Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3152315331543155
Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 16:41

Vadim_ написав:Bolt
и я подтирался газетой "Сельская жизнь" и "Труд"

А я журналом"Человек и закон"
Bolt

Подякував: 24 раз.
Подякували: 292 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 16:45

Дюрі-бачі написав:
  Сибарит написав:Если бы я захотел составить индекс уровня жизни, я бы составил минимальную потребительскую корзину для каждой страны с учетом структуры расходов, а потом сравнивал бы эту корзину со средней зарплатой. Такая сова натянулась бы на глобус значительно легче

Життя таке, що в таку корзину повинен входити хоча б 1 смартфон на 3-5 років...
IPhone, BigMac і т.д. це речі, які продаються по всьому світу і тому дають можливість якось порівнювати не абстрактних коней у вакумі.
Бо той же індекс борща чудовий для України, але в багатьох країнах світу сметана, буряк, а іноді і свинина - щось дуже важкодоступне для пересічного, як і який-небудь супер смартфон від IQOO чи 1+

Я підтримую думку і пана Сибарит, і пана Дюрі-бачі.
Про смартфони. Не всі ці знають, але в Туреччині смартфони, завезені НЕЛЕГАЛЬНО (як всі знають, в Україну тягнуть та тягнуть у схованках мікроавтобусів сотні та тисячі смартфонів - останній раз впіймали митники партію на 1 000 000$. Тут обмежень немає) - так ось, в Туреччині смартфони, заведені нелегально для постійного користування через 3 чи 6 місяців (точно не памʼятаю) блокуються через IMEI навічно - iPhone перетворюється в маленьку цеглину. Хочеш користуватися: сплати добровільно мито. Тоді користуйся.
Так ось саме цікаве, що якщо ти сплатив мито, то маєш право завозити для користування наступний смартфон саме через 3 (три) роки.
Реєстрація через сайт надання адміністративних послуг.
Саме так: 3 роки.

В Тулузі проходив мимо магазина із «словʼянськими товарами», в асортименті навіть торт «Київський». Але вразила українська горілка - звичайна - 20,5€ пляшка. Nemiroff.
Користуйтеся!
Востаннє редагувалось akurt в Пон 02 лют, 2026 19:29, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4146 раз.
Подякували: 1531 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 16:53

Bolt написав:

гурман
Vadim_

Подякував: 643 раз.
Подякували: 528 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 16:55

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:в Туреччині смартфони, заведені нелегально для постійного користування через 3 чи 6 місяців блокуються через IMEI навічно - iPhone перетворюється в маленьку цеглину

Так в багатьох країнах світу.
От був я в Казахстані, там отримав місцеву сімку, зареєстрував її на свій паспорт і вона привязалась до IMEI мого старого 1+6T. Не так давно вставив її в інший слот того ж смартфону, та одразу СМС "зареєструйте свій смартфон, бо через 30 днів перестане працювати зв'язок".
Правда ліміти значно щедріші: можна 2 смартфони мати зареєстровано одночасно без сплати мита і раз на календарний рік один із них міняти.
Смартфон в цеглину не перетворюється, але зв'язок буде працювати тільки через роумінг іноземних операторів.
Давним давно, коли я закінчував університет, і в Україні хотіли таке зробити і навіть "білий список" запустили, але, напевно, контрабандисти пролобіювали щоб не блокували нічого
Дюрі-бачі

Подякував: 932 раз.
Подякували: 647 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 17:14

Дюрі-бачі написав:Давним давно, коли я закінчував університет, і в Україні хотіли таке зробити і навіть "білий список" запустили, але, напевно, контрабандисти пролобіювали щоб не блокували нічого

Саме так, була така спроба і провалилася.
На цю тему ще цікаво: якщо в США людина купила щось в «безподатковому штаті», наприклад, Oregon, то у подальшому повинна добровільно в своєму штаті задекларувати і сплатити мито.
Виховувати їх ще й виховувати…
akurt

Подякував: 4146 раз.
Подякували: 1531 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 17:23

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:в Туреччині смартфони, заведені нелегально для постійного користування через 3 чи 6 місяців блокуються через IMEI навічно - iPhone перетворюється в маленьку цеглину

Так в багатьох країнах світу.
От був я в Казахстані, там отримав місцеву сімку, зареєстрував її на свій паспорт і вона привязалась до IMEI мого старого 1+6T. Не так давно вставив її в інший слот того ж смартфону, та одразу СМС "зареєструйте свій смартфон, бо через 30 днів перестане працювати зв'язок".
Правда ліміти значно щедріші: можна 2 смартфони мати зареєстровано одночасно без сплати мита і раз на календарний рік один із них міняти.
Смартфон в цеглину не перетворюється, але зв'язок буде працювати тільки через роумінг іноземних операторів.
Давним давно, коли я закінчував університет, і в Україні хотіли таке зробити і навіть "білий список" запустили, але, напевно, контрабандисти пролобіювали щоб не блокували нічого

имя?
Vadim_

Подякував: 643 раз.
Подякували: 528 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 17:28

Re: Еміграція, заробітчанство

Vadim_ написав:имя?

sim карту мобільного оператора оператора activ
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 17:36

Vadim_ написав:
  Bolt написав:

гурман

Формфактор удобный😺
Bolt

Подякував: 24 раз.
Подякували: 292 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 02 лют, 2026 17:39

Bolt написав:

Нагадали 90-і і "Голос України", який автоматично виписували всім...
Дюрі-бачі

Профіль

1
  #<1 ... 3152315331543155
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter і 2 гостей