Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 642643644645646 ... 1543>
Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 14:49

budivelnik написав:
  yopti написав:budivelnik
4 Навіть при зміні 41 м2(б/у) на 60 м2(нового) для 1 млн мешканців - потрібно збудувати 60 млн м2 . Для довідки на сьогодні в Києві приблизно 58 млн м2 і в рік будується 1 млн м 2 ( так що будувати нам ще років з 50 :D )

я понимаю, что под "мешканцями" вы предполагаете семьи. Если это так, то вы предполагаете, что 1 млн семей (а это около 3 млн. чел таки) "расширятся" за один год? При таких расчетах, выходит, что "расширяться" каждой семье предстоит каждые 2 года.
Неправдоподобно и нерационально.

А де Ви прочитали що я пропоную все збудувати за рік ?
Зверніть увагу на мій вислів вище який я виділив червоним.
Тобто 1 млн осіб - 453 000 сімей - 50 років ( при сьогоднішніх темпах будівництва )
Пункт 2: буквально потрібно. Миж декілька сторінок раніше дійшли згоди що для нормального розвитку сім 'ї потрібна 4 кімнатна (двоє дітей, хлопець та дівчіна). 3 кімнатна це "полуваріант", 2 кімнатна - не розглядаємо (зараз вній живемо). Сім'ї, які зуміли з 95 року зробити зайощадження на суму 21000 дол (31000 дол), фактично пройшли через 2 дефолти (98 та 08), будуть дуже вимогливі до обєкту на розширення, бо знають ціну грошам. Якшо виходити з логіки 20% населення має 80% заощаджень. То в 20% вже виходить є дах над головою.

1 Найкращий варіант - це народитись з золотою ложкою в роті , але на жаль вся економіка побудована таким чином що до найкращого варіанту 99,9% населення йде все життя і як правило не доходить
2 На рахунок вимог - вимоги до житла не повинні перевищувати матеріальні можливості
3 Кількість дефолтів і так далі значення не мають
4 У 95% населення вже є дах над головою в розмірі від 8 м2 на особу ( згідно статистики близько 2 млн осіб стоять на державній черзі на житло , а значить тільки в цієї кількості на особу менше 8 м2)
Пункт 1 та 4: якщо виходити з логіки, яка була запропонована на форумі декілька днів раніше, що нормальним для ринку нерухомості є ситуація коли 1%-2% населення країни можуть дозволити собі купити житло, то кількість новозбудованих квадратних метрів, що вказана вами, буде достатньою

Будівництво 7-10 млн м2 в рік позволяє на протязі життя покращити свої житлові умови приблизно 30-40% населення України на 30% - як бачите не самий найгірший варіант розвитку( 1-1,5% це населення яке в рік покращує свої житлові умови , так як працює це населення приблизно на протязі 30 років , то загальна частка й становить:
30 х (1-1,5)%=30-40% населення України. Остальне населення України покращує свої житлові умови на 10% за 20 років внаслідок природного зменшення населення України і переходи житла в спадщину - тобто безкоштовно.

Yopti, budivelnik - ми приклад розглядали при, якому 20% сімей Києва концентрують 80% заощаджень. Сімей, а не осіб. Розширюється не 1 млн осіб, а 453 000 сімей (!!!). Розумієте? Сім"я купляє квартиру, а не особа. З розрахунку 2,3 особи сім"я. Тому данні по потребі збільшення площі при зміні хрущовки 41 м2 на новобудову в 60 м2 (чи всеж-таки 80 - 100 м2 як було спочатку, але не сприйнято буквально) потрібно приводити до кількості 453 000 сімей, а не до 1 млн осіб. Для 453 000 сімей потрібно збудувати 27 млн м2 (а не 60 млн м2).

От з цих сімей 453 000 треба й брати 1%-2% в рік на покращення, бо вони при рівні заощаджень в 21 000 дол, маючи хрущовку в 41 м2, працюючи при цьому по 30 років шоб заробити, щось можуть виходячи з Вашої логіки на ринку нерухомості Києва. І з ложкою в роті не на народились. Інші не можуть бо на них 20% залишку по заощадженням. Вони не платіжоздатні.

В інших регіонах - ситуація аналогічна.
З іншого боку ці 453 000 тис або 1%-2% від них в рік можуть значно більше на ринках нерухомості в інших регіонах України, де ціни нижчі. Але навіщо це їм?

На рахунок цін по житлу вони повинні бути досяжними хоча б за 30 років.

Дефолти та їх кількість мають значення - так як не можливо сим"ям вийти на необхідний рівень заощаджень, що би покращити свої житлові умови і відповідно створити попит на новобудови, так як є ризик втратити ці заощадження. І ризик не отримати новозбудовану квартиру у термін передбачений договором з забудовником / або не отримати її взагалі - тут повна втрата заощаджень + створення додаткових зобов"язань на сім"ю.

Черга не впливає на рівень попиту. Це не гравці на ринку. Це якшо держава допоможе. А держава зараз зайнята допомогою різним будівельним компанія - ще раз кудись діти 8,5 млрд грн. Там не до черговиків зараз. Допомагає в тому числі за рахунок податків тих 80% сімей, що мають 20% заощаджень.
Востаннє редагувалось Kolop в Нед 03 кві, 2011 14:59, всього редагувалось 1 раз.
Kolop

Подякував: 144 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 14:56

Для 453 000 сімей потрібно збудувати 27 млн м2 (а не 60 млн м2).

От з цих сімей 453 000 треба й брати 1%-2% в рік на покращення, бо вони при рівні заощаджень в 21 000 дол, маючи хрущовку в 41 м2, працюючи при цьому по 30 років шоб заробити, щось можуть по виходячи з Вашої логіки на ринку нерухомості Києва. І з ложкою в роті не на народились. Інші не можуть бо на них 20% залишку по заощадженням. Вони не платіжоздатні.

1 При будівництві 1 млн м2 в рік потрібно 27 років
2 Так як соціальна черга зменшується за рахунок відчислень забудовника в розмірі приблизно 10% від збудованого , то для того щоб у Вас була можливість купити 27 млн м2 - будівельники повинні збудувати 27 + 10% = приблизно 30 млн м2 - от ми і виходимо на 30 років як для Києва , так і для всієї України.
3 Дещо краща ситуація була з 1960 по 1990 коли в рік на території України будувалось по 20 млн м2
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 18:32

Миша-клиент написав:Небольшие реплики к ранее написанному:
- еще с "советских" времен "на очередь" становились те, у кого была малейшая возможность (для этого даже фиктивно расписывались и разводились); часть, конечно - те, кто действительно нуждается в жилье, НО реальных очередников - я бы не стал рассматривать в качестве потенциальных участников рынка жилья, если даже с учетом переспективы получить жилье какого-нибудь "эконом класса" исключительно в отдаленной перспективе - они до сих пор так и не решили свою жил.проблему. ТАКИМ образом давление 2-млн. очередников на рынок жилья можно признать, выражаясь математич. термином, таким что "стремится к нулю";
- НЕ ДАЙ БОГ, конечно, но я не знаю, как поведут себя современные высотки (а периодически вспыхивают скандалы по соблюдению с/норм, в связи с чем - не уверен, что такое жилье можно считать реальным улучшением жилищных условий) если Украину тряхнет как в к.70-х, когда реально пол "ходил ходуном" и люстра качалась.

ага а покупают значит те у кого 200 метровые пентхаусы.... они на всякий случай ещё пару однушек на троещине докупают :mrgreen:
Унуноктий

Подякував: 374 раз.
Подякували: 581 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 18:45

убийца эфира написав:
- еще с "советских" времен "на очередь" становились те, у кого была малейшая возможность (для этого даже фиктивно расписывались и разводились); часть, конечно - те, кто действительно нуждается в жилье, НО реальных очередников - я бы не стал рассматривать в качестве потенциальных участников рынка жилья, если даже с учетом переспективы получить жилье какого-нибудь "эконом класса" исключительно в отдаленной перспективе - они до сих пор так и не решили свою жил.проблему. ТАКИМ образом давление 2-млн. очередников на рынок жилья можно признать, выражаясь математич. термином, таким что "стремится к нулю";
- НЕ ДАЙ БОГ, конечно, но я не знаю, как поведут себя современные высотки (а периодически вспыхивают скандалы по соблюдению с/норм, в связи с чем - не уверен, что такое жилье можно считать реальным улучшением жилищных условий) если Украину тряхнет как в к.70-х, когда реально пол "ходил ходуном" и люстра качалась.

ага а покупают значит те у кого 200 метровые пентхаусы.... они на всякий случай ещё пару однушек на троещине докупают :mrgreen:

Шота на этой неделе не было обзора очередей в рестораны. :mrgreen:
sesk

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 18:48

sesk написав:
  убийца эфира написав:

Шота на этой неделе не было обзора очередей в рестораны. :mrgreen:

в городе пусто ... а на новой обуховской трассе возле кабаков припарковатся негде... капец...
в Партизане цены подняли... на 4-х очень скромненько 1700 грн. + детская комната 50 грн за ребёнка
Унуноктий

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 19:02

убийца эфира
А людям уже задерживают зарплату и сокращают возможность воровать.
sesk

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 19:30

sesk написав:убийца эфира

как хорошо что я неполучаю зарплату и не ворую :D
Унуноктий

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 19:51

убийца эфира написав:
  sesk написав:убийца эфира

как хорошо что я неполучаю зарплату и не ворую :D

Разве шо ты экспортёр.Можешь в личке признаться.Всем остальным-торба!
sesk

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 20:16

budivelnik написав:

1 Я приводив статистичні данні згідно з якими за останні 15 років черга зменшилась на 1,2 млн осіб при одночасному збільшенні кількості квартир за цей самий період на 0,985 млн штук
2 Вислови нефахівця типу :
не впевнений як себе поведуть висотки/хрущовки/сталінки/сучасні/монолітні/картонні і так далі
- є простими емоціями які вплинуть на поведінку цих споруд так само як і пропозиції двірника на економічну політику США
Напевно море тут сидячих гонять в себе халтуру і думають що в інших галузях так само .
Одним з чинників високої ціни нерухомості є якраз надлишкова надійність яка позволяє витримувати різні негаразди.
З іншого боку від Спітаку чи Чорнобиля ніхто не застрахований.

Да не в этом дело, а в том, что проходя мимо испрещенных трещинами 16-этажек времен расцвета застоя, задумываюсь, как они себя поведут "если что". А тем более как поведут себя современные монолиты, сдававшиеся иногда с трещинами и не только... Решил, что когда придет время улучшать жилусловия - надо будет проводить разведку "по полной программе". Привет будивельныкам.
Миша-клиент

Подякував: 32 раз.
Подякували: 97 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 кві, 2011 20:46

Миша-клиент
Познавательно ещё на пожар в высотке посмотреть.В Киеве на весь город есть ОДНА лестница на машине,которая до 14 этажа достаёт.Из опыта своего дома знаю,что все датчики срезаны нах.А кто на 25 этаже поселился-тому парашюты выдают? :mrgreen:
sesk

#<1 ... 642643644645646 ... 1543>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє