Утепление фасадов: минеральная вата или пенопласт

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<12345>
Сообщение Добавлено: Вт 13 окт, 2015 08:34

Frant писал(а):Різниця в 2.2-8.5 разів.
Усього навсього.
Навіть - не на порядок
Дійсно, що там 2,5-8,5 разів ....
Так на хвильку
Входить кілограм - виходить за той самий час 0,12-0,4 кг
Питання для третього класу
Куди дівається різниця між входить/виходить на протязі десятків років.

Тому там де захар-вася_лв-франт ні бельмеса - нехай подивляться в зеркало і поспілкуються з юра_ядерний вибух - може хоч цей персонаж пояснить що таке різниця між входом/виходом в 2,5-8 разів, і чому в конструкціях які експлуатуються десятки років навіть різниця в 5% може бути критичною
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 307 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Вт 13 окт, 2015 09:40

budivelnik писал(а):Питання для третього класу

пане Будівельнику, це питання я задавав Вам учора, але Ви його чомусь "не побачили":
Дублюю моє вчорашнє питання:
  Frant писал(а):Тому вода з квартири взимку конденсується у цеглі, що контактує з пінопластом.
Води там буде все більше і більше.

Із-за цієї паронепроникної конструкції стіна будинку розсиплеться від накопичення води в шарі стіни, який контактує з пінопластом????

Або ж у воді заведуться водорості, грибки і навіть крокодили, які з,їдять нах@р цей пінопласт.

За Вашою думкою, між пінопластом і стіною мусить утворитись водойма з прісної води.

Але в реальності - чомусь цього не відбувається.

Чому - то Ви вже самі здогадайтесь)))) :mrgreen:

А цифри про "паронепроникність" :mrgreen: пінопласта я навів Вам на попередній сторінці)))
Frant

С нами с: 12.09.11
Благодарил (а): 1867 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 13 окт, 2015 17:43

Frant
Будь-який дурень задасть стільки запитань що й сотня мудреців не дадуть на них відповідей
Не шановний багатостаночнику
Так як вам не до снаги задачки по математиці для третього класу , то мене дивує ваше бажання розібратись з задачками по фізиці для сьомого.

Спробую пояснити на хлопський розум ( я пояснюю суть процесу і не несу відповідальності за точність цифр і термінів)
1 Повітря в приміщення має як правило 80% відносної вологості
2 Той матеріал який стикається з повітрям яке має 80% відносної вологості сам забере з повітря рівно стільки вологості щоб отримати 80% своєї відносної вологості
3 Як тільки відносна вологість повітря стане меншою ніж відносна вологість матеріалу з яким стикається повітря - цей матеріал почне висихати( тобто волога піде з матеріалу у повітря)
4 Волога для випаленої цегли сама по собі не страшна , для цегли страшна мінусова температура при наявності вологості в тілі самої цегли.
5 Чим товщий шар пінопласту на цеглі - тим менше варіантів що точка нижче нуля буде знаходитись у твердому камені

Тому- загальний висновок для дилетантів
Так як зовнішні шари постійно піддаються впливу води/сонця/вітру/морозу - то завдання цих зовнішніх шарів захистити конструктивну частину від цих впливів і при цьому ці шари мають на порядок ( а деколи в 20-40 разів) менші терміни служби ніж термін служби конструктивної частини)
Звідси
Всі утеплювачі , штукатурки,фарби і так далі наносяться назовні при чому кожен з шарів несе своє функціональне навантаженння
Фарба - захищає від вологи (бажано перефарбовувати раз в 5-10 років)
Штукатурка - захищає від сонця(високі температури)+ ультрафіолетове випромінювання і вітрової ерозії (бажано перештукатурювати через 10-20 років)
Пінопласт - від низьких температур ( якщо виконані перших два пункти - догляду не потребує)
Цегла/розчин(або бетон/арматура) від навантажень- якщо виконані перших три пункти - догляду не потребує

Тому чим ближче шар до зовнішньої поверхні тим частіше потрібно його ремонтувати

ПС
До речі
Так як пінопласт чи мінвата є утеплювачами а не протипожежним барєром - то всі розсічки і так далі створюються виключно задля сповільнення розповсюдження полумя ( при чому це сповільнення виражається навіть не в годинах а в хвилинах) бо сповільнення розповсюдження на 10 хвилин дозволить провести евакуацію мешканців і при цьому що пінопласт що мінвата будуть пошкодженні до такої міри , що подальша їх експлуатація буде не доцільною
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Ср 28 окт, 2015 11:28

Frant писал(а):Обшиття зовнішніх стін пінопластом - все таки значно дешевше і простіше, ніж мінватою.

5 см пінопласта за теплоізолюючої здатністю еківалентні 50 см цегляної кладки з червоної цегли.
Так що пінопласт рулить! :wink:

У мами квартира кутова і утеплювали пінопластом 10 см - дійсно стало відчутно тепліше. В цю пору обігрівач не вимикався, а зараз достатньо тепла батареї. Правда літом ще й вікна замінили. Я думаю, все разом подіяло)
OJA

С нами с: 29.12.12
Благодарил (а): 31 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 06 ноя, 2015 11:34

budivelnik писал(а):Входить кілограм - виходить за той самий час 0,12-0,4 кг

Пане Будівельнику, за вашою версією, водяний конденсат все накопичується і накопичується в стіні! Пінопласт же його не пропускає!!!!

Будівельнику, так де водойми з карасями і крокодилами у простінках між пінопластом і стіною????

Чому ніхто їх не бачив???? :oops:
Frant

Сообщение Добавлено: Пт 06 ноя, 2015 17:14

Frant писал(а):
Пане Будівельнику, за вашою версією, водяний конденсат все накопичується і накопичується в стіні! Пінопласт же його не пропускає!!!!

Будівельнику, так де водойми з карасями і крокодилами у простінках між пінопластом і стіною????
Чому ніхто їх не бачив???? :oops:
1 Читай два повідомлення вище ( там де про дурнів і мудреців)
Ще раз для тих кому шия не дає очі підняти, а освіта закінчилась в третьому класі

1 Жоден фізичний процес не є одностороннім , тому одночасно стіна як забирає вологу з повітря так і віддає вологу в повітря.
При цьому
Якщо вологість стіни менша від вологості повітря - то стіна більше вбирає і менше віддає , якщо вологість стіни вища від вологості повітря - то стіна більше віддає ніж вбирає.
2 Якщо стіну заізолювати від впливу вологості з одного боку , то все одно процеси втягування/віддачі будуть проходити на незаізольованій частині.
3 Так як вологість залежить від температури , а температура в приміщенні як правило круглий рік однакова - то і вологість стін - однакова на протязі року
4 При цьому
Якщо стіна не заізольована, то вологість стіни менша ніж вологість стіни заізольованої , але при цьому і повітря всередині приміщення є більш сухим ніж потрібно по нормативам для нормальної життєдіяльності
5 Так як пінопласт перекриває висушування стіни з одного боку - то ясно що стіна з пінопластом є більш вологішою ніж стіна без пінопласту , але ця більша кількість вологи є не критичною для людини ( банавіть бажаною) але при цьому критичною для міцності самої стіни при умові що в цегляній кладці є мінусові температури.
6 При товщині пінопласту більше 8 см - мінусові температури будуть закінчуватись виключно в товщині пінопласту а цегла завжди буде знаходитись в плюсовому діапазоні.

ПС
Яне вірю що франто/вася/юра і інші адміністратори на ставці ,які пишуть під різними ніками хочуть зрозуміти фізику процесу ,але надіюсь що мої простині( які нудні бо пояснюють те що потрібно було вивчити ще в школі) хоч трошки зменшать кількість нікому не портібного емоційного срачу на цих сторінках.
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Сб 07 ноя, 2015 17:37

Привіт,

Я хочу утеплити кутову квартиру. Будинок старий, товщина стін біля 50 см.
Віддаю перевагу мінваті. Думаю 10 см зробить не ідеально, але принаймі поліпшить.
Я хотів би отримати поради по таких питаннях:
- яку мінвату ліпше взяти у Львові і де?
- як правильно її робити, щоб вона не намокала?

Дякую
San1990

С нами с: 07.11.15
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 08 ноя, 2015 10:11

budivelnik писал(а):Жоден фізичний процес не є одностороннім , тому одночасно стіна як забирає вологу з повітря так і віддає вологу в повітря.

Пане Будівельник, я вже не знаю, якому Вашому повідомленню вірити!
То Ви пишете одну х@ню, а трохи нижче на тій же сторінці - зовсім іншу))))

Pro i contra.

То Ви стверджуєте, що за пінопластом утворюються цілі водойми, то пишете, що там сухо як в горлянці верблюда, що здох від спраги посеред Сахари...

Мабуть, шановний пан Будівельник погано вчився в школі - раз не вміє логічно викладати свої думки...
Frant

Сообщение Добавлено: Вс 08 ноя, 2015 12:31

Frant писал(а):
  budivelnik писал(а):Жоден фізичний процес не є одностороннім , тому одночасно стіна як забирає вологу з повітря так і віддає вологу в повітря.
Пане Будівельник, я вже не знаю, якому Вашому повідомленню вірити!
То Ви пишете одну х@ню, а трохи нижче на тій же сторінці - зовсім іншу))))
Pro i contra.
То Ви стверджуєте, що за пінопластом утворюються цілі водойми, то пишете, що там сухо як в горлянці верблюда, що здох від спраги посеред Сахари...
Мабуть, шановний пан Будівельник погано вчився в школі - раз не вміє логічно викладати свої думки...
Андрюша бетонович він же конкретний він же захар( тільки ці дописувачі спочатку якусь дурь зморозять а потім пробуїть її іншому приписати ще й вимагаючи пояснень) - ти ?
Не впізнав , багатим будеш .... може , якщо мухи не зїдять
1 Я ніколи не стверджував шо під шаром пінопласту збираються водойми це припущення такого собі франта, який в звязку з поганим навчанням в школі букви вивчив а до предмета фізика не добрався
2 Є така штука у фізичних процесах - стан рівноваги
Стан рівноваги - це точка в якій кількість води яка поглинається продуктом дорівнює кількості води яка віддається продуктом
3 Стіна в якої одна сторона заізольована від більш сухого середовища , а інша відкрита до більш вологого середовища - дійде до стану рівноваги при вищому рівні вологості ( при чому ці рівні навіть на око без дослідів визначити не можливо і це далеко не водойми але й не горлянка верблюда в сахарі )
4 Проблема заключається не у волозі в стіні ,а в комплексному впливі волога+температура.
5 При умові коли товщина пінопласту більше 8 см( для наших широт) - вплив температури нівелюється( бо мінусове значення буде в пінопласті ) , а вплив води жоден франт на око не визначить ( тим більше що для мікроклімату бажаний певний рівень вологості)
6 При умові коли товщина менша 8 см - існує ймовірність виникнення мінусових температур в товщі каменю , а так як в камені буде присутнім підвищений рівень вологості , то існує ймовірність ( і чим менша товщина пінопласту тим більша ймовірність) що камінь отримає механічні пошкодження які виникнуть внаслідок замерзання вологи ( при замерзанні обєм води збільшується)
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Ср 11 ноя, 2015 16:47

San1990 писал(а):Привіт,

Я хочу утеплити кутову квартиру. Будинок старий, товщина стін біля 50 см.
Віддаю перевагу мінваті. Думаю 10 см зробить не ідеально, але принаймі поліпшить.
Я хотів би отримати поради по таких питаннях:
- яку мінвату ліпше взяти у Львові і де?
- як правильно її робити, щоб вона не намокала?

Дякую

Прошу допомоги
San1990

С нами с: 07.11.15
Благодарил (а): 0 раз.

#<12345>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить