Ринок ОВДП

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 1074107510761077>
Повідомлення Додано: Суб 14 лют, 2026 17:31

Navegantes написав:
  mogicanin1986 написав:Третій раз сьогодні намагався купити в Дії ОВДП Сенса, але всі три рази кошти списує, тобто купую, але потім кошти повертаються на картку. В кого ще таке? Перший раз з таким зіткнувся.

Таке іноді трапляється. Проблема у взаємодії між Сенсом та Дією

Але Сенс каже що це Укргазбанк винен бо це він проводить платежі з купівлі ОВДП в Дії
mogicanin1986

Подякував: 12 раз.
Подякували: 44 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 лют, 2026 17:37

mogicanin1986 написав:
  Navegantes написав:
  mogicanin1986 написав:Третій раз сьогодні намагався купити в Дії ОВДП Сенса, але всі три рази кошти списує, тобто купую, але потім кошти повертаються на картку. В кого ще таке? Перший раз з таким зіткнувся.

Таке іноді трапляється. Проблема у взаємодії між Сенсом та Дією

Але Сенс каже що це Укргазбанк винен бо це він проводить платежі з купівлі ОВДП в Дії

Спробуйте придбати 1 облігацію у іншого брокера. У мене така історія траплялася лише с Сенсом. Вони рідко визнають, що проблема саме у них. То Дія винна, то УГБ, то мороз сильний, то повінь...
Navegantes

Подякував: 15 раз.
Подякували: 172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Суб 14 лют, 2026 17:43

mogicanin1986 написав:
  Navegantes написав:
  mogicanin1986 написав:Підкажіть будь ласка який наразі серед в ІСУ на ОВДП Генічеськ до 19.08.26?

Орієнтовно 1.6 п.п.

Дякую. 1.6 п.п. це яка сума в грн з 1 шт ОВДП? В Сенсі серед наразі 6.13 грн

Приблизно 7 грн, якщо ASK/BID 15% / 16.60%
У Сенса 6,13 грн для 15% / 16.40%
Navegantes

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Суб 14 лют, 2026 18:06

Таке іноді трапляється. Проблема у взаємодії між Сенсом та Дією[/quote]
Але Сенс каже що це Укргазбанк винен бо це він проводить платежі з купівлі ОВДП в Дії[/quote]

Спробуйте придбати 1 облігацію у іншого брокера. У мене така історія траплялася лише с Сенсом. Вони рідко визнають, що проблема саме у них. То Дія винна, то УГБ, то мороз сильний, то повінь...[/quote]
Дійсно купив 1 шт в ІСУ без проблем, до речі навіть по старому дія підпису вже не треба селфі, лише код ввів)
mogicanin1986

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 лют, 2026 18:08

Орієнтовно 1.6 п.п.[/quote]
Дякую. 1.6 п.п. це яка сума в грн з 1 шт ОВДП? В Сенсі серед наразі 6.13 грн[/quote]

Приблизно 7 грн, якщо ASK/BID 15% / 16.60%
У Сенса 6,13 грн для 15% / 16.40%[/quote]
Дякую. Тобто в ICU спред трохи більший
mogicanin1986

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 лют, 2026 19:10

Я щось пропустив, Дію покращили? сьогодні всі купівлі зробив без фотографування, це у всіх так?
ukr0014959

Подякував: 26 раз.
Подякували: 26 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 лют, 2026 19:30

ukr0014959 написав:Я щось пропустив, Дію покращили? сьогодні всі купівлі зробив без фотографування, це у всіх так?

Я купував в Дії ще 11-го лютого то вже без фото було.
До речі, може хтось сказати: після виплати купона спред стає меншим чи залишається таким же як і був до виплати купона ?
angra

Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 09:12

angra написав:
  ukr0014959 написав:Я щось пропустив, Дію покращили? сьогодні всі купівлі зробив без фотографування, це у всіх так?

Я купував в Дії ще 11-го лютого то вже без фото було.
До речі, може хтось сказати: після виплати купона спред стає меншим чи залишається таким же як і був до виплати купона ?

