Отличная мысль. Спасибо.
А слона-то я и не заметил (серьёзно).
Значит оставшиеся связи с бывшими колониями сильны и важны. Настолько, что предпочтительнее, чем новые с украинцами и пр.
|
|
Отличная мысль. Спасибо. А слона-то я и не заметил (серьёзно). Значит оставшиеся связи с бывшими колониями сильны и важны. Настолько, что предпочтительнее, чем новые с украинцами и пр.
Люди не можуть змінити себе, та можуть змінити своє життя, а життя змінює їх, когось ломає, когось зношує, а хтось іржавіє. Багато в житті є того, що ми не вибираємо собі. Ніхто не вибирав собі батьків, стать, здоров'я, бо багато народжується хворими, сліпими, кривими та інше. Хто ж вибирає за нас? Чи то ми самі? А чи може людина змінити дату смерті? Ні? То що вона може? Невже перефарбувати волосся в інший колір це змінитися? Чи може знаємо момент коли помремо? А чи знає людина куди змінюватися і в яку сторону? Людина бачить в своєму житті те, у що вона вірить! Коли я запитаю якї форми земля, ви скажете шароподібної. Бо ви її такою бачите. А хто з вас бачив насправді? Може квадратна? Але ви вірите, що то є шар. Так само і віра у життя. Коли в нас є віра у будь що, то ми будем працювати боротися і перемагати. Коли віри нема ми опустимо руки. Але у що вірити, якшо все тимчасове, люди помирають, все старіє? Потрібне шось стале і незмінне. А де це і що? Це Бог! Він все контролює: і народження, і смерть, і кожну справу. Як тоді все таке зле? Є зло і добро. І в залежності від нашої віри змінюється життя наше. Хто з вас вірить, що Бог вас любить, відповідає на молитви, що Бог добрий? Хто Бога любить! А хто з вас вірить, що життя то є бруд, що люди злі, що все то гроші? Хто любить гроші! Ви скажете, що вірите в це бо так і є? Ні, Ви вірите в це, тому що вірите, що можете змінити життя, що ви щось значите, що чим більш у вас є, тим ви сильніші. Думка оточуючих направляє вашу віру, і ваші думка, і бажання, ви, так як і всі в одній ямі. А повірити що Бог дає свободу і радість не можете, бо не вірите і не хочете. Віра яка зробить вас щасливими. Повірити, що все, що у вашому житті, недаремно, що то Божий план. Але ви маєте свій план на життя? Забудьте його! Ваше життя то перемога, якщо без вашого плану. Бог є сталий. Якщо ви багатий, то завтра можете збідніти, померти, стати хворим, сліпим, калікою, бо то не стале багатство. Якщо ви бідний, то вас чекає небо, йдіть туди, там спокій, і мир, і небо буде в серці вашому! Багаті вірте в Бога, він наш Бог, і він один. Нема Бога як Він. Бог то є Любов і Життя. Бог створив все і нас. А з чого? Що було матеріалом для творіння? Був Він Сам. Він створив усе із Себе. І у всьому що є, є частина Бога і у всьому є Бог. І ми є частинкою Його. Мій Боже, я глибоко вірю в усе, що Ти мені відкриваєш і у те, що свята Церква пропонує вірити, тому що Ти - сама правда і неможливо тебе обманути, а з Тобою і мене. У цій вірі я хочу жити і вмерти. Мій Боже, я люблю Тебе понад усе, усім моїм серцем, усією моєю душею, усіма моїми силами тому, що Ти - безмежно досконалий і надзвичайно люблячий. Я люблю також ближнього свого як себе самого, заради любові до Тебе. У цьому милосерді хочу жити і вмерти.
"Империи тогда не было" - может, и не было, но до империи уже было очень недалеко. "Украина тогда была" - весьма сомнительное утверждение. Государства не было. В чому сумніви? Це історичний факт. Козацька держава - Гетьманщина. Мало того, наголошувалося на тяглості від Русі. Вже у перших козацьких угодах з владою, підписаних Богданом Хмельницьким, є термін Україна, який поширюється на значно більші території, ніж ті, які підлягали козацькій юрисдикції. Тяглість державності у Хмельницького перекликається з думками "Кройніки" Феодосія Сафоновича (до речі, затвердженого на ігуменстві Київського Михайлівського Золотоверхого монастиря гетьманом 2 червня 1655 р.): Київське князівство - Галицько-Волинське королівство - Запорозька Січ. Гетьман стверджував: «Як з давніших часів, так і тепер вся старовинна Русь додержувалася грецького закону», тобто православна віра розглядалася ним як стрижень тогочасної української державності. Чигирин вважався гетьманською резиденцією, а місто Київ розглядалося як «місто наше столічное» і оплот християнської віри, що перебуває під захистом козацтва. Столицею іменував Київ Хмельницький і пізніше - він бачив у ньому стольне чи пристольне, головне місце колишньої держави. Фактично саме гетьману вдалося сформулювати і розпочати практичне втілення в життя лозунгу соборності колишніх земель Київської Русі, що на той час входили до складу Речі Посполитої. Стосовно Польщі і Великого князівства Литовського він заявляв: «...они б мир с нами учинили на том, что им, ляхом и литве, до нас, Запорожского Войска и до Белой Руси, по тем границам, как владели благочестивые великие князи...». Як бачимо, Богдан Хмельницький визначає кордони з півночі - Велике князівство Литовське без Білорусії, на заході - в кордонах давніх князівств. Дещо точніше західні кордони вимальовувалися у такій фразі Хмельницького: «...виб’ю з лядської неволі народ весь руський... Досить нам на Україні і Поділлю і Волині; тепер досить достатку в землі і князівстві своїм по Львов, Холм і Галич. А ставши на Віслі, скажу дальшим ляхам: сидіте, мовчіте, ляхи». Як східні фігурували кордони Московської держави. Таким чином, програма Хмельницького передбачала утворення держави з українсько-білоруським населенням в рамках державних кордонів, колись підвладних великому князю Київському, без земель, що знаходились під владою царя.
а) элита у нас есть (как и в любом обществе). Но вот её качество и уровень ... Можно судить по нашим депутатам, Коболевым и др.; б) погано чи ні спорить не буду. Но опять же о качестве управления можно судить по колоссальным успехам нашей экономики. 2. Население (каждый человек по отдельности) может "змінити свою долю" и некоторым (многим) это таки удаётся. Но "змінити свою долю" всем и тем более долю страны население само по себе без участия элиты действительно не может. Как и в любом гос-ве.
Вы противоречите сами себе. Какое гос-во, если земли "входили до складу Речі Посполитої"? И "програма Хмельницького передбачала утворення держави", т.е. её (державы) ещё не было. Ніякого протиріччя. Є речі де юре, а є де факто. Держава - це не завжди формалізоване утворення, а системне явище, що має певні ознаки: територію, владу, законодавство, символи, судочинство, фінанси та інше...Гетьманщина мала всі ці ознаки. Яскравим доказом визнання цієї держави є те, що Богдан Хмельницький проводив самостійну зовнішню політику. Його сприймали, як повноцінного керівника держави, що народилася, але не встигла формалізуватися, бо її територія постійно змінювалася в ході війни. Перемоги чи поразки козаків впливали на реалізацію планів, щодо закріплення кордонів цієї держави. Важливий сам факт її існування і ідеологічні витоки, які ми бачимо у висловлюваннях гетьмана, його листуванні. Тобто якою він бачив цю державу, до чого прагнув, де бачив спадковість цієї держави.
Не путаю. Элиты бывают разные. Есть интеллектуальная элита, моральная элита (моральные авторитеты). Эти элиты у нас очень слабы (возможно даже практически отсутствуют). Но правящая верхушка это тоже элита. И для экономич. развития она имеет решающее значение. Все эти элиты могут пересекаться, но в общем случае не совпадают. Так, умовно еліти можна класифікувати. Але всі вони разом створюють національну еліту. Що спільне у всіх видах еліт, що і робить її елітою? Це здатність на самопожертву. Національний інтерес в критичній ситуації поставити вище шкурного. Наполягаю на тезі, що еліти в нас немає.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератор: Модератор |
|