули про підведену потужність до квартири чи будинку (в квартирах це умовно 4 (5) кВт), автомат 16ампер, якщо ви включите щось потужне одночасно (пральна машинка, електрогриль, сушарка і пилосос)-то автомат спрацює, тому дуже дивно читати такі висновки від інженера -уявіть що на одному поверсі живете ви і ще два пенсіонера (у вас велика пенсія і вам не шкода 2к грн на електрику, тому ви регулярно користуєтесь всіма гаджетами, праєте майже кожного дня), а поруч з вами дві бабулі з пенсією 4500грн (у них задача не витратити енергії більше ніж на 300грн, тобто 2,5квт на деь, тому пралку вони за зря не ганяють а раз на місяць)
ніхто не має уяви, хто скільки гаджетів одночасно застосовує, але якщо в сеті перевантаження, то автоматично енергію вирубають (всім)