Напереродні виплати купону спред є найменшим, у день виплати купону зростає і знову починає поступово зменшуватися до наступного купону
Navegantes

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 11:43

moveton написав:
  VASH написав:Буду вдячний за підказку щодо вибору банку (крім Сенсу співпрацюю з ПУМБ, Приватом та Акордом). Основні критерії вибору банку – мінімальні тарифи на зарахування/перерахування коштів, наявність функціонального мобільного застосунку, швидкість проведення операцій, ну й звісно адекватна політика банку щодо лімітів на операції.

Вообще на такие критерии, раз пофиг на снятие налички, идеальным кажется Авангард в его ипостаси ICU Bank: все валюты бесплатны на вход, а в гривне и на выход (нет мониного ощипывания при переводе на юриков). При более-менее приличных суммах самый дешёвый в Украине исходящий SWIFT (при покупке валютных бумаг в ICU вообще бесплатный будет). При этом он один из немногих украинских банков, которые Меморандум даже не подписывали (тут не знаю - это считать адекватным по лимитам или, наоборот, совсем уж неадекватным отщепенцем). Мобильное приложение - какой-то функционал имеет. Но его почему-то не любят упоминать. Может слишком очевиден по крайней мере для этой темы, где все знают что такое ICU и в каком банке оно живёт.

Відкрив рахунки в ICU Bank і вже тепер остаточно з’ясовую, що ж це мені надає. З купівлею ОВДП проблем ніколи не виникало, суттєво ускладнюють життя при продажі ОВДП жорсткі обмеження на перекази клієнтам банку та в інші банки за IBAN та за номером картки.
Для мене ці обмеження основна проблема - інвестовані значні суми на мої рахунки та рахунки дружини (в тому числі й за рахунок кредитних коштів). Виникає досить часто проблема перекидання грошей між власними рахунками та рахунками дружини. На теперішній час використовую переважно рахунки Сенсу (безкоштовні вихідні за IBAN) та ПУМБ (безкоштовні вихідні р2р). В обох банках обмеження на місяць на суми.
Бачу у тарифах ICU Bank наступне «Проведення платежів за межі Банку - 40 грн. (за 1 платіж)». Чи правильно я розумію, що за моїх умов, оптимальним буде – відкриття рахунків в ICU Bank ще й на дружину та здійснення основних платежів в межах Банку ICU Bank (які не тарифікуються). Тобто основну циркуляцію грошей між моїми рахунками та рахунками дружини здійснювати в межах наших рахунків відкритих в ICU Bank. Але, все одно у подальшому при перерахуванні грошей вже на свої рахунки (припустим для погашення КЛ) виникають ті ж наступні «Проведення платежів за межі Банку - 40 грн. (за 1 платіж)». Зрозуміло, що на значних сумах 40 грн не гроші, але постійно виникають потреби оперативо перерахувати кілька сотень гривень між різними рахунками.
До того ж «Проведення платежів за межі Банку - 40 грн. (за 1 платіж)» це й купівля нових паперів???
VASH

Подякував: 162 раз.
Подякували: 169 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 15 лют, 2026 11:55

VASH написав:
  moveton написав:Вообще на такие критерии, раз пофиг на снятие налички, идеальным кажется Авангард в его ипостаси ICU Bank: все валюты бесплатны на вход, а в гривне и на выход (нет мониного ощипывания при переводе на юриков).

суттєво ускладнюють життя при продажі ОВДП жорсткі обмеження на перекази клієнтам банку та в інші банки за IBAN та за номером картки.

Ого. Сколько ж миллионов в месяц переводить нужно было, чтобы какие-то ограничения найти? Мне пока ни в чём не отказывал.

VASH написав:Бачу у тарифах ICU Bank наступне «Проведення платежів за межі Банку - 40 грн. (за 1 платіж)».

Перечитал тарифы по моей ссылке выше. По-прежнему вижу:
2.4 Проведення платежів за межі Банку
Входить до вартості тарифного пакету

Да и вообще 40 грн ни к нему не упоминается. С меня денег пару месяцев назад не брал. Может сейчас уже и должен, не знаю.
moveton

Подякував: 106 раз.
Подякували: 817 раз.

Профіль

3
9
1
  #<1 ... 1074107510761077>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти