ru.wikipedia.org/wiki/Пенополистирол
здесь много об опыте применения в Европе. немцам я в плане строительства доверяю.
|
|
![]() ru.wikipedia.org/wiki/Пенополистирол
здесь много об опыте применения в Европе. немцам я в плане строительства доверяю.
![]()
А на что человек обращает внимание при покупке? Вы желаете жить в коробке с арматурой? Я - нет. Я бы выбирала кирпичный дом, это гораздо полезней для здоровья. ![]()
Учитывая что 2 волна кризиса своего еще не отыграла, то в Бельгии цены на РН могут быть в надутом еще состоянии.
![]()
Не забудьте, что налоги платятся с суммы дохода за вычетом платежей по кредитам. ![]()
1 Бачите , якщо уважно прочитати , то виявляється що я розумні речі говорю , головне захотіти їх зрозуміти , а не вискакувати на лижах 2 Якщо прочитати ще уважніше - то побачите , що я критикую оповідання такого собі Андрія_В про дихаючі стіни і переваги мінвати і пояснюю йому чому дихаюча стіна це лохотрон .
А тепер Ви зробили правильне спостереження , але не змогли з цього спостереження зробити правильний висновок. Те що на будь якій стіні Ви не бачите замерзлої води , якраз зайвий раз підтверджує брехливість оповідання про дихаючу стіну ![]() Вся волога з приміщення виводиться з допомогою вентиляції через заміну повітря . Розгляньте фізику процесу. Температура надворі( ми розглядаємо зиму ) - нижча ніж температура в приміщенні. При температурі нижчій нуля і атмосферному тиску вся волога з повітря переходить в тверду фазу ( лід ) , тому повітря яке через вентиляційні отвори заходить в приміщення є практично абсолютно сухим . В той час коли в приміщенні температура повітря приблизно 20 градусів . Сухе холодне повітря після прогріву в приміщенні отримує здатність втягнути в себе додаткову кількість пару і таким чином осушує повітря в приміщенні . Чим швидший повітрообіг , тим більше вологи потрібно для підтримання комфортної вологості в приміщенні. Додав пізніше А от те що якийсь рух вологи в стінах є - Ви можете побачити на прикладі соляних розводів , які виникають на цегляних стіна як правило або під час будівництва ( коли стіна не накрита дахом і замокає , а потім з часом вода яка розбавила солі які є в розчині потихеньку рухається від мокрого до сухого ( а таким сухим практично завжди є зовнішнє повітря ) і на зовнішній стінці з соляного розчину вода випаровується , а сіль залишається в вигляді білого нальоту . Але це можливо тільки тоді коли на стіну відрами льєтся вода , при нормальній вентиляції і підтримці нормального температурного режиму - такі речі в жилих приміщеннях - не можливі. Температурний режим я згадав не просто так. 8 см утеплювача - достатньо в тому випадку коли температура в приміщенні приблизно 20 градусів , у випадку коли в приміщенні проживають люди ( а значить є джерело вологи від життєдіяльності ) і температура суттєво нижча , то точка в стіні де є мінусові температури переміщається в глибину приміщення з усіма подальшими негараздами.
Тепер після того , як ми абзацом вище вияснили звідки береться і куди дівається волога , переходимо до слідуючих запитань 1 Навіщо утеплювач ? Температура стіни назовні практично дорівнює температурі зовнішнього повітря , температура стіни всередині - практично ( приблизно мінус 3 градуси і ця різниця напряму залежить від теплопровідності стіни , чим краща теплоізоляція , тим менша різниця)дорівнює температурі внутрішнього повітря ( як правило 18-22 градуси) Якщо зробити тонку стіну з високою теплопровідністю , то може статись ситуація , коли внутрішня волога досягає участку стіни в якому температура мінусова. Замерзання води - перетворює її в лід більшого обєму який до того займала вода , що поступово приводить до розрушення стіни. Якщо використати як утеплювач пінопласт і його товщину розрахувати таким чином ( для України достатньо товщини в 8 см ), щоб перехід з мінусових в плюсові температури відбувався в товщині пінопласту - то в такій конструкції ніколи не буде внутрішнього розтріскування . Те саме проходить і в мінваті , але для мінвати попадання вологи в саму мінвату є критичним ( мінвата - відкриті пори , пінопласт - закриті пори ) , тому у випадку коли як стіновий матеріал використовуються пористі конструктивні матеріали ,( газобетон , пустотіла цегла ) які мають високу проникність по воді - то мінвату потрібно захищати як від зовнішньої вологи , так і від внутрішньої . Саме небезпека від води і створює море проблем при використанні мінвати , як по якості виконання робіт , так і по підбору стінових матеріалів. Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 27 чер, 2011 00:08, всього редагувалось 1 раз.
![]() 1 На паркані член написано - людина сунулась , а там паркан . 2 Той кошторис вже дорожчий від описанного мною на 10% 3 Ви вже 5 разів написали що цегляний будинок кращий і Ви згодні жити тільки в цегляному будинку ( тут Ви не праві , але це питання Вашого смаку і переконань і я не збираюсь Вам доводити що Ви дуже сильно помиляєтесь ). Так от , я рахував цегляний , і в мене цегляний вийшов на 10% дешевший ніж приведений Вами монолітний. За що боретесь ?
![]() Cricetus cricetus
Хотел уточнить, ваш последний пост - это к вопросу о пенопласте, или о выложенных мною фото? Если второе - то хочу обратить внимание, что на фотах (можете увеличить их, чтоб рассмотреть в деталях) Кирпича фактически нет (как то рекомендует вики). Кирпич используется только в качестве "подстилки" после бетонного слоя, в 1 ряд. Будивельник, может вы проясните, что это за материал, и что в по этому поводу думаете? imho, это гипсовые блоки (вероятно потом снаружи дом будет утепляться мин.ватой) Хотя, странно. Их обычно для внутренних перегородок использовать рекомендуют... Неуверен ![]()
одна ИЗ категорий которая только на ЦЕНУ ![]() П.С. месторасположение,ифраструктуру, качество, цена, 2 в 1. 3 в 1, Каждому свое ![]() Востаннє редагувалось ВИТУС в Пон 27 чер, 2011 00:17, всього редагувалось 1 раз.
![]()
1 Стандартні газобетонні блоки а-ля Ютонг . Конструкція монолітно-каркасна ( монолітять колони на них монолітне перекриття ) , блоки - як самонесуча огороджувальна конструкція ( все навантаження - несуть колони ) 2 Для використання пінопласту не обовязково повинна використовуватись цегла , достатньо будь якого іншого стінового матеріалу , просто при використанні пустотілих матеріалів , або матеріалів з низькою обємною масою , рекомендується використовувати замість стандартних дюбелів , спеціальні дюбеля а-ля рідкі цвяхи . Повязано це з тим шо стандартний дюбель може зімяти тонесенькі стінки пор в газо/піно-бетоні і як результат не тримати пінопласт ( дюбеля обовязково використовуються паралельно з клеєм).
|
|