Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Raymond написав:цікаво , то ріст в місцевих валютах чи до дол? Здивувала Іспанія в цьому списку, тому , що там друзі, і теж здивовані , що в коронакризу , а там ціни виросли.
Цікаве питання і одночасно просте. Тут панове нагадали вже багато цікавого... Раніше – в давній час - гадалки гадали дуже просто: дули на попіл спаленого в безмісячну ніч кігтя лівої задньої ноги чорного кота, впійманого на сході сонця.
Не будемо гадати, а візьмемо в руки цифри та факти. Буде і місцева валюта і долари.
Факти прості, як турецький помаранч: в вересні 2017 року akurt - після трирічних роздумів - відвідував Туреччину 2 (два) рази на рік - кожного разу брав авто на прокат та мандрував Туреччиною вздовж Середземного моря - купив собі квартиру за 168 000 лір (стартова ціна 170 000), долар був 3,51 ліри або 168000/3,51=47 863 долари США. Зауважу, що я шукав квартиру не за ціною, а за якістю та розташуванням квартири, ціна була «вторинним» чинником. Гадаю, можна було купити і дешевше… Заходимо на ОСНОВНИЙ сайт продажу квартир в Туреччині - ставимо фільтри: - Анталія, мікрорайон той самий – Hurma; - квартира «1+1» (мають площу 55-60 кв.м); - нова (я ж купував нову); - не «нульовий» (по-нашому «перший» поверх) – тут такі квартири користуються меншим попитом та зазвичай мають ціну на 20% нижчу). В мене поверх три. Ось результат: https://www.sahibinden.com/satilik-dair ... &a20=38473 О! Аж 2 (дві) квартири в продажу! (нагадаю, пророки та гадалки вище писали що «збільшується кількість непроданих квартир») Перша квартира – будинок ще не здано – ціна 575 000 лір або на сьогодні 78 767 доларів США. Долар 7,30 ліри. (Падіння курсу місцевої валюти за цей час 7,30/3,51=2,08 рази). Друга квартира – 745 000 лір або 102 054 долари США. Різницю цін в "в місцевій валюті" легко оцінити власноруч.
Все співпадає: подешевшало, не продано, не продається, ціни будуть падати… Дують сучасні гадалки на попіл спаленого в безмісячну ніч кігтя лівої задньої ноги чорного кота, впійманого на сході сонця. Якщо так будуть гадати і для себе... то...
flyman написав:Що найцікавіше, то за $200 в Конотопі можна жити краще, чим за $300 в Анталії
Хахаха!!! В Конотопі!!!
зі. мій сьогодняшній день на півдні... Температура повітря +28-31, води в басейні +25. Зранку позагоряв, поплавав в басейні. Згоняю через годинку в супермаркет, куплю свіжу полуницю з Мароко.
Завтра думаю на пару годин зганяти на море, поплавати, позагоряти, отримати порцію корисних мікроелементів.
Витрати на продукти 200-300 баксів. Що я роблю не так?
ззі. Цікаво, як виглядають вихідні ойтішнега з Конотопу в цей час?
Гуляю пустыми грязными пляжами Алании, по заброшенным домам полезла плесень, стоят они с забитыми окнами и балконами. Кафе и рестораны открыты, владельцы от безысходности готовы даром кормить,лишь бы зашли... Тоска, пусто на улицах-все гостицы или выставлены на продажу, или закрыты. . Жуть.. Но мне понравилась Алания, она меня приняла😁😁.
+18 в Анталії? Виходить що там похолодало? Бо читав, що вже пару тижнів тому, у автора цієї гілки справжнє літо почалося. З іншої сторони воно в нього там і не припинялось, бо ж він спав ГОЛИЙ під тонкою простинею при відкритому вікні з грудня по лютий місяць. Поки ви там в Україні замерзаєте від вічної мерзлоти та місите болото під ногами, купуючи йогурти по космічним цінам і платячи ГРОШІ за апельсини та гранати, які можна безкоштовно назбирати просто прогулюючись по сусідній вулиці. Але ж як добре, що у нас є власна корреспондентка із сусідньої Аланії. Вона ж нам розкаже усю правду матку !!! https://youtu.be/sQbty9uU0hM ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ? ПРОЛИВНИЙ ДОЩ ІЗ СИЛЬНИМ ВІТРОМ ТА ПУСТИННІ ПЛЯЖІ? Та не може такого бути??? Де завгодно, ТІЛЬКИ НЕ У НАШОГО "ТУРЕЦКОПОДАННОГО" у "райській" Анталії!))