|
Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Пон 16 сер, 2010 21:38
budivelnik написав:Да вы просто врете, потому как проверить нельзя!
1 Скажіть будь-ласка , коли Ви приводили інформацію яку не можливо перевірити щодо депозитів , чи заявляв я так безапеляційно як зараз це Ви робите , що Ви брешете 2 Чи приходило Вам на думку , що у житла є собівартість і якщо моя ціна є --- собівартість +30% - то цін нижчих ніж у мене на певному сегменті ринку не має , а значить я можу працювати і продавати навіть в умовах кризи , особливо якщо врахувати що обєми які я випускаю є мізерними в порівнянні з загальним обємом ринку 3 Чи допускаєте Ви , що знаходячись на найнижчій ціновій позиції серед новобудов , я в стані піднімати ціну , в той момент коли іншим потрібно її зниживати враховуючи те що у них вона була задрана . З Ваших повідомлень я бачу що не допускаєте і в цьому Ваша помилка. Помилка наприклад Андрія і Саші - це чітко сформована в них думка що в будівництві засіли ретрогради які не розбираються ні в будівельних технологіях , ні в економіці . Проти цих двох в мене тільки один аргумент - власники будівельних компаній пережили як мінімум три кризи тільки за останні 20 років і при цьому володіють сотнями мільонів , в той час як їхні оппоненти просто закінчили інститут і поки що не знайшли нішу в якій можна заробити капітал який позволив би їм конкурувати з капіталом будівельників. Помилка всіх обвалістів в тому , що ніколи не можна ситуацію ділити на чорну і білу , завжди є полутона , а тому не допускаючи навіть в думках що хтось зараз купує житло і автоматично записуючи реальних власників житла в лохів - обвалісти самі собі створюють тупік , з якого не має виходу , адже ті хто мають за що купувати і купують - лохи , тоді навіщо заощаджувати , щоб стати лохом 
Будивельник, миленький, ну не цепляйтесь Вы так к формуле себестоимость+30%. Основной вопрос же не в этом. Главное - это спрос. Ежели его нет, то цена на недвигу может быть и ниже себестоимости. У Вас же магазин есть, неужели никогда не продавали что-то по цене ниже закупочной  (по продуктовой линейке - то что скоро испортится, по одежде - с позапрошлого сезона, и т.д.). В данном же вопросе важна ещё и скорость оборота денег ( сбывают неликвид, дабы вернуть деньги в оборот). И посмотрите исторические примеры: падение цен на недвигу в Японии и Швеции - более чем на 60%.
А то, что можете даже сейчас цену поднять на свои изделия - не спорю...
-
Tugarin Zmej
-
-
-
-
-
-
Додано: Пон 16 сер, 2010 22:05
Tugarin Zmej написав:budivelnik написав:Кстати неграмотность твой конек, снова блещешь:
Цитата... для того щоб розірвати звязок водню з киснем потрібно затратити енергії більше ніж отримаєш при їх згоранні
На самом деле одинаково, сколько потратишь, столько получишь. Вопрос в КПД установки
А так як ККД більше або рівній 100% -не має , то з точки зору практики я написав точно і коректно , а тобі прийшлось навіть з валютної гілки мої повідомлення сюди притягувати . Що поробиш , я давно писав , що ти паразитуєш на чужих висловах , бо на власні розуму не вистарчає., У МЕНЯ ПРОДУКТОВЫХ-ЕДИНСТВЕННОЕ выручка поднялась на 12-15 процентов и то благодаря инфляции. Я думаю что только у тебя или у кого то еще?
1 В мене і ціна на житло в валюті вже становить 87 % від пікової моєї ж ціни 2008 року 2 Не знаю яким потрібно бути бізнесменом в продуктах+сигарети+алкоголь , щоб при рості гривневих цін на цю продукцію більше 30% отримати збільшення гривневої виручки на 12-15% . 3 За останніх 13 років гривнева виручка в магазині в мене тільки росла і при розширенні торгових площ в 5 разів за цей час 1997-2010 , валютна виручка виросла в 10 разів , гривнева в 40 разів .
по поводу п.2 - т.е. Вы считаете, что спрос остался на прежнем уровне??? напрасно-напрасно Вы так...
Кстати да, насчет спроса, предложение есть,а покупателя то маловато будет... 
-
sergi
-
-
-
-
-
-
Додано: Пон 16 сер, 2010 22:59
Будивельник, миленький, ну не цепляйтесь Вы так к формуле себестоимость+30%.
1 Я не догматик , тому ні до чого не чіпляюсь , а потихеньку тестую ринок на предмет збільшення доходу на одиницю виробленної продукції . 2 Собівартість +30% позволяє мені запускати у виробництво технологію яка в кінцевому випадку дасть мені можливість продаючи по сьогоднішній ціні отримати +40% , але при умові будівництва не менше 1000 кв м в рік , тому я й тестував на протязі 2009-2010 років як буде мінятись попит при зміні ціни від 550 до 700 . Експеримент позитивний , плани як я вже бачу - реальні, середня ціна 2009-600 , 2010 - 720 - правда тут вклинилась однокімнатна , тому й середня ціна вища , за рахунок цього прийняв рішення збудувати до кінця 2010 не 500 кв м -5 х 85 кв м + 4 х 20 гаражі , а 320 кв м - 4 х 60 кв м + 4 х 20 гаражі , так як меньші площі на сьогодні позволяють швидше запустити обновку + прибуток практично однаковий Затрати 500 х 500 = 250 000 Прибуток 500 х 700 х 30% = 105 000 Затрати 320 х 420 = 135 000 Прибуток 320 х 700 х 40% = 89 600 Різницю між затратною частиною першого і другого варіантів 250К - 135К= 115К - запускаю в модернізацію обладнання. В данном же вопросе важна ещё и скорость оборота денег
1 В будівництві збільшити оборот грошей більше ніж 1 раз в рік - практично не реально , дай бог на протязі тривалого часу підтримувати 1 раз в 1,5-2 роки , тому зниження ціни задля отримання фори в терміну продажу в 1-3 місяці доцільне тільки у випадку коли воно становить не більше 1-3 % .Порахуйте самі , вартість грошей 15 % в рік , навіть якщо Ви за рахунок зниження ціни продали замість 3 місяців за 1 місяць , Ви виграли 15 / 12 / 2 = 2,5% виграшу по грошам , таким чином продаючи швидше за рахунок зниження ціни наприклад на 5 % - Ви просто недоотримуєте прибуток 2 На відміну від продуктів харчування - термін зберігання від 7 днів до 1 року , чи товарів легкої промисловості - термін модності 1-3 роки , житло на протязі терміну продажу практично не губить ціни , тому й спішити тут явно не варто И посмотрите исторические примеры: падение цен на недвигу в Японии и Швеции - более чем на 60%.
1 Є таке поняття - насичення ринку. І у Японії і у Швеції воно наступило , при чому на рівні 40-50 кв м на людину + на ціні 2000-5000 доларів за квадрат і падіння цін у цих країнах відбувалось з величин 4000-8000 доларів за квадрат
2 В якийсь момент і у нас відбудеться насичення , але враховуючи відкритість кордонів не думаю що воно відбудеться на величинах в 22 кв м  , тому вважаю що десь до 35-40 кв м на особу ціни на житло будуть постійно рости , адже тільки ріст цін позволить будівельній галузі розвиватись з темпами вищими ніж 10% рік , що позволить нам за 10-20 років вийти на озвученні мною 35-40 кв м на особу навіть з урахуванням падіння чисельності населення
рік___всього млн кв м____збудовано за рік ___населення млн ____кв м на особу
1991_______970 __________________________________51_______________19
2009______1080________________6,4_______________46_______________23
2010______1086_______________6,4+10%=7_________45,5______________23,8
2011_____1095_______________7 + 10% = 7,7_______45_______________24,3 2012______1102_______________7,7+10%=8,5________44,5_____________24,7 2013______1110_______________8,5+10%=9,3________44_______________25,2 2014______1120________________9,3+10%=10,2______43,5______________25,7 2015______1130________________10,2+10%=11,2_____43________________26,3 2016______1141________________11,2+10%=12,5_____42,5______________26,8 2017______1154________________12,5+10%=13,7_____42________________ 27,5 2018______1168________________13,7+10%=15_______41,5_______________28,1 2019______1183________________15+10%=16,5_______41_________________28,8 2020______1200________________16,5+10%=18,1______40,5_______________29,6 2021______1218________________18,1+10%=20________40________________30,4 2021______1238________________20+10%=22__________39,5______________31,3 2022______1260_________________22+10%=24,2________39_______________32,3 2023______1285_________________24,2+10%=27________38,5______________33,3 2024______1312_________________27+10%=30__________38_______________34,5 2025______1342_________________30+10%=33__________37,5______________35,7
Таким чином , навіть якщо припустити що введення житла в експлуатацію буде зростати з 6,4 млн кв м до 33 млн кв м , а кількість населення буде зменшуватись наростаючими темпами з 0,5/46=1,09% в рік до 0,5/37,5=1,33% в рік , + припустити що за 15 років з експлуатації не буде виведенно жодного квадратного метра , в реальності вивести буде потрібно мінімум 50-100млн кв м житла яке повністю вичерпало свій ресурс , то для досягнення забезпеченності житлом на рівні тієї ж Угорщини потрібно 15 років.
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 16 сер, 2010 23:05, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2990 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 16 сер, 2010 23:05
2 Tugarin Zmej
по продуктовой линейке - то что скоро испортится,
Вы видимо не так давно читаете эту ветку  . Тут уже это обсуждалось, "строитель" всю просроченную продукцию употребляет сам, либо скармливает ближним. В его реальности продаж ниже себестоимости нет...
На самом деле страна как корабль... Рассуждение похоже на: сколько стоила каюта на "Титанике" в момент отправления с порта - $...., сколько стоила каюта в момент того как корабль тонул - "дык, а зачем вообще её брать, если он тонет?!! Нужно думать как выжить!!!", сколько стоит каюта на "Титанике" сейчас - $0. А "строитель" всё продает билеты на "Титаник" без скидки, ибо дешевле нельзя...
П.С. На мой взгляд, максимум во что можно вложиться, немного обождав (ведь тоже падает), это земля. Вдруг что, что б было куда вернуться и с чего кормиться.
-
EndlessPass
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 17 сер, 2010 09:39
2-ка хрущ за 56к.
realt.aviso.ua/ad-Residential-Apartments-Sell-Kyiv-XXcategoryZ11XXofferZ1XXidZba5c114d-6d76-4c54-b758-2f7a39d8f548
Категория: Квартиры > Продам
Населенный пункт: Киев
Район: Днепровский р-н
Массив: Ленинградская пл.
Количество комнат: 2 комнаты
Площадь: 42/27/6 м²
Этаж: 4/5
Воссоединения ул., кирпичный дом, квартира в жилом состоянии, под ремонт. Срочно!
-
Starishko
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 4 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 сер, 2010 10:00
Starishko написав:2-ка хрущ за 56к. realt.aviso.ua/ad-Residential-Apartments-Sell-Kyiv-XXcategoryZ11XXofferZ1XXidZba5c114d-6d76-4c54-b758-2f7a39d8f548
Категория: Квартиры > Продам Населенный пункт: Киев Район: Днепровский р-н Массив: Ленинградская пл. Количество комнат: 2 комнаты Площадь: 42/27/6 м² Этаж: 4/5 Воссоединения ул., кирпичный дом, квартира в жилом состоянии, под ремонт. Срочно!
дорого...
очень мило, когда люди живя в квартире без ремонта и получающие зарплату(пенсию) порядка 3000 грн, оценивают свое имущество в 56 000 долларов.
тот у кого есть деньги не захочет сидеть на кухне в 6 метров, ютиться в двух комнатах 27 метров и топать на четвертый этаж без лифта? а тот кто согласен жить в такой коморке не имеет денег...
откуда браться продажам 
-
Slon_Nosov
-
-
- Подякував: 1086 раз.
- Подякували: 718 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 17 сер, 2010 10:28
Slon_Nosov написав:Starishko написав:2-ка хрущ за 56к. realt.aviso.ua/ad-Residential-Apartments-Sell-Kyiv-XXcategoryZ11XXofferZ1XXidZba5c114d-6d76-4c54-b758-2f7a39d8f548
Категория: Квартиры > Продам Населенный пункт: Киев Район: Днепровский р-н Массив: Ленинградская пл. Количество комнат: 2 комнаты Площадь: 42/27/6 м² Этаж: 4/5 Воссоединения ул., кирпичный дом, квартира в жилом состоянии, под ремонт. Срочно!
дорого... очень мило, когда люди живя в квартире без ремонта и получающие зарплату(пенсию) порядка 3000 грн, оценивают свое имущество в 56 000 долларов. тот у кого есть деньги не захочет сидеть на кухне в 6 метров, ютиться в двух комнатах 27 метров и топать на четвертый этаж без лифта? а тот кто согласен жить в такой коморке не имеет денег... откуда браться продажам 
просто сам факт снижения - все ближе и ближе товарищи к реальности, в 2008 не меньше 100 просили за это гуано, надеюсь, что не найдется покупатель на такую сумму.
-
faraon
-
-
- Подякував: 8 раз.
- Подякували: 22 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 сер, 2010 10:47
Боргові тюрми: нова українська реальність
Пройшов вже тиждень з моменту набуття чинності відповідних змін, прописаних в оновленому Законі «Про судоустрій», яким одночасно внесено зміни в низку кодексів, але громадськість чомусь не поспішає обговорювати цю животрєпєщущую тему. Ну що ж — доведеться дати поштовх, а то, може, хтось ще просто не в курсі.
ТРАМ-ТАРАРАМ!!! - ось вам нова редакція статті 382 Кримінального кодексу України "Невиконання судового рішення", яка раніше стосувалася лише службових осіб, а тепер стосується ВСІХ:
Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню - карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років!
А для осіб, раніше вже судимих за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб - строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років!!!
Ви все зрозуміли? Банкірське лоббі долго думало, що ж його робити з безмозкими потрєблядями, які нахапали кредитів, як «сучки_блох»; живуть в кредитних хатах та їздять на кредитних тачках, які у них практично неможливо відібрати, і сміються в жадібні банкірські морди. Ну що ж, нарешті вихід знайдено — ВСІХ В ЗІНДАНИ!!! Не повернув кредит = судове рішення про стягнення тіла кредиту та купи штрафів, пені та відсотків = невиконання цього рішення = заява про злочин = кримінальна справа = тюрма.
Нє, ви тільки не подумайте, що мені хоч трохи шкода тупорилих потрєблядєй. Туди їм і дорога, власне кажучи. Але не меншу тупорилість проявили аффтари цього нововведення — улюблені юридичні клоуни Україні Ондрюша «Котєг» Портнов та Сірьожа «Підрахуй» Кідалов. Про депутанів, які проголосували за цю прєлєсть, та Яника, який її підписав — щось казати немає сенсу, бо розумові здібності та рівень відповідальності перед суспільством цих людисьок просто не дозволяють їм оцінювати наслідки своїх дій.
Якщо коротко — встановлювати кримінальну відповідальність фізичних осіб за невиконання «боргових» судових рішень можна лише в тому випадку, якщо наявний інститут особистого банкрутства. Тобто, людина оголошує себе банкрутом та отримує на визначений строк «поразку в правах» - не має права вести рівень життя, що відрізнявся б від жебрацького, і лише будучи спійманою на «шикарному житті» при наявності несплачених боргів - відправлялася б в тюрму. Те ж, що зроблено у нас — це повний, абсолютний і нічим не виправданий маразм. Наприклад, що робити людям, які не можуть заплатити борг лише тому, що їм теж хтось не платить: наприклад, держава — зарплатню, якесь відшкодування, або банкусі не повертають депозити?
Поняття «істотності» шкоди — таке саме мутне, як і будь-яка інша оціночна категорія в радянському праві, щось на кшталт «особливої зухвалості» чи «виняткового цинізму». А отже, за певне бабло можна буде домовитись, аби борг в три копійки вважався «істотною» шкодою, а борг в три лімони — ні.
Якщо хтось думає, що вищеописане стосується лише потрєблядєй — то дарма. Візьмемо, наприклад, «комунальних» боржників. В свій час я написала чотирисерійну статтю «ЖЕК-потрошитель». В якій, зокрема, в деталях розповіла, як нагинати ЖЕКи в судах. Так ось — внаслідок деякого «реформування імені Ондрюші «Котєга» Портнова та Сірьожи «Підрахуя» Кідалова», - в методичку доведеться внести доволі суттєві зміни. Отже, вперед!
Перш за все, звертаю увагу на те, що в ст. 96 Цивільного процесуального Кодексу України внесено «малесенькі» зміни - зокрема, прописано прямим текстом, що судовий наказ може бути видано, у разі якщо «... заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості».
Для тих, хто не в темі: наказ — це таке спрощене судове рішення про стягнення з боржника коштів або про витребування майна. Мета благая — якщо вимоги тіпо безспірні, то нащо ж гаяти час на всілякі формальності та заморочуватись з «повномасштабним» судовим процесом, завдяки якому боржник ще невизначену кількість часу компостуватиме мозок кредитору та судам своїми недолугими відмазками.
Тобто, штука хароша, якщо правильно її застосовувати. Наприклад, нарешті «наказуху», як її називають юристи, розповсюджено на нєчестівих виродків, які не бажають утримувати власних дітей — якщо йдеться про «...вимогу про присудження аліментів на дитину в розмірі тридцяти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо ця вимога не пов'язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших зацікавлених осіб» (п.3 ч.1 ст. 96 ЦПК). Пасіб, Ондрюшо та Сірьожо — в цьому ви маладці, радійте, тітки, які не вміють обирати собі відповідальних статевих партнерів.
Отже, що ж відбувається далі? А ось що. Після видачі судового наказу суд не пізніше наступного дня надсилає боржникові копію наказу та копії заяви стягувача + додані документи рекомендованим листом із повідомленням. Боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Вимоги до такої заяви дивіться в ст. 105 ЦПК — якщо ви їх не дотримаєтесь, то суд залишить її без руху, а потім поверне.
Про те, як працюють канцелярії наших судів, в яких регулярно відсутні конверти, марки тощо, та наша пошта - можна розповідати годинами. Не кажучи вже про те, що зареєстровані наші люди в одному місці, а проживають — в іншому. І тим більше не кажучи вже про те, що отримати замість боржника пісьмєцо зможе хто завгодно — хіба наша пошта колись заморочувалася саме особистим врученням? І йди потім, доводь, що ти не крокодил нічого не отримував, і підпис в повідомленні — ніфіга не твій!
Будьте уважні!!! «У разі ненадходження від боржника заяви про скасування судового наказу протягом трьох днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили і суд видає його стягувачеві для пред'явлення до виконання»!
Між іншим, протистояти наказному провадженню стосовно себе, коханого — стає надзвичайно просто! Для цього треба всього лише... не мати ніякої реєстрації! Тому що тепер суд зобов'язаний, отримавши заяву про видачу судового наказу, самостійно «пробити» адресу реєстрації, і «... у разі, якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у прийнятті заяви про видачу судового наказу» (ч.6 ст. 100 ЦПК). Ондрюшо та Сірьожо, не забудь через деякий час «пробити» статистику — на скільки відсотків збільшиться в Україні кількість передбачливих «бомжів»? Чи ви вже плануєте наступну реформу — закріпачування без Юр'єва дня обов'язкову реєстрацію?
Але то таке. Більшість жертв все одно отримають свої накази та збудяться непереборним бажанням наваяти заяви про їх скасування. У кожного адвоката є в запасі безліч історій, коли паскудні судді під абсолютно дикими приводами залишали позовні заяви без руху та повертали їх, при цьому цинічно дивлячись тобі в очі та заявляючи: «Та нормальна у тебе заява, але... мені треба у відпустку (у мене зараз велике навантаження, я взагалі не хочу слухати цю справу, тощо)». Тому можна лише уявити, наскільки масовий характер набуде явище бортання простих людішок, які попхаються в суди зі своїми дійсно не завжди юридично бездоганними заявами про скасування судових наказів про стягнення з них комунальних боргів. Але ж саме так воно і замислювалося, чи не так, Котєгу Ондрюшко?
Справедливості заради слід зазначити, що і до цього нововведення наші суди не гребували винесенням судових наказів «по комуналці», але це явище аж ніяк не було масовим. А тепер... Ех, бідні наші люди!
Що ж, погнали далі. Якщо боржник пропустив строк на подачу заяви про сказування наказу, можна спробувати його поновити — шляхом подання до суду вмотивованої заявиз обгрунтуванням поважності строків пропуску. Про залишення заяви про скасування судового наказу без розгляду чи про прийняття такої заяви до розгляду суд постановляє ухвалу. Якщо суд таки вирішить розглянути заяву про скасування судового наказу, то це ще не факт, що боржнику це чимось допоможе — бо суд може тупо залишити цю заяву про без задоволення.
Найкращий для боржника варіант — це, звісно ж, скасування судового наказу з роз'ясненням, що «...заявлені стягувачем вимоги можуть бути розглянуті у позовному провадженні з додержанням загальних правил щодо пред'явлення позову». Варіант трохи гірший — це зміна судового наказу, у випадку, коли стягувач запхав «в один флакон» і безспірні, і доволі спірні вимоги. Безспірні — залишаться, а спірні — вперед, доводь в позовному провадженні.
А далі все, як завжди - « Змінений судовий наказ чи судовий наказ, щодо якого суд прийняв ухвалу про залишення заяви про його скасування без задоволення, можуть бути оскаржені в апеляційному порядку...". Повноваження апеляційного суду теж стандартні - « За наслідками розгляду скарги на судовий наказ апеляційний суд має право: 1) постановити ухвалу про відхилення апеляційної скарги і залишення судового наказу без змін; 2) постановити ухвалу про скасування судового наказу та роз'яснити, що заявлені стягувачем вимоги можуть бути розглянуті в позовному провадженні з додержанням загальних правил щодо пред'явлення позову; 3) змінити судовий наказ».
Найбільша вада цієї системи полягає в тому, що ухвали апеляційного суду як про скасування судового наказу, так і про відхилення апеляційної скарги на судовий наказ і залишення судового наказу без змін - є остаточними і оскарженню не підлягають. Таким чином, якщо стосовно «комунальних» справ складеться сімбіоз-конвєйєр мід районними судами та апеляційними — бідолашним людішкам, які і послуг не отримують, і на бабло розводяться - залишиться лише кусати лікті та трусити мошною... або збирати «допрівський чумаданчєг».
Ще одна порада тим, хто не розуміє в упор, за що саме платити ЖЕКам, та й взагілі не перебуває з ними в договірних відносинах: не полінуйтеся, напишіть ЖЕКу хоч якусь кляузу з приводу його жахливої роботи з утримання вашого будинку, та в суд - хоч якийсь там позов до ЖЕКу, неважливо, за що, бо це буде головним вашим аргументом, що наказне провадження «не котить», адже існує спір про право. Ця порада також стосується всіх інших, хто має підстави очікувати судового наказу: лише скарги та превентивні позови вас врятують!
До речі, якщо ці законодавчі зміни не змусять наших мешканців багатоквартирних будинків нарешті поцікавитись, за які ж саме послуги вони платять ЖЕКам, та приступати нарешті до створення ОСББ, аби самим вирішувати, які послуги і за яку ціну замовляти - то я вже навіть не знаю, які ще кари небесні їх можуть до цього змусити!
Аліментщиці та інші страждальці, які роками оббивали пороги виконавчих служб! Ну, ви вже все зрозуміли - несіться галопом в ментівки, там вас вже чекають!
А боржники... ну, ви теж вже мене зрозуміли: хто з вас не сховався, я не винна!
http://infoporn.org.ua/2010/08/16/borgo ... l%27nst%27
-
yura1979
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 сер, 2010 11:02
budivelnik написав:1 Є таке поняття - насичення ринку. І у Японії і у Швеції воно наступило , при чому на рівні 40-50 кв м на людину
В Японии вроде бы 31 м2. Им не до жиру. 
-
mortimer
-
-
- Подякував: 2441 раз.
- Подякували: 2808 раз.
-
-
Профіль
-
-