|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 25 січ, 2026 23:10
Треба подякувати пану Water, який поставив питання, та пану M-Audio, який дав відповідь у вигляді відео вище - одна справа читати (як я), а інша слухати з чудовим перекладом. Всім рекомендую знайти 1 годину часу та уважно послухати.
Гадаю, ви ніколи нічого насиченого від президента жодної країни не слухали. Не буду коментувати, але мені найбільше сподобалося про: - Китай, вітряки та «глупців», яких так круто надурили китайці в усьому світі. - вкрай важливий розділ про NATO та його перспективи: за все NATO платили виключно США, а ті красені та красуні у вигляді європейських лідерів не платити навіть 2% від свого ВВП, про що домовлялися. Захист Європи від «імперії зла» - це справа Європи, а не США, яке від імперії зла відгороджені «чудовим красивим океаном». - на 37-ій хвилині про Україну - рекомендую уважно слухати. - просто шедеври про Макрона в красивих окулярах та про годинники Швейцарії. - дуже класний економічний обґрунтований розділ про житло пересічного американця. Будинок - це його фортеця. Вони будуть робити так, щоби всі могли купити житло. Це з одного боку. А з іншого: не можна зробити раптом бідними тих, хто купив житло раніше. Америка не повинна бути країною орендарів!
Дуже рекомендую знайти годину часу та уважно послухати.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4137 раз.
- Подякували: 1529 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Пон 26 січ, 2026 11:09
Еміграція, заробітчанство
News from Lithuania
Майже як пісня; «Ах, країна, перлина у моря…» Ну справжня перлина! Коли про неї думаю, в очах виникає то мʼякий та білий Вільнюс, то суворий Каунас, то театральний Panevėžys…
Саме там не перший рік мешкає родина біженців з України. Не лайтеся: голова родини під час початку війни був в морському поході, він звичайний моряк… Із тих, які під час походу заробляють зовсім невеликі гроші: до 1400€ на місяць. А місяців таких в рік буває не більше шести… Старший син був студентом Херсонськоі морєходки, передостанній курс… Разом з бабусею та дідусем тікав реально майже в одних трусах по полях від навали бурятів, якутів та кабардино-балкарців… А в Херсоні була чудова квартира…
Опинилися в столиці дружньої Литви. Я спілкуюся і з колишнім студентом, і з його батьками. Ну що: не сильно в Литві медом намазано, але жити можна.
В оренді 3-к квартира. З України ввезли авто… Колишній студент працює продавцем-консультантом в супермаркеті. Я спитав про режим роботи, він якось сумно відповів: «4+4».
Цифри «4+4» мають таку несподівану розшифровку: 4 дні працюєш по 12 годин і 4 дні відпочиваєш. Сказав, що це важко… Важко? Я відразу пригадав свою студентську юність: під час літньої практики працював за графіком «день через день» - і це були «іменини серця»: відпрацював зміну 12 годин, прийняв після роботи душ - і попереду - весь світ! Класно ж! - Важко 4 дні по 12 годин… - А що платять? - 900€ на місяць… - Ну не жирно, але я точно знаю: за 900€ в місяць в Європі можна жити - і жити досить непогано, тим більше в Литві, де ціни такі ж, як в Німеччині, а то й нижче… Але… але…. Так можна жити на 900€ до пенсії… Хм… як воно далі буде… в Херсоні було так все класно… Бабуся випікала справжні круасани, а дідусь реально купив онуку 1-к квартиру, в яку студент не встиг поселитися…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Пон 26 січ, 2026 19:22
Bolt написав:В Минеаполисе вчера ІСЕ ещё мужика вроде какого-то застрелили?!
Вся Америка цікаво чи обговорює новину останньої години? “У селищі Немішаєве Бучанського району Київської області поліцейські застосували вогнепальну зброю до чоловіка з гранатою, що перебував на вулиці і поводився агресивно…” А попросили застрелити - як пише «Українська правда» - перехожі… Коментар під матеріалом «Украінська правда»: «Так і потрібно реагувати, а не соплі жувати як часто - густо буває!»
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
2
7
Додано: Пон 26 січ, 2026 19:46
akurt написав: Bolt написав:В Минеаполисе вчера ІСЕ ещё мужика вроде какого-то застрелили?!
Вся Америка цікаво чи обговорює новину останньої години? “У селищі Немішаєве Бучанського району Київської області поліцейські застосували вогнепальну зброю до чоловіка з гранатою, що перебував на вулиці і поводився агресивно…” А попросили застрелити - як пише «Українська правда» - перехожі… Коментар під матеріалом «Украінська правда»: «Так і потрібно реагувати, а не соплі жувати як часто - густо буває!»
неужели муха выполз из норы в поисках халявного вифи чтобы пофлудить на форуме??? 
-
Прохожий
-
-
- Подякував: 934 раз.
- Подякували: 1464 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 26 січ, 2026 20:36
Слід розуміти, що пан Прохожий свою важливу думку хотів викласти на іншій гілці, але вона випадково попала сюди, бо останні 2 дописи писали взагалі-то двоє: Bolt та akurt. Мені подобається підпис, який залишив пан «Прохожий» в якості девізу життя: «Не отвечай глупому по глупости его, чтоб и тебе не сделаться подобным ему" Соломон. P.S. Не знаю, якого самого «мух» він мав на увазі, але один реально сьогодні сяяв на іншій гілці - дуже рекомендую почитати: там про диверситифакцію, розподіл бабулєтов, інвестиції як в мрії, так і в повітря, принципи голодування та нездійснені інвестиції. Неймовірно цікаво! Я думаю, що це самий цікавий диспут за останні 5 років. Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1